PokecSledování rození jehňat

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
HentaiRush
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Prestigio PAP5503DUO
Tablet: Prestigio PMP810TF3GBS

Sledování rození jehňat

Příspěvek od HentaiRush » sob 21. lis 2009 20:22:53

Ou jee, viz nadpis :roll:

Otec se mě ptal, jestli by nešlo dát do "stáje" kameru pro sledování rození jehňat, jelikož když se zaseknou tak mohou i umřít. Moje prvotní idea byla stará televizní analog kamera, ale její nevýhoda je, že by člověk musel celou dobu být v baráku, kolem kterýho ovce běhají (nebydlíme tam).
Druhá idea je webkamera (nemyslím tím IP kameru, nýbrž PC s webcam ve stáji) s vzdáleným wifi přenosem do našeho baráku kde bydlíme (320m ; přímá viditelnost)..

Otázka 1)
Co na to potřebuji a na kolik mě to přijde. Mám tu volnej AP (D-Link DSL-G664T), bude moci být použit?

Otázka 2)
Dokáže tento AP udělat dvě wifi spojení? Myslím tím:
a) Budova - Budova
b) Budova - Webcam u jehňat

Otázka 3)
Pokud není "Otázka 2)" proveditelná, lze natáhnout UTPčko cirka 40m bez použití toho "repeateru" (či jak se nadává tomu zařízení, pro zesilování signálu na dlouhé vzdálenosti) ?

Díky za jakoukoliv pomoc. V síťařině jsem jak "Alenka na Bukakke párty"..
Slave of great Prestigio.

Supík
Admin - kdysi hodnej
Typ mobilu / ROM: MI9 + HTC G1
Kontaktovat uživatele:

Re: Sledování rození jehňat

Příspěvek od Supík » ned 22. lis 2009 2:39:50

Ahoj moc jsem vzhledem k pokrocile hodine nepremyslel, ale kdyz si koupis tohle http://www.chinavasion.com/product_info ... am-server/ (i s postovnym za cca 75-80€) (nevim proc se ip cam branis..tuhle muzes i na dalku otacet) a pripojis to k tomtu tvemu wifi ap, tak pokud mas primou viditelnost: jehne - budova (coz mas) a do budovy si das nejakeho levneho wifi klienta (http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=26) s nejakou sikovnou antenou http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=359 ,tak to mas cely za par kacek pod strechou (do 3kKc)

dobrou :)
Pokud vám AndroidForum pomohlo, tak jej prosím sdílejte a lajkute na FB a dalších sociálních sítích. A nebo ho třeba i podpořte vypnutím adbloku a nebo pošlete donation ..viz pravý sloupec. AF to potřebuje. Díík

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » ned 22. lis 2009 6:43:50

Přesně jak říká sup. Dávat tam počítač je zcela zbytečný. Vystačíš si s nějakou IP kamerou a wifi APčkem. IP kamery maj většinou browserový rozhraní, přes který tu kameru ovládáš a sleduješ. Jednoduchý a rychlý, lepšší než tam někam dávat počítač.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Huhy
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S3
Twitter: @huhynek
Tablet: Nexus 10

Příspěvek od Huhy » ned 22. lis 2009 8:56:03

Také bych se přikláněl k IP webcam, jestli mne paměť neklame, tak délka UTP kabelu může být něco málo přes 100 metrů, tak těch 40 by neměl být problém.

Autor tohoto vlákna
HentaiRush
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Prestigio PAP5503DUO
Tablet: Prestigio PMP810TF3GBS

Příspěvek od HentaiRush » ned 22. lis 2009 11:30:30

Víte, nechce se mi kupovat IP kameru (ano i těch 50€ je pro tento účel moc) jen kvůli jednomu rození jehňat.. Vzhledem k tomu, že tu mám pár počítačů volných a takovou trosečnou,ale stále použitelnou, webcam. Chci to udělat co nejlevněji. Ano IP kamera s natáčením a broswer rozhraním by byla skvělá, ale pro toto použití ne. :(

Jde mi spíše o to, jaké prvky musím použít , abych mohl vytvořit "bridge" mezi: barak x barak

To u jehňat se hold něják vyřeší, tomu nepřikládám nějákou duležitost.. spíše bych potřeboval poradit ve výberu směrové antény a podobných blbostí. Jinak, AP kupovat nebudu muset. Doma mám nějáký volný PCI wifi klienty a případně i další router. Tan uvedenej router od D-linku mám spíš plánovanej do té budovy.
Slave of great Prestigio.

ailas
Stálý androiďák

Příspěvek od ailas » pon 23. lis 2009 13:20:25

Natáhni to UTP, nebo použij wifi v módu AP (třeba ten router co máš doma) - client (wifi v jehňárně), nebo Ad-hoc.
(Ad-hoc je dvoubodový (P2P - peer to peer) spojení takže tu wifi síťovku pak nemůžeš použít na připojení k jiné síti. Ani jednu.)
300m je v pohodě, pokud to není zarušený tak ani nepotřebuješ anténu s velkým ziskem.

bassaq
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Note 8
Tablet: Ipad mini 4

Příspěvek od bassaq » pon 23. lis 2009 16:31:37

Necim podobnym se zabyvam posledni dobou, ale jde o hlidani objektu-barak, myslenka je poridit dostatecne velky NAS disk (kolem tera) a nekolik ip kamer s moznosti zaznamu pouze 'pokud se neco hybe' a online ukladanim zaznamu na ten NAS v case kdy nejsem doma, pote pomoci vpn mit moznost vse sledovat online odkudkoliv, zatim jsem ve fazi planovani a navrhu, ale predbezne naklady jsou vysoke... nicmene v kombinaci s PCO se to vyplati a clovek ma prehled :)

Pokud se nekam pohnes dej vedet I technicke detaily a zkusenosti, pokud mas dotazy tak pm ;)

slay
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9+
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 N8010

Příspěvek od slay » pát 26. lis 2010 10:14:28

Abych nezakládal novej topic.
Nainstaloval jsem IP Camera na telefon a vše funguje v pohodě. Ale musím se připojit přes jiný router. Desire má funkci Hotspot. Nešlo by rozběhat IP Camera přes tuto funkci telefonu. Já jsem to zkoušel, ale nepovedlo se. Nejsem žádný odborník IT, tak proto se ptám.
Díky
Samsung Galaxy S9+

Odpovědět

Zpět na „Pokec“