Pokecwindows 7 (64 vs 32bit)

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od michpo » ned 13. pro 2009 19:51:44

DeToX píše:Tyden zpet sem si nahodil x64. Oh to byla ale chyba :( Nejede tiskarna (drivery), nejede wireless sitovka (drivery), nemuzu ovladat zvukovku (asi drivery)....ted v tydnu bude reinstall na x32...
Zkousel jsi hledat nove ovladace? Zkousel jsi ovladace pro vista x64? Ono spousta ovladacu pro visty je kompatibilni se 7ckama. Ja pouzivam 64bit systemy uz nekolik let, ale nikdy sem nemel zadnej problem s ovladacema. Staci jen trochu pohledat na netu a ovladac vzdycky najdes ;)


Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od DeToX » ned 13. pro 2009 19:52:55

Dobre, zkus mi najit drivery pro tiskarnu Canon LaserShot LBP-1120. x64 nejsou ani pro Visty ;) a pro sitovku to stejne.

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od michpo » ned 13. pro 2009 20:16:00

Nemam ted tolik casu to hledat, ale jen tak zbezne, zkousel jsi ovladac v1.10 pro Visty? Pripadne rezim kompatibility? Dale me napada pouzit nejaky univerzalni ovladac co je primo v systemu.
K te sitove karte, je soucasti zakladni desky? Podivej se jaky mas chipset a stahni si ovladace pro ten chipset. Pokud neni soucasti tak zkusit najit dle modelu. Jinak sitova karta dost casto funguje hned po nainstalovani systemu s vychozima ovladacema. Pro sitovou kartu take muzes zkusit univerzalni ovladac NE2000.
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Case » ned 13. pro 2009 20:22:03

Možná by nebylo od věci kupovat si méně bizarní hardware.

michpo: Pro tu jeho tiskárnu 64bitový ovladač neexistuje, smiř se s tím. Canon je ostatně ignorováním 64bitových systémů vyhlášený (neignoruje je snad jen u nejnovějších modelů svých výrobků).

Uživatelský avatar

michpo
Moderátor
Příspěvky: 1270
Registrován: ned 31. kvě 2009 21:21:02
Reputace: 23
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od michpo » ned 13. pro 2009 23:49:00

Jo v pohode, vsak sem psal ze sem to moc nehledal, mam toho ted tolik ze nevim co driv, ale kdybych to hledal tak bych urcite nasel info o tom, ze ten ovladac neni. Nicmene nejaky univerzalni ovladac by fungovat mohl, pokud teda takovy v systemu je :P
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI


Uživatelský avatar

ezopino
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: ned 15. bře 2009 20:06:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2
Bydliště: Kačice

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od ezopino » pon 14. pro 2009 9:05:30

no jo, se vsim souhlasim. Jen upresnim ze 32-bit, pokud se nepouziva PAT, tak berou 3,2GB max.
Ja mam asi 14 dni W7, 64-bit, 8GB a nemohu si stezovat. Luxusni GForce GTX275GS a všechny hry už konečně mohu hrát s nastavením - "vše doprava" :D :D :D :D
... Pokud máš možnost, vždy pomáhej - nevíš, kdy to budeš potřebovat sám ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Tab S2

Uživatelský avatar

mak
Androiďák!
Příspěvky: 384
Registrován: pát 16. led 2009 16:50:38
Reputace: 0

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od mak » pon 14. pro 2009 12:13:48

ezopino píše:no jo, se vsim souhlasim. Jen upresnim ze 32-bit, pokud se nepouziva PAT, tak berou 3,2GB max.
Ja mam asi 14 dni W7, 64-bit, 8GB a nemohu si stezovat. Luxusni GForce GTX275GS a všechny hry už konečně mohu hrát s nastavením - "vše doprava" :D :D :D :D

Jo jo tak tak, me uz se nedostava rameti, takze planuju brzkej upgrade na 16GB Ram a pak uz budu snad uplne happy

Uživatelský avatar

ezopino
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: ned 15. bře 2009 20:06:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7
Tablet: Samsung Galaxy Tab S2
Bydliště: Kačice

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od ezopino » pon 14. pro 2009 12:47:29

LOL, Mak je jako vždy "skromnej" :-))))) uvidím, kdy já přejdu na 16GB :-) Zatim bohatě stačí 8GB...
... Pokud máš možnost, vždy pomáhej - nevíš, kdy to budeš potřebovat sám ...
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Tab S2


vorcigernix
Stálý androiďák
Příspěvky: 163
Registrován: sob 10. říj 2009 19:46:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Galaxy S2
Tablet: Tab 8.9
Rom: CM9

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od vorcigernix » pon 14. pro 2009 13:09:45

hehe za chvíli tam budete mít 32gb, koukám že MS vyrobil fakt kouzelnej systém, 32gb maj naše nejlepší blady :)
Dear Dell, can you make a retarded UI on top of Windows please?

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Case » pon 14. pro 2009 14:49:20

vorcigernix píše:hehe za chvíli tam budete mít 32gb, koukám že MS vyrobil fakt kouzelnej systém, 32gb maj naše nejlepší blady :)
To se systémem od MS nijak nesouvisí, to je jen pomatenost některých individuií.

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od DeToX » pon 14. pro 2009 16:49:20

Case píše:Možná by nebylo od věci kupovat si méně bizarní hardware.
V roce kdy sem tiskarnu kupoval sem nemohl vedet ze prijde takovy rozmach x64 a nebudou drivery ze? A bizardnim bych to neoznacil ani nahodou, ale pokud chces.

to michpo: K te sitovce, je to jakysik D-Link, bezdratova. Uz ji ani nepotrebuju ale mel sem kvuli ni problem (vikend bez netu) takze tak.

Jak rikam, pres vanoce jdu zpet na x32...bohuzel...


DERIK1007@SEZNAM.CZ

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od DERIK1007@SEZNAM.CZ » pát 04. čer 2010 14:53:12

mamproblem s instalaci hlidACIHO PSA PISEMI TO ZE JE NAINSTLOVAN A JA NEMAM PRISTUP K SKRITEMU HESLU


semsei
Nové Androidě
Příspěvky: 21
Registrován: stř 28. dub 2010 10:03:57
Reputace: 0

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od semsei » pát 09. črc 2010 9:15:00

ja nerozumím, s čím je viac windows7 ako například xp alebo vista??? tie isté funkcie má ako ostatné, ni??? :?

Uživatelský avatar

mak
Androiďák!
Příspěvky: 384
Registrován: pát 16. led 2009 16:50:38
Reputace: 0

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od mak » pát 09. črc 2010 12:12:14

No ma tam sposty novejch, ktere nepotrebujes a diky tomu neni obecne rychlejsi jak XP ;( ale diky lepsi zprave pameti a kompatibilite s novejma softama je pouzitelnejsi.
Naposledy upravil(a) michpo dne pát 09. črc 2010 12:46:48, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Prosim respektuj pravidla! Posledni prispevky se necituji! Diky.


Gold_Pooh
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: pon 12. črc 2010 8:09:07
Reputace: 0

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Gold_Pooh » pon 12. črc 2010 8:26:41

Ano. Podporuje už normu IPv6. A to je naša budúcnosť. Ja proste používam aj XP (ako virtual PC), ale 7 je naozaj tá budúcnosť :). Síce ja používam 32 bit verziu, ale dovtedy žiadne problémy som nemal :). (ani bluedie :D )

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Case » pon 12. črc 2010 11:44:28

IPv6 podporují i Windows XP SP2, to není nejlepší příklad...


hfx9
Robot
Příspěvky: 989
Registrován: čtv 08. dub 2010 20:47:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Twitter: hfx9
Tablet: Nexus 7
Rom: JB 4.1.1

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od hfx9 » úte 13. črc 2010 20:14:05

uz jen to ze xp umi alokovat max 3,5gb ram je pro ne velke minus. Osobne mam 6GB ram a vyuzivam ji celou a jeste obcas neco schazi ;)
PHONE: Oneplus One - ROM: CM11s

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Case » úte 13. črc 2010 20:50:54

Což ovšem není problém XP, ale 32bitové architektury obecně. Nikdo ti nebrání používat XP x64 ;)

Další! ;)


spm
Nové Androidě
Příspěvky: 20
Registrován: pát 30. říj 2009 14:58:13
Reputace: 0

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od spm » úte 13. črc 2010 21:25:34

hfx9 píše:uz jen to ze xp umi alokovat max 3,5gb ram je pro ne velke minus. Osobne mam 6GB ram a vyuzivam ji celou a jeste obcas neco schazi ;)
Hmm, díky bohu že nemám Windows. Mám v notebooku 3GB RAM a do tý doby, než spustim virtual s něčim jako windowsy, tak to bohatě stačí :-D Jinak upřímně, kromě toho, že XPčka v 64b variantě nešly moc používat kvůli tomu, že na to nebyly ovladače, je v 7kách něco nového? Mně přijde, že tam akorát vždycky překreslí obrázky a zvýší systémové nároky, jinak je to pořád to samé :)


hfx9
Robot
Příspěvky: 989
Registrován: čtv 08. dub 2010 20:47:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Twitter: hfx9
Tablet: Nexus 7
Rom: JB 4.1.1

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od hfx9 » stř 14. črc 2010 6:03:45

to case:
jak uz bylo napsano uzivatelem spm, tak xp 64bit nebylo mozne plnohodnotne pouzivat z duvodu absence ovladacu, coz si myslim ze je zasadni nedostatek :!:
PHONE: Oneplus One - ROM: CM11s


djkubas
Nové Androidě
Příspěvky: 47
Registrován: ned 25. dub 2010 11:09:39
Reputace: 0

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od djkubas » stř 14. črc 2010 8:00:05

K rozdílu XP vs 7 - to prostě nepoznáte dokud si k sedmičkám nesednete... Funkce který MS ohlašoval (např WinFS) sedmičky pořád nemaj, takže "tabulkově" vás vedle XP neohromí... Ale ta spousta kravin, která neskutečně urychluje práci si vás získá a nebudete chtít zpátky :) Já už dneska za XP jen zuřím, když se pokouším o Shake, přichycení k půlce obrazovky, když na maximalizaci musím klikat do toho prťavýho čtverečku, když si nemůžu věci rozhodit do Knihoven.... když by šel člověk do detailu, tak je toho moře, ale tím jak nejde o nic velkýho, tak si toho zarytí XPčkáři nevšímaj...

Jinak teda nechápu stezky na ovladače... Win7 (32 i 64) jsem instaloval na dobrejch 10 PC (rok výroby 2004-2010) a problém byl jen s tím najít drivery na nějakou integrovanou zvukovku od VIA... a to ještě v době kdy sem používal veřejnou betu, bůhvíco tam byl za problém... Jinak stačí PC píchnout do sítě a W7 mi zatím vždycky všechny drivery našly...

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Case » stř 14. črc 2010 12:34:00

hfx9 píše:to case:
jak uz bylo napsano uzivatelem spm, tak xp 64bit nebylo mozne plnohodnotne pouzivat z duvodu absence ovladacu, coz si myslim ze je zasadni nedostatek :!:
Já je plnohodnotně používal něco přes půl roku :)


Gold_Pooh
Nové Androidě
Příspěvky: 23
Registrován: pon 12. črc 2010 8:09:07
Reputace: 0

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Gold_Pooh » čtv 15. črc 2010 9:00:34

Case píše:IPv6 podporují i Windows XP SP2, to není nejlepší příklad...

možno máš pravdu, ale win 7 iste lepšie využíva RAM ako win XP :). Kúpil som licenciu na jeden PC , mám zapnuté update, a doteraz som žiadny problém nemal...a ani nemám najlepší počítač :D (2GB DDR, Pentium 4, 320GB SATA, NVidia grafika 256MB).

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od Case » čtv 15. črc 2010 10:21:11

No zas tak líp taky ne. Velká část toho "win7 využívají paměť mnohem líp než předchozí verze" je akorát mediální hype ;)

(BTW, jen aby bylo jasno - já se tu nesnažím obhajovat v zásadě ani XP, ani Win7, která už hezky dlouho používám jako primární Windows. Mně je to v zásadě jedno, co si kdo používá za systém, já s tím nemám problém, na svém počítači mám běžně kolem pěti různých systémů ;) Jenom opravuju nesmyslné nebo nešťastně formulované argumenty pro nebo proti některému z nich ;) )


hfx9
Robot
Příspěvky: 989
Registrován: čtv 08. dub 2010 20:47:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Nexus
Twitter: hfx9
Tablet: Nexus 7
Rom: JB 4.1.1

Re: windows 7 (64 vs 32bit)

Příspěvek od hfx9 » pát 16. črc 2010 7:04:56

Case píše:
hfx9 píše:to case:
jak uz bylo napsano uzivatelem spm, tak xp 64bit nebylo mozne plnohodnotne pouzivat z duvodu absence ovladacu, coz si myslim ze je zasadni nedostatek :!:
Já je plnohodnotně používal něco přes půl roku :)
Tak to jsi byl na tom lepe nez ja, bohuzel muj hardware, ktery jsem mel nebylo mozne v 64bit XP rozchodit tak, aby fungoval bezproblemu.
PHONE: Oneplus One - ROM: CM11s

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti