Jednoznačně.
Když zaplatím patnáct tisíc za telefon, chci mít alespoň pocit že nedržím v ruce hračku, jako je to u S3. Navíc, S3 se mi ani vzhledově nelíbí (tisíc viditelnejch kamerek, displej jakoby moc zapuštěnej pod ochranný sklíčko, lacině (jak jsem psal) působící plast se specifickou povrchovou úpravou na zadní straně, která má tendence praskat, jelikož zadní odnímatelná část nemá snad ani milimetr a působí skoro jak o papír, příliš zaoblené tělo. Tohle všechno navíc podporuje fakt, že v moment kdy se vám zpotí ruka, má telefon tendence vyklouzávat.
Co se vnitřní výbavy týče, surovym výkonem je S3 samozřejmě hodně silný monstrum - to ale i HOX.
Touchwiz? Katastrofa. Sense? Neuměl bych si již představit že bych si někde stáhl či koupil nějakej launcher.
Kvalita displejů je subjektivní věc a názor. Samoled S3ky podává lepší černou. Pravda ovšem je, že barvy obecně podává dosti uměle. I s funkcí nastavení jejich podání - pořád je tam ta 'žvejkačka' vidět. S- IPS LCD 2 HTCčka podává lepší bílou barvu a věrné podání barev a lepší čitelnost na slunci - naopak zase o krapet víc žere baterii - což už po aktualizaci též není problém.
Když už jsem u baterie, obecná výdrž je vyšší má straně Samsungu - dělají to ale zanedbatelné dvě hodiny. Kor v dnešní době, kdy lidi nosej nabíječky i na WC

Nevyměnitelná baterie? Telefon jsem zatím nikdy úplně nevybil, s to telefon noc nešetřím. Sd karty? Kapacita HOX mi bohatě stačí, her mám pět, mezi nimi Asphalt 7 která má skoro giga a půl + hafo hudby, nějaký díly Galacticy a dvě řady fururamy. Pořád mi skoro deset giga zbývá

Neříkám že je HOX o tolik lepší, nebo naopak S3, vždy jde o sympatie k určité značce, a osobní pocity z používání. U HTC jsem je měl daleko, daleko lepší. Teď po 'maintenance' updatu dvojnásob.
Ps: u S3 jsem nemohl vystát ani to debilní HW tlačítko home. Hnus fialovej xD
Edit: zapomněl jsem dopsat že Samsung má lepší repráček (stejně jako HOX na zadní straně telefonu - demence) HOX lepší zvuk ve sluchátkách, pokud nemáte pecky za stovku.