PokecNejlepší WiFi router

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mach4
Moderátor
Příspěvky: 609
Registrován: úte 18. lis 2008 13:37:32
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

Nejlepší WiFi router

Příspěvek od mach4 » pát 13. úno 2009 8:38:14

Vzhledem k tomuto tématu http://www.androidforum.cz/wifi-a-probl ... -t322.html a problémy s Wi-Fi VS G1, uvažuji nad testem nového routeru, jaký by jste doporučili.

Buď nějaký základ funkční s G1, nebo něco dražšího s možnosti připojit USB disk popřípadě NAS funkci.

Jaké máte routery, které bezproblémově spolupracují s G1:
Název - typ (napište i ty problémové ;) )


Frčíme na novinkách Samsung Galaxy S10 :palec: Výhodně nákupy z Číny. Všechny GearBest slevy a kupony :palec: přehledně na jednom místě ----------> Aktualizováno každý den


Uživatelský avatar

harcuba
Stálý androiďák
Příspěvky: 90
Registrován: pát 30. led 2009 6:32:22
Reputace: 0
Bydliště: Poniklá
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od harcuba » pát 13. úno 2009 9:02:23

WAP54G - LinkSys (URL) .. bezproblémový (máme jich 6)
G1 white - build 1.6 (donut) DRC92, by T∙∙∙mobile (od 4.2.2009)

Uživatelský avatar

Behemoth
Stálý androiďák
Příspěvky: 113
Registrován: čtv 05. úno 2009 14:23:02
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire 2.2

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od Behemoth » pát 13. úno 2009 9:44:46

Asus WL-500g Deluxe (link) - mam doma

a pak to mam samozrejme overeno na sluzebnich AP Cisco AirNet, nasich Siemens HiPath Wireless (i kdyz nepredpokladam ze zrovna k tem by se nekdo tady dostal, leda v praci) a nejaky ten LinkSys (ale to je beztak taky Cisco). Vsude bez problemu.

EDIT: ten LinkSys co to na nem mam overene, je ta 54G co linkoval harcuba, klikl jsem az ted
Widerstand ist zwecklos, alle ihre bytes sind zu uns gehoeren.

HTC Desire

Uživatelský avatar

mak
Androiďák!
Příspěvky: 384
Registrován: pát 16. led 2009 16:50:38
Reputace: 0

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od mak » pát 13. úno 2009 9:57:54

1. Linksys Cisco - velmi jednoduchej a osvedcenej WRT54 (G,GS - poseledni pismena uz nehrajou roli)
ozkouseno na 4 kusech bez problemu

2. Linksys Cisco WRVS4400N - Nkovej nabusenejsi router, tez bezproblemove fungovani, s mnoha fcemi navic. Hlavne treba u
ma DHCP tabulku, takze si muzes na pevno nadefinovat ipcka pro ruzne mac adresy, delit site na jednotlivejch protech atd...

3. StraightCore - no v podstate vsechny, funguje mi to na chalupe. umeji i mod klienta, bridge atd (coz neumej linksysy), celkem povedenej levnej HW s ceskym prostredim. Nevyhoda jedna antena, vyhoda v podobe nejrozsirenejsiho konektoru a snadne zameny za nejakou slusnejsi antenu (smerovku, sektorku ... )

Pokud necces utracet a ani resti nejake FTP, print servery atd ... a chces kvalitni router/fw/ap vem WRT54G, pokud chces i treba pro notas rychle wifi a notas ma N kovou sitovku vwm WRVS4400N (jio taky to ma gigabit na siti)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mach4
Moderátor
Příspěvky: 609
Registrován: úte 18. lis 2008 13:37:32
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od mach4 » pát 13. úno 2009 12:08:02

díéky moc za reakce pokusím se otestovat. Nějaké další tipy?
Frčíme na novinkách Samsung Galaxy S10 :palec: Výhodně nákupy z Číny. Všechny GearBest slevy a kupony :palec: přehledně na jednom místě ----------> Aktualizováno každý den


Uživatelský avatar

mak
Androiďák!
Příspěvky: 384
Registrován: pát 16. led 2009 16:50:38
Reputace: 0

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od mak » pát 13. úno 2009 12:29:27

mach4 píše:díéky moc za reakce pokusím se otestovat. Nějaké další tipy?
Pockej chces snad poradit ne? ;o)

Uživatelský avatar

Olgoj Chorchoj
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: čtv 05. úno 2009 12:30:14
Reputace: 0

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od Olgoj Chorchoj » pát 13. úno 2009 12:56:42

Já mám Belkin Ethernet Wi-Fi Wireless N BUNDLE Router (P/N: F5Z0083cm) a naprosto bez problémů.


malejsef
Nové Androidě
Příspěvky: 3
Registrován: ned 18. led 2009 14:41:54
Reputace: 0

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od malejsef » pát 13. úno 2009 13:39:00

mach4 píše:Vzhledem k tomuto tématu http://www.androidforum.cz/wifi-a-probl ... -t322.html a problémy s Wi-Fi VS G1, uvažuji nad testem nového routeru, jaký by jste doporučili.

Buď nějaký základ funkční s G1, nebo něco dražšího s možnosti připojit USB disk popřípadě NAS funkci.

Jaké máte routery, které bezproblémově spolupracují s G1:
Název - typ (napište i ty problémové ;) )

Doporučuji Asus WL-500gP. Asi nejlepší router, co v posledních 3 letech byl. Jsem s ním za několik let velmi spokojený. Pokud chcete novější, je nástupce WL-600. Wl-500 má i 2 USB konektory.

Uživatelský avatar

mak
Androiďák!
Příspěvky: 384
Registrován: pát 16. led 2009 16:50:38
Reputace: 0

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od mak » pát 13. úno 2009 14:12:05

malejsef píše: Doporučuji Asus WL-500gP. Asi nejlepší router, co v posledních 3 letech byl. Jsem s ním za několik let velmi spokojený. Pokud chcete novější, je nástupce WL-600. Wl-500 má i 2 USB konektory.

nechci tu rozjizdet flame, ani tenhle posledni asus neznam, ale mel sem skusenost mit doma asi 14 dni nejakej asus (melo to i ftpko s hdd) a neco tak strasneho sem v zivote nevidel. na rozdil od cisca linksysu kde se jakakoli zmena deje bez restartu, tenhle kram po me chtel pokazde restart. Nebylo kam zadat ipcka k mac adresam co prideluje DHCpko, proste tragedie.
Webove rozhrani melo takovej fialovej pruh vlevo, tak na to bacha. Na linksysu trva reboot asi 3s, na Asusu mi to prilo tak 10x tolik (odhadem).
Jinak jeste jedna vyhoda WRTgcek je, ze maj dva konektory anten, takze si na nej muzes dat klidne dve rozdilne anteny.

Z dalsich znacek, co pomerne slusne fungujou bych este oznacil DLINK

Uživatelský avatar

roxsy
Stálý androiďák
Příspěvky: 82
Registrován: čtv 15. led 2009 7:53:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola Droid 2 Global
Rom: Ofi
Bydliště: Dolní Lutyně
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od roxsy » pát 13. úno 2009 15:32:05

Airlive-1120AP btw prez 3 steny to uz je spabsi a steny caa 40-60cm
HTC dream G1, Motorola Droid 2 Global, Motorola Droid Razr Maxx

Uživatelský avatar

huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od huskye » pát 13. úno 2009 19:59:42

Já bych jenom poprosil, aby jste sem psali jen routery, tkeré máte opravdu dlouhodobě odzkoušené s G1, ne ty co si myslíte, že jsou dobré, ale ty co máte opravdu odzkoušené... :-)
Jinak ale bych se chtěl zeptat, jak je to možné, že to s některýma nejede? Vždyť signál wifi je snad pořád stejný na různých frekvencích. Ten router co mám je stabilní, funguje spolehlivě s notebooky a ostatnímy telfony, jen s G1 ne. Fakt je to routerem? Že má nějaký speciální signál wifi který G1 neudrží? :-)
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)

Uživatelský avatar

MrPedro
Robot
Příspěvky: 1248
Registrován: sob 31. led 2009 18:26:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71
Bydliště: Teplice

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od MrPedro » pát 13. úno 2009 21:22:57

Asus WL 500 gP (2x USB port, upraveny FW na linuxovem jadru).
3 steny 60cm.
Signal a spojeni OK.
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

Uživatelský avatar

mak
Androiďák!
Příspěvky: 384
Registrován: pát 16. led 2009 16:50:38
Reputace: 0

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od mak » pát 13. úno 2009 21:39:53

huskye píše:Já bych jenom poprosil, aby jste sem psali jen routery, tkeré máte opravdu dlouhodobě odzkoušené s G1, ne ty co si myslíte, že jsou dobré, ale ty co máte opravdu odzkoušené... :-)
Jinak ale bych se chtěl zeptat, jak je to možné, že to s některýma nejede? Vždyť signál wifi je snad pořád stejný na různých frekvencích. Ten router co mám je stabilní, funguje spolehlivě s notebooky a ostatnímy telfony, jen s G1 ne. Fakt je to routerem? Že má nějaký speciální signál wifi který G1 neudrží? :-)
Co mas presne za router ?
nemas tam treba radius ? s tim G1 nejede. Co kontrola mac adresy ?

Uživatelský avatar

huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od huskye » pát 13. úno 2009 21:46:05

Teď tu G1 nemám abych to zkusil, ale zkoušel jsem to předtim bez zabezpečení a stejnak to nejelo, mám TP - Link. Ale prostě nechápu proč to s nějakým jde a nějakým ne...
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)


Suchoj

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od Suchoj » sob 14. úno 2009 9:15:38

Přimlouval bych se za to, aby ti co jim na G1 šlape wifi zveřejnili nastavení routerů (samozřejmě bez hesel :D )
Já mám D-link DI-524 a nepodařilo se mi připojit ani na chvilku...
Do jiných wifi sítí se s G1 dostanu, ale nevidím nastavení...


Dvoukvitek
Nové Androidě
Příspěvky: 11
Registrován: pát 07. lis 2008 9:04:13
Reputace: 0
Bydliště: Praha

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od Dvoukvitek » sob 14. úno 2009 9:57:27

mach4 píše:díéky moc za reakce pokusím se otestovat. Nějaké další tipy?
Taky mam Asus WL-500G Premium

mam je prozatím na dvou mistech - verzi 1 i 2. Oba dva flashnute firmwarem dd-wrt a az na jednu jedinou vec fachaji suprove. Prirazeni MAC, filtry, vsechno to ma, na nic ohledne komforu a funkcnosti si jinak stezovat nemuzu a vrele doporucuji.

Jediny problem ktery s Asusem, respektive s dd-wrt firmware mam: asi po mesici pouzivani jsem zjistil ze spadne spojeni u hry World of Warcraft vzdy kdyz jde do tuheho. Normalne se to nedeje ale kdyz jde parta 25 lidi zabijet nejakou priseru, tak se vymenuje asi velke mnozstvi malých dat v hodne paketech a router to nezvladne. Router nespadne, vsechno bezi jen me to vykopne ze hry. Ted nastesti vubec nehraju, nemam na to cas, tak doufam ze az zase nekdy budu tak bude novej FW ve kterem to bude OK. Jeste jsem chtel zkusit router rozebrat a prepajet do nej vetsi pamet, ale nejak zatim neni cas a nalada.
Android G1 white - česká verze

Uživatelský avatar

huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od huskye » sob 14. úno 2009 10:53:36

Jak tak koukám, tak G1 jede jen na routerech minimálně za 2 litry :-) to si s tim svojim za 600 neškrtnu. Ale tolik bohužel zatim dát za router nemůžu :-) Mám ten D-Link di-524 jako záložní a TP-Link TL-WR542G a koukám, že oba můžu zahodit :-D
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)


Suchoj

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od Suchoj » sob 14. úno 2009 11:48:29

huskye píše:Jak tak koukám, tak G1 jede jen na routerech minimálně za 2 litry :-) to si s tim svojim za 600 neškrtnu. Ale tolik bohužel zatim dát za router nemůžu :-) Mám ten D-Link di-524 jako záložní a TP-Link TL-WR542G a koukám, že oba můžu zahodit :-D
Myslím si, že zakopaný pes je někde v nastavení routeru, které by se mělo udělat tak aby vyhovovalo G1.
(nebo předělat G1 tak fungoval standardně).
I router za 600 vysílá podle stejných standardů jako router za 2000....

Uživatelský avatar

huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od huskye » sob 14. úno 2009 12:15:47

No právě, si myslim, že signál je furt stejný, buď stabilní nebo nestabilní. Stabilní ho mám dostatečně, notebook mi jede normálně. Ale ono v tomhle routeru neni moc co nastavovat... Zkusil jsem jen změnit frekvenci. Ale to nepomohlo, zkusím asi ty mac adrey až se mi telefon vrátí. Ale jinak nevim, čim to může být. Podle toho co o wifi vím, ale nechápu jak se někde může g1 chytat a jinde ne, když všechny mají stejný standart, nejčastěji teď 802.11/g. A rozpětí frekvence taky stejné. Má někdo odzkoušené, že mu to na nějakém routeru jede a na jiném ne? Nebo těm co píšou, že jim to na tom a tom routeru jede, nemají odzkoušené, že jinde by to nejelo. Třeba je to G1 a ne routerem...
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mach4
Moderátor
Příspěvky: 609
Registrován: úte 18. lis 2008 13:37:32
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od mach4 » sob 14. úno 2009 12:36:13

v současné době testuji TP-link TL- WR841ND a vypadá, že vše jede ok, router je do 1000Kč (aktualizoval jsem firmware na poslední). U problémového AirLivu WT-2000R top bude asi chybka ve firmwaru, notebook ji skousne ale G1 ne
Frčíme na novinkách Samsung Galaxy S10 :palec: Výhodně nákupy z Číny. Všechny GearBest slevy a kupony :palec: přehledně na jednom místě ----------> Aktualizováno každý den

Uživatelský avatar

huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od huskye » sob 14. úno 2009 12:45:02

mach4 píše:v současné době testuji TP-link TL- WR841ND a vypadá, že vše jede ok, router je do 1000Kč (aktualizoval jsem firmware na poslední). U problémového AirLivu WT-2000R top bude asi chybka ve firmwaru, notebook ji skousne ale G1 ne
Tak napiš, jestli ti to pak jelo furt v pohodě, aktualizovat firmware jsem enzkoušel, ale zkusím, jestli přijdu na to jak se to dělá :-P
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mach4
Moderátor
Příspěvky: 609
Registrován: úte 18. lis 2008 13:37:32
Reputace: 5
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od mach4 » sob 14. úno 2009 12:54:15

aktualizace firmweru většinou probíhá takto: /stáhneš aktualizaci z webu výrobce/ rozbalíš soubor s příponou .bin/ jdeš do administrace routeru/ záložka firmware/ aktualizuješ/ někdy je potřeba i resetovat do továrního nastavení
Frčíme na novinkách Samsung Galaxy S10 :palec: Výhodně nákupy z Číny. Všechny GearBest slevy a kupony :palec: přehledně na jednom místě ----------> Aktualizováno každý den


ronny
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: pon 20. říj 2008 8:11:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iOS

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od ronny » sob 14. úno 2009 13:21:53

Suchoj píše:Myslím si, že zakopaný pes je někde v nastavení routeru, které by se mělo udělat tak aby vyhovovalo G1.
(nebo předělat G1 tak fungoval standardně).
I router za 600 vysílá podle stejných standardů jako router za 2000....
Myslim si totez :-) jen nemam G1 abych si s tim pohral (mam zcomax WA-2204A-TX)
T-Mobile G1 [White]

Uživatelský avatar

mak
Androiďák!
Příspěvky: 384
Registrován: pát 16. led 2009 16:50:38
Reputace: 0

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od mak » sob 14. úno 2009 13:24:30

Vemu to poporade :
1. to ze tu nekomu nezvlada ASUS 500 vetsi prenosy je pruser, to bych to prodejci vratil. Linksys s tim ma problem az u cca 30 a vice pocitacu pri nastavenejch shapech pro rychlosti jednotlivejch sluzeb. Ale obslouzit 48 raid ve wowku zvalda s prehledem a to na nem visi asi 8 pocitacu.
2. TP-Link nejsou spatne, chybu bych hledal nekde jinde. Dost mozna ti to neco rusi, nemas doma nahodou neco co jede na 2.4GHz ? Bezne to bejvaj nektere typy radiovych sluchatek, bezdratovej prenos videa mezi DVD a TV (opet to jee vetsinou na 2.4).Ciani co tyhle bazneky vyrabej pouzivaj nejake shitne soucastky, takze casto zarusej treba 2/3 kanalu u wifi. Takze bych hledal v prvni rade tohle, pokud odma neco takoveho mate vypni to a testuj. Pak projet kanaly, ja doma uz mam volen tak 2-3 vse ostatni je uz zarseny ruznejma wifinama v okoli. Dale mas dobre nastaveny DHCP? prideluje ti to spravne ipcka ? Pokud ano, testni vyppnuti sifrovani wifi. Tim zvetsis propustnost vlastniho wifi a pokud se ti G1 pripoji u vypplenho sifrovani ale padatbude u zapleho,. znamena to slabej hranicici signal. Pokud by se ti to stejne nedarilo, domluvime se, udelas si nakej tmp heslo a das mi ipcko a ja se ti to pokusim z venku nastavit (teda mas-li verejnou ip). V nejhorsim tipnes screeny nastaveni routeru a ja ti to prolitnu. Ale obecne APcka sou staveny pro tupe americany, takze rovnou fungujou a pokud se neproklikas nekam hloubeji a nezacnes si hrat s Tx limity a RTSkem tak by to nemelo jit posrat).
3. Jinak rozhodne neplati, ze by G1 mela fungovat s routery za 2kkc a vejs! Bude fungovat i s sragrama jako je Asus, Ovislink, SMC ci Edimax ale pokud chces vsadit na jistotu tak jak uz sem psal vyse vem neco z tehle znacek : Linksys, D-Link, 3com --- jinak nejen ja ti tu doporucujem Linksys WRT54* ja jich nekolik kupoval asi pred rokem, cena byla pod 1500za kus, pokud chces usetrit, asi bych zvolil StraightCore WRT-314 to bude uz pod litr.


Ja uz asi tady dal koncim, tahle diskuze prestava byt smysluplna, pri tomto poctu prispevku.
Jeste dodam, samozrejmeta reseni co sem doporucil sou ta levnejsi, pokud chces router/ap za 4 litry, neni problem nejake slusne Nko s 1GB siti ... na co si moc nepotrpim sou bittorenty, ftpka a jine picovinky co na routery sere ovislink, asus a pod. je to vzdy hodne na ukor pouzitelnosti, treba to sice ma ftp, ale s nulovym zabezpeceneim, neumi to serverovat SFTP casto ani ne TSL/SSL prenosy ;o( Ale dobre se to prodava, zakaznici na to skacou jak moucha na sladkem lep.


ronny
Stálý androiďák
Příspěvky: 101
Registrován: pon 20. říj 2008 8:11:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: iOS

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od ronny » sob 14. úno 2009 13:30:25

mak píše:1. to ze tu nekomu nezvlada ASUS 500 vetsi prenosy je pruser, to bych to prodejci vratil. Linksys s tim ma problem az u cca 30 a vice pocitacu pri nastavenejch shapech pro rychlosti jednotlivejch sluzeb. Ale obslouzit 48 raid ve wowku zvalda s prehledem a to na nem visi asi 8 pocitacu.
On psal ze tam ma upraveny fw :-)
T-Mobile G1 [White]

Uživatelský avatar

Supík
Admin - ten hodnej
Příspěvky: 1711
Registrován: úte 23. zář 2008 13:07:22
Reputace: 250
Typ mobilu / ROM: MI9 + HTC G1
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od Supík » sob 14. úno 2009 15:09:46

Doma mam Ovise 5460 a 1120 s FW od appro.cz a funguje to dobre :)
Pokud vám AndroidForum pomohlo, tak jej prosím sdílejte a lajkute na FB a dalších sociálních sítích. A nebo ho třeba i podpořte vypnutím adbloku a nebo pošlete donation ..viz pravý sloupec. AF to potřebuje. Díík


Suchoj

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od Suchoj » sob 14. úno 2009 15:34:41

mak píše:"pokud chces vsadit na jistotu tak jak uz sem psal vyse vem neco z tehle znacek : Linksys, D-Link, 3com ---"
Já mám jednu z tebou doporučovaných značek D-link a s G1 se mi ji nepovedlo zprovoznit při žádném nastavení. Teď sedím tři metry od routeru, todle jde přes něj, ale G1 má stejně smůlu ani si neškrtne.
Jak jsem psal víš, uvítal bych konkrétní rady pro nastavení routerů, které s G1 fungují.

