Pokecwindows 7 (64 vs 32bit)

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od michpo » stř 18. lis 2009 16:28:29

ge0rge píše:tusim ze neni uplne nutny vyhazovat penize za ghost ...
Ten Ghost byl jen pro priklad, samozrejme ze jsou levnejsi a lepsi nastroje, nicmene Ghost je hodne rozsirenej a tudiz se pro priklad hodil vice ;)


Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Uživatelský avatar

mak
Androiďák!
Příspěvky: 384
Registrován: pát 16. led 2009 16:50:38
Reputace: 0

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od mak » stř 18. lis 2009 16:51:50

zvol co se ti vice hodi a podle velikosti pameti. Pokud mas grafarnu s hodne pameti a 4+GB Ram tak 64, pokud mas mene tak 32. Jinak 64 mi davaj akorat moznost pridelit appzum vice rameti, takze maxo si sezere klidne 12gb ram a stale mi zbude par giga na Photosrot.
Co se tyce 64 bit app moc jich neni, v mem pripade prave to 3D maxo a Photoshop ale casteji pouzivam 32bit PS pac do 64 mi nefungujou dva zakladni pluginy co obcas pouzivam.


M.I.R.
Androiďák!
Příspěvky: 621
Registrován: úte 24. bře 2009 13:50:45
Reputace: -9
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od M.I.R. » stř 18. lis 2009 17:23:48

Přidám svojí trošku do mlýna a podělím se o takové všeobecní zkušenosti. Už od vydání jedu na 64-bit RC1 a jsem naprosto spokojen. Měl jsem i zkušenost s 64-bit Vistama. Zásadní rozdíl mez 64-bit a 32-bit neni, největší přínos je právě možnost alokovat více RAM. Sám jsem zkoušel z 64-bit aplikací snad jen WinRAR a Total Commander, ale výraznej rozdíl se nekonal.
Co se týče kompatibility, tak musím říct, že jsem se setkal s několika aplikacema, které jsem nerozběhal právě díky tomu, že mám 64-bit systém. Asi nejvíc mi zavařila diagnostika na auta VagCom 304, kterou prostě né a né rozběhat a na WinXP bez problémů :) Taky je dobrý si zjistit, jestli pro všechny tvoje perifierie jsou 64-bit ovladače, protože já jsem narazil a to s tiskárnou Canon LBP2900, kterou teď nemůžu používat. Měl jsem i snahu jí rozběhat přes Windows Virtual PC, ale nějak se nepovedlo :(

Uživatelský avatar

zaja64
Stálý androiďák
Příspěvky: 104
Registrován: pon 09. úno 2009 20:08:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei Y 6 II Xiaomi redmi note 4 3-32 Gb Global
Mobil 2 / ROM: OSF ZTE Blade, G1 ,G1310, lark cirrus 4,5,prestigi
Tablet: lark ultimate 7 i
Bydliště: Morava,Prostějov

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od zaja64 » stř 18. lis 2009 18:58:17

Jsem zásadně pro win 7 64 bit od uvedení používám RC verzi proti Vista 32 b (ultimate)
podstatně rychlejší a spolehlivěší.Dosud žádná modrá smrt.Instaloval jsem hlavně pro 3D cad Solidworks.Lepší využití paměti už bylo řečeno výše.
1.Orange San Francisko ZTE Blade root GEN 2 2.ZTE Blade czech distrGEN2 Swedish Snow 6,root
3.G1 root p.e.m.l.i.k. 7.00 16GB class6 4.Gsmart G1310 rom V050.1.Pl CE 2 simm,root
5.Lark ciruss 4,5 root 6.Prestigio 5455 duo,
7.Huawei Y6,8.Huawei Y 6 II 9.Xiaomi redmi note 3 Pro 32 GB SE

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od michpo » čtv 19. lis 2009 8:13:09

Pokud nekdo potrebuje pouzivat nejakou aplikaci, ktera proste pod 64bit nejde, tak pro to je jednoduche reseni a zdarma. Stahnete si od Microsoftu XP Mode a bude te mit po problemech. Staci nainstalovat a po spusteni mate pred sebou virtualni pc s win xp. Nekomu toto sice muze vadit, ale i na toto MS myslel a tak, pokud v xp nainstalujete nejakou aplikaci, tak se objevi i v start menu win 7 jako podadresar toho xp modu. Potom je mozne tuto aplikaci spoustet primo z win 7, tedy bez spusteni toho virtualniho, a program se chova jako jakykoliv jiny program, jen ma ten klasickej modrej ramecek aplikace jako je ve win xp. Bezi pod win xp, takze kompatibilita 100% zarucena.
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Uživatelský avatar

alex430
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: úte 08. zář 2009 11:48:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: BB 9900
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od alex430 » čtv 19. lis 2009 8:57:59

michpo píše:Pokud nekdo potrebuje pouzivat.........
Není u tohoto potřeba licence na Win XP, nebo je to free?
::: BB 9900 :: PB 16GB ::


vito45
Stálý androiďák
Příspěvky: 94
Registrován: stř 04. lis 2009 21:18:57
Reputace: 0

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od vito45 » čtv 19. lis 2009 9:13:09

je to free
blog: http://vito45.blogspot.com/
podporujem Slovensku Piratsku Stranu

Uživatelský avatar

Laki
Androiďák!
Příspěvky: 319
Registrován: pát 11. zář 2009 13:48:36
Reputace: 0
Bydliště: Brno (ČR), Trebišov (SR)

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Laki » čtv 19. lis 2009 9:13:55

@alex430 Je to zdarma.

@michpo Windows XP mode je veľmi dobrá vec, ale možno by stálo za zmienku, že nie všetky procesory podporujú hardwarovú virtualizáciu, a teda Win XP mode. Drvivá väčšina desktopových procesorov áno, ale u mobilných to až tak samozrejmé nie je. Napríklad môj notebook ju nepodporuje a celkom mi to chýba :(
HTC Hero | white | root | Android 2.1 | BeHero+ v1.2 | 8GB microSHDC Class 6 | @sotakal

Uživatelský avatar

alex430
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: úte 08. zář 2009 11:48:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: BB 9900
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od alex430 » čtv 19. lis 2009 10:45:53

Díky
::: BB 9900 :: PB 16GB ::

Uživatelský avatar

Mr.Jina
Stálý androiďák
Příspěvky: 122
Registrován: úte 29. zář 2009 17:43:05
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SM-N9005 Android 5.1.1 Phronesis Rom N5 port
Bydliště: Zlinsky
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Mr.Jina » čtv 19. lis 2009 11:13:52


Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od michpo » čtv 19. lis 2009 13:35:27

Laki píše:@michpo Windows XP mode je veľmi dobrá vec, ale možno by stálo za zmienku, že nie všetky procesory podporujú hardwarovú virtualizáciu, a teda Win XP mode. Drvivá väčšina desktopových procesorov áno, ale u mobilných to až tak samozrejmé nie je. Napríklad môj notebook ju nepodporuje a celkom mi to chýba :(
Jasny, tady proste zalezi na hardwaru. Ja tuto podporu mam jak u stolniho pc tak i u notebooku. V obou mam intela a na obou se nejedna o odlehcene varianty jako je celeron apod. Pro tento "rezim" je dobre si zjistit jestli vas pocitac ma v biosu volbu pro zapnuti virtualizace nebo ne. Nicmene vetsina novych procesoru by ji jiz mela podporovat a u tech starsich si to holt musi kazdy zjistit sam ;)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


kod4850

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od kod4850 » sob 21. lis 2009 20:18:12

Ahoj, XPMODE je sice supr věc, ale musíš na to mít i procesor, co podporuje virtualizaci, jinak to nerozběhneš....! :-)

Uživatelský avatar

alex430
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: úte 08. zář 2009 11:48:17
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: BB 9900
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od alex430 » čtv 26. lis 2009 22:10:53

a ještě min win Pro a výš na Home to není podporované :twisted:
::: BB 9900 :: PB 16GB ::


Snake

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Snake » pát 27. lis 2009 8:21:15

Chtěl by se zeptat, pokud mám nějakou účetní aplikaci, které běží pouze pod DOSem, je nějaký způsob jak si spustit také pod Windows 7 64bit? Díky

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od michpo » úte 01. pro 2009 8:28:23

Zkus to nejdrive normalne spustit, pokud se nepodari tak bych zkusil DOSBox. Je to sice primarne pro hry, ale v infu pisou ze je mozne spustit take jakoukoliv MS-DOS nebo PC-DOS aplikaci.
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Snake

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Snake » úte 01. pro 2009 8:46:29

Přímo to spustit již nejde, ale vyzkouším ten DOSbox, díky za reakci
Ještě bych se zeptal, kdyby ani toto nepomohlo. Mám NB s 64bit legálním systémem Windows 7 HP, bylo by na něj také možné nainstalovat 32bitovou varinatu Windows (stáhnutou někde z netu) a zároveň také použít ten klíč z té 64bit varinaty (kvůli té kompatibilitě s Dosem)?
P.S.: mám stejně jen 3GB ram a nějakýá malý pokles výkounu mě netrápí. Díky

Uživatelský avatar

nFiX
Droid
Příspěvky: 1496
Registrován: sob 21. bře 2009 23:53:24
Reputace: 1

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od nFiX » úte 01. pro 2009 9:00:26

Ne, klíč použít nejde (teda z vlastní zkušeností.. možná, že to někomu nějak jde) i když mi není jasná tahle politika MS, když mám např ultimate x64 a chtěl bych ultimate x86 (a právě proto se ultimate prodává 32 s 64 za 7000,-) .. ale jde bez klíče využívat legálně na 4 měsíce. Na netu samozřejmě stáhnout jde.. ;)


Snake

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Snake » úte 01. pro 2009 9:15:32

A 64bit platformě lze používat 32bit verzi Windows 7? Nejspíše jo.

Uživatelský avatar

ge0rge
Droid
Příspěvky: 1565
Registrován: úte 21. říj 2008 19:09:37
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od ge0rge » úte 01. pro 2009 11:34:52

jistě, zpětná kompatibilita je u pc posedlost :-) 64bit jsou jen rozsirujici instrukce ktere muzes a nemusis pouzit jinak je tam i veskery starsi bastl, ktery se s i386 tahne odjakziva

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od michpo » úte 01. pro 2009 23:06:23

Zkus ten DOSBox a uvidis.

K tomu klici, nesetkal sem se s tim, ze by nesel pouzit. Jak u vist tak u 7 me jdou klice z 32bit na 64bit a naopak a dokonce i klice z anglicke verze na ceskou a vsechny mozne kombinace. Jsem studentem VUT v Brne na magisternim studiu informatiky a z MSDNAA mam win 7 jiz od srpna/zari (uz presne nevim) ve variante professional. V systemu to tam je jako anglicka verze 32bit/64bit a ceska taky 32bit/64bit. Takze sem si stahl vsechny 4 abych mel 4 cisla a mohl to mit na vic pc legalne (stolni, notebook). No a vsude rvu jen tu ceskou 64bit verzi a davam tam pochopitelne ruzne klice a problem nemam. To stejne i u Vist a taky bez problemu. Takto to delaji i ostatni studenti, a nikdo s tim nemel problem. System je to naprosto stejny jako je plna (ne OEM) verze professional v obchode, takze by to melo jit i jinde. Pokud se pletu tak se omlouvam, ale opravdu sem o tomto nikdy neslysel a vzdy to slo tak jak pisu.
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Snake

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Snake » čtv 10. pro 2009 15:38:57

Tak pod DOSBOX jsem ucetnictvi rozchodil, ale stejne odsud potrebuji i tiskout a to asi nepujde :(

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12626
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 43
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 10. pro 2009 16:54:58

Snake: na místě je tedy úvaha nad tím, jestli by nebylo lepší přejít na nějakej jinej účetní systém, kterej třeba pracuje pod windows.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Case » čtv 10. pro 2009 18:18:12

Chtěl jsem napsat něco v tom smyslu, že by možná nebylo od věci konečně opustit devadesátá léta minulého století a přejít na software, jehož autor nezamrznul dvacet let v minulosti, ale evidentně jsem byl předběhnut.

Rozcházet v roce 2009 na 64bitovém systému DOSovský program je zvěrstvo a pomatenost. Připomíná mi to snahu koupit si nejmodernější auto a pak na něj chtít nasadit dřevěná loukoťová kola a předělat ho na páru.


AKA the A

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od AKA the A » čtv 10. pro 2009 20:09:40

doporučuju http://www.daniel-franta.cz/BM/bm2008.html, celkem jasně jde vidět rozdíly...


Snake

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Snake » sob 12. pro 2009 14:18:58

Samozřejmě, že to takhlek asi dopadne a bude nutné přejít na nový úřetní systém, který již pojede pod Windows. Bude to asi rozumější varianta, než kupovat novou 32bit verzi windows7.
Kdyby to bylo na mě, tak já bych přešel hned, ale jelikož ten účetní program používá moje máma, tak určitě pochopíte, proč to otálení. Pro ni je každá změna težká. Stačilo, když jsem ji učil přidávat přílohy do emailů. ;)

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Case » sob 12. pro 2009 15:05:03

A to fakt ještě dneska existuje firma, která svůj účetní program v DOSu aktualizuje? Protože tomu bych už snad ani neříkal služba zákazníkovi, ale spíš neschopnost se přizpůsobit realitě...


Snake

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Snake » ned 13. pro 2009 11:08:33

Tak na firmu bych to určitě neházel, ta samozřejmě nabízí již dlouhou dobu i varinatu pod window, ale pro velký zájem stále udržuje a aktualizuje i svoji dosovou verzi. Ale až asi odcházíme zbytečně daleko od tématu. ;)
Máme hold asi vysvětlím, že s dosem je nadobro konec a bude se s tím muset poprat.

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od michpo » ned 13. pro 2009 11:39:09

Souhlasim s tim, ze by bylo lepsi prejit na jiny system, ktery uz pod windows funguje. Nicmene pokud poprosis strycka Googla, tak ti poradi jak tisknout z DOSBoxu. Zpusobu je nekolik, napr. namapovat dalsi porty pro tisk, udelat virtualni tiskarnu a dalsi. Staci jen hledat. Nicmene jak uz jsem rikal, lepsi je prejit na "normalni" ucetni system ;)
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od DeToX » ned 13. pro 2009 12:04:45

Tyden zpet sem si nahodil x64. Oh to byla ale chyba :( Nejede tiskarna (drivery), nejede wireless sitovka (drivery), nemuzu ovladat zvukovku (asi drivery)....ted v tydnu bude reinstall na x32...

Uživatelský avatar

pabo
Androiďák!
Příspěvky: 612
Registrován: úte 22. zář 2009 12:14:37
Reputace: 14
Typ mobilu / ROM: LG G4
Mobil 2 / ROM: OnePlus One 64GB
Bydliště: České Budějovice

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od pabo » ned 13. pro 2009 13:19:43

Já teda z W7 x64 Ultimate žádné problémy nemám,drivery jsem našel všechny (strýček google)i na věci hodně staré....a co je hodně staré a nešlo ani na Vistě pouštím ve Windovs Virtual PC(XP)-je zdarma na stránkách Mrkvosoftu... 8-)
HTC Hermes>Htc Hero>Htc Desire>Galaxy Nexus> Xiaomi MI2A > LG G2 ++ ONEPLUS 64GB - LG G4

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti