Pokecadb

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
MrEdDy
Robot
Příspěvky: 1040
Registrován: pon 14. pro 2009 12:50:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Nemám stálý model
Twitter: http://twitter.com/MrEdDy23
Bydliště: Praha & Žďár nad Sázavou
Kontaktovat uživatele:

adb

Příspěvek od MrEdDy » ned 31. led 2010 19:52:29

ČauEEc,ty jo tak už jsem v koncích . Nemůžu spustit adb,driver mám nejnovější,sdk taky ,ale adb se mi po příkazu nespustí a vypíše mi "adb není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu,
spustitelného programu nebo dávkového souboru." jsem lama,já vim,ale nevíte čím by to mohlo být? :oops:


Tlačítko hledat není jen na okrasu!
Když vím ,poradím ,ale ať má dotaz hlavu a patu ..
ZÁLOHA není jen slovo!


Uživatelský avatar

sambick
Androiďák!
Příspěvky: 479
Registrován: pát 20. bře 2009 21:45:58
Reputace: 0

Re: adb

Příspěvek od sambick » ned 31. led 2010 20:00:53

Uloz si slozku sdk na C:/
Pust prikazovy radek a napis:

Kód: Vybrat vše

cd C:/sdk/tools (enter)
a pak uz muzes psat jen

Kód: Vybrat vše

adb prikaz
G1 ve vzpominkach: -), SGS I9000, LG 4X HD, NOTE2, G3/32GB T-mobile a Asus Transformer - Revolver 4
Twitter: http://www.twitter.com/sambick2

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
MrEdDy
Robot
Příspěvky: 1040
Registrován: pon 14. pro 2009 12:50:41
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: Nemám stálý model
Twitter: http://twitter.com/MrEdDy23
Bydliště: Praha & Žďár nad Sázavou
Kontaktovat uživatele:

Re: adb

Příspěvek od MrEdDy » ned 31. led 2010 21:36:03

dík moc,tak jednoduchý to přece je :)
Tlačítko hledat není jen na okrasu!
Když vím ,poradím ,ale ať má dotaz hlavu a patu ..
ZÁLOHA není jen slovo!

Uživatelský avatar

stm01
Androiďák!
Příspěvky: 424
Registrován: sob 05. pro 2009 11:25:26
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Pro 4GB 128GB
Tablet: Asus Slider EE
Bydliště: Most

Re: adb

Příspěvek od stm01 » ned 27. čer 2010 10:21:08

Zdravím.Potřeboval bych poradit od zkušených.Běžně s ADB nepracuji ,ale nyní jsem donucen tím,že potřebuji ženě dostat do telefonu Superuser.apk.O co jde?Koupil jsem LG GT540 ,ve skrytém nastavení jsem odemkl rootovská práva podle tohoto návodu:http://forum.android.com.pl/showthread.php?t=13986.
Poté jsem pokračoval dále:
1/ stáhl superuser a rozpakoval na I:/superuser
2/připojil telefon a najel CMD a v něm zadal :cd I:/SDK/tools (SDK mám již od začátku na I:/) vyskočí I:/SDK/tools
3/zadám : adb shell a vyskočí *daemon not running.starting it now
*daemon started successfully
#

4/zadám : exit
5/zdám: adb remount a vyskočí remount succeded
6/zadám:cd i:/superuser a vyskočí i:/superuser
7/zadám:adb push bin/su /system/xbin/su a vyskočí adb není názvem ...
No a tady má cesta končí.Zkusil jsem i zadat cd i:/superuser/system a potom adb push bin/su /system/xbin/su,ale stále stejná písnička.Můžete mi někdo poradit? Předem díky
Mi MIX 6GB/256GB, Slider EEpad tablet, Lenovo Miix 10

Uživatelský avatar

stm01
Androiďák!
Příspěvky: 424
Registrován: sob 05. pro 2009 11:25:26
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Pro 4GB 128GB
Tablet: Asus Slider EE
Bydliště: Most

Re: adb

Příspěvek od stm01 » ned 27. čer 2010 11:41:28

Takže jsem furt zkoušel a zkoušel a nakonec jsem na to přišel,Chyba je to dělat přesně podle toho návodu.V kroku 6 jsem musel opět do i:/SDK/tools a odtud zadat příkaz na zkopírování ze složky ...bin/su.Šlo o to že jsem musel od kroku 6 udělat toto:
6/ zadám: cd i:/SDK/tools vyskočí i:/SDK/tools
7/zadám: adb push i:/superuser/system/bin/su /system/xbin/su vyskočí 981KB/s (221.......)
8/zadám: adb push i:/superuser/system/bin/su /system/bin/su a vyskočí 981KB/s (221.......)
No a potom už sedí přesně ty další příkazy podle návodu. :DD
No řekl bych že mám ze sebe dobrý pocit. :DD ;)
Mi MIX 6GB/256GB, Slider EEpad tablet, Lenovo Miix 10



milano

Re: adb

Příspěvek od milano » čtv 15. črc 2010 12:44:15

ahoj, někde jsem zahlédl zmínku o tom, že se u GT540 dá pozměnit bluetooth tak, aby fungovalo i pro ostatní věci než jen přenos obrázků a hudby - např. připojení k pc (internet) apod. nemáte nějaký odkaz, kde bych to našel. díky

Uživatelský avatar

bassaq
Androiďák!
Příspěvky: 555
Registrován: pon 23. úno 2009 22:27:27
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Note 8
Tablet: Ipad mini 4
Bydliště: Kutna Hora

Re: adb

Příspěvek od bassaq » čtv 15. črc 2010 13:06:52

stm01> nic nez neznalost prace v radce...

obecne> pokud chcete mit adb fungujici odkudkoliv je treba pridat cestu k tomuto nastroji do vychozich systemovych cest

a jak?

http://merlin.fit.vutbr.cz/FITkit/docs/ ... _path.html


Lintny

Re: adb

Příspěvek od Lintny » pon 27. pro 2010 16:20:00

Tak mám stejný problém jako kolega MrEdDy v prvním postu. SDK mám v c:\androidsdk. Do cmd sem vypsal

Kód: Vybrat vše

cd c:\androidsdk\tools
a potvrdil entrem, toto proběhlo bez problémů. Následně sem napsal

Kód: Vybrat vše

adb devices
a vyskočila na mě hláška

Kód: Vybrat vše

adb není názvem vnitřního ani vnějšího příkazu,
spustitelného programu nebo dávkového souboru.
.
Snažím se o tvorbu GC podle tohoto návodu. Prosím, jak mám adb rozchodit? Telefon Wildfire (2.2 Froyo OTA), PC Windows XP SP3

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: adb

Příspěvek od Case » pon 27. pro 2010 18:24:19

RTFM. Aktuální SDK už neobsahuje ve výchozí instalaci věci, které obsahovalo dřív. Musíš si je doinstalovat... (plus se adb přesunulo do jiného adresáře)


Lintny

Re: adb

Příspěvek od Lintny » pon 27. pro 2010 18:32:39

Děkuji ti mockrát za odpověď :yes: Jen ještě malá prosba, mohl by jsi mě nasměrovat co vše mám hledat a doinstalovat?

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: adb

Příspěvek od Case » pon 27. pro 2010 18:51:43

Adb je součástí instalace, která se ti sama nabídne po spuštění SDK Manageru. Pokud nechceš instalovat celé SDK, tak patrně stačí platform tools.


Branzik
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pon 20. pro 2010 21:23:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: adb

Příspěvek od Branzik » pon 27. pro 2010 19:11:40

Zdravim,mě nejdou nainstalovat drivery pro adb mam desire a windows7 64x a nikde nemuzu najít ovladače ,které by mi windowsy vzaly.Sháním je protože mi nefunguje adb konzole.Mohli by jste mi poradit prosím poradit ,jak to rozbehat?
,Zeptej se teď a budeš vypadat 5 minut jako blbec.Neptej se vůbec a budeš vypadat jako blbec celý život.''

Uživatelský avatar

GMKcz
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: pon 09. lis 2009 20:56:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS2 + GTab 8.9
Twitter: http://www.twitter.com/GMKcz

Re: adb

Příspěvek od GMKcz » úte 28. pro 2010 16:17:17

já používám tyto a jedou pod w7 32b i 64b
http://www.megaupload.com/?d=WVU66LTN
Obrázek


Branzik
Nové Androidě
Příspěvky: 34
Registrován: pon 20. pro 2010 21:23:45
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Re: adb

Příspěvek od Branzik » úte 28. pro 2010 17:00:30

Děkuju moc už vše fungujeiy
,Zeptej se teď a budeš vypadat 5 minut jako blbec.Neptej se vůbec a budeš vypadat jako blbec celý život.''

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host