PokecČeské android servery

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Autor tohoto vlákna
Jerzabek
Androiďák!

České android servery

Příspěvek od Jerzabek » čtv 22. říj 2009 21:30:41

Zdravím všechny, jak jste spokojeni s českými servery o androidu? Přijde mi to docela tristní, valná většina těží z toho co opíšou jinde, obzvlášť mujandroid.cz je IMHO vypečený.. Jediné co se mi líbí je androidaplikace.cz, bohužel je vidět, že to tam vázne a nové články a recenze se zrovna moc nehrnou. Rád bych to změnil a založil stránky, které by se právě z valné části věnovali novinkám na Marketu.

Who´s with me? :)
http://android.own.cz
G1 white - CM 6.1
Twitter: @Jerzabek

Yamanouchi
Robot
Kontaktovat uživatele:

Re: České android servery

Příspěvek od Yamanouchi » čtv 22. říj 2009 22:02:51

Je to fakt nic moc, předtím jsem je pročítal, ale pak jsem se radši zaměřil na zahraniční weby, kde jsou vždy nejčerstvější informace. Byl bych radši, kdyby se použila doména android.cz a jejich varianty wiki.android.cz, forum.android.cz a pak hlavní na články, ale chtělo by to znalé redaktory. Nejsem dobrý překladatel, na psaní ve fóru to, dle mého názoru, stačí, ale na články bych si netroufnul. ;)

jerzabek
Přispívat na androidaplikace.cz by nešlo? Jen se ptám. Zakládat další web mi přijde trošku kontraproduktivní, ale je to na tobě.
Naposledy upravil(a) Yamanouchi dne čtv 22. říj 2009 22:14:48, celkem upraveno 1 x.
Miluji a žeru Jablíčka.
HTC Desire + 8GB

Furret
Androiďák!

Příspěvek od Furret » čtv 22. říj 2009 22:04:42

Nelze, než ti dát za pravdu. Nejsem si jistý, jestli se tady najde vůle něco dělat. Když se tady na forku člověk podívá do sekce věnované aplikacím, taky vidí, že tahle sekce tu moc nežije.
HTC Desire HD - 2.2 stock ROM

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » čtv 22. říj 2009 23:14:41

Je to neuvěřitelné zoufalství a neumětelství. Jako ostatně drtivá většina českých stránek o IT, mobilech a technice obecně.

A úroveň českých fór radši vůbec nebudu moc rozebírat.

hipisek
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hipisek » pát 23. říj 2009 7:35:13

Pánové dám vám možnost jestli po tom tak toužíte:)

HW tu nějaký mám - Debian do systému vás samo nepustím, ale nahodím vám tam apahe mysql plus nějaké radakční systémi dle přání.

A hrej te si. jen tuším že doména adnroid.cz už je asi obsazená nemám pravdu?
HTC Dream. Ubuntu mobile ? :P
HTC Sensation - Ofiko rom + root

hipisek
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hipisek » pát 23. říj 2009 7:37:30

Dodávám HW je Intel Quad E6600 2GBramky 2x320 GB raid 1

d.f.h
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od d.f.h » pát 23. říj 2009 7:44:58

hipisek píše:A hrej te si. jen tuším že doména adnroid.cz už je asi obsazená nemám pravdu?
Samozřejmě. A směřuje kam? :-)
T-Mobile G1 bílý - říkám mu Kryťák :-)
Zajímá vás Blu-ray, HDTV a vysoké rozlišení v domácí elektronice? HDmag.cz je tu pro vás!

hipisek
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hipisek » pát 23. říj 2009 7:46:54

d.f.h píše:
hipisek píše:A hrej te si. jen tuším že doména adnroid.cz už je asi obsazená nemám pravdu?
Samozřejmě. A směřuje kam? :-)
Směřuje sem a taky nikam, kokám že supovi jedna doména nestačí:P

ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » pát 23. říj 2009 8:05:18

ze by se to cele melo prekopat na tim hloubam pokazde sem prijdu ... vytvorit forum je dobry zaklad ale nestaci pro komunitni server....

melo by se to sjenonotit po jedu strechu jeden design ... hlavní sekce = novinky/telefony/aplikace&hry/otázky&odpovědi

diky tomu by byly jasne definovane obory zajmu, to kvuli cemu uzivatel prichazi na web (zjistit co se deje, vybrat si telefon podle parametru a uzivatekskych recenzi, najit vhodnou aplikaci nebo hru nebo diskutovat o tom jak ji vytvorit, zeptat se na reseni problemu nebo najit uz drive danou odpoved na podobnou otazku) ... ouska jako forum/wiki/chat/ imho nikoho nezajimaji ... ty pojednavaji o forme, nikoliv obsahu.

jednotlive formy by byly v tematickych ramcich vzdy zastoupeny vsechy, i novinky by cerpali z wiki i fora, staly by se takovym esteticky prehlednejsim obrazem rss. bylo by dobre zavest automatizovane hodnoceni uzivatelu, to je jedna klicovych veci diky kterym je mozne napriklad prizpevkum uzivatelu s hodnocennim novacka a nizsim zakazat na strance novinek vyskyt,.

porovnavani telefou by mohla zajistit specializovana aplikace typu answeroil, schopna specifikovat a prioritizovat kriteria ...

veskere reseni problemu ktere nyni tahneme pres forum by bylo reseno ve stylu answers.com tedy i se zpetnou vazbou tazatele jehoz oznaceni nejlepsi odpovedi povede k tomu ze se tato vyskytne hned pod dotazem a nebude se tedy odehravat ten typicky scenar kdy diskuse i po dobre odpovedi se pleveli kdo vi cim ...

databaze aplikaci by moha byt zrcadlena primo z cyrketu a podobnyh webu s tim ze preklad popisu do cestiny bude vicemene strojovy a ostatni upravy uz by byly na prizpevovatelich.

v tomto duchu by stalo za to navrhnout kompletne novy sajt, se vsim vsudy ... zkusim to promyslet, ale bohuzel nevidim tu pudu pod nohama nejsem si jisty pro jakou domenu by takove aplikacni zazemi vlastne melo vznikat a zda je vubec zajem to timto jednoticim smerem tahnout. Neni to prace jen na jeden vikend ...

hipisek
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hipisek » pát 23. říj 2009 8:17:21

Učitě si to Georgy promysli, nikdo neříká že na víkend:) Když jsem si poledně dělal takový svůj mali RS, tak sem nad tím strávil takové 3-4týdny po večerech.

Pro přehlednost bude opravdu potřeba závést subdomény, jak už tu padlo

android.cz
- Novinky - v pravím panelu, články od moderátorů na středu, Nahoře nějaký header s top menu + loginem vyhledáváním
- Ještě bych asi Zavedl leví panel tam bych hromadil věci co se romek, telefonů týče, nikoliv debaty prostě popisi od modů

forum.android.cz
- tam bych přesunul tohle BBčko, nechal bych header plus pravej panel levej fuč

wiki.android.cz
- wikinu sem nikdy nedělal tak nebudu kecat:)

Tohle si myslím že by byl dobrej začátek, asi bych to nehecoval tím stylem jak tu padlo rozházet telefony a romky, od toho je MENU, plus máme ještě v topu navigaci.

Autor tohoto vlákna
Jerzabek
Androiďák!

Příspěvek od Jerzabek » pát 23. říj 2009 8:20:24

hipisek píše: Pro přehlednost bude opravdu potřeba závést subdomény, jak už tu padlo

android.cz
- Novinky - v pravím panelu, články od moderátorů na středu, Nahoře nějaký header s top menu + loginem vyhledáváním
- Ještě bych asi Zavedl leví panel tam bych hromadil věci co se romek, telefonů týče, nikoliv debaty prostě popisi od modů

forum.android.cz
- tam bych přesunul tohle BBčko, nechal bych header plus pravej panel levej fuč

wiki.android.cz
- wikinu sem nikdy nedělal tak nebudu kecat:)
Naprosto souhlasím, ani jsem nečekal, že se tady strhne taková diskuze. :)
G1 white - CM 6.1

nFiX
Droid

Příspěvek od nFiX » pát 23. říj 2009 8:32:13

Také bych s něčím takovým souhlasil, ale opravdu tohle není o jednom člověku, ale týmu.. takže:

ge0rge - kdyby jsi chtěl, rád pomůžu, co se týká grafické stránky ;) pár let už to dělám, takže jeden problém (snad) vyřešen :)

VeruSKa
Robot
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia E Dual
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeruSKa » pát 23. říj 2009 8:36:36

A už se tu s tou myšlenkou koketovalo, třeba tu :roll:
T-mobileG1 White; RooT umřel, ať žije Sony Xperia E Dual Champagne
Je to malé, zelené a strašně nebezpečné. Co to je? Žabička s rootovskými právy ;o)

hipisek
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hipisek » pát 23. říj 2009 8:38:06

No tohle nevázne ani tak na lidech, první problém jsou peníze.

