PokecHTC Desire alebo Nexus One?

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

bagrcoufal
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: nexus one

Re: HTC Desire alebo Nexus One?

Příspěvek od bagrcoufal » ned 14. bře 2010 8:45:41

jak tu uz zaznelo, o update dodnes slysim jak se slybovalo ze budou updaty na hero, vysla jedna zaplata a konec na desire to dopadne stejne na podzim oprava zavaznych chyb a konecna, navyc na hw tlacitka bych si ted nechtel znova zvykat ty senzorove jsou aspon prome dost navykove :DD. ale souhlasim ze senzorovy trackball je vybornej napad. jeste jeden postrech z hera, htc sense mi pride jako zbastlena nastavba(aspon na heru sem sense dal hnedka pryc) spoustu veci neni plnohodnotne integrovano (viz odemykani) tam je vydet ze to neni dotazene, takze mam obavy ze to dopadne stejne ale tohle je asi fakt individualni.
nexus one zpet z opravy HURAAA (kurna uz podruhy)
Kingsto​n SDHC 8GB 6 class
Holder Mount Car Charger For HTC Google Nexus One

MIZ
Stálý androiďák

Příspěvek od MIZ » stř 28. dub 2010 14:07:10

Právě řeším stejnou otázku. Kolega by mi z USA mohl snad Nexus One přivézt. [Nevím, jakou šanci má uniknout clu a DPH, když poveze jen ten jeden.] Desire můžu koupit kdykoliv, můj operátor ho již nabízí na webu.
Bezpodmínečně ale potřebuju SIM Toolkit, abych se dostal do své banky. Nikde jsem zatím nenašel nějaké zaručené info, že se do N1 dá nějak doplnit nebo bude v nějakém updatu časem. To je hlavní problém. :(
Mám G1 přes rok a jsem spokojen, ale proč nepostoupit dále, že... Předpokládám, že mé oblíbené aplikace [většinou stejně od Google] půjdou i na N1. Ale ten SIM Toolkit... :(
--
MIZ
G1 T-Mobile CZ bílý Můj G1 bloček Obrázek

d750
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Dell Streak
Twitter: d750
Tablet: Asus EEE Pad

Příspěvek od d750 » stř 28. dub 2010 14:11:31

Jednoznačně jdi do N1 ta sim toolkit má sám ho používám.

MIZ
Stálý androiďák

Příspěvek od MIZ » ned 16. kvě 2010 18:29:25

Možná blbě koukám, ale nikde ten sim toolkit nevidím. Můžeš mně nějak napovědět, pls?
--
MIZ
G1 T-Mobile CZ bílý Můj G1 bloček Obrázek

Wexter
Droid
Typ mobilu / ROM: Vždycky nějaký nový
Twitter: tomasocadly
Tablet: iPad :-D
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wexter » ned 16. kvě 2010 18:49:50

Jednoznačně jdi do Desire, máš jistou 2-letou záruku a Sim Toolkit

cheatr01
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: N1 oficial 2.2

Příspěvek od cheatr01 » ned 16. kvě 2010 20:47:48

No když jsem se rozhodoval co si koupím, tak jsem tuhle otázku intenzivně řešil a nakonec jsem si sepsal pro a proti.

Pro Desire:
+ cena
+ zákoná záruka, která bude nezpochybnitelná

- patrně nulové snahy o updaty systému ze strany HTC
- doteď na desire nelze nainstalovat některé aplikace. (např. Google Earth)

Pro Nexus:

+ Googlí Supertelefon, to je jednoznačně prestižnější zařízení.
+ Všechny aplikace od googlu jsou primarně určeny pro tenhle telefon, včetně google Earth
+ Zaručené updaty systému

- cena
- nejista zaruka a servis

Asi jste si všimli, že jsem neuváděl ve výpisu tlačítka a trackbally. To proto, že je mi to je fuk. Nejsem zase tolik vybíravý. Hledal jsem telefon, u kterého bych po půl roce nenarážel na situaci typu: "chjo chtěl bych mít taky tu verzi systému". N1 je prostě technologický demo telefon pro tuhle skvělou platformu a proto tedy skončil v mé kapse. Každý máme jiné očekávání a proto budeme každý preferovat jiné telefony, ale pokud vždy chcete mít aktuální verzi systému a přístup k aktuálním "technologickým" aplikacím jedinou volbou je nexus. Mimochodem příští týden by mělo být oficiálně představeno Froyo a hádejte, který telefon jej bude moct stáhnout první. ;-)
Telefon: N1 Android 2.2 micro SDHC 8 GB class 6
Twitter: http://twitter.com/Cheatr01
AppBrain: http://bit.ly/9Midso

opres
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: 88428827182
Twitter: RobertFum
Rom: RobertFum
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od opres » ned 16. kvě 2010 22:01:21

no ono nejde ani tak o to ze kto ho bude mat prvy :) ale kto ho bude mat druhy a kedy :)....HTC uz si urobilo reklamu svojim casovanim updatov, cize....nevidim to pre Desire velmi dobre.

Dalej by som este ako plus bral FM vysielac/prijimac, velmi ocenitelna vec, 3LED svietive diodky, n-kova wifi, a mikrofon pre odfiltrovanie "sumu".

Autor tohoto vlákna
lupo112
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Twitter: http://twitter.com/sw2eu

Příspěvek od lupo112 » ned 16. kvě 2010 22:02:29

ach jaj, no dufajme ze htc nebudu socky a tiez sa poznazia s froyom na htc desire, predsa len je to ich vlajkova lod tak by mohli :D a ono to 6x rychlejsi system by potesil... :D
Televízny program pre android? Čekujte viac info, prípadne @ETVproApp

cheatr01
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: N1 oficial 2.2

Příspěvek od cheatr01 » ned 16. kvě 2010 22:26:23

tak to fm je mi vcelku fuk i když by se s tim urco daly delat psi kusy. a n kovou wifi asi stejně nevyužiju takže nic moc pro mě.
Telefon: N1 Android 2.2 micro SDHC 8 GB class 6
Twitter: http://twitter.com/Cheatr01
AppBrain: http://bit.ly/9Midso

cryingfreeman
Droid

Příspěvek od cryingfreeman » ned 16. kvě 2010 22:31:46

opres píše:no ono nejde ani tak o to ze kto ho bude mat prvy :) ale kto ho bude mat druhy a kedy :)....HTC uz si urobilo reklamu svojim casovanim updatov, cize....nevidim to pre Desire velmi dobre.

Dalej by som este ako plus bral FM vysielac/prijimac, velmi ocenitelna vec, 3LED svietive diodky, n-kova wifi, a mikrofon pre odfiltrovanie "sumu".
fm prijímač funguje u Desire, u Nexusu nie...vysielač zatiaľ ani u jednoho...n-kovú wifi majú obaja ale nefunguje zatiaľ ani u jednoho...jedine ten mikrofon
Samsung GALAXY prvý na Slovensku , 8G internal memory, 16 gb micro SDHC card, t-mobile web´n walk 3 giga

Samsung Galaxy Tab 8.9 P7300 32 GB 3G

twitter: @cryingfreeeman

michpo
Moderátor
Typ mobilu / ROM: HTC One Google Edition
Tablet: Nexus 7
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo » ned 16. kvě 2010 23:26:55

Tak radio na Nexusu fungovat bude, uz drive se psalo o tom ze v dalsim updatu ho zprovozni, protoze fyzicky v telefonu je pritomno.
No a ta n-kova wifi, nevim kde jsi se docetl ze nefunguje, protoze ja mam bezne rychlost pripojeni k wifi 65 mbps coz je uz v n-kove casti (g-cko konci na 54 mbps...), takze n-kova wifi urcite funguje (router mam D-Link DIR-825). Samozrejme toto mohu podlozit dukazy.
Jinak ja bych volil Nexus One, jednak proto ze ho mam, a pak i pro lepsi podporu a pro me lepsi design, navic je to primo Google Phone ;)
To jak tu nekdo zminil ze Desire je vlajkova lod, tak ho prece podporovat musi, tak bych rad upozornil na to, ze Hero bylo take vlajkova lod a jak to s jeho podporou dopadlo, ani blbou 1.6tku nedostal...
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

PePa
Nové Androidě

Příspěvek od PePa » pon 17. kvě 2010 8:44:49

cheatr01 píše:No když jsem se rozhodoval co si koupím, tak jsem tuhle otázku intenzivně řešil a nakonec jsem si sepsal pro a proti.

Pro Desire:
- doteď na desire nelze nainstalovat některé aplikace. (např. Google Earth)
Přešel jsem z G1 na HTC Desire a jsem naprosto nadšený. Desire je ve všem tak o dvě třídy víš než G1, takže mohu doporučit. Google Earth jsem na Desire normálně nainstaloval a to bez rootu nebo nějakých hacků. Nechápu proč by to nemělo jít. Jen jsem to stáhl přímo ze stránek google a ne z marketu.

jtoxx
Droid
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jtoxx » pon 17. kvě 2010 8:54:17

Nevim k cemu se tu dohadujete. Kvuli updatum? porad tu resite ze hero nema a ostatni telefony od HTC proto taky nedostanou. Uvidime jestli mate pravdu nebo ne. Ja sel cestou rootu a ted je mi celkem jedno zda bude nebo nebude update. Nahodim si proste od nekoho jineho. Jsou to totozne telefony od stejneho vyrobce. s par detaily ktere resi jen hnidopichove. kazdemu se libi neco jineho a premlouvat nekoho jen protoze to mam ja a podle me je to nejlepsi kdyz sem ani nevyzkosel to druhe ktere je ve zkutecnosti to same v bledemodre. Na nexusu me stve par veci. Neni dostupnej, neni ofiko pro CR. Mozna ze bych si ho koupil kdyby byl. Ale Desire ma kazdy obchod od vsech operatoru. kdyz se rozbije nemusim opravovat na vlastni naklady. Cesta zpet do ameriky by vysla asi jeste draz. a ja osobne sem si ho kupoval kvuli sense. Jestli nekdo tvrdi ze to neni dotazeny nebo ze je to splacanina, je to jeho nazor kterej mu neberu. me osobne m vyhovuje. Stejne skoro kazdej kdo ma nexuse zkousel nahodit romku z desire a chvilku mu vydrzela.
Follow me on - twitter

yonah
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus One
Twitter: http://twitter.com/yonah

Příspěvek od yonah » pon 17. kvě 2010 9:51:17

jtoxx píše:...kdyz se rozbije nemusim opravovat na vlastni naklady. Cesta zpet do ameriky by vysla asi jeste draz.
Nexus se dá koupit už v ČR, takže nějaký "opravy na vlastní náklady" už nejsou aktuální. Ze zákona máš nárok na 2letou záruku. Jak si s případnou opravou prodejce poradí, už neni tvůj problém.
oblíbené aplikace a hry.

Frogger
Stálý androiďák

Příspěvek od Frogger » pon 17. kvě 2010 10:40:37

Minuly tyden jsem resil to same - volba padla na Desire..
... N9000i... N9110i... N9210.... N9300i... Samsung Galaxy S2 > Note 1 > Note 2 > iPhone 5s, 6s, 7 > Galaxy Note 8 > iPhone XS > a už zase Note, tentokrát 9 :DD . Už nebudu blbnout a zůstanu u toho. Note10 bude :poklona:

michpo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo » pon 17. kvě 2010 13:22:42

jtoxx píše:... Desire ma kazdy obchod od vsech operatoru. kdyz se rozbije nemusim opravovat na vlastni naklady. Cesta zpet do ameriky by vysla asi jeste draz. a ja osobne sem si ho kupoval kvuli sense. Jestli nekdo tvrdi ze to neni dotazeny nebo ze je to splacanina, je to jeho nazor kterej mu neberu. me osobne m vyhovuje. Stejne skoro kazdej kdo ma nexuse zkousel nahodit romku z desire a chvilku mu vydrzela.
No prave... takze dalsi radovy telefon, kdezto Nexuse nema kazdy a tak je to exkluzivnejsi (timto nevyjadruju svuj nazor, ja na toto nekoukam, jen poukazuju na mozny fakt, no a Nexus One se mi proste designove libi vice).

Co se servisu tyce, tak ikdyz ho mam z USA, tak neni pravda ze bych neco musel resit nebo ho posilat do USA, proste ho dam do ceskeho servisu HTC a tam mi ho zdarma opravi, zarucni lhuta je na takovyto telefon 1 rok, coz me plne postacuje. Jinak to mam skutecne potvrzene ze ho berou a zaruku uznavaji...

Co se ROMek tyce, tak ja jsem Androida nikdy nerootoval, ani ted Nexus a ani predtim Hero. Takze jinou nez oficialni ROM jsem v telefonu nemel a ani ho nikdy rootovat nebudu, je to zbytecne, neprinese to nic podstatneho... Sense mi nechybi, mel jsem jeho prvni verzi na Heru a tato vylepsena je +- to same a abych rekl pravdu, jsem rad ze mam cisty Android. Takze pro me by Sense byl akorat tak velke minus.

delarock
Robot
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delarock » pon 17. kvě 2010 13:33:15

To je jak porovnavat fiat sedicii a suzuki SX4,obidve su takmer totozne ale ina znacka nech si kazdy vyberie k comu ma viacej sympatie zbytocne to riesit.
Android: M.Milestone - Nexus One - Galaxy S - Desire HD - Galaxy s II - Galaxy Nexus Palm Pre, Xperia X1, motorola V3, motorola V8, Iphone 2g, iphone 3G, iphone 4,

jtoxx
Droid
Typ mobilu / ROM: Note 3
Twitter: Jiratoxx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jtoxx » pon 17. kvě 2010 13:51:54

@michpo. Pro me prinasi root aplikace na sd kartu, moznost odstranit nektere app ktere bez rootu nejdou. Menit si kernel abych mel lepsi vydrz baterky atd.

@telefon    
Follow me on - twitter

michpo
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od michpo » pon 17. kvě 2010 14:02:18

jtoxx: Tak aplikace na sd kartu nepotrebuju, mista mam dostatek, odstranovat nektere standartni aplikace taky nepotrebuju, neprekazi mi tam no a telefon me vydrzi 3-5 dni, takze co mi vlastne ten root prinese? Myslim ze nic ;)
Ale stop zbytecnemu OT, toto tema se venuje necemu jinemu. Myslim ze root urcite dost lidi vyuzije, ale prohlasovat ze vetsina lidi co maji Nexus udelali root a zkouseli ROM se Sense, je trochu prehnane, to je vse co jsem k tomu chtel rict a nyni zpet k tematu.

Wexter
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wexter » pon 17. kvě 2010 15:08:55

Nexus i Desire jsou vyrobeni stejnou firmou, z totožného železa, lišící se v detailech. Já bych se rozhodoval podle vzhledu a záruky (u mě člověk nikdy neví, za jak dlouho si zase koupím nový telefon), co si budeme povídat.. telefon v záruce se prodává lépe a za lepší peníz než telefon bez záruky. V obou případech se jedná o Top přístroje stejné kvality. O updaty bych se nestaral/nebál, vždycky byla, je a bude možnost, jak aktualizovat téměř jakýkoliv telefon na aktuální verzi OS (haleluja XDA).

Osobně jsem byl rozhodnutý pro Nexus, ale nějak se zkomplikovala cesta z USA do ČR, tak jsem zvolil Desire a nelituju toho.

d750
Kyborg

Příspěvek od d750 » pon 17. kvě 2010 15:09:39

Nu dobrá k tématu jak vidíš teď už je rozdíl jen v designu telefonu protože v obou přístrojích můžeš používat jak obyč fw tak i sence.

Wexter
Droid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wexter » pon 17. kvě 2010 15:52:12

a ještě pro zajímavost http://www.mobilmania.cz/default.aspx?article=1125325
ale zajímalo by mě, jak by to vypadalo, kdyby se u nás prodával i Nexus...

d750
Kyborg

Příspěvek od d750 » pon 17. kvě 2010 15:59:10

To už se asi nedovíme.

PL113
Droid
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Příspěvek od PL113 » pon 17. kvě 2010 16:03:07

Jakmile by nebyl u operátorů, tak by tomu tady byla nasazená taková cena, že by byl oproti Desire nekonkurenceschopný.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“