PokecAndroid s dobrou výdrží. Jaký?

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Autor tohoto vlákna
lokoj
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Huawei P8 Lite

Android s dobrou výdrží. Jaký?

Příspěvek od lokoj » ned 12. kvě 2013 11:24:10

Mám tři roky HTC Desire a teď koukám po novém telefonu, ale pořád se nemůžu rozmyslet. Pomůžete?

Můj hlavní požadavek je minimálně Android ICS, Displej 4,3 - 4,5", a nejdůležitější je výdrž baterie. Plusem je i dobrá viditelnost na slunci. Cena asi do 6000.

Jezdím hodně na kole i 10ti hodinové vejlety a chci si tu trasu zachytávat pomocí Endomondo nebo Strava (GPS) + občasný náhled do Google map při bloudění a při pauze FB, Gmail. Takže chci nějaký telefon s baterií která by v pohodě celý výlet vydržela. Nejde mi o hraní super her z marketu. Uvažoval jsem o Huawei Ascend G600, ale čím víc jsem toho načetl o něm i o jiných nemůžu se teď rozhodnout. Koukal jsem na Alcatel Xpop 5035D, ale nejsou zatím žádné recenze.

Preferuji rady opírající se o vlastní zkušenosti. Díky.
Brnkám si na Ukulele

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Re: Android s dobrou výdrží. Jaký?

Příspěvek od ramon.dexter » ned 12. kvě 2013 11:31:34

Pořiď si obyčejnou turistickou navigaci. Mobil je pro tohle nasazení nevhodnej, zvlášť ty mrchy s velkým displejem.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

iambenny
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: HTC One

Příspěvek od iambenny » ned 12. kvě 2013 11:34:32

Dobrou výdrž má HTC Desire X, ale né takovou, jakou požaduješ ty. To snad nemá nic :)

Autor tohoto vlákna
lokoj
Androiďák!

Příspěvek od lokoj » ned 12. kvě 2013 11:39:52

Jsem to s 10ti hodinama trochu nadsadil, celou dobu ten displej nesvítí, je vypnutej v kapse, jen to zachytává GPS. Nejde mi o to podle telefonu navigovat. HTC Desire X jsem bral do uvahy jen kdyby měl větší displej no :-)
Brnkám si na Ukulele

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 » ned 12. kvě 2013 11:54:19

Velky display 4,3 - 4-5 palce,velka vydrz baterie ,dobra viditelnost na slunci?A to vse do 6 tis.?
No nevim.Kdyz bude svitit slunicko tak neuvidis nic tak jako tak i drazsich modelu.
Vydr bys mohl zkusit vyresit nejakou tou externi usb baterkou.Ale osobni zkusenost s ni nemam.
S takhle velkym displayem si moc nemuzes vybirat co se tyce vydrze baterie.Vsecko to bude podobne a zadny nejak zvlast nevynika...

Autor tohoto vlákna
lokoj
Androiďák!

Příspěvek od lokoj » ned 12. kvě 2013 11:57:53

No já někde četl že Huawei G300 vydrřel přes 10 hodin trackování GPS + nějakej hovor a náhled do mapy a po příjezdu domů zbývalo ještě 30% baterie - což je dobrý výsledek, ale jen 4" displej :-)
Brnkám si na Ukulele

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » ned 12. kvě 2013 12:03:18

No ja vim ze to co pises ty je neco trochu jineho ale ja g300 mam jako pracovni a pouzivam ho jako navigaci.Kdyz pustim google navigaci plus data a hlas tak mi vydrzela max 4-5 hodin.A to spis prehanim. :-) Autonabijecka mi to tak tak udrzuje nez aby dobijela :-)

Autor tohoto vlákna
lokoj
Androiďák!

Příspěvek od lokoj » ned 12. kvě 2013 12:28:07

Právě, při navigaci žere nejspíš nejvíc displej.
Brnkám si na Ukulele

ramon.dexter
Moderátor

Příspěvek od ramon.dexter » ned 12. kvě 2013 15:50:56

Ale pochop, že ty toho chceš moc a ještě za minimum peněz.

Za sebe ti můžu říct, že těch 4 - 4,3" je ideál. Už 4,65" je moc a blbě se to ovládá (a to bych neřekl, že mám malý ruce). Jenže si to dost vezme. Když zapnu GPS, tak i s vypnutým displejem si to bere cca 5-8% za hodinu. Ale to nezaznamenávám trasu.

Celkově si myslím, že pro tebe by byla vhodnější turistická navigace. Má velkou baterku, na slunci čitelnej displej a neruší tam nesmyslný bezdrátový přenosy.

Autor tohoto vlákna
lokoj
Androiďák!

Příspěvek od lokoj » ned 12. kvě 2013 16:22:35

Se moc upínáte na těch úvodních 10 hodin :-). Moc toho nechci. Jen jsem vycházel z recenzí těch telefonů v téhle cenové relaci. Je mi jasný, že čitelnost na slunci nebude super. Já si konkrétně s tím Huaweiem hrál a nepřijde mi to zas tak moc velký na nepohodlné ovládání. Jenže jsem si s ním hrál v budově a jen chvilku.

Ten čitelnej displej nechci kvůli navigaci. Datové přenosy nejsou pro zaznamenávání trasy potřeba. Mno zapomeňte na to zaznamenávání :-D.

Hlavní obavu mám z toho abych si přechodem z Desire na tu G600 nepohoršil i když je to novější železo. Desire je docela dobrý, ale tlačítka už nereagují dobře proto chci výměnu.
Brnkám si na Ukulele

ramon.dexter
Moderátor

Příspěvek od ramon.dexter » ned 12. kvě 2013 16:36:37

Počkej, ty tady porovnáváš s 3 roky starým mobilem? Jasně že žádným ze současných, na přelomu 2012/2013 vydávaných mobilů, si nemáš šanci pohoršit.

A věř mi, že nad 4,5" už to je silně nepohodlný na ovládání jednou rukou. Nemáš šanci to poznat ze chvilkovýho zkoušení na prodejně. Moc vím o čem mluvím. GNexus je hezkej, ale displej je prostě už moc velkej a občas mám problém dosáhnout do levýho horního rohu displeje.

Autor tohoto vlákna
lokoj
Androiďák!

Příspěvek od lokoj » ned 12. kvě 2013 17:01:35

No já ti věřím nicméně nenarazil jsem na nic zajímavého s 4,3" displejem, proto jsem se přikláněl k tomu 4,5". 4" se mi zdá málo. Porovnával jsem to se svým 3,7" a moc bych si nepolepšil.

No porovnávání se 3 roky starým telefonem neni úplně šťastné to přiznávám :-). Ale proto sem píšu abych si nechal poradit.
Brnkám si na Ukulele

ramon.dexter
Moderátor

Příspěvek od ramon.dexter » ned 12. kvě 2013 17:19:08

Mno, za sebe ti můžu poradit Galaxy Nexus. Výkon sice nic moc, ale od toho telefon není (ne, na mobilu se dobře nehraje - ano, gamepad ovládat umím). Displej perfektní, perfektní podpora (ať už ze strany google, nebo komunity). Cena vynikající

Nebo Nexus 4. Ale ten je pro outdoor dosti nevhodnej, díky skleněným zádům. Jinak výkon skvělej, dost RAM a vše co jsem psal o GN.

Autor tohoto vlákna
lokoj
Androiďák!

Příspěvek od lokoj » ned 12. kvě 2013 17:38:50

No když si řikal že ten displej už je moc velkej na používání
Brnkám si na Ukulele

ramon.dexter
Moderátor

Příspěvek od ramon.dexter » ned 12. kvě 2013 17:42:22

Což jsem ale zjistil až po měsíci používání, když jsem si pořídil silikonový pouzdro. Bez pouzdra to jde, telefon je tenkej. Ale s pouzdrem tloušťka naroste, stejně tak i velikost a už to není tak pohodlný, jako když si vezmu starší 4" telefon. 4" jsou naprosto ideální velikost, perfektně mi padne do ruky.

Není to o tom, že by to nešlo používat, to rozhodně ne. Ale není to úplně pohodlný, občas je nutný přehmatávat.

Autor tohoto vlákna
lokoj
Androiďák!

Příspěvek od lokoj » ned 12. kvě 2013 18:08:20

Aha. Tak to jo. No já teda občas používám obouruč i ten současný telefon - prostě mi to tak přijde pohodlnější. Zase na větším displeji, to nemám odzkoušené, by se mohlo dát psát pohodlněji delší texty a číst knížky. Jasný mohl bych si koupit Kindle, ale nosit to všechno u sebe potřeboval bych batoh.
Brnkám si na Ukulele

ramon.dexter
Moderátor

Příspěvek od ramon.dexter » ned 12. kvě 2013 20:43:10

Na psaní opravdu zapomeň. Mám 7" tablet a i na něm je psaní o ničem. Ona tam oparvdu hodně chybí zpětná mechanická vazba - musíš se pořád dívat, co mačkáš. A s tím se píše blbě. Na psaní všema 10 zapomeň.

Po pravdě, nevím co si představuješ pod psaním delších textů Já si pod tím představuju dokumenty o 5 a více stranách A4 a to je na softwarový klávesnici pro mě nemyslitelný - pořídil jsem si BT klávesnici a na ní se píše dobře.

Autor tohoto vlákna
lokoj
Androiďák!

Příspěvek od lokoj » ned 12. kvě 2013 20:55:08

No zas tak dlouhý ne. Jde tak o maily 1 normo strany. No asi si mi ten velký displej rozmluvil. Uvažuju teda o HTC Desire x, HUAWEI Ascend Y300. Je to dilema no :-) Ten Huawei G600 mi pořád vrtá hlavou :-) ale abych nebyl zklamanej no.
Brnkám si na Ukulele

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » ned 12. kvě 2013 21:03:36

Pokud nebudes psat romany ale jen maily tak psani na 4 palcovem mobilu v pohode jde.
Nejoptimalnejsi na ovladani je podle me telefon kterej ma parametry treba jako samsung S2.
4.3 palcu a tenkej.To jeste jde.4.5 jde taky prezit.Ja sem stejne zvyklej psat obema a pak plati ze cim vetsi display tim lepsi.

Autor tohoto vlákna
lokoj
Androiďák!

Příspěvek od lokoj » ned 12. kvě 2013 21:23:07

No moc mi to neusnadnujete :-)
Brnkám si na Ukulele

onelook
Stálý androiďák

Příspěvek od onelook » ned 12. kvě 2013 21:37:58

Měl jsem také HTC Desire s AMOLEDem, mám Samsung S3 a nyní se ke mě dostal Huawai Y300. Používám to také hodně k logování tras a turistické navigaci. A musím říct, že se mi líbí čím dál více. Není to parametrově ani cenou hi-end, ale přijde mi, že je to telefon, kde někdo přemýšlel nad praktičností a ne nad tím, jak oslnit ve výpisu parametrů. Konstrukce - velmi příjemná do ruky, pohodlnější než velký S3. Pogumovaný plast je velmi příjemný, vypadá odolně a vypadá v reálu dobře (subjektivní). Dobře se drží v ruce a oproti S3 se dobře ovládá jednou rukou. I psaní na výšku je úplně v pohodě (používám klávesnici TouchPal V5, která je zdarma v marketu). Výdrž je podle mě parádní. Oproti Desire i S3 je na tom rozhodně o dost lépe. Pro představu GPS logování trasy (Locus) po dobu 5 hodin a 45 minut, sežralo 24 % baterie (ze 100 % na 76 %). Teoreticky by to tedy mohlo vydržet kolem 24 hodin, což je až k neuvěření. Vše ostatní bylo vypnuté. Pro ověření by to chtělo měřit od plného nabití do úplného vybití - pak nemůže mít vliv případně nepřesný ukazatel nabití baterie. Čitelnost na displeji mi při přímém srovnání vedle sebe přijde při max. jasu stejná jako na AMOLEDu na S3. Oproti Desire s AMOLEMem je to velký rozdíl, na Desire jsem neviděl prakticky vůbec nic. Nicméně při přímém sluníčku bude jednou rukou clonit. Rozlišení 480x800 (s plnou RGB maskou) je na 4" v pohodě a oproti 480x800 s Pentile maskou na Desire je to dost znát. Barvičky jsou pěkné, pozorovací úhly dobré (žádná inverze či změna barevnosti při koukání z úhlu, jen mírný pokles jasu). Celková svižnost mi přijde velmi dobrá (v řadě běžných situacích lepší než S3, což bylo pro mě překvapení). A velmi mě překvapila praktičnost kapacitních tlačítek, Desire i S3 má Home mechanické a musí se na to tlačit. Kapacitní mi přijde mnohem příjemnější na použití.

Zápory: nemá kompas (já jsem jej na jiných telefonech ale stejně vypínal), videa mají menší rozlišení (někde jsem četl o nějaké aktualizaci, ale nevím, co je na tom pravdy, nejvíce jsem zkoušel 800x480, což fungovalo dobře), nemá NFC a Glonass (nicméně GPS mi při porovnání s S3 fungovala stejně - rychlost fixu, přesnost), pro někoho může být malá interní paměť - 1 GB (nebo možná 2 GB?) pro aplikace, nabíječka je trochu větší a s menším proudem. Oproti Desire je to ale asi 8x více. Instalaci na kartu jsem nezkoušel, zatím mám místa dost (prý to jde). Dodaná sluchátka jsou levné špunty, ale audio výstup z telefonu mi přijde dobrý (po připojení lepších sluchátek). I reproduktor je celkem dobrý. Výkon procesoru nemohu hodnotit, hry nehraju, na ostatních věcí se to prakticky neprojeví. RAMka 512 MB není papírově mnoho a určitě by větší nebyla ke škodě. Nicméně v reálu to s ní hospodaří dobře a prostě to funguje svižně. Pokud chceš ale mít hodně trvale spuštěných služeb na pozadí, které obsazují RAMku, tak by to mohl být problém.

EDIT: Ještě displej zřejmě není sklo, ale nějaký tvrdý plast. Tedy to se domnívám podle zvuky při poklepu. Zatím na něm žádné škrábance nejsou. Na hodnocení odolnosti je příliš brzy, schválně to škrábat nožem nebudu.

Se srovnáním s HTC Desire X ti nepomohu, ten jsem nikdy ani v reálu neviděl.

EDIT2: Rychlost psaní je podle mých zkušeností hodně o SW klávesnici. S TouchPal V5 se píše krásně a tažením prstu s tím, že vůbec neřešíš, kde přesně to písmenko je. Přitom je klávesnice velmi svižná, žádné zadrhávání. Odhady jsou velmi dobré a zlepšuje se to, když natrénuješ chybějící slova do slovníku. Takže se píše pohodlněji v poloze na výšku, protože stačí kratší tahy. Ani při čtení mi velká úhlopříčka nepřijde jako nějaká výhoda. Výjimkou jsou pevně formátovaná PDF, kde jsou dlouhé řádky a nelze to nějak zalomit. Stejně tak třeba weby, kde není text možné přeformátovat do úzkých sloupců. Dneska bych pro každodenní použití volil raději menší úhlopříčku (a to nemluvím o použití jako telefon, ale jako "počítač"). Ty velké telefony se jednou rukou ovládaní hodně špatně a jsou to spíše takové malé tablety.

Tedy je video z psaní právě na tom Y300: http://uloz.to/xJEhmC6z/y300-mp4
(telefon jsem měl položený na klávesnici počítače a tak telefon byl dost nestabilní - v druhé ruce jsem držel telefon, kterým jsem to natáčel - v reálu to jde rychleji).

Autor tohoto vlákna
lokoj
Androiďák!

Příspěvek od lokoj » pon 13. kvě 2013 7:38:52

Bezva díky za srovnání. Jen by mě zajímala ta RAM. 512 mb není to málo? Nelaguje telefon příliš často? A kdyby si porovnal jas a barvy displeje oproti HTC Desire? Lepší - horší?
Brnkám si na Ukulele

Aleq
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X
Mobil 2 / ROM: SGS4 I9505G 5.1 GPE, Motorola Moto G 2 5.0 Stock
Tablet: Google Nexus 10
Tablet 2 / ROM: Barnes&Noble Nook Tablet
Rom: Stock 6.0

Příspěvek od Aleq » pon 13. kvě 2013 19:27:27

Muj nazor - najit vse podle pozadavku bude jeden velkej kompromis. Osobne bych doporucil radeji koupit co nejlepsi telefon v dane cenove hladine s vymennou baterkou a na ebayi si koupit za par stovek 2 nahradni baterky vcetne cestovni nabijecky.
HTC Desire -> SGS2 -> SGS4 GPE -> Nexus 5X
B&N Nook Tablet -> Galaxy Nexus 10

Autor tohoto vlákna
lokoj
Androiďák!

Příspěvek od lokoj » pon 13. kvě 2013 20:23:55

Konkrétně při tom zaznamenávání trasy nepřichází výměna baterie v úvahu. Spíš přemýšlím o něčem takovém http://www.alza.cz/powerocks-super-magi ... 359163.htm ... Teď si jen rozmyslet ten telefon :-)
Brnkám si na Ukulele

Tooomer
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung S2
Rom: 4.1.2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tooomer » ned 26. kvě 2013 6:56:13

Zdravím, mohu se přidat se svou troškou do mlýna? Také bych rád nový telefon, použití trochu jiné než píše kolega, spíš indoor, ale s požadavkem na výdrž, viz níže. Uměl by někdo poradit konkrétní model ?

Moje požadavky na nový telefon:
1 - výdrž baterie
provolám cca 1 hod denně - občas data přes wifi, cca 30 SMS, nějaký mail

2 - ukládání SMS
chci mít dostupné všechny SMS neomezeně dlouho zpátky (min. 1 rok), BB ukáže měsíc, zbytek je v háji, nebo jsem je prostě nenašel

3 - GPS a navigace
chci mít možnost využít GPS a navigaci bez použití datového připojení, prostě spustit aplikaci, nastavit cestu a tradá...žádné další služby, poplatky atd..

4 - organizace času
potřebuji využít nějakou aplikaci k organizování času...kalendář s upomínkami, organizér, ideálně pokud by byl synchronizovatelný s Thunderbirdem, nebo s něčím podobným

5 - handsfree
potřebuji používat bluetooth handsfree

6 - video, focení, multimedia
moc nepoužívám, kvalita foťáku pro mě není důležitá, hudbu, rádio, sluchátka, apod. rovněž nepotřebuji

6 - hry, aplikace
hry příliš nehraju, ale pokud v telefonu budou, nebo půjdou od někud stáhnout, jedině dobře
uvítám možnost stažení aplikací jako office, pdf, ICQ, skype, apod.

7 - display
rozlišení příliš neřeším, ani jestli je dotykový nebo není

8 - cena
cenu úplně neřeším, ale nebudu dávat nesmyslné prachy za telefon, který používám jako spotřební zboží a za rok jej stejně budu měnit...takže řekněme do 10 tis plus mínus ?

Shrnutí
Nepotřebuji mít display jako kráva, aplikace na všechno a multimediální centrum. Potřebuji kvalitní telefon na práci, který se nebude sekat a umožní mi to co jsem napsal.

Je možné něco takového najít?

Koukal jsem se na Samsungy některé (S2), docela bych si možná vybral, ale zase jsem četl, že je problém u Androidu 4.1 Jelly Bean nebo u kterého, že nejdou instalovat aplikace na SD kartu, aniž bych dělal nějaký zásah do přístroje, tedy přišel o záruku. To mě dost prudí, protože určitě budu chtít GPS navigaci a co si tak pamatuju, ta zabere kolem 3,5 GB.
Kouka jsem se na Huawei, ale nějak nevím jestli tomu věřit, na papíře to vypadá slibně, ale nevím jak to bude v reálu.

Co si o tom myslíte Vy? Uměl by někdo poradit?
Děkuji

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » ned 26. kvě 2013 7:21:56

Ty tvý požadavky splní každý lepší androidový telefon. ;)
1. - to každý android telefon zvládne, mám zkušenosti s Xperií Acro S v podobným nasazení (jen je asi trochu jinej poměr volání/sms, volání se denně počítá na hodiny a sms je tak do deseti) a ta si to dá i dva dny.
2. - sms v konverzaci, dozadu si můžeš zarolovat jak chceš
3. - offline navi si musíš stáhnout z google play, jsou tam jak programy zadarmo, tak placené. Cena navigačního programu je od 500kč výš (např. Sygic, Tomtom), zadarmo je například Be on road s Openstreet mapami.
4.- Celý android je postavený na synchronizaci s googlem, tedy jestli znáš google calendar, tak to samé je v telefonu. Má kvalitní webovou aplikaci, Thunderbird nebudeš potřebovat.
5. - Umí každý telefon s BT.
6. - Oficiální zdroj aplikací pro android je google play. Tam najdeš všechy možný aplikace, jak zadarmo, tak placené.
7. - Android s nedotykovým displejem jsem ještě neviděl. Rozmysli si ideální rozměr, pro někoho mohou být 4 palce moc, někdo má radši i 5 a víc.
8. - Rozumný limit.

Ad S2 a místo - v androidu se dělí úložiště na systémovou část, datovou část (tam se instalují aplikace jako takové) a paměťovou kartu (ať už vnitřní pamět nebo i microSD), tam se ukládají tvoje věci (fotky, videa...) a taky data k aplikacím (mapy pro navigaci). Ale S2, i když je to dobrý telefon, je přecijen už trochu starší model. Já bych šel po něčem z trojce Sony Xperia S, HTC One S, LG Optimus 4X HD. Případně by se do limitu možná ještě vešla nová Xperia SP. A pokud bys chtěl něco většího, tak nedávno byl v akci Note 2 za 9k. A nebo čistý android v podobě Nexusu 4 ;)

Tooomer
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tooomer » ned 26. kvě 2013 9:00:35

LivArt píše:Ty tvý požadavky splní každý lepší androidový telefon. ;)

Ad S2 a místo - v androidu se dělí úložiště na systémovou část, datovou část (tam se instalují aplikace jako takové) a paměťovou kartu (ať už vnitřní pamět nebo i microSD), tam se ukládají tvoje věci (fotky, videa...) a taky data k aplikacím (mapy pro navigaci). Ale S2, i když je to dobrý telefon, je přecijen už trochu starší model. Já bych šel po něčem z trojce Sony Xperia S, HTC One S, LG Optimus 4X HD. Případně by se do limitu možná ještě vešla nová Xperia SP. A pokud bys chtěl něco většího, tak nedávno byl v akci Note 2 za 9k. A nebo čistý android v podobě Nexusu 4 ;)
Díky za reakci.

Velikost displaye bych viděl někde na těch 4" plus mínus, řekněme do 4,5" určitě ne 5 a víc, je to pak pádlo a ne telefon a mám dojem, že čím větší bude display, tím méně vydrží baterka, která už tak moc nevydrží.

Z těch doporučovaných modelů jsem koukal na všechny, přiznám se, že nemám rád značku Sony, všeobecně, takže ty neřeším.

LG Optimus 4X HD - možná už moc velký, a co mě v recenzích zaráží, že všude píší slabá výdrž baterie a výrazné zahřívání
Nexus 4 - ten se mi líbí, ale opět je to už pádlo a píší zahřívání a navíc velmi náchylný na poškození :(
HTC One S - ten vypadá v pohodě, líbí se mi kovové provedení, ikdyž dost kritizují display, ale co mi vadí, že nemá slot na SD kartu a jak se díváš na nevyměnitelnou baterii ? Není to dost nevýhoda? Co když telefon zamrzne? Normálně vyndám baterku...ale tady? A nebo když baterka ztratí kapacitu, co se s tím pak dělá?

Z těch Samsungů Tě nic neoslovuje ? A jak je to s tím Androidem a možností instalovat na SD kartu? Je to opradu jen u Ginger verze a Jelly Bean to prostě neumožňuje? Pak by mě to opravdu směřovalo k nějakému staršímu modelu...

Děkuji za rady.

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » ned 26. kvě 2013 9:14:25

Přesouvat aplikace na kartu můžeš všude, ale ne všechny se nechají.
Já nevyměnitelnou baterii za nevýhodu nevidím, reset uděláš podržením power tlačítka.
BTW ten rozdíl mezi 4.5 a 4.7 už není tak hrozný, to bych radši přetrpěl a šel do Nexu.

Mirda86
Moderátor

Příspěvek od Mirda86 » ned 26. kvě 2013 9:40:39

Tooomer: Pravda. S2 je už starší kousek ale furt se může rovnat novějším telefonům .Teď sem nedávno jeden aktualizoval na 4.1 JB a docela sem koukal jak se zrychlil (s3 hadra :-) )oproti ICS.Plus pár nových vychytávek se tam objevilo.Pořád je to nadupanej mobil s výborným výkonem a hromadou funkcí.
Podle mě rozhodně lepší volba než HTC one s nebo Sony.

Ale jinak samozřejmě nexus.Toho bych se vůbec nebal ...

Tooomer
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tooomer » ned 26. kvě 2013 10:04:48

Já právě docela dost po té S2 koukám. Sice to je starší kousek jak bylo psáno, ale pořád má nejvíc věcí, které od toho telefonu očekávám a i ty recenze už jsou prověřené zubem času tak nějak. Když už uvádíš ten přechod na JB, to se nechá udělat jako nějaká aktualizace, nebo to je složitější zásah, příp. spojený se ztrátou záruky, něco jako root ?

A jak je to v té 4.1 s těmi applikacemi? Já to pořád nemůžu nějak pochopit. Můžu si tam nainstalovat třeba navigaci a nechá mě to na SD kartu nebo nenechá? Jde mi o to, aby se mi to vešlo. Nejsem člověk co si do telefonu nahraje mp3 a chodí se sluchátkama po městě, ale zase když to umí HD video/foto tak neříkám, že to nevyužiju, když nemám po ruce zrcadlovku...nebo na focení dokumentů a tak...chtěl bych mít volnost v tom využívání kapacity jestli mi rozumíš.

Ten Nexus 4 je pro mě lákadlo, mám rád velké věci, ale neviděl jsem ho na živo a dost se bojím té výdrže, 4,7" to už je sakra plachta. No neříkám, že se na něj ještě nemrknu, ale pořád u mě vede ta S2ka si myslím.

Díky za reakce.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“