Musíš mít k dispozici něco na čem to budeš provozovat.
- buď nějaký dedikovaný server - což je přehnaně drahé
- serverhousing cca 1000kč měsíčně + vlastní HW dostatečně výkoný aby tohle utáhl
- Nebo mýt vlastní HW a linku - mám tu k dispozici 4Mb synchroní za 10 000 měsíčně agregace 1:1, ale v porovnání s server housingem kde vysí server na 1Gb/s v rámci ČR bez datového omezení a do zahraničí to bylo nějakej 30GB na měsíc.

Není to o lidech, vždy je první problém peníze, vím znám není to první server co jsem provozoval:)

yonah
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus One
Twitter: http://twitter.com/yonah

Příspěvek od yonah » pát 23. říj 2009 8:41:07

Zas tak do hloubky bych to nedělal. Nemusíme začít hned u vlastního serveru, ne?

Pokud něco vznikne, tak rád pomohu. Klidně budu dělat korektora. Myslím to vážně.
oblíbené aplikace a hry.

hipisek
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hipisek » pát 23. říj 2009 8:43:49

No tak bud budeš platit webhosting kde potřebuješ podporu php + mysql a velké datové prostory.
nebo jak jsem psal viz příspěvek UP.

Nejlépe vždy vychází server housing:)

hipisek
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hipisek » pát 23. říj 2009 8:50:41

Teď jen tak pro zasmátí:D

Dnes jsem četl jeden příspěvek, že by někdo chtěl apache na android:D

Tak můžeme vymyslet novou platformu, s tím že by měl každý na svém mobilu část webu.

Tzn dynamicky měnící se adresi v kódu:D tzn Hack t-mobilu - zjištovat IP nahrávat do Datošky dle id Telefonu a updatovat dynamické adresy v phpku, z mysql každý telefon jedna stránka:D

Tak doufám že sem vám zamotal hlavičky:D

Je to blbost jasný?:D Možná uskutečnitelný ale totálně na palici, prostě ten týpek co chce provozovat apache na androidu je fouňa

Autor tohoto vlákna
Jerzabek
Androiďák!

Příspěvek od Jerzabek » pát 23. říj 2009 9:57:18

Já jenom dodám že jakýkoliv pokus o takovouhle profesionalizaci půjde IMHO do pekel. Už to tady bylo s překladama. Skočilo to v podstatě bez výsledků a dohadama o tom, jaké stránky si má "tým" vytvořit.
Naposledy upravil(a) Jerzabek dne pát 23. říj 2009 10:38:27, celkem upraveno 1 x.
G1 white - CM 6.1

d.f.h
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od d.f.h » pát 23. říj 2009 10:35:40

hipisek píše:No tak bud budeš platit webhosting kde potřebuješ podporu php + mysql a velké datové prostory.
nebo jak jsem psal viz příspěvek UP.

Nejlépe vždy vychází server housing:)
Ne nutně - někdy se hlavně ze začátku vyplatí virtual server, než se projekt pořádně rozjede. Výhodou je možnost dynamického navyšování výkonu a všech komponent, no a když se pak člověk dostane do stavu, kdy už by to bylo dražší než vlastní server + housing, může se přesunout.
T-Mobile G1 bílý - říkám mu Kryťák :-)
Zajímá vás Blu-ray, HDTV a vysoké rozlišení v domácí elektronice? HDmag.cz je tu pro vás!

paul
Stálý androiďák

Příspěvek od paul » pát 23. říj 2009 11:09:31

me spostu stranek pripada jako kdyby se snimy zastavil cas jsou tam prvni aplikace na g1 a pak nic :D

Autor tohoto vlákna
Jerzabek
Androiďák!

Příspěvek od Jerzabek » pát 23. říj 2009 11:12:32

[spoiler]Rozhodl jsem se to otestovat na nějakém free hostingu s příšernou adresou. Jdu tam hodit nějaký redakční systém a upravit to k obrazu svému. Pokud bych viděl že to má smysl, koupím hosting a doménu a přesunu se někam kde by to mělo smysl.[/spoiler]
Nakonec se ozval matata, který už má nějakou kostru připravenou, tak uvidíme. :)
G1 white - CM 6.1

mach4
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mach4 » pát 23. říj 2009 12:59:25

Nevím zdali se k tomu jako majitel a redaktor serveru android-google.cz vůnec vyjadřovat, ale nedá mí to a musím hodit do éteru svůj pohled na tuto záležitost.
Kritizovat umí každý, ale když pak dojde k lámáni chleba většina zjistí, že to není taková procházka růžovým sadem. Toto téma jsem ale moc rozebírat nechtěl.
Rozdělil bych to na 3 části:
1) technické zázemí: to myslím není problém v dnešní době je spousta free, profi ba dokonce vlastních hostingu
2) redakční systém sehnat a zprovoznit taky není zase až takový (i když pokud nefunguje dokáže pořádně znepříjemnit život)
3) třetí a nejdůležitější je kvalitní obsah na webu, a tady je kámen úrazu, je velice málo lidí kteří jsou schopní a ochotní publikovat bez finančního ohodnocení (je to pochopitelné, pokud jste zaměstnaný člověk, času je většinou málo). Druhá část jsou kvalifikovaní lidi píšící recenze za úplatu, ale to je zase z jiného soudku (jak financovat web a redaktory).

Ještě malinko nakousnu proč se české android weby nesjednotí v jeden: Toť otázka že? Odpověď je jednoduchá. Každý z redaktorů/majitelů onóho android webu, má trochu jinou představu o fungování/obsahu/grafice a je velice těžké udělat web takový aby byli spokojeni všichni.

Závěrem asi tak, pokud je tady nějaký člověk, který je schopen a ochoten se podílet na rozvoji android scény, takovým lidem nabízím možnost publikovat na serveru, http://www.android-google.cz, kontaktovat mě můžete na emailu info@android-google.cz
Frčíme na novinkách ze Světa Androida :palec: Přidejte se k nám na SvetAndroida.cz :palec: vše přehledně na jednom místě ----------> Aktualizováno každý den

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » pát 23. říj 2009 13:16:06

NTV, vy tu všichni z rozjetí jednoho pitomého webu děláte úžasnou vědu...všechny ty android weby mají pět a půl návštěvníka a vy tu řešíte pomalu založení nadnárodní společnosti s vlastním datacentrem.

matata
Robot
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Příspěvek od matata » pát 23. říj 2009 13:44:46

Admini zalozte prosim jeste jedno forum case.androidforum.cz, at si tam Case muze psat sve filozoficke moudra... Ty jo tak rad sem chodim, ctu si, ziskavam informace, ale pak narazim na prispevek od Case a to je vzdycky pecka...
Case píše:nadnárodní společnosti s vlastním datacentrem
:D Ty vole... kdyz se tam nahore rozdavala moudrost a inteligence tak ty jsi šel dvakrát viď :D Ty Tvoje příspěvky, to je fakt jedna perla za druhou...

hipisek
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hipisek » pát 23. říj 2009 14:12:28

Data centra? OMFG.

Jediný inteligentní příspěvek byl Virtuální mashina s postupně se rozrůstající prostředky.

Taková poslední malá nabídka. Chcete ? Mám poskytnu linka je nic moc ale agregace 1:1 je super.

Je tu i možnost to tedy rozjet pod virtuálkou vmware tam nahozený mám jeden virtual už na tom běhá.

halm
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Google Nexus S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od halm » pát 23. říj 2009 14:26:32

Já s Casem souhlasím. Nevím proč řešíte nesmysly typu vlastního serveru a housingu.
Pro začátek úplně stačí obyč. hosting, open source redakční systém. Na hardwaru ani softwaru to nestojí, hlavní je zajímavý obsah. Nepočítejte v prvních měsících s takovým úspěchem, že by i ten nejlevnější hosting nedostačoval.

Jsem ochotný také přidat ruku k dílu, webdesignem se již prakticky živím. Času je ale málo :cry:

Autor tohoto vlákna
Jerzabek
Androiďák!

Příspěvek od Jerzabek » pát 23. říj 2009 14:41:24

halm píše:Já s Casem souhlasím. Nevím proč řešíte nesmysly typu vlastního serveru a housingu.
Pro začátek úplně stačí obyč. hosting, open source redakční systém. Na hardwaru ani softwaru to nestojí, hlavní je zajímavý obsah. Nepočítejte v prvních měsících s takovým úspěchem, že by i ten nejlevnější hosting nedostačoval.

Jsem ochotný také přidat ruku k dílu, webdesignem se již prakticky živím. Času je ale málo :cry:
Naprosto s tebou souhlasím, to byla taky moje prvotní idea, založit nadšeneckej portál o androidu. Ale je to tady pořád stejný jako když jsem založil téma o překladech aplikací, v podstatě se to tam zvrhlo naprosto stejně v založení "nadnárodní společnosti". Nechápu a už tady takový věci nebudu řešit. :?
G1 white - CM 6.1

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » pát 23. říj 2009 15:11:09

Jerzabek píše:Naprosto s tebou souhlasím, to byla taky moje prvotní idea, založit nadšeneckej portál o androidu. Ale je to tady pořád stejný jako když jsem založil téma o překladech aplikací, v podstatě se to tam zvrhlo naprosto stejně v založení "nadnárodní společnosti".
To je bohužel součástí té příslovečné "české povahy". Všichni začnou od konce, řeší naprosto nepodstatné pitomosti a k realizaci toho opravdu podstatného nikdy nedojde.

Já se radši moc angažovat nechci, protože vím, že bych se tomu nemohl zdaleka věnovat tak, jak bych chtěl (ostatně, jinak bych dávno nějaký takový server rozjel sám). Navíc mám zkušenosti s tím, že když se do něčeho pustím s dalšími lidmi, tak se na to časem všichni ostatní vykašlou a mně to zůstane na hrbu samotnému. Ale v omezené míře rád pomůžu (což tady neříkám nakonec poprvé).

srakyi
Stálý androiďák
Twitter: @srakyi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od srakyi » pát 23. říj 2009 15:58:01

Zdravim vsecky! [disclosure: jsem ten co ma prsty v MujAndroid.cz]

Nezbyva nez souhlasit s tim, ze MujAndroid.cz posledni dobou docela sklouzl k prekladu zpravicek z jinych zdroju. Taky si dovedu predstavit mnohem (mnohem!) zajimavejsi obsah, ale presto si myslim, ze i takove prekladani ma pro ceske publikum smysl. Puvodniho obsahu se nam dari pripravovat cim dal min (s vyjimkou par recenzi) a taky bychom s tim radi neco delali, jen zkratka neni cas :-/

Popravde receno, tesne nas tenhle thread predbehl - v poslednich dnech a tydnech totiz celkem intenzivne resime co s dalsim smerovanim celeho webu. Puvodne jsme ho rozhodne zakladali jako web, kam by mel dorazit kazdy, kdo by si chtel cesko/slovensky precist neco o Androidu (at uz o nem neco vi, nebo jeste ne) a mel byt odrazovym mustkem do sveta Androidu. Zamer samozrejme taky bylo (a je) dovolit kazdemu, kdo o to ma zajem, publikovat neco relevantniho, zkratka poskytnou prostor a taky ctenare :) Jak je ale videt, zatim jsme nenasli tu spravnou cestu.

Cilem naseho webu nikdy nebyl zisk - ostatne AdSense jsme pridali pred par tydny a brzo se ukazalo, ze tudy cesta nevede, ted uz je zase z webu pryc, zustal jeden boxik v RSS, ale ani to nema moc velky smysl a rozhodne to nevydela ani na zaplaceni hostingu (v coz jsme doufali). A jedina "reklama" ktera na webu zustava je buttonek vedouci na Inmite, protoze Inmite zajistuje provoz hostingu (a lidi z Inmite z drtive casti pripravujou "obsah").

No nebudu dal chodit kolem horke kase a zeptam se - nemelo by smysl zkusit provest "restart" webu MujAndroid.cz tak, aby vice vyhovoval potrebam ktere plynou z tohodle threadu? Mam dojem ze by to mohla byt vitezna strategie - precejen uz to je web ktery znaji lidi i vyhledavace, takze by o uvodni zajem bylo postarano. Rozhodne by nebyl problem, aby zaclo web obhospodarovat vic adminu a webhosting ci domenu bychom resit vubec nemuseli. Navic je realna sance, ze bychom ziskali (aspon marketingovou) podporu primo od Google CR ci GUGu, s nimiz jsme v kontaktu.

Co myslite, nebylo by to uzitecnejsi, nez startovat dalsi projekt u ktereho hrozi riziko, ze za pul roku bude tam kde jsou ostatni weby dnes?

..pokud by byla vule, muzem zalozit novy thread, kde zcela otevrene dohodneme co a jak, rozdelime si ukoly a pustime se do prace. Moc rad venuju energii, kterou ted davam prekladu zpravicek, do neceho mnohem uzitecnejsiho!

Crusty
Robot
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 9 Pro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crusty » pát 23. říj 2009 18:22:07

to sjednoceni webu mozna neni spatny napad. Spousta webu, jak jiz tu padlo, ma informaci poskromnu a pokud by se vsichni spojili, verim, ze vysledek by mohl byt o to zajimavejsi, vic hlav vic vi.

ale i tak jsem s timto forem spokojen, nevidim az tolik duvodu, proc ho nejak razantne prebudovavat

Odpovědět

Zpět na „Pokec“