Pokecjak vytvořit interaktivní prezentaci

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Zamčeno

Autor tohoto vlákna
panzeleny
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: tablet nextbook
Tablet: nextbook 8SE

jak vytvořit interaktivní prezentaci

Příspěvek od panzeleny » stř 31. črc 2013 12:00:44

Zdravím vespolek, už po tomto pátrám asi měsíc, ale nikam jsem se nedostal, tak se obracím na vás a zároveň se předem omlouvám, pokud toto téma dubluji. Konkrétně jsem tiskový grafik a mám několik katalogů, které bych chtěl mít i v tabletu (android i iPad), avšak interaktivních. Veškeré stránky z katalogu bych chtěl mít offline a to se zachováním příslušné firemní grafiky. PDF formát k tomuto absolutně nedostačuje, protože tam žádná interaktivita nefachá a to z důvodu, že veškerá interaktivita se exportuje do flashe, který vůbec nepodopruje iOS, a tak celkově Flash považuji od samého vzniku za technologický omyl a dělám v tom maximálně flashbannery.

Tak jsem si myslel, že pomocí DPS Tools od Adobe to půjde. Kamenem úrazu je však výstupní formát .folio, na který musím mít např. na androidu naistalovaný Adobe Content Viewer. Další zásadní problém je distribuce samotných výstupů a že se veškerý export děje pouze přes cloud, nelze si vytvořit a prohlížet .folio soubory offline. Zkoušel jsem různé alternativy, jako je Publero, MAG+, mobincube, appyet, appsgeyser, ale to jsou také nepoužitelné služby - buď chtějí za roční licenci 3000 doláčů, nebo to jsou jenom webové aplikace s nepoužitelným prostředím, nebo neumožňují vlastní design, nebo jsou ve finále online (appsgeyser) - smysl online aplikací mi uniká - to rovnou můžu vyrobit web a mám zároveň zajištěno, že se zobrazí všude a nepotřebuji pak složitě vyrábět aplikace pro různé OS.

Případně lze převádět html do apk potažmo app a na tomto fóru jsem našel phonegap.com. Ale tam jsem skončil hned na první stránce na instalaci - vůbec to nepobírám, co to po mě chce. Dostal jsem se až na nějaký cordova's command-line interface nebo na nějaké node.js a i když jsem si to stáhnul a nainstalovat, tak se nic neděje. Nechápu z toho absolutně nic, jak to používat, takže jsem to taky vzdal.

Takže konkrétně se zeptám: dá se vůbec nějakým způsobem vytvořit aplikace resp. prezentace pro androidí potažmo iPad tablety nějakým způsobem, který by nevyžadoval studovat 5 let na VŠ elektro programování např. v C++?

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Re: jak vytvořit interaktivní prezentaci

Příspěvek od ramon.dexter » stř 31. črc 2013 12:14:34

No a obyčejnej PowerPoint nestačí? Jako chápu, že jako grafik se s takovou prasárnou nechceš zabejvat, ale powerpointový soubory umějí androidí office otevřít a používat. Tak by to mohlo být řešení.
A i to pdf poskytuje dostatek interaktivity - ovšem neřekl jsi nám, co si pod tou interaktivitou představuješ.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
panzeleny
Nové Androidě

Příspěvek od panzeleny » stř 31. črc 2013 14:27:18

Děkuju za nápad! O PPT jsem už taky uvažoval, ale tu myšlenku jsem nerozváděl, tak to ještě zkusím.

Interaktivitou myslím konkrétně to, co mi nabízí Indesign s DPS Tools: možnost vkládat audio a video, možnost buttonů a scrollable frame ("zajížděcí" menu apod.), pan and zoom a slideshow obrázků a případně web content frame pro online data, ale nepodařilo se mi z toho vytvořit interaktivní PDF - po exportu je vše statické - videa, zvuk, slideshow, buttony, menu - všechno se exportuje jen jako obyčejný obrázek to i přesto, že interaktivní prvky dle manuálů reexportuju. Na YT je spousta tutoriálů, ale výsledkem mám vždy statické PDF. Ale uznávám, že je to mezi kompem a židlí. Takže to ještě taky zkusím prostřelit.

Díky, pomohlo mi to!

ramon.dexter
Moderátor

Příspěvek od ramon.dexter » sob 03. srp 2013 11:21:57

"Co nabizi indesgn..." neni odpovidajici vysvetleni pro ty, kdo indesign nikdy nevideli, ale pripadne by umeli poradit.
Uprimne receno, pro to co chces by web byl nejjednodussi. Vsechno ostatni ti bude fungovat tak napul...

Autor tohoto vlákna
panzeleny
Nové Androidě

Příspěvek od panzeleny » stř 07. srp 2013 15:56:48

Zřejmě se to nějak zformátovalo, ale já to tady ve svym prohlížeči tak tatarsky nevidim: jestli tomuhle někdo nerozumí "možnost vkládat audio a video, možnost vkládat buttony a scrollable frame ("zajížděcí" menu apod.), pan and zoom a slideshow obrázků a případně web content frame pro online data", tak to jsem asi úplně na špatným fóru. Každopádně je to už bezpředmětný: tvořit digitální obsah pro tablety je zatím natolik sprominutim debilní a frustrující, že dodneška jsem nenašel žádnej způsob, jak toho docílit. A všechny ty mnou uváděný služby tvářící se, že umí vytvořit aplikaci v podstatě z jakýhokoli obsahu, jsou jen totální lži. Takže jsem klientovi suše oznámil, že jeho prezentace a katalogy prostě v tabletech mít nebude. Děkuji za pozornost a přeju všem upřímnou soustrast s tvorbou digitálního obsahu pro tablety včetně Adobe :D

ramon.dexter
Moderátor

Příspěvek od ramon.dexter » stř 07. srp 2013 16:19:51

No, když se chce, tak to jde. A web není zase až tak omezenej. Ale klient nesmí mít nesmysl nesplnitelný požadavky (který většinou má).

Zamčeno

Zpět na „Pokec“