PokecNon Android telefony s androidem

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór


Autor tohoto vlákna
GRaven
Androiďák!
Příspěvky: 364
Registrován: sob 27. bře 2010 13:11:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780
Bydliště: České Budějovice

Non Android telefony s androidem

Příspěvek od GRaven » ned 18. dub 2010 14:40:00

Zdravím, jen mě tak zajímá kolik lidí používá porty Androida na telefonech, které android standardně nemají.
Pokud používáte, tak písněte na jakém železe, jaký build a jak jste spokojeni.

Já mám HTC Kaiser a běžím na Enclare polymod 2.1h - data i systém v NAND.




Uživatelský avatar

3miki3
Robot
Příspěvky: 849
Registrován: ned 17. kvě 2009 18:01:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8
Kontaktovat uživatele:

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od 3miki3 » ned 18. dub 2010 15:41:37

:D:D:D jaký má kasier rozlišení? :) jinat mám g1 takže OT


Autor tohoto vlákna
GRaven
Androiďák!
Příspěvky: 364
Registrován: sob 27. bře 2010 13:11:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780
Bydliště: České Budějovice

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od GRaven » ned 18. dub 2010 16:33:32

320x240 :-) mám nastavené lcd.density 110 což je skoro jak rozlišení u G1

Uživatelský avatar

skooopa
Droid
Příspěvky: 2720
Registrován: úte 17. bře 2009 15:44:35
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od skooopa » ned 18. dub 2010 16:37:12

No 240x320 ma k 320x480 "hodne" daleko :)
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!


Autor tohoto vlákna
GRaven
Androiďák!
Příspěvky: 364
Registrován: sob 27. bře 2010 13:11:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780
Bydliště: České Budějovice

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od GRaven » ned 18. dub 2010 16:55:30

Technicky jo ale prakticky tolik ne. :D (lcd density 120 přepsal jsem se v prvním příspěvku)
Dovoluje to zobrazit vše stejně" jako na vyšších rozlišeních. Je to trochu horší ale lepší jak drátem do oka. Zkuste si to. Stačí jen přenastavit v build.prop a dát restart.
G1 má myslím 160 a na kaiserovi je 120.


Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od Case » ned 18. dub 2010 20:30:45

"G1 má myslím 160"

Ono je to komplikovanější. Magic (který má, jestli se nepletu, rozměrově shodný displej s G1) má například reálné fyzické rozlišení displeje 190x185 dpi, ale systém používá obvykle skutečně těch zmíněných 160.


Autor tohoto vlákna
GRaven
Androiďák!
Příspěvky: 364
Registrován: sob 27. bře 2010 13:11:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780
Bydliště: České Budějovice

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od GRaven » pon 19. dub 2010 7:11:33

Se nám to tu pěkně rozbíhá. :-)
190x185 dpi nic není (dpi udává počet bodů na čtvereční palec) asi šlo jen o překlep.
Kaiser má rozlišení 240×320 při 143 ppi. Nezdá se mi že by Dream měl "horší" fyzický rozlišení něž Kaiser.
Objasníš mi to?


Longerski
Androiďák!
Příspěvky: 432
Registrován: stř 14. dub 2010 11:59:10
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X
Tablet: Nexus 7 2013
Rom: Stock 6.0.1

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od Longerski » pon 19. dub 2010 12:06:58

Také mám port Androida na HTC TyTN II v NAND.

Vcelku spokojen. Akorát mi trošku blbne to, když se například vracím z Marketu zpátky na Plochu, chvíli trvá, než se mi načtou všechny zástupci a widgety. Stává se to ale nepravidelně. Ty s tím nemáš problém?
Jakou verzi používáš *.NBH?
Ještě k tomu lcd.density. Nikde jsem nic neměnil. Vyplatí se to, je to k něčemu dobrý? Moc tomuhle nerozumím.
Mám také verzi Erclair 2.1d od polyrhythmic.

Díky za odpověď.
Ericsson T10i->Nokia 3330->Nokia 3650->Ericsson P910i->SE M600i->HTC Kaiser->HTC Kaiser (Android)->T-Mobile G1->Orange San Francisco->HTC HD2 (Android)->Samsung Galaxy Note->Oppo Find 5->Google Nexus 5->Oneplus X->Nexus 5X


Autor tohoto vlákna
GRaven
Androiďák!
Příspěvky: 364
Registrován: sob 27. bře 2010 13:11:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780
Bydliště: České Budějovice

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od GRaven » pon 19. dub 2010 12:31:37

Longerski : Jsem rád že se někdo našel. :-)
To s tím načítám plochy se mi stává taky. A taky to nechápu proč si systém někdy načítá znovu plochu.
NBH používám nejnovější z DZOvo stránky.

Kód: Vybrat vše

http://it029000.massey.ac.nz/vogue/files/?C=M;O=D
Když si flashneš NBH větší než 240x320, tak se ti bude vše zobrazovat hrozně malé. (stejně jako na pc) Lcd.density slouží k tomu aby se ti vše zobrazovalo stejně jako při 320x240 i když bude systém používat "větší rozlišení". Pro 240x320 je 120 a pro 320x480 (320x428) je 160. Když necháš u 320x480 (320x428) 120, tak bude vše malé jako sviň.


Longerski
Androiďák!
Příspěvky: 432
Registrován: stř 14. dub 2010 11:59:10
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X
Tablet: Nexus 7 2013
Rom: Stock 6.0.1

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od Longerski » pon 19. dub 2010 12:47:48

Jj, je to good, když si můžeš s někým vyměnit zkušenosti ;)
Nejsem si jistej, ale je možný, že to načítání plochy dělá ta verze "d". "g" verze mi to myslím nedělala.
A jaký rozlišení s jakým Lcd.density bys mi doporučil a kde případně tu hodnotu Lcd.density změním?
Ještě jedna věc, jakej panel(1, 2 nebo 3) používáš? Mám verzi KAIS130.
Ericsson T10i->Nokia 3330->Nokia 3650->Ericsson P910i->SE M600i->HTC Kaiser->HTC Kaiser (Android)->T-Mobile G1->Orange San Francisco->HTC HD2 (Android)->Samsung Galaxy Note->Oppo Find 5->Google Nexus 5->Oneplus X->Nexus 5X

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od Case » pon 19. dub 2010 13:04:35

GRaven píše:Se nám to tu pěkně rozbíhá. :-)
190x185 dpi nic není (dpi udává počet bodů na čtvereční palec) asi šlo jen o překlep.
Nešlo jen o překlep. Dpi jako takové nemá přece se čtverečním palcem ve své podstatě nic společného - udává počet bodů V ŘADĚ o délce jednoho palce, nikoliv počet bodů na ploše čtverečního palce - to by bylo SAKRA málo. Zápis 190x185 dpi je naprosto korektní, stejně jako třeba "rozlišení 150 dpi" můžeš přesněji zapsat jako "150x150 dpi".

Jistě se můžeme dohadovat o tom, jestli jsem měl "správně" napsat dpi nebo ppi, ale nevidím v tom valný smysl, když je to v případě displeje stejně naprosto jedno a dpi se v takovém případě místo ppi používá naprosto běžně. Ale ano, pokud to chceš mít stoprocentně korektně, tak tedy 190x185 ppi. Spokojen? Sice ta změna písmenka na věci vůbec nic nemění, ale co...


Autor tohoto vlákna
GRaven
Androiďák!
Příspěvky: 364
Registrován: sob 27. bře 2010 13:11:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780
Bydliště: České Budějovice

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od GRaven » pon 19. dub 2010 13:09:11

Já používám panel 2, mám taky Kais 130.
Nyní používám 320x240 při lcd density 120. Dřív jsem používal 320x428 lcd.d 160 prý by mělo být vidět více programů na marketu ale mě se ani nezdá, tak jsem si flashnul 240x320.
Lcd density se dá změnit v souboru build.prop .

Kód: Vybrat vše

http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=5602064&postcount=1195

Uživatelský avatar

Nesli
Robot
Příspěvky: 705
Registrován: pát 01. kvě 2009 13:57:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D ICS 4.0.4
Twitter: nesliva
Tablet: PMP 5770D JB 4.1.1
Bydliště: Matička Praha

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od Nesli » pon 19. dub 2010 13:16:41

To, ze se vam ukoncuje launcher ( navrat na plochu trva dlouho, widgety se znovu nacitaji) je dano tim, ze ma kaiser malo RAMky, delalo to i na G1, Magic32b. Jedinou moznosti je, pokud to ROM umoznuje( slo to na Cyanogenmod, SuperD) ve spareparts zaskrtnout moznost "lock home app in memory", ale pochybuji, ze to tyto klony budou umoznovat..No za zkousku nic nedate;)
HTC EVO 3D|androidí minulost-G1, Acer Liquid, Acer Liquid MT, SE Mini Pro SK17i, HTC Sensation - ukraden :(|Huawei G300 4.0.3
http://WWW.TWITTER.COM/NESLIVA


Autor tohoto vlákna
GRaven
Androiďák!
Příspěvky: 364
Registrován: sob 27. bře 2010 13:11:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780
Bydliště: České Budějovice

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od GRaven » pon 19. dub 2010 13:22:50

Case: přece se nebudeme hádat. Každý to máme jinak zafixované ale to je naprosto jedno.
Mě jen zajímalo to rozlišení G1.

Nesli: Díky běží to. (Volná ram 35MB.) Vlastně nejde o klon ale o Android přímo pro Kaisera. Sice je tvořen "amatérsky" ale až na kameru běží vše.

Uživatelský avatar

Nesli
Robot
Příspěvky: 705
Registrován: pát 01. kvě 2009 13:57:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D ICS 4.0.4
Twitter: nesliva
Tablet: PMP 5770D JB 4.1.1
Bydliště: Matička Praha

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od Nesli » pon 19. dub 2010 13:37:37

Vsak tim moje slovo klon bylo mysleno...Takze ta moznost Lock home app tam byla? To je super;) G1 na to cekala nejakej patek nez se to povedlo;).. Jinak kdyz do terminalu napises free(mozna nutne pres su), kolik ti to vypisuje total?
HTC EVO 3D|androidí minulost-G1, Acer Liquid, Acer Liquid MT, SE Mini Pro SK17i, HTC Sensation - ukraden :(|Huawei G300 4.0.3
http://WWW.TWITTER.COM/NESLIVA


Autor tohoto vlákna
GRaven
Androiďák!
Příspěvky: 364
Registrován: sob 27. bře 2010 13:11:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780
Bydliště: České Budějovice

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od GRaven » pon 19. dub 2010 13:44:56

Nesli : Total 93336, used 90176, free 3160 . Typuju že to jsou kilobajty.

Uživatelský avatar

3miki3
Robot
Příspěvky: 849
Registrován: ned 17. kvě 2009 18:01:16
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Honor 8
Kontaktovat uživatele:

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od 3miki3 » pon 19. dub 2010 13:50:51

:) tak sem koukal na fotky :) a vypadá to opravdu na kaiseru podivně :D :) ten malej displej je znát

Uživatelský avatar

Nesli
Robot
Příspěvky: 705
Registrován: pát 01. kvě 2009 13:57:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D ICS 4.0.4
Twitter: nesliva
Tablet: PMP 5770D JB 4.1.1
Bydliště: Matička Praha

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od Nesli » pon 19. dub 2010 13:51:49

Tak to se muselo ukoncovat v jednom kuse:) To je jeste min, ne, mela g1, ta mela 99k, resp. 108k s ramhackem;) To pak tahle fce bodne;) Jinak v porovnani s WM je ten system uuplne nekde jinde, skoda toho rozliseni Kaiseru..Jinak jak se to ovlada s rezistivni dotykovkou?
HTC EVO 3D|androidí minulost-G1, Acer Liquid, Acer Liquid MT, SE Mini Pro SK17i, HTC Sensation - ukraden :(|Huawei G300 4.0.3
http://WWW.TWITTER.COM/NESLIVA


Autor tohoto vlákna
GRaven
Androiďák!
Příspěvky: 364
Registrován: sob 27. bře 2010 13:11:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780
Bydliště: České Budějovice

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od GRaven » pon 19. dub 2010 13:59:53

Musí se člověk chovat k display trochu hruběji než ke kapacitnímu ale není to nijak hrozné. Prstem se dá úplně v pohodě ovládat. Škoda že ještě není vyladěná NAND verze. Když se dřívě zapínal boot Androidu (1.5 nebo 1.6 už nevím) z WM, tak i neocore dal 25fps a 40MB ram bylo volné. Celkově to bylo daleko svižnější. Ale i teď je to stále rychlejší než WM. :-)

Uživatelský avatar

Nesli
Robot
Příspěvky: 705
Registrován: pát 01. kvě 2009 13:57:00
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC EVO 3D ICS 4.0.4
Twitter: nesliva
Tablet: PMP 5770D JB 4.1.1
Bydliště: Matička Praha

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od Nesli » pon 19. dub 2010 16:21:41

No treba se to casem zlepsi;) Jinak to ze je v NAND znamenena, ze je to ROMka primo s Androidem, nebo nejaky dualboot s WM a android se pak dohraje?
HTC EVO 3D|androidí minulost-G1, Acer Liquid, Acer Liquid MT, SE Mini Pro SK17i, HTC Sensation - ukraden :(|Huawei G300 4.0.3
http://WWW.TWITTER.COM/NESLIVA

Uživatelský avatar

wolfy2k
Stálý androiďák
Příspěvky: 100
Registrován: úte 13. led 2009 23:41:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Desire Z
Tablet: Iconia A500, Yarvik 264
Kontaktovat uživatele:

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od wolfy2k » pon 19. dub 2010 16:37:34

Mám HTC Touch Pro 2 a používám Project Android z 31.3.10. OS je relativně použitelný, nefunguje GPS, BT, kamera a hlavní reproduktor. Mám problém s rychlostí prostředí, někdy až moc laguje a některe hry vůbec nefungují. Problém je také, že když je telefon ve standby rezimu, tak displej je stále zapnuty, zbytečne to pak zere baterku a vydrz telefonu je pak zoufale mala. Jinak bootovani funguje pres Haret, coz je asi nejjednodussi cesta ke zkouseni tohohle OS na WM zarizenich - nenastane zadna zmena na ROMce. V posledni dobe pridali chlapi z XDA developers i aplikacku, ktera bezi na WM a samotny Project Android je tak mozne z ni jednoduse aktualizovat.

BTW. existuje i moznost zkusit si Ubuntu na Touch Pro 2 :-D

Stav portovani Androida na HTC telefony najdete tady http://www.androidonhtc.com/


Autor tohoto vlákna
GRaven
Androiďák!
Příspěvky: 364
Registrován: sob 27. bře 2010 13:11:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780
Bydliště: České Budějovice

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od GRaven » pon 19. dub 2010 17:25:36

Nesli: jo je to, že mám android místo wm přímo na boot


Autor tohoto vlákna
GRaven
Androiďák!
Příspěvky: 364
Registrován: sob 27. bře 2010 13:11:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780
Bydliště: České Budějovice

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od GRaven » pon 19. dub 2010 17:27:23

wolfy2k : Jo takhle si to pamatuju i na Kaiseru. Borci z XDA to dají dohromady.
Na Kaiseru také běží Ubuntu. :-D ale opravdu nevím jak je to použitelné.


Longerski
Androiďák!
Příspěvky: 432
Registrován: stř 14. dub 2010 11:59:10
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X
Tablet: Nexus 7 2013
Rom: Stock 6.0.1

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od Longerski » úte 20. dub 2010 5:19:17

Nesli píše:To, ze se vam ukoncuje launcher ( navrat na plochu trva dlouho, widgety se znovu nacitaji) je dano tim, ze ma kaiser malo RAMky, delalo to i na G1, Magic32b. Jedinou moznosti je, pokud to ROM umoznuje( slo to na Cyanogenmod, SuperD) ve spareparts zaskrtnout moznost "lock home app in memory", ale pochybuji, ze to tyto klony budou umoznovat..No za zkousku nic nedate;)
Super, pomohlo, díky ;)

Ještě jeden dotaz, potřeboval bych seřídit stav baterie. Při cca 30% stavu se mi již hlásí, že je baterie vybitá. pročetl jsem už několik návodů, ale asi jsem to nepochopil. Poradíte?
Díky.
Ericsson T10i->Nokia 3330->Nokia 3650->Ericsson P910i->SE M600i->HTC Kaiser->HTC Kaiser (Android)->T-Mobile G1->Orange San Francisco->HTC HD2 (Android)->Samsung Galaxy Note->Oppo Find 5->Google Nexus 5->Oneplus X->Nexus 5X


Autor tohoto vlákna
GRaven
Androiďák!
Příspěvky: 364
Registrován: sob 27. bře 2010 13:11:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780
Bydliště: České Budějovice

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od GRaven » úte 20. dub 2010 6:04:19

zkus toto:

přes astro si otevři jako textový soubor /system/sisinit.rc a někam tam zkus přidat tyto dva řádky.

chmod 777 /sys/module/board_kaiser_battery/parameters/battery_capacity
write /sys/module/board_kaiser_battery/parameters/battery_capacity 1350


Longerski
Androiďák!
Příspěvky: 432
Registrován: stř 14. dub 2010 11:59:10
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X
Tablet: Nexus 7 2013
Rom: Stock 6.0.1

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od Longerski » úte 20. dub 2010 6:33:38

v tom 1. řádku je určitě 777 nebo tam má být 0777?
Ericsson T10i->Nokia 3330->Nokia 3650->Ericsson P910i->SE M600i->HTC Kaiser->HTC Kaiser (Android)->T-Mobile G1->Orange San Francisco->HTC HD2 (Android)->Samsung Galaxy Note->Oppo Find 5->Google Nexus 5->Oneplus X->Nexus 5X


Autor tohoto vlákna
GRaven
Androiďák!
Příspěvky: 364
Registrován: sob 27. bře 2010 13:11:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780
Bydliště: České Budějovice

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od GRaven » úte 20. dub 2010 6:51:40

jo promiň překlep 0777


Longerski
Androiďák!
Příspěvky: 432
Registrován: stř 14. dub 2010 11:59:10
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X
Tablet: Nexus 7 2013
Rom: Stock 6.0.1

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od Longerski » úte 20. dub 2010 7:00:11

Tak jsem to tam přidal a teď mi zas baterie ukazuje pořád 100% :)
Někde bude chyba....
Ericsson T10i->Nokia 3330->Nokia 3650->Ericsson P910i->SE M600i->HTC Kaiser->HTC Kaiser (Android)->T-Mobile G1->Orange San Francisco->HTC HD2 (Android)->Samsung Galaxy Note->Oppo Find 5->Google Nexus 5->Oneplus X->Nexus 5X


Autor tohoto vlákna
GRaven
Androiďák!
Příspěvky: 364
Registrován: sob 27. bře 2010 13:11:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lenovo P780
Bydliště: České Budějovice

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od GRaven » úte 20. dub 2010 7:18:03

:-D .. tak to smaž a zkusíme to jinak :-D
nech si baterii nabít na 100% pak otevři terminál a napiš dmesg
Tam budeš mít něco jako [nějaký čislo] ds2746 : 3879mV 408mA charge : 60/100 (2481 units)
Když bude baterie opravdu na 100% tak tam bude málo mA asi tak 30-70mA.

Tak asi bude potřeba dát místo 1400 tu hodnotu units.

chmod 0777 /sys/module/board_kaiser_battery/parameters/battery_capacity
write /sys/module/board_kaiser_battery/parameters/battery_capacity 1400

Nic dalšího už mě nenapadá.


Longerski
Androiďák!
Příspěvky: 432
Registrován: stř 14. dub 2010 11:59:10
Reputace: 12
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X
Tablet: Nexus 7 2013
Rom: Stock 6.0.1

Re: Non Android telefony s androidem

Příspěvek od Longerski » úte 20. dub 2010 7:42:12

Ok, nabíjim, pak se ozvu, jak jsem dopadl....
Ericsson T10i->Nokia 3330->Nokia 3650->Ericsson P910i->SE M600i->HTC Kaiser->HTC Kaiser (Android)->T-Mobile G1->Orange San Francisco->HTC HD2 (Android)->Samsung Galaxy Note->Oppo Find 5->Google Nexus 5->Oneplus X->Nexus 5X

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti