Uf uf, vy mi dáváte, jak si na všechno vzpomenout. Tož zkusím to (podotknu, že já věrný sem - nejprve Siemensu a pak málem SE, ovšem G1 jsem musel mít - už kvůli linuxu a mnohem větším možnostem):
1)
Bosh 608 (s posledními 2 číslovkami se mohu mýlit) - na svou dobu to, myslím, byl dobrý telefon. Hlavně se mi líbilo, že neměl displej jen na písmenka, ale dokázal zobrazit i větší obrázek, jediná škoda byla, že displej byl rozdělen do dvou částí. SMS uměl dobře na tu dobu. Hrozně se mi tenkrát líbila ta animace při odesílání zprávy ("točící se kolečko"). No, bylo to před deseti lety... Jak málo my stačilo... Jinak už v té době jsem přemýšlel, jak do mobilu dostat obrázek.
2)
Siemens C35i - ve své době můj největší miláček, naprosto úžasná konstrukce, bezproblémový provoz. Absolutně mě uchvátila možnost nahrát si přes kabel vlastní obrázky. Dokonce to mělo i pár her, včetně pokusu o 3D labyrint. Měl jsem ho rád. Ještě ho máme doma. Navíc jsem si tam i skládal melodijky, což v dalších telefonech byl poněkud problém. Jak mě bavilo opisovat kódy a pak z toho byla pěkná melodie.
3)
Siemens MT55 - vlastně lepší C35i s podporou java her (ještě černobílé) a pár "maličkostmi", které z něj dělaly mého favorita. Opět jsem měl novou funkčnost a všichni Nokiáři se mohli jít zahrabat.
4)
Siemens M55 - v době, kdy začínaly barevné mobily, jsem se musel přidat i já. Konečně jsem měl šanci si zahrát barevné javahry a vyskytlo se už i pár prográmků - pro mě dosud nevýdaná věc. Dost jsem si s tím telefonem vyhrá. Přehrával jsem i FW, ovšem jen ofiko. V Siemensu jsem v té době viděl dost velký potencionál. Ovšem M55 mi přestávala stačit a začal jsem přemýšlet o něčem lepším...
5)
BenQ-Siemens S88 - to už začaly problémy Siemensu a kauza BenQ. Úroveň javy šla ke dnu, naprostý propadák. Všechno zachraňoval jen pro mě v té době výborný foťák (na mobil), podpora MP3 a možnost vložit miniSD kartu. Ovšem samá omezení, nedotažený fw a ještě dlouho bych mohl povídat. I tátův S75 se mi líbil o dost víc (měl mnohem víc sw možností, ač třeba hw nebyl tak dobrý). Prostě konec Siemensů a dost mě to mrzelo. Ale k tomu už se nevrátil, pro mě Siemens skončil a jakmile ho někde vidím, otvírá se mi kudla v kapse.

Měl jsem tu firmu tak rád, a pak stačí pár podvodů a je to...
6)
Sony Ericsson K790i - absolutní top, co jsem kdy měl. Mnohem lepší foťák s xenonovým bleskem (dělá opravdu dobré fotky), java na vysoké úrovni, MP3 v pohodě atd. Prostě můj miláček. Ovšem cítil jsem, že potřebuji větší volnost, mít možnost zasahovat do systému atd. A proto jsem přešel na G1
7)
T-Mobile G1 (HTC Dream) - pro mě naprosto bombastický telefon, oproti K790i má jen horší foťák (což mě dost mrzí, ale zas se dokopu si snad koupit tu zrcadlovku či alespoň lepší kompakt). O jeho přednostech zde ani snad nemusím mluvit.
No, doufám, že jsem na nic nezapomněl. Jen vás ujišťuju, že na nokiích se mi líbil pouze na 5110 hádek, prostě bomba. Jinak se mi vůbec nelíbí, jaké používá písma, její styl, prostě nic pro mě... Nokiáři nechť mi odpustí.