PokecPár drobných dotazů k amonRA a zálohování

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
cenda
Stálý androiďák
Příspěvky: 220
Registrován: úte 12. led 2010 18:04:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Rom: CM10 unofficial V30A
Bydliště: Plzeňsko

Pár drobných dotazů k amonRA a zálohování

Příspěvek od cenda » čtv 28. led 2010 21:32:50

Zdravim všechny, možná tohle téma víc patři do kategorie rooting, ale nechtěl sem tam plácat noví téma na otázky který vám přijdou možná banální.

V první řadě bych se chtěl zeptat jestli, když si přehraju recovery na amonRA, jestli pak na případný flešování ROM potřebuju GoldCard. Tušim že ne, ale pro jistotu se ptam.

Další věc na kterou bych se rád zeptal je, když sem si vytvořil zálohu podle návodu tady:
http://wiki.androidforum.cz/index.php/H ... o_recovery
šel sem zatim jenom k bodu 8.
Tak mi to vytvořilo 6 img souborů: boot, cashe, data, misc, recovery, system
Když budu chtít nahodit tu původní ROM záleží na pořadí v kterym budu jednotlivý img flashovat, opět tušim že ne, ale jistej si zdaleka nejsem. Popř. dájí se tyto img soubory nějak spojit do jednoho, používam win vista tak nějakej programek.

Předěm díky za ochotu.


Z3 Compact, zatím STOCK
LG O2X - čas na výměnu; HTC Desire - utopil se; HTC Magic 32A - nenávratně ztracen


Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Pár drobných dotazů k amonRA a zálohování

Příspěvek od Case » čtv 28. led 2010 22:04:33

cenda píše:možná tohle téma víc patři do kategorie rooting
Ano, patří.
cenda píše:když si přehraju recovery na amonRA, jestli pak na případný flešování ROM potřebuju GoldCard. Tušim že ne, ale pro jistotu se ptam.
Pokud máš, jak se zdá (zapomněls nám to jaksi prozradit...) Magic 32A od českého Vodafone se SPL 1.33.0009, jak vyžaduje tebou linkovaný návod, tak na něm goldcard nepotřebuješ vůbec k ničemu, protože z fastbootu můžeš s tímhle SPL nastartovat alternativní recovery přes USB rovnou, beze změn v software telefonu, a to je vše, co k jakýmkoliv dalším úpravám SW potřebuješ.
cenda píše:když sem si vytvořil zálohu podle návodu tady:
http://wiki.androidforum.cz/index.php/H ... o_recovery
šel sem zatim jenom k bodu 8.
Tak mi to vytvořilo 6 img souborů: boot, cashe, data, misc, recovery, system
Když budu chtít nahodit tu původní ROM záleží na pořadí v kterym budu jednotlivý img flashovat, opět tušim že ne, ale jistej si zdaleka nejsem.
Ty soubory předně nevracíš do telefonu ručně, ale zase prostřednictvím (třeba) Amon_RA recovery volbou "Nand restore". Předtím je samozřejmě musíš nakopírovat zpátky do adresáře nandroid na kartě přesně tak, jak se ti tam vytvořili teď po tom zálohování, tzn. včetně adresářové struktury. A samozřejmě z adresáře nandroid odstranit novější zálohu, pokud tam nějaká je, jinak se ti obnoví ta (nandroid obnovuje vždycky tu nejnovější, zálohu, která je k dispozici).
Asi časem o tomhle základním používání nandroidu taky do wiki něco napíšu, byť většina z toho mi přijde naprosto očividná.


Autor tohoto vlákna
cenda
Stálý androiďák
Příspěvky: 220
Registrován: úte 12. led 2010 18:04:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Rom: CM10 unofficial V30A
Bydliště: Plzeňsko

Re: Pár drobných dotazů k amonRA a zálohování

Příspěvek od cenda » pát 29. led 2010 0:40:03

Díky, vím že ti to připadá jako úplně jasný věci, ale pro někoho kdo s něčím podobným právě začíná, to vždycky až tak jasný není a myslím si že je lepší když se zeptám takhle dopředu, než abych tu pak psal že mi něco nejde a zjišťoval od vás kde seženu originál ROM. Jak jsem to tu někde čet.
Navíc ten telefon docela používám a bylo by pro mě dost nepříjemný si ho zlikvidovat i třeba jenom na den dva. Tak se radši hloupě zeptám.

PS: ano, jedná se o tel. co píšeš. Ale v návodu je i lehce naznačenej postup pro 32B. A myslím si, že ty moje dotazy platí celkem obecně, bez ohledu na konkrétní tel. Za předpokladu že se v tom už někdo nevrtal a nemá tam SPL z hera.

Jinak ještě jedou díky za pomoc.


Teď mě tak ještě napadlo. Když si nahraju amon_RA recovery, nahraju jinou ROM a pak budu zase chtít zpět na tu originál, ale zároveň budu chtít zachovat amon_RA. Tak dám obnovu pomocí těch souborů v tý složce, ale odstranim z ní ten soubor recovery. Bude to takhle fungovat?
Z3 Compact, zatím STOCK
LG O2X - čas na výměnu; HTC Desire - utopil se; HTC Magic 32A - nenávratně ztracen

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Pár drobných dotazů k amonRA a zálohování

Příspěvek od Case » pát 29. led 2010 1:59:26

cenda píše:PS: ano, jedná se o tel. co píšeš. Ale v návodu je i lehce naznačenej postup pro 32B. A myslím si, že ty moje dotazy platí celkem obecně, bez ohledu na konkrétní tel. Za předpokladu že se v tom už někdo nevrtal a nemá tam SPL z hera.
No typ telefonu a verze SPL jsou v tomhle případě naprosto zásadní informací, protože s určitým telefonem/SPL goldcard stoprocentně nepotřebuješ a s jiným zase stoprocentně jo.
cenda píše:Když si nahraju amon_RA recovery, nahraju jinou ROM a pak budu zase chtít zpět na tu originál, ale zároveň budu chtít zachovat amon_RA. Tak dám obnovu pomocí těch souborů v tý složce, ale odstranim z ní ten soubor recovery. Bude to takhle fungovat?
Zkus to a uvidíš. A pak nám to dej vědět.
Buď to projde, nebo to zahlásí, že tam nandroidu ten soubor chybí. Ale jinak není nic jednoduššího než vrátit kompletní zálohu a pak si přes ní zase přeflashnout Amon_RA recovery. Práce na pět minut.


Autor tohoto vlákna
cenda
Stálý androiďák
Příspěvky: 220
Registrován: úte 12. led 2010 18:04:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Rom: CM10 unofficial V30A
Bydliště: Plzeňsko

Re: Pár drobných dotazů k amonRA a zálohování

Příspěvek od cenda » pát 29. led 2010 10:04:42

Zkoušel jsem a při pokusu o restore: Restore aborted!
Předpokládám že za to může kontrolní součet umístěný ve složce (soubor .md5).
Možnost jak to obejít by mohla bejt v tom kdyby se tyto soubory bez md5 dali do flashovatelnýho zipu. Šlo by to?
Poprvé jsem zkoušel restore přes pc, výsledek je výše.
Podruhé již s nainstalovaným amon RA a výsledek: Error : run 'nandroid-mobile.shrestore' via adb!


Zase jedna drobnost vim, že je to otravný. Ale když provedu restore vše proběhne jak má, ale předpokládal sem, že pokud to bude ze zálohy která byla provedena před instalací amon RA dojde k jeho odstranění. Mě tam ale zůstává. V případě že budu chtít tel. reklamovat a dám tam původní romku a wipenu tel. dojde k odstranění amon RA, popř. jak se ho v takovéhle situaci zbavit?
Z3 Compact, zatím STOCK
LG O2X - čas na výměnu; HTC Desire - utopil se; HTC Magic 32A - nenávratně ztracen


Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Pár drobných dotazů k amonRA a zálohování

Příspěvek od Case » pát 29. led 2010 15:31:20

cenda píše:Předpokládám že za to může kontrolní součet umístěný ve složce (soubor .md5).
Možnost jak to obejít by mohla bejt v tom kdyby se tyto soubory bez md5 dali do flashovatelnýho zipu. Šlo by to?
Otázka pořád zní, proč něco takového potenciálně riskantního dělat, proč, jak jsem zmínil, prostě do telefonu nevrátit zálohu kompletní a potom si prostě Amon_RA recovery neflashnout znovu. IMHO nejrychlejší a nejbezpečnější řešení a výsledek je naprosto shodný.
cenda píše:Zase jedna drobnost vim, že je to otravný. Ale když provedu restore vše proběhne jak má, ale předpokládal sem, že pokud to bude ze zálohy která byla provedena před instalací amon RA dojde k jeho odstranění. Mě tam ale zůstává. V případě že budu chtít tel. reklamovat a dám tam původní romku a wipenu tel. dojde k odstranění amon RA, popř. jak se ho v takovéhle situaci zbavit?
Pokud ta záloha vznikla ještě před tím, než jsi do telefonu naflashoval Amon_RA recovery, tzn. ve chvíli, kdys ho čerstvě nastartoval přes fastboot, tak by IMHO měla záloha obsahovat recovery původní. Pokud si vzpomínám, tak moje (kterou jsem kdysi linkoval i někde tady na fóru) ho obsahovala. Ale moc jsem s tím neexperimentoval, neměl jsem důvod. Každopádně pokud obsahuje Amon_RA recovery, zase by nemělo být nic jednoduššího než vrátit zálohu, nastartovat recovery a z něj si ho přepsat původním recovery (ať už přes update.zip nebo přes "flash image" nebo prostě jeho nakopírováním na systémovou partition).

Uživatelský avatar

DeToX
Robot
Příspěvky: 813
Registrován: pát 20. úno 2009 19:00:09
Reputace: 1

Re: Pár drobných dotazů k amonRA a zálohování

Příspěvek od DeToX » pát 29. led 2010 18:14:07

No nejnovejsi Amon_RA preci uz nezalohuje recovery takze by v tom nemel byt problem ne?

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Pár drobných dotazů k amonRA a zálohování

Příspěvek od Case » pát 29. led 2010 20:04:29

Vida. Já changelog k 1.5.x vůbec nezkoumal, ostatně do včerejška jsem měl v telefonu 1.2.3


Autor tohoto vlákna
cenda
Stálý androiďák
Příspěvky: 220
Registrován: úte 12. led 2010 18:04:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Rom: CM10 unofficial V30A
Bydliště: Plzeňsko

Re: Pár drobných dotazů k amonRA a zálohování

Příspěvek od cenda » sob 30. led 2010 15:14:28

Tak v tom bude asi ten problém. Takže sem si tu původní recovery přepsal a nemam k ní zálohu. No to nevadí budu to řešit, až kdyby měl jít tel. do reklamace.
Z3 Compact, zatím STOCK
LG O2X - čas na výměnu; HTC Desire - utopil se; HTC Magic 32A - nenávratně ztracen

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Pár drobných dotazů k amonRA a zálohování

Příspěvek od Case » sob 30. led 2010 15:47:54

To se omlouvám, fakt jsem to netušil. A přijde mi to od Amon_RA docela nešťastné rozhodnutí, že se nezálohuje recovery - chápu pohnutky, které k tomu vedly, ale...

Ale žádná velká tragédie to není, nakonec. Sehnat původní recovery by měl být minimální problém. Např. jsem tu někde linkoval celou zálohu "čerstvého" českého 32A, ze které by se dalo vzít. Nebo by se dala stáhnout ROM od HTC a vykopírovat ho z ní.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host