PokecT-mobile blokuje viber?

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
unavix
Kyborg
Příspěvky: 8444
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB
Kontaktovat uživatele:

T-mobile blokuje viber?

Příspěvek od unavix » úte 16. dub 2013 16:24:28

Mám v telefonu datovou dobíjecí sim twist online a už druhý den mi nejde volání přes viber. Ještě o víkend vše v pohodě. Má taky někdo tento problém?
Příde mi jak když tm začal blokovat viber s příchodem flatu.


Bůh odpouští, JÁ NE!



ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16661
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: T-mobile blokuje viber?

Příspěvek od ludekbrno » úte 16. dub 2013 18:21:29

A na wifi funguje?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
unavix
Kyborg
Příspěvky: 8444
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB
Kontaktovat uživatele:

Re: T-mobile blokuje viber?

Příspěvek od unavix » úte 16. dub 2013 19:18:42

Na wifi funguje v pohodě.
Bůh odpouští, JÁ NE!


matesxss
Nové Androidě
Příspěvky: 2
Registrován: stř 15. kvě 2013 9:26:56
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Sony Xperia miro

Re: T-mobile blokuje viber?

Příspěvek od matesxss » stř 15. kvě 2013 11:44:39

Taky mi nejede asi od patku...mam O2.. preinstal nic :( nechapu

Uživatelský avatar

Fatal_Soldier
Droid
Příspěvky: 2047
Registrován: pon 11. říj 2010 12:34:08
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: SGS7
Rom: Nougat official
Bydliště: Hodonín

Re: T-mobile blokuje viber?

Příspěvek od Fatal_Soldier » stř 15. kvě 2013 16:15:48

Na O2 mi Viber bez problémů jede ;)
SGS7 Nougat official
POUŽÍVEJTE HLEDÁNÍ, vše už tu de facto někde je.



bandit707
Droid
Příspěvky: 1427
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: SGN10h
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: T-mobile blokuje viber?

Příspěvek od bandit707 » úte 02. črc 2013 11:56:32

Kolega skusal viber cez T-Mobile SK cez datovy program, ktory ma v USB zariadeni do Notebooku - nejde mu hovorit, pise, ze sa neda spojit so serverom.
Cez wifi ide v pohode.

Ja cez Orange data v pohode.

Nevie niekto Sk - T-Mobile blokuje viber? Da sa tomu branit? Ci, treba sa informovat u operatora?
Ak ma niekto skusenosti, alebo radu, ci nebodaj riesenie - vdaka vopred.
all no root --> Samsung Galaxy Note 10plus , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini

Uživatelský avatar

mArtinko5MB
Moderátor
Příspěvky: 2629
Registrován: ned 29. srp 2010 20:53:04
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Meizu m1 note
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus
Rom: Flyme
Bydliště: Svidník
Kontaktovat uživatele:

Re: T-mobile blokuje viber?

Příspěvek od mArtinko5MB » úte 02. črc 2013 15:02:21

Mne funguje viber normalne cez telekom.
Nováčikovia, používajte GOOGLE a Obrázek, pred vytvorením vlákna!

Na súkromné správy typu "Pomoc, pomôž, poraď" v zásade neodpovedám. Na to tu je fórum!

Uživatelský avatar

pRo_lama
Moderátor
Příspěvky: 6424
Registrován: pon 06. pro 2010 7:41:23
Reputace: 326
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Twitter: pRo_lama
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: T-mobile blokuje viber?

Příspěvek od pRo_lama » úte 02. črc 2013 21:47:14

Operátory sa snažia naschval zamedziť službám ako Whatsup, Viber, Skype apod. tým, že časť paketov / komunikácie zahadzujú a tým nie je možné nadviazať hovor atď.
MOBIL: Samsung Galaxy S8 (64 GB) | TABLET: Nexus 7 (2013)
GADGET: Samsung Gear S2 (SM-R720) + Samsung Gear Fit (SM-R350) + Sony SmartWatch 2


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16661
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: T-mobile blokuje viber?

Příspěvek od ludekbrno » stř 03. črc 2013 8:48:20

To bych si normálně u operátora stěžoval na chybovost a že internet plnohodnotně nefunguje. A kdyby měl hloupé výmluvy, tak stížnost na telekomunikační úřad. Ty si platíš plnohodnotné připojení na internet a operátora nemá co zajímat, jaká data přenášíš a jaké služby používáš. A už vůbec nemůže blokovat některé pakety nebo porty. Ale myslím, že hrozba úřadem by měla stačit.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

mArtinko5MB
Moderátor
Příspěvky: 2629
Registrován: ned 29. srp 2010 20:53:04
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Meizu m1 note
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus
Rom: Flyme
Bydliště: Svidník
Kontaktovat uživatele:

Re: T-mobile blokuje viber?

Příspěvek od mArtinko5MB » stř 03. črc 2013 10:44:50

To nie je až tak pravda, v zámorí sa napríklad platí za tethering ;) Ak tetheruješ a nemáš balík, platíš navyše mesačne okolo 20$. To je v princípe to isté, pár slovami, sú to všetci vychcané svine ... Ale fakt som nežažil, aby mi viber nešiel ...
Nováčikovia, používajte GOOGLE a Obrázek, pred vytvorením vlákna!

Na súkromné správy typu "Pomoc, pomôž, poraď" v zásade neodpovedám. Na to tu je fórum!

Uživatelský avatar

pRo_lama
Moderátor
Příspěvky: 6424
Registrován: pon 06. pro 2010 7:41:23
Reputace: 326
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Twitter: pRo_lama
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: T-mobile blokuje viber?

Příspěvek od pRo_lama » stř 03. črc 2013 10:51:48

Ja som kedysi používal Viber a mám dokonca mám operátora Telekom (T-Mobile) a nikdy som nemal problém. I keď som nikdy cez to nevolal, ale iba písal správy.
MOBIL: Samsung Galaxy S8 (64 GB) | TABLET: Nexus 7 (2013)
GADGET: Samsung Gear S2 (SM-R720) + Samsung Gear Fit (SM-R350) + Sony SmartWatch 2

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22660
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: T-mobile blokuje viber?

Příspěvek od LivArt » stř 03. črc 2013 10:53:59

ad zahazování paketů: Spusť v terminálu ping (ideálně někam do zahraničí) a nech ho chvíli běžet (10-100 pokusů). Z toho by se dalo poznat, jestli operátor pakety zahazuje.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


bandit707
Droid
Příspěvky: 1427
Registrován: pát 10. pro 2010 1:21:46
Reputace: 41
Typ mobilu / ROM: SGN10h
Mobil 2 / ROM: SGS7
Tablet: SGN 10.1 (2014)

Re: T-mobile blokuje viber?

Příspěvek od bandit707 » stř 03. črc 2013 11:01:47

No na doplnenie, zhodou okolnosti mi dosiel vcera dalsi mobil, kde je pausal od Telekomu Sk (Blackberry).
Ani jemu neslo volat cez viber, akonahle prepol na wifi, hovory slo uskutocnit.

Avsak su to len okoloiduci-znami sefa, co chceli pomoc s viberom a jeho instalacou,
a kedze im to nevadi, ze oni to chcu na zahranicie a wifi, tak to nemam ako zistovat.
Len ma to zaujalo, ale ja mam Orange a bez problemov s viberom.

Len pri dvoch SIM od Telekomu, aby nesiel viber, to uz je viac ako podozrive.
Jedna bola datova karta strcena do notebooku, druhy hlasovy pausal s internetom (Blackberry).

Keby to bolo moje, tak to si piste, ze by som to riesil, aj by som zvysil hlas...
Len ktovie, ci by som to vyriesil. :lol:

Tak som len chcel vediet, ako to je... Ale kedze tu uz pisal ktosi, ze ma Telekom a ide mu viber volat, tak potom to uz vobec nechapem. Zeby rozdiely v programoch?
all no root --> Samsung Galaxy Note 10plus , Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014), Samsung Galaxy S3, Samsung Galaxy S3 mini


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16661
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: T-mobile blokuje viber?

Příspěvek od ludekbrno » stř 03. črc 2013 14:25:46

mArtinko5MB píše:To nie je až tak pravda, v zámorí sa napríklad platí za tethering ;) Ak tetheruješ a nemáš balík, platíš navyše mesačne okolo 20$. To je v princípe to isté, pár slovami, sú to všetci vychcané svine ... Ale fakt som nežažil, aby mi viber nešiel ...
Nevím, ale operátorovi může být jedno, jestli data "spotřebovává" přímo telefon nebo jiné zařízení. Logiku by to mohlo mít v případě, že by neměl limit dat. Ale pokud je omezen svým FUP, tak sítí proteče stejně dat (stejné náklady) a je jedno, jestli skončí v telefonu nebo až v notebooku. Nevím, možná to tak bylo dřív, ale myslím, že v dnešní době je to neobhajitelné. A mimochodem, jak by vlastně operátor tethering poznal/omezil?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

pRo_lama
Moderátor
Příspěvky: 6424
Registrován: pon 06. pro 2010 7:41:23
Reputace: 326
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Twitter: pRo_lama
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: T-mobile blokuje viber?

Příspěvek od pRo_lama » stř 03. črc 2013 14:29:23

Sú programy alebo algoritmy pomocou, kt. by sa to dalo zistiť. Viem napr. o tom, že na mojich intrákoch správcovia siete bežne odhaľujú zariadenia a aj to, napr. keď niekto zdieľa pripojenie na svojom notebooku niekomu inému.
MOBIL: Samsung Galaxy S8 (64 GB) | TABLET: Nexus 7 (2013)
GADGET: Samsung Gear S2 (SM-R720) + Samsung Gear Fit (SM-R350) + Sony SmartWatch 2

Uživatelský avatar

mArtinko5MB
Moderátor
Příspěvky: 2629
Registrován: ned 29. srp 2010 20:53:04
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Meizu m1 note
Mobil 2 / ROM: Galaxy Nexus
Rom: Flyme
Bydliště: Svidník
Kontaktovat uživatele:

Re: T-mobile blokuje viber?

Příspěvek od mArtinko5MB » stř 03. črc 2013 16:14:58

Tethering sa dá zistiť pomocou hlavičiek paketov, TTL hodnoty, User-string agenta atď atď ;) Sú to svine, nie je čo riešiť okolo toho, ak je niečo také ako blokovanie VoIP app, treba sa proti tomu postaviť ihneď, inak nám stále budú skákať po hlavách.

edit: teraz som ho skúšal a všetko ide aj cez 3G sieť
Nováčikovia, používajte GOOGLE a Obrázek, pred vytvorením vlákna!

Na súkromné správy typu "Pomoc, pomôž, poraď" v zásade neodpovedám. Na to tu je fórum!


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16661
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: T-mobile blokuje viber?

Příspěvek od ludekbrno » stř 03. črc 2013 16:20:14

Aha, to mi nedošlo, že můžou data takto pitvat. Každopádně myslím, že to pokud by takto něco blokovali, tak je to snadno napadnutelné a telekomunikační úřad by je měl pořádně praštit přes prsty. Samozřejmě by musel uživatel mít dost kuráže a nevzdát to při prvním zamítnutí.
Naposledy upravil(a) ludekbrno dne stř 03. črc 2013 16:21:08, celkem upraveno 1 x.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Lynx
Androiďák!
Příspěvky: 292
Registrován: čtv 15. zář 2011 7:00:30
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Huawei P30 Pro 8/256GB
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: T-mobile blokuje viber?

Příspěvek od Lynx » stř 03. črc 2013 16:20:58

Viber pouzivam uz dlouho a nemam nejmensi problem ani na wifi a ni na 2/3G....a mam neomezeny tarif od T-Mobile s 2GB FUP. Rekl bych, ze to vse jsou jen konspiracni teorie.... :-)
Když mám problém, koukám nejdřív mezi židli a klávesnici.
Huawei P30 Pro 8/256GB

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti