Pokectak nam oficialne vysel ubuntu linux 9.10 - i netbook remix

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

tak nam oficialne vysel ubuntu linux 9.10 - i netbook remix

Příspěvek od ge0rge » pát 30. říj 2009 9:14:12

tak nam oficialne vysel ubuntu linux 9.10 - i netbook remix ... mam ho uspesne nahozeny na netbooku (k instalaci ani CD uz neni potreba, muzeme bootovat z FLASH disku) ... proc to sem pisu ... schvalne se podivej jak to vypada, myslim ze nebude trvat dlouho a android a ubuntu netbook remix budou konkurenti.

jak se uzivatelske rozhranni netooku velmi blizi telefonu, maji v podstate stejny zaber ... horni lista se esteticky prizpusobila tem kterou zname z telefonu android ... no kdybych mel vedle sebe telefon s naemo a netbook s ubuntu netbook remix tak uz opravdu nenajdu nic co by me primelo si myslet ze nejde o systemy stejne kategorie zamereni i zpusobu ovladani ...

kdyby domovska plocha tehoto ubuntu pro netooky umela rolovat seznamem aplikaci nejen pomoci posuvniku ale i swingem, a kdyby bylo mozne z horni listy stahnout notifikacni oblast, pridavat na plochu widgety :-) ... na pohled by to byl android jak vysitej. Maji svuj market (repozitare tu samozrejme byly dele, ale u posleni verze je videt jak se snazi preci jen udelat s toho spis takovy android market s obrazky, nahledy komentari :-) ).

rikam si, on ten android na netboocich mozna neni az tak spatny napad ... mohlo by to vyjit navzdory tem co tvrdi ze se to nemuze ujmout protoze na tom nebezi AutoCAD a Photoshop :-) ... myslim ze zrovna na tomhle houby zalezi, ma to celkem slusnou sanci.

dosmanak
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Xperia SP
Twitter: dosmanak

Re: tak nam oficialne vysel ubuntu linux 9.10 - i netbook remix

Příspěvek od dosmanak » pát 30. říj 2009 10:38:16

Když vidím ta videjka, tak nechápu, jak někdo může na netbooku provozovat Windows XP...
Měl jsem G1!

Yamanouchi
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yamanouchi » pát 30. říj 2009 10:54:11

No nevím, na první pohled je to hezké, ale když se klikne někam dál, tak se objeví nevzhledné GNOME GUI. Jeho vývojáři asi pořád žijí ve 20. století, ale svět je už hodně dál, stačí se podívat na MAC OS X a Windows 7. :roll:
Miluji a žeru Jablíčka.
HTC Desire + 8GB

MArtyCZ
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Motorola Milestone Rooted
Tablet: Asus Transformer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MArtyCZ » pát 30. říj 2009 10:59:14

Updatuju, jsem zvědavý. A ten netbook je nádhera, škoda, že nemám neta :DD
Humankind cannot gain anything without first giving something to return. To obtain, something of equal value must be lost. That is alchemy's First Law of Equivalent Exchange.

Autor tohoto vlákna
ge0rge
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ge0rge » pát 30. říj 2009 11:12:10

Yamanouchi píše:No nevím, na první pohled je to hezké, ale když se klikne někam dál, tak se objeví nevzhledné GNOME GUI....
proc nevzhledne ? no jestli bys rad kompletni facelift se vsim vsudy tak aby nebylo videt naprosto zadne pojitko s minulosti, tak snad rovnou moblin :-)

ale tam mi to pripada opravdu az prilis jednoduche, opravdu jako pro mobilni telefon. Ale kdo vi, mozna to prave k tomu smeruje. MACOS ani Win7 se na netbook nehodi, vydrz baterie by tim padla, a taky to chce trochu uzivatelsky komfort a ne jen nejake propagacni tlacitko Start a gigantickou prazdnou plochu :-)

Jerzabek
Androiďák!

Příspěvek od Jerzabek » pát 30. říj 2009 11:28:16

Yamanouchi píše:No nevím, na první pohled je to hezké, ale když se klikne někam dál, tak se objeví nevzhledné GNOME GUI. Jeho vývojáři asi pořád žijí ve 20. století, ale svět je už hodně dál, stačí se podívat na MAC OS X a Windows 7. :roll:
Já tyhle komentáře miluju, Gnome je zastaralé a nevzhledné. Neříkám že je nějak extra "in", ale je funkční a mě třeba moc vyhovuje, KDE je pekelný a Windows nechcu (a na Mac nemám :D ). Myslím (ale nemám to ničím podložený), že Gnome se i používá více než ostatní GUI na linuxu. Já ho používám už cca 4-5 let a jsem spokojenej moc. Ale proti gustu žádnej dišputát, když se někomu Widle nebo něco jiného líbí, je to jeho volba, NIKOMU NIC NENUTÍM.

BTW: Karmic Kaola mám na netbooku od alfa verze, ale normální Ubuntu, mě tyhle netbook remixy nějak nezaujaly.
http://android.own.cz
G1 white - CM 6.1
Twitter: @Jerzabek

Odpovědět

Zpět na „Pokec“