Pokecnezvládá tu někdo ajax? projekt do školy...

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

nezvládá tu někdo ajax? projekt do školy...

Příspěvek od huskye » pon 09. lis 2009 18:50:58

Ahoj, kluci neumíte někdo ajax?
Potřebuju to jen jako číst projektu. Chci udělat pidi formulář, kde budou dvě okna, výše úvěru a úrok
a aby pak stránka po kliknutí na spočítat napsala nebo vyhodila alert s přeplatkem. Chci v php k tomu
použít fci kde bude (úvěr/100)*úrok. Nejde tu o přesnost výpočtu :-)
prakticky to potřebuju celé, protože mi nejde ani ta funkce výpočtová v php...


Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)


Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: nezvládá tu někdo ajax? projekt do školy...

Příspěvek od DeToX » pon 09. lis 2009 21:10:18

A proc to nepocitat primo v JS a pak to vypsat tam kam to chces. Nemusi byt alert box.
Myslim ze tady by byl AJAX nejen zbytecny ale zaroven zpomalujici. Radsi to pocitat u klienta a vypsat ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: nezvládá tu někdo ajax? projekt do školy...

Příspěvek od huskye » pon 09. lis 2009 21:29:52

no já to tak musim udělat, protože to je zadáno :-) je to projekt do školy...
ale vymyslel jsem jiné použití ajaxu, jen nevim proč mi to nejede, chyba prý na 15. řádku...

<h3>Archiv</h3>
<select name="vyber" id="vyber" onchange="vyberClanek();">
<option value="0">Vyberte článek</option>
<option value="clanek1.txt">Článek jedna</option>
<option value="clanek2.txt">Článek dvě</option>
</select>

<div id="mistoZobrazeni">
</div>

<?php
$vyber = $_REQUEST["vyber"];
function vyberClanek()
{
var url = document.getElementById("vyber").value;

if (url != 0)
{
if (window.ActiveXObject)
{
httpRequest = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
else
{
httpRequest = new XMLHttpRequest();
}
httpRequest.open("GET", url, true);
httpRequest.onreadystatechange= function () {processRequest(); } ;
httpRequest.send(null);
}
else
{

document.getElementById("mistoZobrazeni").innerHTML = "";

}
}

function processRequest()
{
if (httpRequest.readyState == 4)
{
if(httpRequest.status == 200)
{
var mistoZobrazeni = document.getElementById("mistoZobrazeni");
mistoZobrazeni.innerHTML = httpRequest.responseText;
}
else
{
alert("Chyba pri nacitani stanky
"+ httpRequest.status +":"+ httpRequest.statusText);
}
}
} ?>
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)


matej21
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: čtv 04. čer 2009 16:58:40
Reputace: 0
Bydliště: Pelhrimov
Kontaktovat uživatele:

Re: nezvládá tu někdo ajax? projekt do školy...

Příspěvek od matej21 » pon 09. lis 2009 21:41:50

kdepak asi bude chyba :)
nejak kombinujes php a javascript.
<? je uvozovaci tag pro php, jeden radek tam mas potom php kod (rek bych ze uplne zbytecnej) a potom ta fce uz je js, takze musis ukoncit php dokument ?> a ten js dat do <script type="text/javascript">.....</script> a na konci potom smaz ten ukoncovaci php tag :)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: nezvládá tu někdo ajax? projekt do školy...

Příspěvek od huskye » pon 09. lis 2009 22:00:19

http://homel.vsb.cz/~kuc435/a/kalkulacka.php

nějak to ty články pořád neukládá, přitom je mám taky v té složce jako kalk.php, tedy ../a/cs,
ten kalk.php mám teď:

<h3>Archiv</h3>
<select name="vyber" id="vyber" onchange="vyberClanek();">
<option value="0">Vyberte článek</option>
<option value="clanek1.txt">Článek jedna</option>
<option value="clanek2.txt">Článek dvě</option>
</select>

<div id="mistoZobrazeni">
</div>

<script type="text/javascript">
function vyberClanek()
{
var url = document.getElementById("vyber").value;

if (url != 0)
{
if (window.ActiveXObject)
{
httpRequest = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
else
{
httpRequest = new XMLHttpRequest();
}
httpRequest.open("GET", url, true);
httpRequest.onreadystatechange= function () {processRequest(); } ;
httpRequest.send(null);
}
else
{

document.getElementById("mistoZobrazeni").innerHTML = "";

}
}

function processRequest()
{
if (httpRequest.readyState == 4)
{
if(httpRequest.status == 200)
{
var mistoZobrazeni = document.getElementById("mistoZobrazeni");
mistoZobrazeni.innerHTML = httpRequest.responseText;
}
else
{
alert("Chyba pri nacitani stanky
"+ httpRequest.status +":"+ httpRequest.statusText);
}
}
} </script>
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)


Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: nezvládá tu někdo ajax? projekt do školy...

Příspěvek od huskye » úte 10. lis 2009 18:42:48

Jupí :-) nakonec jsem to rozjel a projekt dopadl dobře ;-)
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti