PokecTrollthread

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Zamčeno

Autor tohoto vlákna
Mappleton
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: ...

Re: Re: Co by jste změnili na androidu?

Příspěvek od Mappleton » čtv 24. led 2013 7:50:05

ludekbrno píše:
Mappleton píše:Tak dneska poslední hřebíček do rakve pro android u mě. Jde se do šedé Lumie 920
Velmi užitečná informace, takové tady opravdu pomáhají :lol: Jinak WP8 je pro ovce podobě jako iOS, taky ti nic nedovolí a nebude po tobě chtít trochu přemýšlení :)
Ono to není o přemýšlení ale o tom, že neexistuje android, který by byl kvalitně zpracovaný a nesekal se po pár nainstalovaných aplikacích
iPhone 5 16GB Black JB 6.1
HTC one S

Notouchme
Droid
Typ mobilu / ROM: OnePlus 6
Twitter: https://twitter.com/oONotouchOo

Re: Co by jste změnili na androidu?

Příspěvek od Notouchme » čtv 24. led 2013 7:52:45

hmm kvalitne zpracovany. HTC one X. Nesekal se.... tady skoda mluvit, kde jako nesekal ? v systemu ? Tak to uz jsem dlouho nezazil... Kazdopadne urcite neni tak smooth jako WP nebo iOS, ale co na to rict. Je to dan za jeho rozmanitost a otevrenost :) kazdej to ma hozeny jinak, radsi ozelim oko o par seknuti, nez abych na telefonu mohl delat polovinu veci.
:palec: Na děkování tu máme reputaci :palec:

Autor tohoto vlákna
Mappleton
Nové Androidě

Příspěvek od Mappleton » čtv 24. led 2013 8:15:02

Já bych řekl, že WP8 už je taky otevřený docela dost a zvládá to bez sebemenších zaseku. Jinak na One X jsem četl recenze a všichni si stěžují právě na zaseky systému při např internetovém prohlížení. On zkrátka takový smartphone neexistuje
HTC one S

Notouchme
Droid
Typ mobilu / ROM: OnePlus 6
Twitter: https://twitter.com/oONotouchOo

Příspěvek od Notouchme » čtv 24. led 2013 8:39:17

ja zminil one X vzhledem k zpracovani, ale to je burt. WP neni vubec otevreny je to proste hur vypadajici iOS bez iTunes :D a jeste k tomu ma mene aplikaci na storu. O jejich kvalite se da taky spekulovat
:palec: Na děkování tu máme reputaci :palec:

Autor tohoto vlákna
Mappleton
Nové Androidě

Příspěvek od Mappleton » čtv 24. led 2013 8:44:21

Ale já psal dva požadavky. Chci kvalitně zpracovaný telefon bez zaseku. A co tak zásadního windows phone nemá?
HTC one S

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 24. led 2013 8:50:47

Tahle diskuse mi připomíná rozmluvu s dubem, či jinou dřevinou.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Jumbo78
Administrátor
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2

Příspěvek od Jumbo78 » čtv 24. led 2013 9:16:20

Popřípadě kosodřevinou :mrgreen:
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Autor tohoto vlákna
Mappleton
Nové Androidě

Příspěvek od Mappleton » čtv 24. led 2013 10:23:12

A můžete mě místo toho kecani doporučit nestraníci se android, který je kvalitně zpracovaný?
HTC one S

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » čtv 24. led 2013 10:32:27

Galaxy Nexus, Nexus 4, Galaxy S III - dá se říct, že všechno běžící na androidu 4.1.x a s procesorem o dvou jádrech a víc než 1GB RAM.

Taky by bylo dobrý uvědomit si, co jsou to lagy - lag není spouštění aplikace. Lag je zaseknutí. Což je u webový stránky v podstatě i pochopitelný. Stejně tak u seznamu o několika stovkách položek. Sorry, tak to prostě je.

Absence lagů u iOS je způsobená tím, že vykreslování prostředí má vyšší prioritu, než běh systému. Což ti jako uživateli může být jedno. Ale mě, jakožto člověku kterej vidí dovnitř, to přijde jako pořádná prasárna. Nejvyšší prioritu mám mít systém, aby nebyly problémy. Několikrát jsem u kámoše viděl kompletně zamrzlej iphone, kterej nereagoval na nic. Ale zobrazoval na displeji. Prostě je dobrý si uvědomit, že v tom máš téměř plnohodnotnej operační systém, kterýmu občas něco trvá.

Nebo tobě dělají windows/osx všechno okamžitě bez záseku? Jestli ano, jsi šťastný člověk.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
Mappleton
Nové Androidě

Příspěvek od Mappleton » čtv 24. led 2013 11:17:16

Ano OSX dělá všechno bez zaseku. Galaxy nexus má kamarád, nemá root a pořád mu padá aplikace klávesnice android. Slyšel jsem to z více stran, že s tímhle mají problémy. S3 má zase druhej kamarád, stěžuje si na lagy v prostředí a v prohlížeči. A android má do plného OS míle daleko. Kdyby to byl plný os tak nic neřeknu, ale je to jen další iOS, proto mi to vadí. Mě je to jedno vcelku co to dělá na pozadí, prostě jdu do windows phone. Ta jednoduchá grafika se mi líbí víc jak přeplacany android. Navíc má plno aplikací v základu.
HTC one S

Lyon
Droid
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 5 Global
Rom: crDroid

Příspěvek od Lyon » čtv 24. led 2013 11:45:24

ramon.dexter píše: Nebo tobě dělají windows/osx všechno okamžitě bez záseku? Jestli ano, jsi šťastný člověk.
Souhlas.Kompl s widlema mi kolikrát úplně zamrzne na pár sekund,a to mám vcelku rychlý stroj s čerstvou instalací systému.

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » čtv 24. led 2013 11:46:40

"Ahoj stěno.." -- Kotchanski, Red Dwarf
Tak se mej pekne :)

Cele toto je trapny pokus o flame. Pokud ti vyhovuje WM, kup si ho a enjoy. Nevim co tu resis.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

Autor tohoto vlákna
Mappleton
Nové Androidě

Příspěvek od Mappleton » čtv 24. led 2013 14:34:07

Dá se nějak udělat na androidu vzhled WM? Ne WP myslím windows mobile 6.5
HTC one S

-Pavel-
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Galaxy S23

Příspěvek od -Pavel- » čtv 24. led 2013 14:39:08

Škoda, začalo to jako duchaplná debata, co přinese uživatelské nápady, co změnit a diskusi s tím spojenou a je to na uzamčení. :(
Samsung Galaxy S23 5G 256GB černá - Spigen Liquid Air Black Samsung Galaxy S23
Hi-Fi Yamaha A-S701 Silver, Marantz CD 6007 Silver, Quadral Argentum 590

don_alex
Administrátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Příspěvek od don_alex » čtv 24. led 2013 15:47:06

jj, taky bych to zamkl, s tématem už to dlouho nemá nic společnýho..
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

Vlado4
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II

Příspěvek od Vlado4 » čtv 24. led 2013 18:38:48

Je toho viac:
1. Systém si otvára na pozadí aplikácie ako sa mu chce, úplne zbytočne (napr. po nabootovaní mi ukazuje, že má spustené rádio, hoci som ho ešte nepoužil)
2. Aplikácia by sa mala dať minimalizovať alebo zatvoriť podľa potreby užívateľa a potom prepínať medzi bežiacimi podobne ako na PC - rýchlo, pohodlne a efektívne.
3. Moja stará Nokia spustí budík aj ked je vypnutá. Prečo nie nový Android smartphone?
4. A jedna extrémne dôležitá vec: záloha celého systému. Kedysi som mal PDA s Pocket Windows. Existovala tam utilita, že som mohol zazálohovať celý systém - ako keby image celého systému. Potom som mohol inštalovať čo som chcel bez rizika. Stačilo obnoviť zo zálohy a všetko bolo ako predtým.

kejly
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Ulefone Metal

Příspěvek od kejly » čtv 24. led 2013 18:51:03

1) S temi aplikacemi to je pravda, ale radio se mi nikdy nespustilo. To, ze se spusti klavesnice, Gmail a podobne veci mi zas tak moc nevadi.
3) To je bolest modernich telefonu, ale ja ani pred 10 lety telefon na noc nevypinal, takze mi tohle zrovna nevadi. Pokud chces, aby te nikdo v noci nebudil, daji se pouzit automaticke profily.
4) Android zalohy neumi, to je velka chyba. Samsung umi jakz-takz delat zalohy, ale tem moc neverim. Alcatel umi zalohovat primo v telefonu, po prechodu z Androidu 2.3.6 na 4.0.4 jsem obnovil starou zalohu, vsechna nastaveni to prevzalo, ale data aplikaci zcela logicky ne, to jde snad jen s rootem. Pokud chces plne zalohy, tak jen s rootem.
A légpárnás hajóm tele van angolnákkal

don_alex
Administrátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Příspěvek od don_alex » čtv 24. led 2013 19:00:27

Ad. 3) Já třeba nechávám telefon celou noc zapnutý, ale čekám, kdy se mi stane, že se telefon v noci kousne a vypne. Naštěstí se mi to ještě během noci nestalo (během dne už nejednou), ale i tak. Když se mi to stalo u starýho tel bez OS, tak se budík i tak spustil. :-)
Tím nechci říct, že bych se kvůli tomu vrátil ke starým telefonům. :-D
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2

xanthor
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Příspěvek od xanthor » čtv 24. led 2013 19:10:49

ad 1 - Vadilo by ti to, kdybys nezkoumal běžící procesy?
ad 2 - Na Androidu žádné zavírání podle potřeby uživatele není a nebude. Mně spíš vadí, že si nemůžu nastavit (např. kliknutím v posledně aktivních aplikacích), aby se mi určitá aplikace nevypínala (resp. aby se vypnula v případě nedostatku paměti až po těch ostatních) - je trochu směšné nemoct se spolehnout na telefonu s x GB RAM, že se mi aplikace nevypne hned, jak ji hodím na pozadí.
ad 3 - Vypínat telefon je zbytečnost.
ad 4 - Jo, tohle je chyba Androidu, ale snad se to zlepší - mám dojem, že od Androidu 4 už se dá nějak přes adb zálohovat.

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » čtv 24. led 2013 19:13:09

Vlado4 píše:Je toho viac:
1. Systém si otvára na pozadí aplikácie ako sa mu chce, úplne zbytočne (napr. po nabootovaní mi ukazuje, že má spustené rádio, hoci som ho ešte nepoužil)
2. Aplikácia by sa mala dať minimalizovať alebo zatvoriť podľa potreby užívateľa a potom prepínať medzi bežiacimi podobne ako na PC - rýchlo, pohodlne a efektívne.
3. Moja stará Nokia spustí budík aj ked je vypnutá. Prečo nie nový Android smartphone?
4. A jedna extrémne dôležitá vec: záloha celého systému. Kedysi som mal PDA s Pocket Windows. Existovala tam utilita, že som mohol zazálohovať celý systém - ako keby image celého systému. Potom som mohol inštalovať čo som chcel bez rizika. Stačilo obnoviť zo zálohy a všetko bolo ako predtým.
1. A? Ty bys byl radsi, aby po startu mel telefon prazdnou RAM? Vis, ze tam RAM tam je prave k tomu, aby se pouzivala? Toto nejsou windows!
2. Rychle, pohodlne a efektivne to Android spravuje sam. Není treba zasahu uzivatele. Prepinat aplikace lze jednim tlacitkem.
3. A ty si pustis film na vypnutem PC? Nebo muzes neco stahovat na vypnutem PC? ... Budik je program v systemu - vypnuty telefon = nebezi system = nebezi aplikace. (Nemluvim o tom, ze vypinani telefonu na noc je naprosto zbytecne. Krom extremnich pripadu, kdy jsi na samote v lese bez elektriny.)
4. Ano, s timto naprosto souhlasim. Jde to napr. pres ADB, ale ne uplne jednoduse. Nejaky komplexni nastroj na zalohu by se hodil.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

xanthor
Kyborg

Příspěvek od xanthor » čtv 24. led 2013 20:51:52

Windows už hodně let (od Vist) taky cachuje do paměti často používaná data z disku (HDD, u SSD to nemá smysl), takže hromadu volné paměti mám leda po startu (teď zrovna mám volno 44 MB). :-)

TomasT342
Robot
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi 4X

Příspěvek od TomasT342 » čtv 24. led 2013 21:26:47

xanthor píše:... Mně spíš vadí, že si nemůžu nastavit (např. kliknutím v posledně aktivních aplikacích), aby se mi určitá aplikace nevypínala (resp. aby se vypnula v případě nedostatku paměti až po těch ostatních) - je trochu směšné nemoct se spolehnout na telefonu s x GB RAM, že se mi aplikace nevypne hned, jak ji hodím na pozadí.
Tohle nastavit jde - bohužel ale ne jednoduše přímo prostředky OS a je nutný root. Myslím, že v Pimp My Rom jsem tyhle volby viděl.

Vlado4
Nové Androidě

Příspěvek od Vlado4 » pát 25. led 2013 21:09:34

Mishack píše:(neprocital jsem cele vlakno, tak mozna budu opakovat, co tu nekdo jiz psal)

Osobne mi asi chybi nejake opravdu spolehlive, komplexni a jednotne zalohovani aplikaci a nastaveni.
To je vec, co mi chyba najviac

Vlado4
Nové Androidě

Příspěvek od Vlado4 » pát 25. led 2013 21:26:37

xanthor píše:ad 1 - Vadilo by ti to, kdybys nezkoumal běžící procesy?
ad 2 - Na Androidu žádné zavírání podle potřeby uživatele není a nebude. Mně spíš vadí, že si nemůžu nastavit (např. kliknutím v posledně aktivních aplikacích), aby se mi určitá aplikace nevypínala (resp. aby se vypnula v případě nedostatku paměti až po těch ostatních) - je trochu směšné nemoct se spolehnout na telefonu s x GB RAM, že se mi aplikace nevypne hned, jak ji hodím na pozadí.
ad 3 - Vypínat telefon je zbytečnost.
ad 4 - Jo, tohle je chyba Androidu, ale snad se to zlepší - mám dojem, že od Androidu 4 už se dá nějak přes adb zálohovat.
Re 1: Ano, vadilo. Z ničoho nič (nezistil som príčinu) sa mi hneď po pustení telefónu štartoval aj proces Media, ktorý bol na prvej priečke spotreby batérie. A vôbec načo sa spúšťajú veci, ktoré nie sú treba? To je ako keby sa po nabootovaní PC automaticky na pozadí spustil Word alebo Excel len preto, že som ho včera použil.
Re 2: Viem si predstaviť, že by boli zobrazené malé ikonky bežiacich programov a medzi nimi by sa dalo prepínať jediným ťuknutím (ako vo Windows na lište) a pripadalo by mi to praktické. A rovnako si viem predstaviť, že by som mal ako užívateľ ja rozhodnúť, či aplikáciu ukončím alebo minimalizujem, lebo ju ešte budem potreboavať. Myslím, že je to úplne egitímna požiadavka.
Re 3: Nie je. Vypnutím telefónu na noc zabezpečím, že ma niekto "milý" nezobudí napr. o 4. hodine ráno a navyše si predĺžim intervaly medzi nabíjaním (a tým aj životnosť batérie; počul som od ľudí, čo nabíjajú tlefón každý druhý de§, že po roku, roku a pol klesá výdrž)
Re 4: Mám ICS ale záloha cez Ultimate Backup Tool (vyzeralo nádejne) mi nefunguje. Moja predstava zálohy je jednoduchá. Spustím aplikáciu, zadám, čo chcem zazálohovať (nastavenia, SW, dáta, ...) a zadám kam. Vytvorí sa mi 1 súbor, kde to všetko bude. Pri obnove by som len naštartoval uvedený súbor. Tak mi to fungovalo na PDA a bolo to super.

Vlado4
Nové Androidě

Příspěvek od Vlado4 » pát 25. led 2013 21:37:24

Mishack píše:
Vlado4 píše:Je toho viac:
1. A? Ty bys byl radsi, aby po startu mel telefon prazdnou RAM? Vis, ze tam RAM tam je prave k tomu, aby se pouzivala? Toto nejsou windows!
2. Rychle, pohodlne a efektivne to Android spravuje sam. Není treba zasahu uzivatele. Prepinat aplikace lze jednim tlacitkem.
3. A ty si pustis film na vypnutem PC? Nebo muzes neco stahovat na vypnutem PC? ... Budik je program v systemu - vypnuty telefon = nebezi system = nebezi aplikace. (Nemluvim o tom, ze vypinani telefonu na noc je naprosto zbytecne. Krom extremnich pripadu, kdy jsi na samote v lese bez elektriny.)
4. Ano, s timto naprosto souhlasim. Jde to napr. pres ADB, ale ne uplne jednoduse. Nejaky komplexni nastroj na zalohu by se hodil.
Re 1. Ano. RAM by sa zapĺňala (okrem systému)aplikáciami, ktoré by som spustil a ktoré by ju potrebovali a nie balastom, ktorý nepotrebujem. Napr. dnes som vôbec nepoužil Voice Command, Meteoservis, Google play store, Social hub a napriek tomu mi ich systém ukazuje ako bežiace aplikácie. Načo je to dobré?
Re 2. Ako sa dajú efektívne prepínať aplikácie teraz? Treba stlačiť tlačítko, potom si posuvom nájsť v zoznme aplikáciu a potom na ňu ťuknúť. Teda 3 kroky. To, čo som mal na mysli je 1 krok. Ako na PC lišta bežiacich aplikácií vo Windows. Jedným ťuknutím som napr. v internetovom prehliadači a iným zase v správcovi súborov alebo mail klientovi.
Re 3. Budík je program v systéme. A stará Nokia to mala vyriešené ako? Ale ak to nepodporuje HW, ťažko s tým asi niečo urobiť. Ale pripadalo mi to ako prínosné, že by budík fungoval aj po vypnutí.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » pát 25. led 2013 21:53:04

1) ty aplikace tam android připravuje pro rychlejší spuštění, když je budeš potřebovat. Volná RAM je ti k ničemu, jen zbytečně žere baterku. Takže ji android využívá takto. Pokud nahodou potřebuje víc volné RAM, tak si ji sám uvolní, ty si toho nemusíš vůbec všímat, ničemu to nevadí.

2) podržíš klávesu a vybereš. On ti chytře nejprve nabízí aplikace, které použils nedávno, takže většinou stačí dva kroky. Nebo by ti vyhovovalo, kdyby kus displeje zabírala lišta?

Oba tyto body jsou jen blbe zvyky z windows, které by tě jinak ani nenapadly.

3) android nepočítá s vypínáním, neexistuje pro to rozumný důvod. Navíc celý Android je softwarová záležitost, která běhá na různorodém hardware. Pro budík ve vypnutém stavu by výrobci museli povinně jakýsi kus hardware sjednotit, ale to je zbytečné. Navíc si díky softwarovému provedení budíku můžeš vybrat takový, který ti bude nejvíc vyhovovat a nejsi odkázaný na jeden, který ti předloží výrobce.

Ještě něco? :-) Zatím to byly jen věci z konzervatismu díky dlouhodobému používání windows ;-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Tux
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Note 2
Rom: DN4 v2.1/Agni 4.3.7

Příspěvek od Tux » pát 25. led 2013 22:20:17

Vlado4 píše:Re 3: Nie je. Vypnutím telefónu na noc zabezpečím, že ma niekto "milý" nezobudí napr. o 4. hodine ráno a navyše si predĺžim intervaly medzi nabíjaním (a tým aj životnosť batérie; počul som od ľudí, čo nabíjajú tlefón každý druhý de§, že po roku, roku a pol klesá výdrž)
Co třeba použít mód letadlo nebo režim blokování? V prvním případě to úplně vypne vysílací část a budík zazvoní no a v režimu blokování můžeš zablokovat vše nebo si zvolit kdo se dovolá.

Dnešní baterie by měli vydržet 1000 nabíjecích cyklů s tím, že cyklus se počítá nabíjení 0 - 100% baterie, takže pokud 5x dobiješ baterii z 80% na 100%, tak to neni 5 cyklů, ale jeden. Z vlastní zkušenosti jsem měl baterii v předchozím telefonu víc než 2,5 roku při nabíjení obden (občas denně při náročném používání) a nepozoruji žádné výrazné zhoršení výdrže (stále stačí nabít obden). Na druhou stranu u iPhonu 3GS, který je přibližně stejně starý je pokles baterie více znatelný, ale tak ty 2 roky vydržel bez problému. Nemá smysl řešit baterii navíc jak vidím, tak máš SGS2, takže tam už to vůbec nemá smysl, když ji můžeš jednoduše vyměnit.

xanthor
Kyborg

Příspěvek od xanthor » pát 25. led 2013 22:23:05

Vlado:
1. Jo, ten media scanner mi taky trochu vadil, tak jsem si skoro všude nastrkal .nomedia. Ale vzhledem k tomu, že telefon nevypínám ani nepoužívám mass storage, tak by se stejně moc nespouštěl.
2. Myslíš tak, jak to měly dnes už mrtvý Symbian a Windows Mobile? To se, zdá se, moc neosvědčilo - většina lidí asi nechce myslet na to, že musí aplikace explicitně zavírat.
3. Je. Stačí zapnout režim letadlo a vypnout zvuky (zapnout tichý režim). Já na to mám na ploše ikonu (profil pomocí aplikace Elixir 2), který to udělá oboje zaráz. A řekl bych, že tím zapínáním telefonu se ti vybije baterka víc, než to co ušetříš tím, že je telefon vypnutý. (Tohle platí jenom pokud tam není nějaká blbá aplikace, která nedovolí telefonu usnout a žere baterku.) A navíc si myslím, že životnost baterky moc neovlivníš.

Vlado4
Nové Androidě

Příspěvek od Vlado4 » sob 26. led 2013 19:47:02

ludekbrno píše:1) ty aplikace tam android připravuje pro rychlejší spuštění, když je budeš potřebovat. Volná RAM je ti k ničemu, jen zbytečně žere baterku. Takže ji android využívá takto. Pokud nahodou potřebuje víc volné RAM, tak si ji sám uvolní, ty si toho nemusíš vůbec všímat, ničemu to nevadí.

2) podržíš klávesu a vybereš. On ti chytře nejprve nabízí aplikace, které použils nedávno, takže většinou stačí dva kroky. Nebo by ti vyhovovalo, kdyby kus displeje zabírala lišta?

Oba tyto body jsou jen blbe zvyky z windows, které by tě jinak ani nenapadly.

3) android nepočítá s vypínáním, neexistuje pro to rozumný důvod. Navíc celý Android je softwarová záležitost, která běhá na různorodém hardware. Pro budík ve vypnutém stavu by výrobci museli povinně jakýsi kus hardware sjednotit, ale to je zbytečné. Navíc si díky softwarovému provedení budíku můžeš vybrat takový, který ti bude nejvíc vyhovovat a nejsi odkázaný na jeden, který ti předloží výrobce.

Ještě něco? :-) Zatím to byly jen věci z konzervatismu díky dlouhodobému používání windows ;-)
Re 1. Takže nahrať aplikáciu zbytočne a potom tú pamäť uvolniť je efektívnejšie, ako ju vôbec nenahrávať? Zaujímavé. Ja som si myslel, že prázda RAM nežerie baterku o nič viac ako plná a navyše baterku žerie spúšťanie procesov. Hlavne zbytočných aplikácií. Moja požiadavka (Čo by sme zmenili Androdie) je jasná, Aby sa spúšťali aplikácie, ktoré chcem a nie čo si myslí systém, že budem chcieť.

Re 2. Niekedy stačia kliky 2, niekedy 3 (keď chcená aplkikácia nie je vo výbere na displeji a teba posúvať). Tak či tak mal som oboje riešenie - aj s prepínacou lištou aj toto Androidové, takže viem porovnať a podľa mňa je jednoznačne lepšie, keď bežiace veci vidím a môžem prepínať JEDINÝM klikom. Zase ako píšem, otázka vlákna znela, čo by sme zmenili a ja som napísal.

Re 3. asi by to bolo zložité, takže OK, ale

nevyjadril si sa k bodu 4 - zálohovanie systému (image)

Vlado4
Nové Androidě

Příspěvek od Vlado4 » sob 26. led 2013 20:00:34

Tux píše:
Vlado4 píše: Dnešní baterie by měli vydržet 1000 nabíjecích cyklů s tím, že cyklus se počítá nabíjení 0 - 100% baterie, takže pokud 5x dobiješ baterii z 80% na 100%, tak to neni 5 cyklů, ale jeden. Z vlastní zkušenosti jsem měl baterii v předchozím telefonu víc než 2,5 roku při nabíjení obden (občas denně při náročném používání) a nepozoruji žádné výrazné zhoršení výdrže (stále stačí nabít obden). Na druhou stranu u iPhonu 3GS, který je přibližně stejně starý je pokles baterie více znatelný, ale tak ty 2 roky vydržel bez problému. Nemá smysl řešit baterii navíc jak vidím, tak máš SGS2, takže tam už to vůbec nemá smysl, když ji můžeš jednoduše vyměnit.
Obávam sa, že 5 cyklov 80%-100% rozhodne nie je jeden. Niekde som čítal, že Li-ion betérie síce nemajú pamäťový efekt, teda nabiť ich 10 x v cykloch 80%-100% im neznižuje kapacitu, ale životnosť, pretože cyklus je cyklus či 10-100 alebo 80-100.

Zamčeno

Zpět na „Pokec“