PokecNejlepší WiFi router

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór


Suchoj

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od Suchoj » sob 14. úno 2009 16:14:56

Mám DI-524 síť G1 najde signál mám buď plný, nebo chybí jedna čárka. Přidám aktuální nastavení routeru, zkoušel jsem samozřejmě i jiné, včetně open a nic..
DHCP server běží, G1 má přidělené IP, je vidět MAC G1čky a nic..

These are the wireless settings for the AP(Access Point) portion.
Wireless Enabled
Network ID(SSID) xxx
Channel 11
Security WPA-PSK
Encryption AES

Jsem z toho pako, nevím kde by mohl být zádrhel, to rušení se mi nezdá, protože signál hlásí G1 dobrý, ale na net se prostě nedostanu..





Suchoj

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od Suchoj » sob 14. úno 2009 16:17:32

Jinak se přes open wifi ve městě připojím normálně, na můj router ne..


htcorbit
Stálý androiďák
Příspěvky: 60
Registrován: ned 08. úno 2009 7:18:40
Reputace: 0

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od htcorbit » sob 14. úno 2009 16:34:44

cokoli od netgear v pohode. u v6stky bylo nutne aktualizovat firmware

Uživatelský avatar

mak
Androiďák!
Příspěvky: 384
Registrován: pát 16. led 2009 16:50:38
Reputace: 0

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od mak » sob 14. úno 2009 17:01:35

Jasne, to mas celkem dobre nastaveno ... premejsim v cem muze bejt zadrhel ... napada mne, vypnout DHCpko a nastavit to tam rucne natvrdo. Ale jak to pises, melo by to fungovat... nejede to ani pri komplet odemceni (ssid viditelne, zadne sifrovani , vyplej filtr mac adres?)


Suchoj

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od Suchoj » sob 14. úno 2009 17:10:03

Ale jo, dyť píšu, že do open sítí se ve městě s G1 připojím, a internet funguje naprosto v pohodě... :(


Uživatelský avatar

mak
Androiďák!
Příspěvky: 384
Registrován: pát 16. led 2009 16:50:38
Reputace: 0

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od mak » sob 14. úno 2009 17:16:22

jak sem ted psal, pokus se vypnout DHCPko a zadat to rucne, co ja vim, tak nektera APcka pri WPA1/2 z napsrosto nejasneho duvodu (mozna pomale CPU) maji docela prodlevu v prideleni IP kdyz ho prideluji klientovi na WIFI , ale pritom jine AP v te same siti ktere pouze sdili WIFI a DHCP vyuziva z toho druheho AP to prideli okamzite. Jinak z tveho nastaveni to fakt nevyctu, prijde mi to naprosto standartni.


Suchoj

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od Suchoj » sob 14. úno 2009 17:19:25

OK, vyzkouším.


Suchoj

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od Suchoj » sob 14. úno 2009 17:45:34

Tak jsem to zadal ručně a nic.. :cry: nevím, asi koupím nějaký jiný router.. :roll:
Jo, ještě mě napadlo kouknout jaký je tam firmware, mám verzi V3.12, přitom na webu D-linku je dostupná akorát verze 2.06b02. :shock:
Router jsem koupil před týdnem u czechcompur, nový a firmware jsem neupdatoval, je to zvláštní. :roll:

Uživatelský avatar

huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od huskye » sob 14. úno 2009 17:49:54

Zkus si od někoho router pujčit a vyzkoušet, než koupíš jiný ;-) třeba je tam vážně nějaké rušení :-)
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)


bendy
Stálý androiďák
Příspěvky: 56
Registrován: úte 27. led 2009 12:29:53
Reputace: 0
Bydliště: mam

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od bendy » sob 14. úno 2009 22:11:09

zkus si hodit jinej kanal, 11 je fajn, ale zkus to aspon o 3 jinde

kdyz si oscanujes vzduch, trab uvidis, ze se ti na 11. kanale motaj kuprikladu 2 AP plus to tvoje, zkus najit nejakou diru a hod si kanal do ni

Uživatelský avatar

Pandaaaa
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: úte 03. úno 2009 0:43:17
Reputace: 0
Bydliště: Brno, CZE
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od Pandaaaa » ned 15. úno 2009 0:27:24

prave aby k tomu ruseni nedochazelo, tak se pouzivaji pouze kanaly 1, 6 a 11, ne "nekam to flakni, kde to ted zrovna vypada, ze je to nejmin ruseny" :)
G1 white | O2 | JFv1.51eu | custom boot img | apps on sd


bendy
Stálý androiďák
Příspěvky: 56
Registrován: úte 27. led 2009 12:29:53
Reputace: 0
Bydliště: mam

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od bendy » ned 15. úno 2009 0:34:15

:DD :D Drzej se stejnych pravidel I jeho sousedi ?

Uživatelský avatar

Pandaaaa
Nové Androidě
Příspěvky: 10
Registrován: úte 03. úno 2009 0:43:17
Reputace: 0
Bydliště: Brno, CZE
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od Pandaaaa » ned 15. úno 2009 1:16:57

to je prave ten problem... ale sousedi to vetsinou nechaj v defaultu :)
G1 white | O2 | JFv1.51eu | custom boot img | apps on sd


Suchoj
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: ned 15. úno 2009 9:54:07
Reputace: 0
Bydliště: Bohumín

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od Suchoj » ned 15. úno 2009 9:59:01

Změna kanálu vyzkoušena, nepomáhá... V pondělí jdu pro nějaký jiný router.


Suchoj
Nové Androidě
Příspěvky: 35
Registrován: ned 15. úno 2009 9:54:07
Reputace: 0
Bydliště: Bohumín

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od Suchoj » pon 16. úno 2009 16:27:46

:twisted: Koupil jsem TP Link TL-WR543G a facha jako divej na prvni pokus. Rakouskej vojak opet slavne zvitezil!

Uživatelský avatar

eXiL
Stálý androiďák
Příspěvky: 232
Registrován: čtv 29. led 2009 12:04:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Note 3
Tablet: Note 10.1 3G
Rom: Revolution ROM
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od eXiL » pon 16. úno 2009 16:55:57

takze pes byl zakopanej v tej blbej krabici ? no to mam vcelku radost. Nedavno jsem ji kupoval protoze starej router zacal zlobit a ted shanet zas jinou... :roll: snad jeste pockam na ten cupcake jestli to nekdy vyjde a uvidim jestli se to neporesi softem.


bendy
Stálý androiďák
Příspěvky: 56
Registrován: úte 27. led 2009 12:29:53
Reputace: 0
Bydliště: mam

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od bendy » pon 16. úno 2009 17:32:07

tak mam podobnou zkusenost, domam mam 2x asus wl500gp a gu a neni problem, ted jsem byl o vikendu v dosahu nakyho adsl modemu s antenkou - od Edimaxu - a stahlo se par kilo a prestal si se mnou povidat, takze edimax (model nevim) negativni, asus wl500* pozitivni zkusenost

uvidime, jestli s tim neco neudela upgrade softwaru g1cky nekdy casem ...

Uživatelský avatar

dobi
Nové Androidě
Příspěvky: 5
Registrován: ned 08. bře 2009 12:00:37
Reputace: 0

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od dobi » ned 08. bře 2009 13:53:09

presne tak taky mam doma ASUS WL-500g a nemuzu si ho vynachvalit... jeste me nezklamal... slape jak hodinky
1)BOSCH gsm 509 dual 2)ericsson A2628s 3)panasonic GD35 4)siemens A57 5)sony ericsson t230 6)nokia 3220 7)sony ericsson K550i ... a konecne od 6.3.2009 t-mobile G1 :D

Uživatelský avatar

tomtomas
Robot
Příspěvky: 895
Registrován: stř 25. úno 2009 13:02:46
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Twitter: tomtomas99911
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od tomtomas » ned 08. bře 2009 15:17:47

Behemoth píše:Asus WL-500g Deluxe (link) - mam doma

a pak to mam samozrejme overeno na sluzebnich AP Cisco AirNet, nasich Siemens HiPath Wireless (i kdyz nepredpokladam ze zrovna k tem by se nekdo tady dostal, leda v praci) a nejaky ten LinkSys (ale to je beztak taky Cisco). Vsude bez problemu.

EDIT: ten LinkSys co to na nem mam overene, je ta 54G co linkoval harcuba, klikl jsem az ted

Ten mam taky a OK


liborse
Stálý androiďák
Příspěvky: 88
Registrován: stř 22. říj 2008 21:56:29
Reputace: 0

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od liborse » ned 08. bře 2009 18:06:02

Mno, já mám doma taky router, ale ten je jen na příjem wifi a rozvod po domácnosti, interní wifi mi šíří OvisLink AirLive WL-5460AP a na ten se s G1 chytám v pohodě. Jinak router mám od mého oblíbeného D-Linku, ale na ten nevysílá tu wifi po domě. Na OvisLinku mám prapůvodní sw bez routerování a taky v pohodě.

Uživatelský avatar

firedragon
Stálý androiďák
Příspěvky: 154
Registrován: čtv 05. bře 2009 18:59:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire + Ascend G300 s ofiko ROM+ROOT
Tablet: Acer Iconia A500 s ofiko ICS
Rom: ICS for Desire
Bydliště: v Čechách
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od firedragon » ned 08. bře 2009 18:15:50

liborse píše:Mno, já mám doma taky router, ale ten je jen na příjem wifi a rozvod po domácnosti, interní wifi mi šíří OvisLink AirLive WL-5460AP a na ten se s G1 chytám v pohodě. Jinak router mám od mého oblíbeného D-Linku, ale na ten nevysílá tu wifi po domě. Na OvisLinku mám prapůvodní sw bez routerování a taky v pohodě.
:?: :?: :?: Ted nevim, jestli se mám začít radovat, nebo strachovat. Mám totiž pevný připojení internetu na router od ovislinku a odtud přesměrovanej signál do D-Linku, který mi WI-FI šíří doma. Doufám, že se teda připojím, ale jelikož to jsou spise levnejsi routery, tak se začínám asi víc bát. no nic, až mi přijde G1, tak to ozkouším a popřípadě dám vědět, co to je za routry - buď připojím žádost o pomoc, nebo o všeobecné veselí, že aspoň v něčem mám kliku.
Na druhou stranu máma má Nokii E66 a na tu WI-FI se připojí úplně v klidu :| :geek: :rtfm:
HTC Desire, který nahradil mou G1. Loučím se s ní těžko, ale je to tak.
Tak na mobilu jedu na ICS for Desire a Acer Iconia A500 na oficiální ICS


liborse
Stálý androiďák
Příspěvky: 88
Registrován: stř 22. říj 2008 21:56:29
Reputace: 0

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od liborse » ned 08. bře 2009 19:51:39

Já myslím, že by to ve tvém případě mělo být v pohodě. Tak držím palec.


kruz
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: sob 04. dub 2009 22:17:24
Reputace: 0

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od kruz » úte 19. kvě 2009 20:39:40

moje zkusenost s OvisLink AirLive WL-5450AP : G1 se nedostane ani k hledani IP adresy, po male chvilce se AP tvari jako nedostupne (bez signalu), prestoze s notebookem slape naprosto paradne. samozrejme jsem zkousel i vypnout zabezpeceni a s nastavenim AP ruzne sibovat. G1 se v praci na Cisco AP chyta bez problemu a doma po pripojeni starickeho Asus WL-330b se G1 v pohode na wifi chytla. bohuzel ma tohle stare AP maly problem, nechce propoustet DHCP packety :-/

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mach4
Moderátor
Příspěvky: 606
Registrován: úte 18. lis 2008 13:37:32
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od mach4 » stř 20. kvě 2009 12:06:17

doporučuji nejlevněší TP-link stojí jen 595Kč a jede bez problému
Frčíme na novinkách Samsung Galaxy S10 :palec: Výhodně nákupy z Číny. Všechny GearBest slevy a kupony :palec: přehledně na jednom místě ----------> Aktualizováno každý den

Uživatelský avatar

Wexter
Droid
Příspěvky: 2147
Registrován: ned 17. kvě 2009 7:47:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Bydliště: Frýdek
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší WiFi router

Příspěvek od Wexter » čtv 28. kvě 2009 16:37:14

D-Link DI-524 - mi vše funguje skvěle po celém bytě :)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: novas78 a 3 hosti