PokecNejde pouzivat, nutna pritomnost WiFi a pripojeni do interne

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

radegast
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejde pouzivat, nutna pritomnost WiFi a pripojeni do int

Příspěvek od radegast » čtv 22. lis 2012 6:48:36

Koukám, že pijeme kafe ve stejnou dobu :)
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

niveses
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus 4
Rom: Nejsem

Příspěvek od niveses » čtv 22. lis 2012 6:50:10

Zdravím, ano opravdu nechápu tvůj problém. Wi-Fi jak už bylo mnohokrát řečeno potrebuješ jen na první spuštění. Osobně jsem ihned po spuštění začal stahovat aplikace z marketu. Dale co nechápu je, jak když se ti při stahovaní pres Wi-Fi smažou data, tak pak nemůžeš kliknout připojit na tu Wi-Fi a zadat heslo? Výrobci se vůbec nedivim. Můžeš tam mít zazálohovaný systém, takže při prvním přihlášení se ti stáhnou všechny hesla, maily, aplikace atd. Přijde mi, ze jsi se postavil na hlavu a za každou cenu se nechceš pripojit na Wi-Fi. No tím bych To asi ukončil, díky po ránu se pobavení hodí :-D

Autor tohoto vlákna
otapol
Nové Androidě

Příspěvek od otapol » čtv 22. lis 2012 7:54:11

Oprava a vysvetleni
Pokud navstivis v cizine fastfood, tak dokud se neproklikas jejich reklamou tak jsi pripojen do wifi, ale ne do internetu.

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » čtv 22. lis 2012 8:22:00

Tazatel mi pripomina male decko, ktere si proste duplo a reklo NE a NE a NE - bez zjevneho duvodu. Koupi s tablet se systémem od internetové společnosti, ktery je koncipovan hlavně pro konzumaci online obsahu a toci se tu na tom, že je treba wifi... Vsadil bych se, ze dalsi otazka, ktera by nasledovala by byla ohledne ukladani kontaktu a vseho offline, aby zly Google nevolal treba babicce...

Ano wifi je treba, ptze i kdyz by se ti tuto prvni obrazovku preskocit podarilo, muzes si tak projit system a zkusit si fotak a prohlizec obrazku. Bez alespon prvotniho nastaveni Google accountu je tento tablet opravdu k nicemu. To je jako se rozcilovat, ze te vyrobce auta nuti jezdit po 4 kolech, kdyz ty potrebujes jenom tri - ten produkt je proste tak vyrobenej.

A k tomu, jestli te vyrobce muze do neceho nutit - vyrobce te v prvni rade nenuti kupovat produkt, ktery ti nevyhovuje. Nikdo ti u hlavy s pistoli nestal. Reklama je jedna vec, ale rozhodnuti je vzdy na kupujicim. Kdyz kupuju nejakou takovou sofistikovanou hracku, zjistim si o tom co nejvice informaci. Pokud si vybiram produkt dle reklamy/krabicky, nebrecim pak na forech, ptze si uvedomim, ze to je jen moje blbost.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » čtv 22. lis 2012 9:35:02

Je to marný, je to marný, je to marný...

On se prostě rozhodl, že to je špatně a čekal, jak ho tady budou všichni litovat, že se chudák musí připojit na wifi :lol: Ovšem na otázku jak hodlá stahovat aplikace nebo zda předpokládá, že vystačí s defaultními aplikacemi (které jsou ovšem převážně on-line) zatím neodpověděl. Ale když ho to baví...
Jednodušší je nadávat na výrobce, než si přiznat že jsem blbec, když jsem si nezjistil nic o přístroji, který chci koupit.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 22. lis 2012 9:40:13

Přátelé, baví vás to, nebo to zamknu?
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Jarous1
Droid
Typ mobilu / ROM: Honor 8 Premium, FRD-L19 8.0.0.521(C432)
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Mi A1, Pie 10.0.9.0.PDHMIXM
Tablet: ASUS ZenPad 3s 10 LTE, Nougat WW_5.4.6

Příspěvek od Jarous1 » čtv 22. lis 2012 9:54:32

Mno, já nutnost, alespoň občasného, připojení samozřejmě chápu, také ty svoje hračky používám podobným způsobem. Ale na druhou stranu jsem celkem zajedno se "stěžovatelem", že tenhle systém "nejdříve se hošánku připoj na net, pak Ti teprve dovolím hrabat se v nastavení toho za co jsi mi dal svoje nemalé peníze" se mi také vůbec nelíbí :? Včetně toho, že tohle se nikdo opravdu před koupí nikde nedočte. Kdyby se to dalo přeskočit, tak ani neceknu...
Jestli je to opravdu standard neupraveného Androida, tak děkuji za včasné varování, alespoň vím, že už nikdy nechci žádného Nexuse...

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » čtv 22. lis 2012 10:09:11

Pokud vim, tak Google na N7 moc nevydelava. Otazka zni, zda vubec neco nebo jestli ho naopak jeste nejak nedotuje. A chapu, ze potrebuje, aby se mu to nejak vratilo a tak se snazi protlacit online content.
FYI - na Galaxy Nexus nic takoveho neni.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

Notouchme
Droid
Typ mobilu / ROM: OnePlus 6
Twitter: https://twitter.com/oONotouchOo

Příspěvek od Notouchme » čtv 22. lis 2012 14:10:21

ramon.dexter píše:Přátelé, baví vás to, nebo to zamknu?
Neee me to to bavi :D a znate tenhle:
Kalousek s Nečasem jedou v limuzíně na inspekci po Česku.
Přijdou do školy, střechou zatéká, omítka opadaná, všude zima - ředitel žádá 0,5 mil/kč na opravu
- Kalousek mu vysvětlí, že je krize a musí se šetřit.
Druhou návštěvou je věznice - střecha perfektní, nové omítky, všude teplo, na každém pokoji televize, vyhřívaný bazén, golfové hřiště, volejbal, spousta zájmových kroužků - ptají se ředitele, zda něco nepotřebuje odpovídá že, nic, že mají vše potřebné - Kalousek mu přesto dá 5 mil na vylepšení posilovny.
Sednou do limuzíny a Nečas se ptá Kalouska - tak to mi vysvětli ,tamta škola potřebovala zjevně peníze a nic jsi nedal a ve vězení nic nechtěli, a dal jsi jim 5 mega.
Kalousek se shovívavě usměje a říká
"My dva už do školy chodit nebudeme"
:palec: Na děkování tu máme reputaci :palec:

FILIPSN007
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Xperia Ray
Twitter: https://twitter.com/FILIPSN007

Příspěvek od FILIPSN007 » čtv 22. lis 2012 14:59:11

Tak jsem si ty 3 stránky taky přečetl. Zajímalo by mě, jestli otapol zkusil zadat po prvé údaje k přihlášení. Nevěřím, že to nejde. Třeba je chyba v Nexusu ? Jestli se to po vypnutí opravdu opakovalo a hlavně jestli se něco "neobvyklého" nestalo. Nějak mi neleze do hlavy proč by se takto Nexus 7 choval. Já příliš necestuji, tak nevím jak by se Android choval po připojení na nějaký čínský MCdonald. Hlavně mám mobilní data, takže to nepoznám. (nemám čistej android)

Doporučuji vyzkoušet se přihlásit. Já nevím proč Vám to vadí, ani proč to odsuzujete, ale někdy to chce udělat krok kupředu. Vše se začně pomalu přesouvat do cloudu a jiné možnosti už časem nebudou.

Dále by mě zajímalo, za jakým účelem jste si toto zařízení koupil. Nedávno jsem doporučoval Nexus 7 ke koupi a první věc na kterou jsem se dotyčného ptal, byla zda má WIFI. To že dneska někdo nemá v mobilu mobilní internet moc nevadí. Stačí mít doma nebo v práci WIFI a je klid.

Autor tohoto vlákna
otapol
Nové Androidě

Příspěvek od otapol » čtv 22. lis 2012 17:15:21

Poprve jsem se prihlasil, ale zaskocilo mne to, ale pokracoval jsem dal. Pak mne to nedal, proto jsem provedl HR abych se presvecil, ze jsem neco neprehledl, a bylo to tak, musel jsem vyhledat funkcni Wifi, ktera ma pripojeni do internetu, teprve potom tablet "nabehl". Predstavil jsem si , jak nekde v terenu hledam funkcni Wifi, abych si tam mohl nahrat alespon knizky na cteni. Vybral jsem si tento tablet pro jeho parametry a vydrz, a timhe jsem byl dost zaskocen. Pokud se mne to nepodari obejit, tak opravdu zvazuji vraceni, a prinejmensim si ho sebou radeji na cesty nevezmu.

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 22. lis 2012 17:24:22

Ano, z tohohle pohledu je to nešikovný. Ale upřímně řečeno, šance, že "někde v terénu" uděláš HR je celkem nulová. Věř nám, tohle je stabilní zařízení a HR dělat nepotřebuje. A už vůbec ne kvůli připojení na nějakou wifi, to jseš těžce mimo.

Prostě a jednoduše - na cesty si ho vem a nepřemýšlej an kravinama. HR na telefonu dělám jenom kvůli tomu, že instaluju alternativní ROM. Jinak to na začátku nastavím a pak to používám. Nevěř tomu, že bz to HR udělalo samo od sebe. O tom by už bylo na internetu dost a dost. Nikde se o tom nepíše? Že by se to tedy nedělo?

Je fakt, že vynucení přihlášení je omezování. Ale ty tvoje fantazie o tom, že budeš dělat HR každej den, jsou mimo.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
otapol
Nové Androidě

Příspěvek od otapol » čtv 22. lis 2012 17:38:18

Poslis Jirko, je to problem, ale tvoje zkusenosti to nejsou schopny posoudit. Tak nemař prosim moji snahu. Dik.
Nikdy jsem nepsal o denim HR, vzdy jen o stavu nouze a o tom, ze bez funkcni WiFi je z nej tezitko.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » čtv 22. lis 2012 18:08:03

Po HR v něm nemáš žádná uživatelská data. Takže těžítko je z něj kvůli HR a ne kvůli nedostupnosti wifi.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Zamčeno

Zpět na „Pokec“