PokecAndroid - základní info

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Zamčeno

Autor tohoto vlákna
mancusco
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: HUAWEI Ascend P7

Android - základní info

Příspěvek od mancusco » sob 30. led 2010 19:21:12

Mám základní dotaz, možná pro členy fora hloupý. Už jsem projížděl kdeco, ale nenašel základní info pro blbé o Androidu, kde by bylo vše pěkně pohromadě a napsané krátce a jednoduše pro blbce, jak vybrat telefon, jak se instaluje aplikace apod.,
Už mám několikáty WM, vychytaný mám kdeco, chtěl bych zkusit něco jiného, tj. Android, ale stále se neorinetuji, způsobem práce na WM jsem asi poznamenaný.

Pro začátek bych chtěl zkusti HTC Tatoo, ale mám pamět "jenom" 512 MB, bude to stačit aplikace se instalují jenom do telefonu nebo je cesta instalace na SD ? Proč má tedy např. Samsung i7500 8 GB ? Těch základních otázek je pochopitelně více.

Když narazím na nějakou stránku, tak se to hemží všelijakými "rooty" apod. to mě odrazuje, nechci už nic studovat. Mám prostě dojem, doufám že špatný, že to je hračka pro Ajtáky, pokud nechci využívat jenom základní funkce. Samozřejmě zkusím emulátor.

Stačí mi jenom odkaz, prostě se v tom ztrácím. Dík
Ascend P 7

Laki
Androiďák!

Re: Android - základní info

Příspěvek od Laki » sob 30. led 2010 20:03:39

Vpravo hore je odkaz s názvom „Česká Android Wiki“, možno hľadáš práve to
(príp. klikni sem http://wiki.androidforum.cz/index.php/H ... %AD_strana)

Čo sa inštalácie aplikácií týka, bez rootu (http://wiki.androidforum.cz/index.php/Root) ide všetko do pamäte telefónu, ukladanie na kartu je možné po rootnutí telefónu. Tuším sa to nazýva „apps2sd“, ale nie som si tým istý, ja osobne root nemám.
512 MB je ale v každom prípade dosť. Mám Hero, ktorý má rovnakú veľkosť ako Tattoo a ak si pamäť nezaplníš 5-10 megabytovými hrami, miesta budeš mať vždy dosť. Momentálne mám nainštalovaných 60 aplikácií a hlási mi to 20 voľných MB. (512 MB sa delí medzi OS a aplikácie, priemerná aplikácia zaberá do 1 MB)
HTC Hero | white | root | Android 2.1 | BeHero+ v1.2 | 8GB microSHDC Class 6 | @sotakal

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » sob 30. led 2010 20:41:29

mancusco píše:Pro začátek bych chtěl zkusti HTC Tatoo, ale mám pamět "jenom" 512 MB, bude to stačit aplikace se instalují jenom do telefonu nebo je cesta instalace na SD?
Aplikace se instalují jenom do paměti telefonu, ale mohou mít další externí data uložená na SD kartě. Těch 512MB není jenom na aplikace, je do nich nainstalovaný i systém atd. Ale něco kolem 250-300MB by tam na data mělo zbývat.
mancusco píše:Když narazím na nějakou stránku, tak se to hemží všelijakými "rooty" apod. to mě odrazuje, nechci už nic studovat. Mám prostě dojem, doufám že špatný, že to je hračka pro Ajtáky, pokud nechci využívat jenom základní funkce.
Máš rozhodně špatný dojem. Musíš si uvědomit, kdo na netu dělá stránky o telefonech - nadšenci, co se v nich šťourají daleko nad rámec běžného užívání. Lidi, co si je prostě koupí a používají, nemají obvykle potřebu zakládat stránky. Ono taky co by na ně psali?
Kup si telefon, pročti si příručku a víc nemusíš řešit.
Laki píše:512 MB je ale v každom prípade dosť. Mám Hero, ktorý má rovnakú veľkosť ako Tattoo a ak si pamäť nezaplníš 5-10 megabytovými hrami, miesta budeš mať vždy dosť. Momentálne mám nainštalovaných 60 aplikácií a hlási mi to 20 voľných MB. (512 MB sa delí medzi OS a aplikácie, priemerná aplikácia zaberá do 1 MB)
Tyjo, co to tam máš za aplikace? Mám taky něco kolem šedesáti a volných mám asi 130MB...

Laki
Androiďák!

Příspěvek od Laki » sob 30. led 2010 21:25:21

Case píše:Tyjo, co to tam máš za aplikace? Mám taky něco kolem šedesáti a volných mám asi 130MB...
20 MB mi hlási AppManager, konrétne mi vypisuje „Memory: 20 MB / 165 MB“. Teraz som skúsil System Monitor a ten zasa tvrdí, že mám využitých 295 MB (52,6%) pamäte. Som trochu zmätený, je to normálne? V akej aplikácii zistím reálny údaj?
HTC Hero | white | root | Android 2.1 | BeHero+ v1.2 | 8GB microSHDC Class 6 | @sotakal

skooopa
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skooopa » sob 30. led 2010 21:34:31

Dle me ti jedno ukazuje volnou operacni pamet (tech 20 MB ) a druhe zase interni volnou pamet telefonu ....
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » sob 30. led 2010 21:54:30

Volné místo pro aplikace zjistíš v Settings, SD card and phone storage.

Laki
Androiďák!

Příspěvek od Laki » sob 30. led 2010 22:23:33

heh, to mi nenapadlo… 20 MB je ale v tom prípade pravda. Pochybujem, že to bude aplikáciami, nad 1 MB je iba 9 z nich, väčšina ostatných má okolo 500 kB. Žeby toľko zaberala oficiálna Hero ROM?

pic
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Nokia 6303
Tablet: Asus MeMO Pad HD7
Rom: Originál

Příspěvek od pic » sob 30. led 2010 23:05:43

no jeste je vyhrazen i prostor pro cache...
2009: htc click, 2.3 ROM: CM Gingerbread (darováno)
2013: Asus HD7, 4.2.4. ROM original
Na telefonování: Nokia 6303i (vykoupaná v moři)

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » sob 30. led 2010 23:06:29

O čem teď přesně mluvíš? Jestli o tom, že máš volné operační paměti jen 20MB, tak to je na Heru bez swapu a s pár spuštěnými aplikacemi úplně normální (obzvlášť pokud jsi ho třeba už několik desítek hodin nerestartoval) a je to důvod, proč zastávám názor, že je Sense UI na stávajících telefonech bez nějaké formy swapu v praxi víceméně nepoužitelné.
Jestli mluvíš o tom, že máš 20MB volných pro ukládání aplikací, tak to v případě, že máš skutečně nainstalovaných 60 aplikací a všechny pod 1MB, IMHO úplně v pořádku není.

Zamčeno

Zpět na „Pokec“