Pokecwindows 7 (64 vs 32bit)

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór


Autor tohoto vlákna
metrix.m
Stálý androiďák
Příspěvky: 58
Registrován: pon 02. lis 2009 17:00:40
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus S i9023
Rom: CM 10.1
Bydliště: Ostrava

windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od metrix.m » úte 17. lis 2009 18:45:45

Ahoj

potřeboval bych poradit mám Intel T3400 a nevím jakou verzi win 7 použít
Díky
----
3GB RAM
320GB HD
ntb - HP 6730s




Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od skooopa » úte 17. lis 2009 19:14:10

Dle me je stejne 64 naprd takze uz jedu jen na 32 (64 jsem zkousel ale bylo vice problemu nez prinosu)

Mam AMD Phenom II X4 965 (coz je take 64...)
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od d750 » úte 17. lis 2009 19:25:27

Doporučuju 64bit windows 7 ultimate.

Uživatelský avatar

Laki
Androiďák!
Příspěvky: 319
Registrován: pát 11. zář 2009 13:48:36
Reputace: 0
Bydliště: Brno (ČR), Trebišov (SR)

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Laki » úte 17. lis 2009 19:30:29

do 3 GB RAM = 32 bit
nad 4 GB RAM = 64 bit
(treba myslieť aj na potenciálne upgrady)
HTC Hero | white | root | Android 2.1 | BeHero+ v1.2 | 8GB microSHDC Class 6 | @sotakal

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od skooopa » úte 17. lis 2009 19:36:04

No mam 8 GB ram :) a jedu na 32 Ultimate... :D
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!


Uživatelský avatar

Laki
Androiďák!
Příspěvky: 319
Registrován: pát 11. zář 2009 13:48:36
Reputace: 0
Bydliště: Brno (ČR), Trebišov (SR)

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Laki » úte 17. lis 2009 19:45:43

Nevravím, že to nejde, ale 32-bitový systém dokáže z takej RAMky využiť len 3GB.
HTC Hero | white | root | Android 2.1 | BeHero+ v1.2 | 8GB microSHDC Class 6 | @sotakal

Uživatelský avatar

d750
Kyborg
Příspěvky: 3799
Registrován: pát 20. úno 2009 5:28:37
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od d750 » úte 17. lis 2009 19:58:26

To je teda docela nahouby mít 5Gb ram nevyužitých v PC.

Uživatelský avatar

nFiX
Droid
Příspěvky: 1496
Registrován: sob 21. bře 2009 23:53:24
Reputace: 1

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od nFiX » úte 17. lis 2009 20:02:13

přesně jak řekl laky
skooopa - neblbni :) já jedu na 64bit už od buildu 7264 i pre-rtm i teď final a žádný problém jsem v 64bit nepozoroval.když máš tolik ram, tak jsou dokonce ještě rychlejší (a to podstatně!)


yonah
Androiďák!
Příspěvky: 636
Registrován: pon 22. čer 2009 17:07:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus One
Twitter: http://twitter.com/yonah
Bydliště: Praha

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od yonah » úte 17. lis 2009 20:13:52

skooopa píše:No mam 8 GB ram :) a jedu na 32 Ultimate... :D
Tak alespoň kernel s podporou PAE, by to chtělo. Ale beztak bych, bejt tebou, přesedlal na 64 bit.
oblíbené aplikace a hry.

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od skooopa » úte 17. lis 2009 20:27:43

Aha ... rikam bylo to spis na viste a ne s tolika ram (starsi pc ale taky 64) takze se mi to nejak sjednotilo .... to je proste jedno ale:

DIK za prozreni uz chapu :-) ja tohle moc nestiham sledovat hlavne ze to jede :-) ale v blizkych dnech to prehodim neni problem DVD je 32/64 (CZ :D )

THX all :lol:

PS: I 3 z 8 GB na internet staci :-) (vtip)
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Uživatelský avatar

polyneikus
Stálý androiďák
Příspěvky: 128
Registrován: čtv 21. kvě 2009 15:05:43
Reputace: 0

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od polyneikus » úte 17. lis 2009 20:37:45

Ja mam 64b Windows 7 Prof. a vsetko beha uplne v pohode nemal som ziaden problem... :)
Naposledy upravil(a) polyneikus dne stř 18. lis 2009 6:56:51, celkem upraveno 1 x.
Nexus S


matej21
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: čtv 04. čer 2009 16:58:40
Reputace: 0
Bydliště: Pelhrimov
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od matej21 » úte 17. lis 2009 20:42:56

me velmi stve, ze spousta programu nema 64b verzi. a pritom pro linux je 32 i 64 bit verze skoro vzdycky :D
jinak asi s jednim nebo se dvouma problemama jsem se uz setkal (myslim nejaky ovladace nebo neco podobnyho), ale vetsinou se to necha vyresit :) .. rozhodne mene problemu nez s 64bit linuxem - problemy s adobe flash, adobe air, myslim neco s javou a s dalsimi aplikacemi (EDIT: toto je osobni vycet problemu, ktere jsem mel na 64bit linuxu) :)
Naposledy upravil(a) matej21 dne úte 17. lis 2009 21:40:06, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

polyneikus
Stálý androiďák
Příspěvky: 128
Registrován: čtv 21. kvě 2009 15:05:43
Reputace: 0

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od polyneikus » úte 17. lis 2009 20:44:49

Mne napriklad fungovali aj stare ovladace na Vistu na 32b...nainstaloval som a islo v pohode...
Nexus S

Uživatelský avatar

nFiX
Droid
Příspěvky: 1496
Registrován: sob 21. bře 2009 23:53:24
Reputace: 1

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od nFiX » úte 17. lis 2009 21:02:03

matej21 - a co je za problém, že nejsou 64bit? to je problém vývojářů programů, že jsou blbý... win64bit spustí 32 stejně dobře, jako 64bit.. nejsme v dobách win64 / vista :) ...

jinak ovladače z visty běží vpohodě i na7... ovšem já mám win7x64ultimate a ten si najde už opravdu všechno sám a vše funguje už při prvním spuštění...


TruckeRA
Stálý androiďák
Příspěvky: 56
Registrován: ned 21. čer 2009 7:25:45
Reputace: 0

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od TruckeRA » úte 17. lis 2009 21:19:38

Měl jsem Windows 7 32bit. i 64bit. Upřímně, programy jsem rozjel všechny co používám. Neni v nich valný rozdíl pro běžného uživatele. Doporučuji řídit se podle velikosti RAM viz. rady výše. Nad 4 GB určitě použít 64bit. verzi.
Nexus 7
Sony Ericsson Neo
Vodafone (ZTE) 945
T-Mobile G1 DREAM, ROOT


matej21
Stálý androiďák
Příspěvky: 98
Registrován: čtv 04. čer 2009 16:58:40
Reputace: 0
Bydliště: Pelhrimov
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od matej21 » úte 17. lis 2009 21:37:12

nFix - ano, ja vim, ze je to chyba vyvojaru. jen nevim, proc nevydaj 64bit verzi, kdyz mohou vydat 64b verzi pro linux :)


vito45
Stálý androiďák
Příspěvky: 94
Registrován: stř 04. lis 2009 21:18:57
Reputace: 0

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od vito45 » úte 17. lis 2009 22:03:23

jednoznačne 32bit
prečo? 64bit ti neprinesie viac ako 5% výkonu navyše, bude zaberať viac miesta na disku, nepodporuje 16bit aplikacie (v škole nejake používame), môže občas zbytočne komplikovať život
btw. ja mám na nb 4GB ram a 32bit W7 ale zatiaľ som nikdy nemal nedostatok RAM pokiaľ som nevirtualizoval
blog: http://vito45.blogspot.com/
podporujem Slovensku Piratsku Stranu

Uživatelský avatar

Mr.Jina
Stálý androiďák
Příspěvky: 122
Registrován: úte 29. zář 2009 17:43:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SM-N9005 Android 5.1.1 Phronesis Rom N5 port
Bydliště: Zlinsky
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Mr.Jina » úte 17. lis 2009 22:06:18

Já bych šel s dobou...každopádně 64bitem nic nepokazíš. Proč ne že. Já už jedu na x64 přez 2 roky momentálně 7 ultimate a nemůžu si stěžovat:-) Všechno jede funguje..a to i staré hry aplikace apod...

Uživatelský avatar

nFiX
Droid
Příspěvky: 1496
Registrován: sob 21. bře 2009 23:53:24
Reputace: 1

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od nFiX » úte 17. lis 2009 22:31:56

přesně tak, jede tam vše a žádné problémy.. 32 je přežitek stejně tak jako XP ;) Taky mám Ultimate - navíc je super věc (šla i u visty), že nepotřebuji originálku kupovat - stačí jí stáhnout (třeba z webu microsoftu) a 30dní používání jde prodloužit až na 120dní LEGÁLNĚ. Takže 4 měsíce vpohodě vydrží (aktualizace a vše funguje vpohodě) a když já přeinstalovávám win co 1-2měsíce (jako DJ potřebuji mít neza*rdaný notebook) tak je to pro mě jak dělané! :) hhh :mrgreen:

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od michpo » úte 17. lis 2009 22:54:05

Taky jedu na 64bit Windows 7 Professional a nemuzu si stezovat. Vsechno funguje jak ma, s ovladacema nemam problemy ani na notebooku kde mam taky 64bit. Programy me funguji vsechny bezproblemove. Zkousel jsem i nejaky stary dosovsky hry a taky funguji (samozrejme pres DOSBox).

2nFiX: Nebylo by pro tebe lepsi kdyby jsi si udelal image disku napr. pres Ghosta? Pokud predelavas system takto casto tak by ti to setrilo spoustu casu ;)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

nFiX
Droid
Příspěvky: 1496
Registrován: sob 21. bře 2009 23:53:24
Reputace: 1

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od nFiX » úte 17. lis 2009 23:00:06

michpro - no bylo, ale to je daň za to, že jsem si je zatím nekoupil - kdybych udělal zálohu (i win) vázalo by se to k nějakému datu (mám 4x30dní) a potom, jak bych obnovil ze zálohy.. asi bych nenabotoval.. nebo tím jsou zalohovat i čistě nainstalované app + registry? ovšem to by mohlo dělat problémy, nemyslíš?..


vito45
Stálý androiďák
Příspěvky: 94
Registrován: stř 04. lis 2009 21:18:57
Reputace: 0

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od vito45 » úte 17. lis 2009 23:30:05

ešte som nečítal praktický dôvod prečo si dať tých 64bit, dotyčný nemá 4GB ram keď už sa nepozaráme na to bežny user nemá šancu využiť toľko ram a zas nechoďte na neho so zvýšeným výkonom lebo tých cca. 5% nieje nič extra
PS: ať žije flamewar :lol:
blog: http://vito45.blogspot.com/
podporujem Slovensku Piratsku Stranu

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Case » úte 17. lis 2009 23:52:36

nFiX píše:přesně tak, jede tam vše a žádné problémy.. 32 je přežitek stejně tak jako XP ;) Taky mám Ultimate - navíc je super věc (šla i u visty), že nepotřebuji originálku kupovat - stačí jí stáhnout (třeba z webu microsoftu) a 30dní používání jde prodloužit až na 120dní LEGÁLNĚ. Takže 4 měsíce vpohodě vydrží (aktualizace a vše funguje vpohodě) a když já přeinstalovávám win co 1-2měsíce (jako DJ potřebuji mít neza*rdaný notebook) tak je to pro mě jak dělané! :) hhh :mrgreen:
To vše samozřejmě s tím drobným detailem, že po uplynutí oněch 120 dnů od první instalace se z tebe stává úplně normální pirát, i kdybys ta Windows reinstaloval třeba třikrát denně.

Uživatelský avatar

nFiX
Droid
Příspěvky: 1496
Registrován: sob 21. bře 2009 23:53:24
Reputace: 1

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od nFiX » stř 18. lis 2009 0:06:57

Tak teď jsi plácnul pěknou blbost :) Kdyby tohle MS řešil, tak by to ošetřil např.pomocí provázaností na SLIC tabulku protože onen příkaž v CMD se stejně po rebootu ověřuje přes net

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od michpo » stř 18. lis 2009 1:16:58

Pomoci Norton Ghost se da udelat kompletni image disku kde mas system, se vsim co tam je, tzn. vcetne registru, programu a dalsich veci. Jedna se o uplnou bitovou kopii dat na disku/oddilu. Tento image sice zabira vic mista nez zaloha jen nekterych casti (lze to komprimovat pro usporu), ale obnova je rychla. Jestli by to po obnoveni bralo predeslou instalaci jako jiz vyuzity cas pro testovani systemu to nevim, ale myslim si, ze se to bude chovat jako cista instalace, takze by se mel cas zresetovat. Leda bys to vyzkousel a budes tak mit jistotu, pokud by to tak bylo, tak bys usetril dost casu. Jen si teda najit trochu mista na to, bud na jinem oddilu na disku, nebo si poridit nejaky mensi prenosny disk kde si toto uchovat. Sou zde sice urcite pocatecni naklady, nicmene vysledna uspora casu je znacna.

Omlouvam se za OT ;)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od ge0rge » stř 18. lis 2009 8:45:42

tusim ze neni uplne nutny vyhazovat penize za ghost ... zvlast kdyz to opravdu neni castka zanedbatelna a kdyz jsou na trhu i free aplikace ktere delaji totez (reklamni tahak firmy seagate = DiscWizard - free klon acronisu - zadarmo z webu seagate, pokud nejaky disk teto firmy mate neni co resit, jsou tu samozrejme zcela free/full aplikace jako CloneZilla - staci jako obvykle jen stahnout a vypalit bootovatelne iso, schopnostmi jde nad ghost i acronis --- jine moznosti ) ... (btw, i ten placeny Acronis True Image pro ty co nemaji seagate disk je tusim v cestine o dvacet babek levnejsi nez ghost

[spoiler]ghost je samozrejme takovy ten typicky proflaknuty soft, ktery sice umi co o sobe rika ale uz davno ne nejlepe a pritom zarucene nejdraz :-) ... cim upenliveji se ho nostalgik drzi tim vic muze symantec cenu beze strachu sroubovat :-) klasika[/spoiler]

----

jinak k tematu, pokud mas 64bit procesor (tedy cpu podporujici amd64/em64t) tak pouzij i 64bit os, nic tim nezkazis ani neztratis, spis naopak. A s vyse uvedenou zalohou se kdykoliv snadno vratis k predchozi instalaci, nebo zkusis uplne jinou behem pul hodiny.

------
nFiX píše:xp prezitek
na xp bych tolik bahna nesesilal, byl to nejzaslouzilejsi (ve smyslu tom ze si mozna zaslouzil svuj trzni podil) system z cele rady windows :-) a jeste dlouho pri pragmatickem a striktne logickem pohledu na vec nebude mit smysl z nej prechazet ve firmach, statni sprave na jakykoliv novejsi (to platilo v pripade vist, a v pripade 7 je to stale stejne v podstate neprinasi nic co ospravedlnuje investici do nich).

Uživatelský avatar

alex430
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: úte 08. zář 2009 11:48:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: BB 9900
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od alex430 » stř 18. lis 2009 13:36:29

na xp bych tolik bahna nesesilal, byl to nejzaslouzilejsi (ve smyslu tom ze si mozna zaslouzil svuj trzni podil) system z cele rady windows :-) a jeste dlouho pri pragmatickem a striktne logickem pohledu na vec nebude mit smysl z nej prechazet ve firmach, statni sprave na jakykoliv novejsi (to platilo v pripade vist, a v pripade 7 je to stale stejne v podstate neprinasi nic co ospravedlnuje investici do nich).
Přesně tak, nezbývá než souhlasit.
Ještě bych laicky dodal, že 32bit zvládá max 4GB paběti. Takže např. pokud máš 8GB RAM a grafiku 512tku tak budeš mít využito 3,5 GB ram a těch 512 je na grafiku.
::: BB 9900 :: PB 16GB ::

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12625
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 42
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od ramon.dexter » stř 18. lis 2009 13:49:21

alex: jenže ve firmách a zvlášť ve státní správě víc než 4GB paměti opravdu nevyužiješ. Nemluvim teď o specializovaných pracovištích s grafikou a tak, to je něco jinýho. Ale normální kancelářský nasazení bohatě zastanou win XP, upgrade na win7 je pomerně zbytečnej.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

alex430
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: úte 08. zář 2009 11:48:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: BB 9900
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od alex430 » stř 18. lis 2009 14:14:41

Asi jsme se špatně pochopili. Měl jsem na mysli, že souhlasím s georgem. A 4GB je na klasickej kancelařskej počítač až moc.
::: BB 9900 :: PB 16GB ::


ailas
Stálý androiďák
Příspěvky: 59
Registrován: pát 10. črc 2009 21:48:26
Reputace: 0

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od ailas » stř 18. lis 2009 14:26:00

yonah píše:
skooopa píše:No mam 8 GB ram :) a jedu na 32 Ultimate... :D
Tak alespoň kernel s podporou PAE, by to chtělo. Ale beztak bych, bejt tebou, přesedlal na 64 bit.
To maj tuším jen Win XP Prof.. ale těch 8GB je mu stejně úplně na prd. I kdyby použil PAE, tak nad 3GB paměti mohou jen speciálně přeložené programy a využívající to mrkvosoftí rozhraní. Pár jejich produktů + kernel a cache systému. Takže vlastně téměř nic vzhledem k celkové paměti.
Asi bych šel do widlí 7 64bit. Pokud tedy widle.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 24 hostů