Pokec[lame] motorola milestone a android os

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
selfade
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: čtv 24. pro 2009 12:31:00
Reputace: 0

[lame] motorola milestone a android os

Příspěvek od selfade » úte 05. led 2010 15:53:40

Takze mam par lame otazok, neukamenujte ma hned, je to mozno podnet na diskuziu, niekomu mozno pomoze..

Obrázek

Planujem kupit MM hned ako to bude mozne, ale rad sa dopredu informujem, takze naco chcem telefon pouzivat?

1. NET
Browsovat budem len wifi, net od operatora neriesim. Zaujma ma:
- ci sa wifi bude dat vypnut, nech stale nezere baterku
- ci bude bezproblemov vyhladavat wifi siete aj so slabsim signalom
- browsery - mozem si hociaky do A2.1 nainstalovat? bez rootu? je nejaky jeden naj?
- icq - je nejaka najlepsia aplikacia na icq klienta?

2. GPS
Dost by som gps ocenil, takze:
- bude nejake free gps? napr. ze stiahnem mapy cez wifi a gps pojde free?
- nebude treba robit root koli tomu?
- platit by som za to nechcel

3. MUSIC
- v pohode precita mp3ky na karte? niekde som myslim cital,ze nie
- je tam nejaky prijatelny prehravac, alebo bude treba instalovat? (som nenarocny, chcem len adresare)

4. VIDEO
- do akeho formatu bude treba skonvertovat videa, nech na MM vyzeraju co najkrajsie?
- je nejaky prehravac, ktory podporuje aj titulky?

5. APLIKACIE / ROOT
- na instalaciu cracknutych aplikacii je root asi potrebny, vsak?
- co je vlastne root? (zhruba chapem,ale pre istotu)
- rootnuty telefon straca zaruku? da sa spravit UNroot pri MM a A2.1?

6. BONUS QUESTION
- v akom obchode na slovensku by som si mal telefon objednat?
- nedaju sa niekde zistit autorizovany motorola partneri / shopy?


Dik vsetkym za hociake odpovede. Diskuzia je v pokeci preto, aby niekto nehundral,ze som lama alebo OT.




Uživatelský avatar

cryingfreeman
Droid
Příspěvky: 3068
Registrován: úte 10. úno 2009 23:31:13
Reputace: 1

Re: [lame] motorola milestone a android os

Příspěvek od cryingfreeman » úte 05. led 2010 16:01:34

1.
-áno
-záleží od mtelefonu,MM chytá wifi vraj dobre
-áno môžeš hocijaký ktorý je pre android
-je veľa aplikácii na icq, ktorá je naj je na dlhu diskusiu(premna Im+ lite, meebo, mundu IM)

2.
- neviem možno také čosi je
-nie
-bez platenia není kvalita

3.
-mal by
-nainštaluješ Mixzing a budeš v pohode

4.
-mp4 v rozlišení displeja(s yxflash prehraješ aj divx)
- meridian napr.

5.
-nie
-administratorské práva(ako vo windowse)
-jo, root sa ešte u MM nedá myslím

6.
-neviem
-neviem
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

Uživatelský avatar

delarock
Robot
Příspěvky: 1249
Registrován: pon 30. lis 2009 0:49:17
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: [lame] motorola milestone a android os

Příspěvek od delarock » úte 05. led 2010 16:11:07

k MM je aplikacia moto nav ktoru mam otestovanu je to vlastne prerobeny iGo 8 cka naviguje to ale len v anglictine.
Co sa tyka vyhladavania satelitov tak telefon patri k top na trhu,co mozem porovnat s iphone 3g,E75 atd atd
Android: M.Milestone - Nexus One - Galaxy S - Desire HD - Galaxy s II - Galaxy Nexus Palm Pre, Xperia X1, motorola V3, motorola V8, Iphone 2g, iphone 3G, iphone 4,

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12625
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 42
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: [lame] motorola milestone a android os

Příspěvek od ramon.dexter » úte 05. led 2010 16:19:58

selfade píše:Takze mam par lame otazok, neukamenujte ma hned, je to mozno podnet na diskuziu, niekomu mozno pomoze..

Planujem kupit MM hned ako to bude mozne, ale rad sa dopredu informujem, takze naco chcem telefon pouzivat?

1. NET
Browsovat budem len wifi, net od operatora neriesim. Zaujma ma:
- ci sa wifi bude dat vypnut, nech stale nezere baterku
- ci bude bezproblemov vyhladavat wifi siete aj so slabsim signalom
- browsery - mozem si hociaky do A2.1 nainstalovat? bez rootu? je nejaky jeden naj?
- icq - je nejaka najlepsia aplikacia na icq klienta?

2. GPS
Dost by som gps ocenil, takze:
- bude nejake free gps? napr. ze stiahnem mapy cez wifi a gps pojde free?
- nebude treba robit root koli tomu?
- platit by som za to nechcel

3. MUSIC
- v pohode precita mp3ky na karte? niekde som myslim cital,ze nie
- je tam nejaky prijatelny prehravac, alebo bude treba instalovat? (som nenarocny, chcem len adresare)

4. VIDEO
- do akeho formatu bude treba skonvertovat videa, nech na MM vyzeraju co najkrajsie?
- je nejaky prehravac, ktory podporuje aj titulky?

5. APLIKACIE / ROOT
- na instalaciu cracknutych aplikacii je root asi potrebny, vsak?
- co je vlastne root? (zhruba chapem,ale pre istotu)
- rootnuty telefon straca zaruku? da sa spravit UNroot pri MM a A2.1?

6. BONUS QUESTION
- v akom obchode na slovensku by som si mal telefon objednat?
- nedaju sa niekde zistit autorizovany motorola partneri / shopy?


Dik vsetkym za hociake odpovede. Diskuzia je v pokeci preto, aby niekto nehundral,ze som lama alebo OT.
1.
-ano, wifi se pochopitelně vypnout dá. Ty ses někdy setkal se zařízením kde by se nedala vypnout? Já ne. Se slabším signálem je to tak že se to odpojuje, padá to a stojí to za prd.
-browser - ano, můžeš si tam dát co chceš. Vyber si jakej ti vyhovuje
-icq - viz browser

2.
-ano, např TrekBuddy, ale je to "pain in the butt". Google mapy v tomhle vedou od tý doby kdy umožňujou zobrazení Mojí Mapy z desktopových map.
-ne, root neni třeba
-platí se jak za co. Pokud budeš používat google mapy, platíš pakatel za data. Pokud offline mapy, neplatíš nic.

3.
-ano, jistě, pochopitelně. Akorát se občas tváří že na kartě nic neni.
-nebylo by lepší než se držet zastaralých a těžkopádných adresářů otagovat si mp3? Moc času to nezabere pokud máš nějakej chytrej nástroj a nemusíš potom hledat přehrávač přehrávající podle adresářů (moc jich neni - nevim o žádným).

4.
-formát je .h264 v .mp4 souboru. Titulky musíš mít zaseknutý ve videu.

5.
-jak cracknutých aplikací? Nerozumim otázce - tohle neni iPhone a google ti neříká co smíš a nesmíš.
-read FAQ!
-unroot je možnej na g1, heru a magicu. MM zatim nemá ani root. Ale až se objeví, na 99% se objeví i unroot.

6.
-najdi si tady na fóru člena mechulo, maká u autorizovanýho distributora pro ČR/SR
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


milan
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: pon 04. led 2010 13:20:33
Reputace: 0

Re: [lame] motorola milestone a android os

Příspěvek od milan » úte 05. led 2010 16:36:31

2. GPS
Dost by som gps ocenil, takze:
- bude nejake free gps? napr. ze stiahnem mapy cez wifi a gps pojde free?
- nebude treba robit root koli tomu?
- platit by som za to nechcel
GPS navigace existuje. Např. NDrive, Sygic... já mám Sygic a jsem spokojen ( iGo je lepší,ale zatím jsem ho ve verzi pro Android nenašel...ale Sygic mi přijde dostačující). Platit za něj je samozřejmě potřeba ( tuším cca 80 EUR )


Uživatelský avatar

cryingfreeman
Droid
Příspěvky: 3068
Registrován: úte 10. úno 2009 23:31:13
Reputace: 1

Re: [lame] motorola milestone a android os

Příspěvek od cryingfreeman » úte 05. led 2010 17:05:11

milan píše:( iGo je lepší,ale zatím jsem ho ve verzi pro Android nenašel.
https://android.naviextras.com/shop/portal/downloadAPK
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

Uživatelský avatar

kaish
Stálý androiďák
Příspěvky: 116
Registrován: sob 07. bře 2009 21:36:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: G1+LG Optimus Me
Tablet: Asus TF101
Bydliště: Praha

Re: [lame] motorola milestone a android os

Příspěvek od kaish » úte 05. led 2010 17:13:08


Uživatelský avatar

cryingfreeman
Droid
Příspěvky: 3068
Registrován: úte 10. úno 2009 23:31:13
Reputace: 1

Re: [lame] motorola milestone a android os

Příspěvek od cryingfreeman » úte 05. led 2010 17:16:31

ehm ehm je rozdiel Droid a Milestone(máš to tam aj napísané)
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12625
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 42
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: [lame] motorola milestone a android os

Příspěvek od ramon.dexter » úte 05. led 2010 17:16:57

kaish: ehm ehm ehm
Motorola Droid a Motorola Milestone jsou dva, docela dost rozdílný mobily. MD je google phone, MM je samam o sobě. Na droidu ten root funguje, na MM ne.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

kaish
Stálý androiďák
Příspěvky: 116
Registrován: sob 07. bře 2009 21:36:16
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: G1+LG Optimus Me
Tablet: Asus TF101
Bydliště: Praha

Re: [lame] motorola milestone a android os

Příspěvek od kaish » úte 05. led 2010 17:18:27

no jo,mám v tom pořád bordel,pardón


martyl
Stálý androiďák
Příspěvky: 139
Registrován: úte 08. pro 2009 10:56:29
Reputace: 0

Re: [lame] motorola milestone a android os

Příspěvek od martyl » stř 06. led 2010 6:17:03

cryingfreeman píše:
milan píše:( iGo je lepší,ale zatím jsem ho ve verzi pro Android nenašel.
https://android.naviextras.com/shop/portal/downloadAPK
Zkoušel jste to někdo? Mě to na Milestone píše upgrade nebo spustit ..když dám spustit, tak se spustí Moonav a upgrade..píše to že už mám nějakou verzi nainstalovanou a tato je nojovější...přitom mám jen Motonav. Bojim se, že mi to Motonav smaže a pak mi nepujde vůbec nic....

Uživatelský avatar

cryingfreeman
Droid
Příspěvky: 3068
Registrován: úte 10. úno 2009 23:31:13
Reputace: 1

Re: [lame] motorola milestone a android os

Příspěvek od cryingfreeman » stř 06. led 2010 8:21:28

Motonav je iGO...a inak k tomu treba mapy aj
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

Uživatelský avatar

nocni kanec
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: úte 24. lis 2009 22:15:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE 3
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: [lame] motorola milestone a android os

Příspěvek od nocni kanec » stř 06. led 2010 13:29:37

Taky bych to rád vyzkoušel ale nechci riskovat vymazání Motonav :no: ,a co se týče toho balíčku(kde jsou mapy předpokládám) o kterém tam píšou ten se dá stáhnout(koupit) kde??? :?:

Uživatelský avatar

cryingfreeman
Droid
Příspěvky: 3068
Registrován: úte 10. úno 2009 23:31:13
Reputace: 1

Re: [lame] motorola milestone a android os

Příspěvek od cryingfreeman » stř 06. led 2010 13:33:39

pokiaľ máš Motonav, tak skušať iGo nemusíš, malo by to byť to isté v podstate
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12625
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 42
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: [lame] motorola milestone a android os

Příspěvek od ramon.dexter » stř 06. led 2010 13:35:07

nocni kanec píše:Taky bych to rád vyzkoušel ale nechci riskovat vymazání Motonav :no: ,a co se týče toho balíčku(kde jsou mapy předpokládám) o kterém tam píšou ten se dá stáhnout(koupit) kde??? :?:
A jako co chceš zkoušet? MotoNav je TO SAMÝ co iGo8, akorát to má trošku jinou grafiku. Pokud umíš číst, v odkazy k iGo se píše že musíš mít originál SD kartu s iGo mapama.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
selfade
Nové Androidě
Příspěvky: 36
Registrován: čtv 24. pro 2009 12:31:00
Reputace: 0

Re: [lame] motorola milestone a android os

Příspěvek od selfade » stř 06. led 2010 16:05:21

oki hosi, dik, myslim, ze ste csetci dost dobre odpovedali a zase som o nieco mudrejsi =)


martyl
Stálý androiďák
Příspěvky: 139
Registrován: úte 08. pro 2009 10:56:29
Reputace: 0

Re: [lame] motorola milestone a android os

Příspěvek od martyl » stř 06. led 2010 16:10:11

No co asi bych chtěl zkoušet....psal jsem, že při pokusu nainstalovat igo to píše, že je to novější verze. takže ybch rád zkusil novější verzi, ale zároveň se bojim ,že přijdu o zkušební lhůtu 60 dní na motonav.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12625
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 42
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: [lame] motorola milestone a android os

Příspěvek od ramon.dexter » stř 06. led 2010 16:24:57

selfade: my neodpovídáme, my jenom opakujem to co už tady bylo jednou řečený. Chce to jenom číst.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

nocni kanec
Stálý androiďák
Příspěvky: 67
Registrován: úte 24. lis 2009 22:15:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy NOTE 3
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: [lame] motorola milestone a android os

Příspěvek od nocni kanec » čtv 07. led 2010 23:45:14

já se tedy omlouvám že jsem se "blbě" zeptal,vidím že se to tady pár lidí dotklo :x no myslel jsem že od toho forum je aby se člověk zeptal,když si něco přečte a není mu to zcela jasné :rtfm:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti