PokecSdílení připojení s tabletem

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Witiko
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S II
Tablet: Nexus 7
Rom: Stock (deodex, root)

Sdílení připojení s tabletem

Příspěvek od Witiko » pát 08. úno 2013 21:51:26

Zdravím,

rád bych se zeptal, jakým způsobem řešíte sdílení připojení z telefonu do tabletu. Ve svém telefonu mám SIMku od Vodafone s limitem 600 MB / měsíc a aktuálně řeším sdílení bluetooth tetheringem, což mi přijde jako optimální volba vzhledem k výdrži baterky a sledovatelnosti.

Vzhledem k tomu, že mám 3G verzi Nexus 7, jsem přemýšlel, jestli tu není nějaká rozumnější možnost. Představuju si datovou SIMku, kterou bych měl v Nexusu jenom na připojení k síti. Přijde mi nicméně overkill kvůli tomu skutečně otevírat u operátora nový účet se vším, co to obnáší - tzn. úplně ideální by byla možnost mít dvě SIMky, které by obě čerpaly ze stejného datového tarifu a spadaly pod jedno zúčtování, to už ale asi sním. :mrgreen:

Jak to řešíte Vy? :)

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Sdílení připojení s tabletem

Příspěvek od ludekbrno » pát 08. úno 2013 22:33:49

Nevím jak ostatní operátoři, ale od t-mobile už mám hromadu let ke své hlavní SIM ještě druhou SIM "partner", která má vlastní číslo, stejné tarify (akorát chybí volné minuty) a neplatím za ni žádný další paušál. Platím jen to co se na ní provolá/prosmskuje/prodatuje a chodí mi to společně v jednom vyúčtování.

Takže zkus poptat svého operátora, určitě ti něco podobného nabídne. Pokzd by se zdráhal, tak mu řekni, že se poptáš u konkurence :-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
Witiko
Nové Androidě

Příspěvek od Witiko » sob 23. úno 2013 23:54:27

Díky za radu. Dostal jsem od Vodafone druhou kartu, která čerpá ze stejného tarifu. Jenom teda má stejné číslo a tak mi Nexus 7 krade SMSky. Nejspíš mu budu muset naflashovat nějaký nefunkční fw k modemu, aby toho nechal. :D

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » ned 24. úno 2013 8:26:26

Vodafone dává druhou kartu se stejným číslem? To je dost blbé :-) To mě nenapadlo. A jsou obě ty karty současně aktivní, žena tabletu můžeš datovat a současně při tom telefonovat z telefonu?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Autor tohoto vlákna
Witiko
Nové Androidě

Příspěvek od Witiko » ned 24. úno 2013 11:23:38

Tak jsem to zkusil a datování na tabletu shazuje hovory na telefonu. Na pobočce říkali, že správně bych měl vždy v jednu chvíli používat jen jednu ze SIMek, takže to tuším pro takovéhle použití nezamýšleli. Achjo :roll:
Naposledy upravil(a) radegast dne úte 26. úno 2013 10:20:35, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj poslední příspěvek!

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » ned 24. úno 2013 18:32:32

Jistě, to jsem předpokládal, protože v GSM síti nemůžou současně pracovat dvě karty se stejným číslem. To co ti dali, je vlastně jen klon tvé karty. Hodí se do dvou zařízení, které se používají na střídačku.

Autor tohoto vlákna
Witiko
Nové Androidě

Příspěvek od Witiko » úte 26. úno 2013 3:37:48

Lépe asi bez změny operátora nebude. Zmiňoval jsem konkrétně službu partnerské SIM a bylo mi řečeno, že na ten způsob Vodafone nic nenabízí krom takovéto dvojsimky. Má to své využití, ale dvě SIMky by byly podstatně použitelnější. :)
Naposledy upravil(a) radegast dne úte 26. úno 2013 10:20:54, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Necituj poslední příspěvek!

ludekbrno
Terminátor

Příspěvek od ludekbrno » úte 26. úno 2013 6:56:32

Kdybys o změně operátora uvažoval, ověř si nejdříve, zda to nabízí. Já už tu partnerskou kartu mám v provozu minimálně 8 let, takže nevím, jestli se to da ještě pořídit. No a mozná bych nejprve Vodafone pohrozil, že pokud ti tu možnost dvou SIM na jeden paušál nenabídnou, budes se s nimi muset rozloučit. Potom operátoři dokáží divy :-) Technicky to pro ně problém není, je potřeba je jen dostatečně motivovat ;-)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“