PokecNepřijde vám design android telefonů dosti fádní?

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Juhele
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note II N7100
Rom: 4.4.4 Eclipse v8

Nepřijde vám design android telefonů dosti fádní?

Příspěvek od Juhele » pon 04. bře 2013 10:57:22

o víkendu jsme měli celkem zajímavou diskuzi na téma designu smartphonů. Shodli jsme se víceméně na tom, že dneska jsou skoro všechny telefony trapně stejné a strohé a jediný výrobce, kdo do toho vnáší trochu změny je Sony. Mimo android oblast je to pak Nokia - kdyby ty telefony nabízeli s Androidem (nebo časem Ubuntu Touch), tak bych si i vybral. :DD

Nepřijde vám zvláštní, že ti asijští výrobci postrádají smysl pro designovou invenčnost? Protože krom zmíněných Japonců mi to přijde dost nuda. Semtam se sice blýskne nějaká výjimka - třeba Huawei Ascend P1 v tom červeném provedení byl moc pěkný, stejně tak se mi líbí Samsung Galaxy SIII v modré, ale jinak mi ty placky připadaj všechny na jedno brdo...

co si o tom myslíte vy?
Philips Fizz > Philips Diga > Sony CMD C-1 > Sony Ericsson K-300i > SE Xperia Pro > Samsung Galaxy Note II

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Re: Nepřijde vám design android telefonů dosti fádní?

Příspěvek od ramon.dexter » pon 04. bře 2013 11:10:26

No, ano. Ono je to daný zčásti tím, že u dotykáče nic moc nevymyslíš. Je topořád velkej displej, kde displej je dominantní. A pak je to taky daný tím, že vývoj dobrýho designu chvíli trvá a něco stojí. Kdežto sekat unifikovaný placky nestojí nic a pořád to sype cash.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Tony321
Robot
Typ mobilu / ROM: Pixel 4 XL

Příspěvek od Tony321 » pon 04. bře 2013 19:35:14

Nokie vyzerajú rovnako ako všetky iné smartfóny, len pridali farby, to je fakt revolučný dizajn :roll: A Sony je tiež to isté posledný rok, nehovorím, že je ten dizajn škaredý, ale za Sony Ericssonu aspoň každý model vyzeral inak. Naposledy čo tak výrazne pozmenili svoj dizajn boli Samsung(SGS3) a HTC(HTC One)
Siemens A50 --> Sony Ericsson K880i --> Nokia C6 --> HTC Evo 3D --> HTC One --> HTC One A9 --> HTC U11 --> Google Pixel 4 XL

-Pavel-
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Galaxy S23

Příspěvek od -Pavel- » pon 04. bře 2013 19:46:42

Buď je design zakulacený, nebo broušený do hran, uprostřed je displej, co se dá ještě vymyslet. Jsou to pouze detaily. Drážky, materiál, broušení atd ....
Samsung Galaxy S23 5G 256GB černá - Spigen Liquid Air Black Samsung Galaxy S23
Hi-Fi Yamaha A-S701 Silver, Marantz CD 6007 Silver, Quadral Argentum 590

Autor tohoto vlákna
Juhele
Stálý androiďák

Příspěvek od Juhele » pon 04. bře 2013 21:09:50

jasně, moc se toho vymyslet nedá, ale přecejen oproti Nokii je to hrozně šedá nuda (to se ostatní výrobci bojí barev?). Sice brácha říkal, že viděl některý z nových android smartphonů i v nějakém odstínu červené (mám v podobné telefon), tak aspoň něco.

Jo a snad Caterpillar měl aspoň trochu osobitý telefon...
Taky jsem si vzpomněl na Verzo Kinzo, ale rozhodně ne v dobrém...

Tony321: máš pravdu - když porovnám bráchovu Xperii X10 se svým telefonem, tak se designově dost liší. Já jsem Sony vděčný aspoň za některé designové prvky, které přidali ke svým telefonům...

Skoro mám dneska pocit, že jediný způsob, jak mít trochu osobitější telefon, je použít nějaký výraznější hardcase nebo aspoň TPU obal.
Philips Fizz > Philips Diga > Sony CMD C-1 > Sony Ericsson K-300i > SE Xperia Pro > Samsung Galaxy Note II

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » pon 04. bře 2013 21:15:08

Btw, pobavilo me, ze mluvis jedním dechem o pěkném designu a o SGS3...
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

Tony321
Robot

Příspěvek od Tony321 » pon 04. bře 2013 21:18:02

Ono je to asi preto lebo čierna a biela farba sú väčšinou najpoužívanejšie farby na spotrebičoch, taktiež sa to môže veľa ľuďom zdať lacné ako napr. Jackalovi.
Siemens A50 --> Sony Ericsson K880i --> Nokia C6 --> HTC Evo 3D --> HTC One --> HTC One A9 --> HTC U11 --> Google Pixel 4 XL

Autor tohoto vlákna
Juhele
Stálý androiďák

Příspěvek od Juhele » pon 04. bře 2013 21:28:25

Mishack: ono je to dost subjektivní, ale ano, měl jsem na poslední Android Roadshow v ruce modrou SGSIII a fakt se mi líbila.

Je teda fakt, že shodou náhod jsem jim chválil pěkné protiskluzové vroubkování na zádech telefonu a pán mne nakonec upozornil, že jde o průhledný vroubkovaný TPU obal :DD Ale i tak se mi aspoň líbila ta snaha o organický vzhled ala oblázek - v době, kdy se každý druhý telefon snaží vypadat jako iPhone natolik, nakolik si to výrobce troufne aniž by riskoval žalobu Applu...

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » pon 04. bře 2013 21:38:04

Mě osobně vůbec nejhnusnější a nejfádnější připadají nové Samsungy. Jak bych hned bral Galaxy S III po stránce hardwarové, tak ten jeho design je něco, co bych nepřekousnul. Samsung u mě skončil designově u S II. Nemůžu si pomoct, ale styděl bych se S III na veřejnosti vytáhnout, protože by si každý myslel, že jsem ho sebral nějaké ženské :-) Bez ohledu na barvu je to pocitově design pro ženské. Samsung to s tím zaoblením a snahou odlišit se od iPhonu už přepísknul a je to ode zdi ke zdi. Co se týče designu, tak se mi líbí iPhone 5 (nebýt to iOS :D), nové Nokie (nebýt to WP :D) a z Androidu bych si asi vybral mezi Xperiemi. Každopádně je mi mnohem bližší spíš hranatější design, oblé tvary Samsungů působí prostě lacině, nemluvě o materiálu těla, který by u top telefonů mohl obsahovat víc kovových dílů. Vzhledem k množství výrobců a modelů u Androidu je překvapivě problém vybrat hezký telefon, i když chápu, že na placce s velkým displejem a s co nejmenšími okraji se toho moc vymyslet nedá.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » pon 04. bře 2013 22:15:03

ludekbrno: Designove iPhone pěkný, ale v ruce se drží úplně debilně.
N1 (testovací phone, CM 7.2) --> Galaxy Nexus (AOKP JB-MR2 Milestone 1) --> LG Nexus 5, 32GB (stock, Xposed Framework + GravityBox) --> LG Nexus 5x, 32GB (Stock, root) --> Pixel 3a XL (stock)

Autor tohoto vlákna
Juhele
Stálý androiďák

Příspěvek od Juhele » pon 04. bře 2013 22:30:00

souhlas,
design iPhone je jedna věc, ale ergonomie druhá. A v ruce se fakt drží nepohodlně.

Mně třeba přijde škoda, že se trochu víc neexpefimentuje s materiály a barvami. Viděl jsem třeba pěkné notesy s designem ala uhlíkový kompozit - byl to nějaký lowend netbook od lenova, ale vypadalo to pěkně - to mi připomnělo, že jsem zahlédl nějakou zajímavě vypadající Motorolu s kevlarovým zadním krytem. A na různé spotřební elektronice je vidět, že i s levnými plasty se dá leccos provést - nejen co se barev týče, ale i texturně.

Jenže ono je to buď černé, bílé a to lesklé nebo matné, nebo nějaký matný rádoby kov. Kdyby se to aspoň nějak kombinovalo... Nemůžu si pomoct, ale třeba můj telefon v té červené barvě, v kombinaci se stříbrnými tlačítky a bočním lemem vypadá prostě hezky. A díky tomu mírnému zaoblení se taky pěkně drží v ruce a nikde netlačí. A to jsem si tenhle typ vybral z úplně jiných důvodů - o design vůbec nešlo.

Nebo moje stará K300i - sice to byl všechno plast, ale aspoň udělali část prvků v modré metalíze a zbytek matně stříbrný...

Tony321
Robot

Příspěvek od Tony321 » pon 04. bře 2013 22:59:07

Z tej starej generácie(tlačítkových mobilov) ma dizajnovo najviac uchvátil SE K550i vypadal ozaj luxusne. :)

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Re: Nepřijde vám design android telefonů dosti fádní?

Příspěvek od ludekbrno » úte 05. bře 2013 9:55:49

Mishack píše:ludekbrno: Designove iPhone pěkný, ale v ruce se drží úplně debilně.
Jo, ty ostré hrany nejsou úplně pohodlné. Ale asi bych to zadesign obětoval :-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » úte 05. bře 2013 10:05:51

Jsou dost nepohodlné. Plus iPhone 4 má dost hloupě umístěný power btn. Vpravo nahore. Zapínat to jednou rukou je na vykloubení prstů. Další věc, že sice design ok, ale už to má každá 15letá pipinka v buse, takže už tahle "stádnost" by mě vadila.

HOFA
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy ACE
Tablet: galaxy samsung 10.7500

Příspěvek od HOFA » úte 05. bře 2013 17:48:41

Jednoznačně Iphone 4 a 5 naprosto bezkokurenční designy,příiemné na pohled,s držením nemám zkušenost.

ramon.dexter
Moderátor

Příspěvek od ramon.dexter » úte 05. bře 2013 17:56:45

design typu "obdélník se zakulacenými rohy" dokáže každej průměrnej designér. Samsung ukázal, co je to design - proč musít být všechno obdélník, když se dají použít organický tvary?

Osobně považuju design iphonu (a odvislý - tedy nový htc a lg) je sice pěknej, ale dokonale bezpohlavní a nudnej.

HOFA
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy ACE
Tablet: galaxy samsung 10.7500

Příspěvek od HOFA » úte 05. bře 2013 18:03:58

zase jde určitě hlavně o to,že co uživatel to jiný vkus.

ramon.dexter
Moderátor

Příspěvek od ramon.dexter » úte 05. bře 2013 18:08:28

No ano, přesně tak.

Lyon
Droid
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 5 Global
Rom: crDroid

Příspěvek od Lyon » úte 05. bře 2013 18:22:31

Mishack píše:Btw, pobavilo me, ze mluvis jedním dechem o pěkném designu a o SGS3...
Přesně, SIII je designem úplná tragédie. Placka bez jakéhokoliv nápadu.

Mishack
Kyborg

Příspěvek od Mishack » úte 05. bře 2013 20:24:26

ramon.dexter píše:... bezpohlavní ...
Výstižné! :)
Ale jak tu někdo píše. Je to individuální záležitost.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“