Uživatelský avatar

mak
Androiďák!
Příspěvky: 384
Registrován: pát 16. led 2009 16:50:38
Reputace: 0

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od mak » sob 14. úno 2009 15:58:02

Suchoj píše:
mak píše:"pokud chces vsadit na jistotu tak jak uz sem psal vyse vem neco z tehle znacek : Linksys, D-Link, 3com ---"
Já mám jednu z tebou doporučovaných značek D-link a s G1 se mi ji nepovedlo zprovoznit při žádném nastavení. Teď sedím tři metry od routeru, todle jde přes něj, ale G1 má stejně smůlu ani si neškrtne.
Jak jsem psal víš, uvítal bych konkrétní rady pro nastavení routerů, které s G1 fungují.
Naprosto neni zadnej racionalni duvod, proc by to nemelo jet.
Jakej mas typ? Kamos ma tysim 524 Dlinka a kdyz sem byl u nej, jelo mi to v pohode, ale typ jeste overim, hledal sem to na netu podle vzhledu, mozne je, ze to byl jinej typ, jiste to nevim. Jeste to zjistim.

Co si pls predstavujes pod konktetni radou pro nastaveni routeru ktere s G1 funguji ? Jako konkretni typ se kterym to jede? Tech sem zde par uved. Konkterni nastaveni to jaksi neni moc mozne, kazdej je jinak nastavenej, ale rozhodne u mnou uvedenejch typu pokud bude G1 i Router v poradku bude po resetu vse fungovat. Ale psat tu konkretni nastaveni routery je naprostej nesmysl, jelikoz kazdej z nas ma na routerech odlisne verze, distribuce FW, zaroven ma ve svem okoli jine wifi takze ma specificke parametry pro ip, dns, kanaly wifi ... Takze pokud ti sem opisu treba vsechny 4 routery co mam ted k dispozici (na vsech jede G1) tak to jeste neznamena, ze to u tebe pojede, treba mas za zdi nekoho s domacim founem z ciny, kterej ti to komplet zarusi, nebo ses nekde v poli nejake wifi smerovky nejakeho breezenetu s hacklym fw kterej ti zarusi komplet kanaly wifi.

Tak sem ho sehnal na IMku , je to D-Link 524, ma to bez sifrovani wifi, ten D-Link jen pripojuje zarizeni do site, pristup si resi routerem, na kterem sem i ja musel zadavat heslo aby mne to pustilo na net.

Jeste k tvemu pripadu - mozna by nebylo od veci napsat co mas konkretne za typ AP, jake mas nastaveni - mas tam WPA, WPA2, WEP ? AES/TKIP nebo Radius ?, bezi ti tam DHCP server ?, mas visible nebo hidden SSID ? - pipadne prideluje spravne IPcka ? nemas tam MAC filtr ? To je asi zaklad, jak dal postupovat. S cim se k tomu pripoji a co ti presne udela G1 ? najde tvou wifi sit ale nepripoji se? Neziska ip ? nevidi nic ?
Bez toho se da tezko radit ale snadno zapnit dalsi stranky infomacema kdo ma co doma. Pokud nadale budes trvat na udajich p AP , tak ti to co budes chtit za udaje opisu z tech 4 co mi tu ted jedou, mozna bych se mohl konektnout jeste na chatu a najit ti StraigtCore a najaky ty Cisca co mame v kanclu

Uživatelský avatar

mak
Androiďák!
Příspěvky: 384
Registrován: pát 16. led 2009 16:50:38
Reputace: 0

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od mak » sob 14. úno 2009 16:06:52

ronny píše:On psal ze tam ma upraveny fw :-)
To je taky zaklad, vetsinou neoficialni FW umoznuje hromadu potrebnych nastavni navic. V tom bych chybu nehledal

Uživatelský avatar

huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od huskye » sob 14. úno 2009 16:09:32

Já bych se spíš zeptal, zkoušel jsi to wifi někde jinde? Jestli vůbec je ta G1 v pořádku a kluci ti tu neradí zbytečně. Jestli nevíš jistě, zkus to u někoho jiného a kdyžtak šup na reklamaci :-)
jinak já jsem přehrál firmware, byl docela starej a až se moje G1 konečně snad někdy doreklamuje, tak to testnu :-)
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Seznam.cz a 2 hosti