Pokecsluchátka s mikrofonem - mobil x notebook

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
loqan
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Nexus S
Kontaktovat uživatele:

sluchátka s mikrofonem - mobil x notebook

Příspěvek od loqan » čtv 02. srp 2012 12:21:28

Ahoj,
potřeboval bych poradit ohledně sluchátek.

Poslední dobou jsem začal používat Skype. Skype jsem používal na telefonu, kde jsem měl klasická sluchátka, která dávají do balení s Nexus S (mají zabudovaný mikrofon). Jenže mi levé sluchátko odešlo úplně a pravé funguje podle kabelu - asi je někde uskříplej, takže funguje jen při správné 'pozici' kabelu :-D Tak jsem nainstaloval Skype na notebook, který má zabudovaný mikrofon plus kameru v monitoru. Problém byl v tom, že mi kamarád říkal, že mě není moc slyšet a nebo míň kvalitně, než když jsem používal mikrofon na sluchátkách přes mobil.

Sluchátka na mobil chci kupovat v každém případě a nejradši bych s mikrofonem, páč ho dost využívám při volání, ale chci se zeptat, jestli půjdou tyto sluchátka - reproduktory + mikrofon na jednom jacku použít i na notebooku, který má vlastní jack jak pro repro (zelený) a pro mikrofon (růžový)? Tím myslím, půjde v jednom jacku v notebooku přenášet jak zvuk do repro, tak zvuk z mikrofonu?

Díky za odpovědi :-)
Jenom dvě věci smrdí jako ryba.... a jedna je RYBA! :D :D

cenda
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Rom: CM10 unofficial V30A

Re: sluchátka s mikrofonem - mobil x notebook

Příspěvek od cenda » sob 04. srp 2012 7:50:38

Ne, nepůjdou. Musel by sis sehnat/zbastlit redukci. Jack na mobilu má celkem 4 kontakty, zatímco ntb má klasick stereo jack (se 3) pro repro a mono jack (se 2) pro mikrofon.
Už se tu něco podobného řešilo, vím že na wikipedii je to celkem pěkně popsané, tak zkus pohledat tam. Hledej něco jako "jack konektor".
Píši z mobilu, tak ti nedám přímý odkaz.

PS: wiki nemyslím zdejší.

EDIT: Teď jsem zabrousil na wiki a zjistil, že na české toho moc nenajdeš. Ale na anglické to je docela dopodrobna rozepsáno.
Z3 Compact, zatím STOCK
LG O2X - čas na výměnu; HTC Desire - utopil se; HTC Magic 32A - nenávratně ztracen

Odpovědět

Zpět na „Pokec“