PokecBlokace 3g u o2

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Rail
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pát 25. kvě 2012 8:45:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei g300

Blokace 3g u o2

Příspěvek od Rail » pon 28. kvě 2012 11:05:02

Zdravím,
potřeboval bych vypnout 3G stahování na svém telefonu, tak abych mohl se připojit pouze a jedine na m.o2.cz, který je zadarmo. Je to možné? Předtím než se půjdu hádat na pobočku tak bych na to vědel pár dalších názorů. Díky





xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5247
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 84
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Blokace 3g u o2

Příspěvek od xanthor » pon 28. kvě 2012 11:12:01

Leda tak s rootem a (např.) aplikací Droidwall. Android si jinak furt něco stahuje (a to i když vypneš přenosy na pozadí, i když pak to je jenom zhruba kilobajt nebo pár kilobajtů za minutu).

Uživatelský avatar

Krokodyl
Droid
Příspěvky: 2480
Registrován: úte 16. úno 2010 21:02:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Bydliště: Porta Bohemica
Kontaktovat uživatele:

Re: Blokace 3g u o2

Příspěvek od Krokodyl » pon 28. kvě 2012 11:31:31

Hádat se na pobočku? Tohle není problém operátora ale vybraného zařízení.
Blokace 3G by byla k ničemu, to je jen jedna technologie datových přenosů, ještě je GPRS (G) a EDGE (E). Musel by jsi zakázat službu Internet APN a mít pouze aktivní WAP (stará pomalá datová technologie). Ale ani s ní nebudeš mít 100% jistotu že se ti žádná aplikace v telefonu nebude přes tuto technologii někam připojovat.
Jak je zde psáno, to bys musel řešit pomocí aplikace.
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT


Autor tohoto vlákna
Rail
Nové Androidě
Příspěvky: 7
Registrován: pát 25. kvě 2012 8:45:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei g300

Re: Blokace 3g u o2

Příspěvek od Rail » pon 28. kvě 2012 12:26:00

operator by mel byt schopen zakazat pristupy ... otazka jestli bude ochotny to udelat...

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22660
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Blokace 3g u o2

Příspěvek od LivArt » pon 28. kvě 2012 13:39:49

Operátor ti může leda vypnout službu přenosu dát (GPRS, tím i EDGE a 3G sítě).
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Uživatelský avatar

Krokodyl
Droid
Příspěvky: 2480
Registrován: úte 16. úno 2010 21:02:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: Honor 7
Tablet: Samsung T535 GALAXY Tab4 10.1
Bydliště: Porta Bohemica
Kontaktovat uživatele:

Re: Blokace 3g u o2

Příspěvek od Krokodyl » pon 28. kvě 2012 15:35:05

Operátor nemůže ovvlivnit aby tebou objednaná služba přistupovala pouze tam kam ty chceš. Myslel jsem že jsem to napsal dost jasně už v předešlém příspěvku. Buď službu chceš a používáš, nebo nechceš a nepoužíváš. To co od toho chceš ty umějí obyčejné telefony bez operačního systému které nepoužívají žádné jiné online služby vyžadující přístup k internetu.
zálohovat ZálohovaT ZÁLOHOVAT


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5247
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 84
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Blokace 3g u o2

Příspěvek od xanthor » pon 28. kvě 2012 16:21:23

A nebo Symbian. (Android to taky umí, viz root + Droidwall (iptables).)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů