PokecHTC a Drivery

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mach4
Moderátor
Příspěvky: 606
Registrován: úte 18. lis 2008 13:37:32
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

HTC a Drivery

Příspěvek od mach4 » pon 01. bře 2010 11:12:13

Někde jsem četl že G1 postrádá pořádné drivery od HTC pro Grafiku a z toho důvodu je třeba problém i s portaci Android 2.1 pro tento tel. atd.
Vzhledem k tomu že jsem se nikde nedočetl ani nedověděl uspokojivou informaci, dokáže mi to někdo více objasnit, kdo v tom má přehled.

Všem reagujícím děkuji


Frčíme na novinkách Samsung Galaxy S10 :palec: Výhodně nákupy z Číny. Všechny GearBest slevy a kupony :palec: přehledně na jednom místě ----------> Aktualizováno každý den


Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12626
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 43
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: HTC a Drivery

Příspěvek od ramon.dexter » pon 01. bře 2010 11:22:18

A co na tom nechápeš?
Android 2.0 zřejmě používá trošku jiný drivery než předchozí verze. HTC drivery pro 2.0 na G1 nevydalo, takže se to musí dělat nejrůznějším obcházením. Proto v android 2.0 romkách nejede video a 3d aplikace. Drivery budou až bude android 2.0 oficiálně pro g1.

To je asi tak všechno co se o tom dá říct. Všechno ostatní jsou jenom spekulace.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC a Drivery

Příspěvek od Case » pon 01. bře 2010 16:28:05

Už jsem to psal jinde - mám tu od víkendu na 32A funkční 3D akceleraci v Eclair ROM. Dneska jsem dával dvě ROMky na XDA. Při troše štěstí to zanedlouho bude chodit i pro 32B (mám v plánu zkusit udělat testovací kernel i pro 32B).

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC a Drivery

Příspěvek od Case » úte 02. bře 2010 5:11:26

No, tak jsem testovací kernel pro 32B udělal a právě mi na XDA potvrdili, že 3D akcelerace funguje i na G1. Nechápu, že doteď nikdo nevyzkoušel ty kroky, ke kterým jsem se o víkendu propracoval já, ale evidentně prostě nevyzkoušel.

Tak nemáte zač :P

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12626
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 43
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: HTC a Drivery

Příspěvek od ramon.dexter » úte 02. bře 2010 7:53:34

Paráda.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)


Uživatelský avatar

PL113
Droid
Příspěvky: 1539
Registrován: stř 04. lis 2009 9:06:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: HTC a Drivery

Příspěvek od PL113 » úte 02. bře 2010 10:20:32

Hezky pěkně :yes: :yes: :yes:
dej pls odkaz na to xda, kde se to řeší.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mach4
Moderátor
Příspěvky: 606
Registrován: úte 18. lis 2008 13:37:32
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC a Drivery

Příspěvek od mach4 » úte 02. bře 2010 11:50:35

Case píše:No, tak jsem testovací kernel pro 32B udělal a právě mi na XDA potvrdili, že 3D akcelerace funguje i na G1. Nechápu, že doteď nikdo nevyzkoušel ty kroky, ke kterým jsem se o víkendu propracoval já, ale evidentně prostě nevyzkoušel.

Tak nemáte zač :P
Dobrá práce gratuluji a v čem byl háček? Myslím to co nikdo nevyzkoušel?
Frčíme na novinkách Samsung Galaxy S10 :palec: Výhodně nákupy z Číny. Všechny GearBest slevy a kupony :palec: přehledně na jednom místě ----------> Aktualizováno každý den

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC a Drivery

Příspěvek od Case » úte 02. bře 2010 13:52:38

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=638666

mach4: Mimo jiné v permissions k 3D hardware.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
mach4
Moderátor
Příspěvky: 606
Registrován: úte 18. lis 2008 13:37:32
Reputace: 4
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC a Drivery

Příspěvek od mach4 » úte 02. bře 2010 18:08:53

Pokud jsem to tedy dobře pochopil, lze to zprovoznit nahráním několika souboru do jakékoli ROM?
Frčíme na novinkách Samsung Galaxy S10 :palec: Výhodně nákupy z Číny. Všechny GearBest slevy a kupony :palec: přehledně na jednom místě ----------> Aktualizováno každý den

Uživatelský avatar

PL113
Droid
Příspěvky: 1539
Registrován: stř 04. lis 2009 9:06:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: HTC a Drivery

Příspěvek od PL113 » úte 02. bře 2010 19:09:35

Tak jsem to tam celé pročetl a musím Casovi vyseknout poklonu a poděkování za to, že k tomuto nemalou měrou přispěl!

Teď jenom čekat na další romky, které to v sobě budou mít zahrnuté a modlit se, aby to bylo už zítra ráno :D :D :D

btw mám stejnou otázku jako mach4. I když smysl to má až od Androidu 2.0

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC a Drivery

Příspěvek od Case » úte 02. bře 2010 19:17:05

mach4: Rozhodně mi to nefungovalo ve všech Eclair ROM, ve kterých jsem to zkoušel, jenom cca. v polovině, takže je za tím ještě asi něco víc. Neměl jsem čas se tím zabývat podrobněji, dal jsem prostě nakonec dohromady tyhle dvě jakž takž funkční ROM pro 32A a "předhodil" to lidem na XDA v naději, že je tam dost těch, kteří to analyzují a otestují podrobněji. Do poslední chvíle jsem žil v domnění, že tohle všechno na 32B/G1 nefunguje, že to dávno někdo vyzkoušel a nešlo to, ale že to z nějakého důvodu funguje na "méně prozkoumaném" 32A. Že mám v rukou řešení tak dlouho "neřešitelného" problému 3D akcelerace i pro G1/32B, to mi přišlo jako tak absurdní nápad, že jsem tomu prakticky vůbec nevěřil, dokud mi lidi po aplikaci toho mého portovacího balíčku nenapsali, že jim to funguje taky.

Já mám tenhle týden práce opravdu nad hlavu, takže se tomu nemůžu věnovat tak, jak bych chtěl, a i tak jsem tím ztratil víc času, než jsem měl. Aspoň že to stálo za to, to jediné mě těší...:)

Uživatelský avatar

PL113
Droid
Příspěvky: 1539
Registrován: stř 04. lis 2009 9:06:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: HTC a Drivery

Příspěvek od PL113 » úte 02. bře 2010 19:29:39

Ano i ty nejgeniálnější nápady častokrát ležely někde zahrabané, dokud nepřišel někdo a neupozornil na to ;)


pakett86
Stálý androiďák
Příspěvky: 87
Registrován: ned 06. pro 2009 17:16:56
Reputace: 0

Re: HTC a Drivery

Příspěvek od pakett86 » stř 03. bře 2010 22:23:17

velký respekt uživateli Case :yes: už se nemůžu dočkat jestli se povede wesi garnerovi vypustit ten upravený kernel ... vypadá to fakt na spadnutí....už jsem chtěl svůj androidí dream označit za steré železo, jestli je to ale fakt jen softwarová záležitost tak to je dost husté...mě by ani ve snu nenapadlo že může mít optimalizace androida nějákou spojitost s telefony htc na kterých běží winmobile s obdobnou řadou CPU....chlapíky kteří dávají tyhle věci dohromady by měl google zaměstnan a vyvážit zlatem :mrgreen:
Nexus S (i9023)_Android 4.3

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: HTC a Drivery

Příspěvek od Case » stř 03. bře 2010 22:57:47

Myslím, že teď už nejde o to, JESTLI se objeví ROM s 3D akcelerací, ale jenom o to kdy. Nakolik to pozoruju, tak se teď všichni snaží udělat to, na co já jsem bohužel teď neměl čas (a možná ani schopnosti, co já vím) - doladit přehrávání videa a zprovoznit spolehlivě live wallpapery (zdá se mi, že jsou nestabilní proto, že se je všichni snažili zprovoznit bez akcelerace, a když teď akcelerace je, tak jsou s tím zpětně krapet problémy kvůli těm změnám). Plus to obecně trochu "učesat", protože HW 3D samozřejmě leccos mění. Ale nezdá se, že by s HW 3D samotným byly nějaké další problémy.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů