PokecSpotřeba displeje (z vlákna ZTE V967S)

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór


Autor tohoto vlákna
wortos
Stálý androiďák
Příspěvky: 94
Registrován: úte 02. říj 2012 14:49:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 D802 16Gb Stock LP
Mobil 2 / ROM: Iphone 4s iOS 9.2.1 16Gb Black
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1

Spotřeba displeje (z vlákna ZTE V967S)

Příspěvek od wortos » stř 30. říj 2013 14:03:03

keras píše:Sorry, že se k tomu vracím, ale nedá mi to...
Jak by sis pohrál s "Governor"?
Znamená to přece řízení frekvence cpu. Při zatížení jde cpu furt na max. frekvenci, když zatíženej není tak se sám podtaktuje...
To už přece zde na ZTE V967S dávno funguje a dobře - jak by sis s tím tedy chtěl hrát???

A druhá otázka:
sorry ale ať jsem hledal jak jsem hledal (a to už zkouším fakt dlouho) nikde jsem nenašel ani zmínku o tom, že by bílá barva měla KONKRÉTNĚ na IPS lcd menší spotřebu el. energie než černá barva.
Tak nám ten zázračnej článek ukaž nebo objasni PROČ???

je asi 21 druhu guvernoru ... každy guvernor nastavuje jinak frekvence v určitém pořadí .. vice o guvernourech si přečti zde :
http://androidforums.com/xperia-mini-al ... ained.html


jinak k te spotřebě četl jsem o technologiich displeju někde a tam to psali že všechny displeje at už TFT či IPS a AMOLED atd vychazi z technologie TN a tam plati že černá spotřebovava nejvic energie a světla nejmin naopak to je u AMOLED kde si sice pixely jednotlivé displej vypina ale stejně je zachovava v provozu jen nesvití .. Ta světla ma menší spotřebu logicky ..Víš jak funguje RGB ?? u černe musí svitít všechny subpixely u světle naopak ne ...čim tmavší barva tím vice vynaložene energie pro provoz daneho subpixelu ..

EDIT by don_alex:
Nezneužívej citaci - cituj jen to podstatné a na URL nepoužívej tag CODE! Přečti si prosím pravidla fóra a dodržuj je.





agca
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 19. kvě 2011 11:46:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V967S

Re: ZTE V967S

Příspěvek od agca » stř 30. říj 2013 14:52:54

S tím displejem to asi není tak úplně pravda. Alespoň dle článku, který jsem našel, je princip TN a IPS opačný:

princip TN:
Pokud je krystal v klidovém stavu (není přivedeno napětí na elektrody), tak krystal propouští světlo.

princip IPS:
Pokud jsou krystaly v každém subpixelu v klidovém stavu (nepřivedeno napětí), tak nepropouští světlo.

Zároveň ale dodávají že:
"Ono elektrické pole je velmi malé a netvoří prakticky žádné škody na vašem účtu za energii." :)

Více zde:
http://www.svethardware.cz/technologie- ... lu/14465-2

EDIT:
to momors
Já jsem naopak rád, že tu konečně někdo poskytuje 24 měsíců záruku :)


keras
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 05. říj 2013 19:10:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Omnia Lite a snad ZTE

Re: ZTE V967S

Příspěvek od keras » stř 30. říj 2013 15:12:17

Ohledně IPS.
Tak předně jak je jasně vidět jsou to pikoampéry :!:
Ale ten agca jak postoval pod Tebou to řekl celkem jasně a úplně naopak -
IPS pokud ukazuje černou tak nepotřebuje napětí.
Čily pro IPS je jasně vidět, tak na měnší spotřebu je lepší použít černé pozadí (co nejvíce černé)
Takže to není tak jak říkal wortos a je to doufám jasné ne :?: :idea: :?:
Je jasné, že energie která je potřeba k natočení krystalu je velmi mizivá. Ovšem pokud máme rozlišení 960 x 540 (to je přes půl milionu bodů) tak kdo ví kolik to udělá v mA... :geek:
Děkuji agca za odkaz na článek - to jsem přesně hledal...

Ohledně mironetu - ano také jim tleskám. Jsem nakonec rád, že jsem ho vzal odsud.
Pro někoho je to sport kupovat z číny, pro někoho ne :oops:

Nový poznatek ohledně úplného vypnutí boot animace.
V systému je soubor build.prop do kterého když dopíšete (root+ root explorer nebo total comm...)
ro.kernel.android.bootanim=0
debug.sf.nobootanimation=1
tak vypnete úplně animaci při bootu. Jenom tedy animaci - logo zůstává. Mironet má standartně logo smázlé, ale laborací s jinými rom tam zůstavá poslední použité logo.
Nicméně měřením si v bootu pomůžete přesně 0,6 sec. když se logo smaže takže co do rychlosti to nemá význam.
Zajímalo by mě zda se dá také nějak vymazat/deaktivovat samotné úvodní bootlogo - jestli to bude mít vliv na rychlost bootování.
Bootlogo jde nahrát jakékoliv jiné, ovšem nikde jsem nenašel jak ho deaktivovat. Nemyslím použít černou plochu, to není deaktivace...

EDIT by pRo_lama:
Nepíš dva a viac príspevkov za sebou, od toho máš tlačítko "Upraviť"! Prečítaj si prosím Ťa pravidlá fóra a dodržuj ich!
Naposledy upravil(a) keras dne stř 30. říj 2013 16:05:19, celkem upraveno 1 x.


Autor tohoto vlákna
wortos
Stálý androiďák
Příspěvky: 94
Registrován: úte 02. říj 2012 14:49:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 D802 16Gb Stock LP
Mobil 2 / ROM: Iphone 4s iOS 9.2.1 16Gb Black
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1

Re: ZTE V967S

Příspěvek od wortos » stř 30. říj 2013 18:46:12

keras proc pises 2 posty pod sebe ??

jinak asi nekdo neumi čist : Pokud je krystal v klidovém stavu (není přivedeno napětí na elektrody), tak krystal propouští světlo. To se může na první pohled zdát jako výhoda (nižší spotřeba při zobrazení světlých barev)

k te boot animaci ta tam neni jen tak !! to je animace ktera zabaví oci zatim co system načíta .. to je jak bys chtel deaktivovat bootlogo Windows 7 a cekal ze to zrychli nacteni windows to je nesmysl na pozadí se nahravaj systemová data do pameti RAM .. takze toto bych vubec neřešil pokud chceš rychlejši start tak si pořid bud hloupí telefon nebo promaž APP ... ja telefon treba i měsic nevypinam takže nejake bootanimace me netrapi :)

K tomu mironetu sice ma drahsi V967s nez v nejake čině ale když ho budu chtit reklamovat nemam žadny problem :)


keras
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 05. říj 2013 19:10:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Omnia Lite a snad ZTE

Re: ZTE V967S

Příspěvek od keras » stř 30. říj 2013 19:36:21

no hochu ted ses ukazal... :-)
Asi bys mel navstivit ocniho dyt je to presne naopak :-D Precti si to znovu, pekne pomalu, nechvatej a pouzi trochu hlavu. Krystal na IPS bez napeti svetlo co? No nepropousti. Takze co? Takze cerna barva zere mene energie. Takze co? Takze je to naopak, slovane. :-P

Ano boot animace 4 jadro urcite nezrychli. Souhlasim. Ale Bootlogo? No nevim. Zda se mi, ze ramky se plnej az pri bootanimaci. To je otazka badani. Podle me to ze logo visi nejakou dobu je hlavne otazka reklamy. Mironet to mel prazde a to no-logo bylo podle me rychlejsi.

Toz tak



Autor tohoto vlákna
wortos
Stálý androiďák
Příspěvky: 94
Registrován: úte 02. říj 2012 14:49:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 D802 16Gb Stock LP
Mobil 2 / ROM: Iphone 4s iOS 9.2.1 16Gb Black
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1

Re: ZTE V967S

Příspěvek od wortos » stř 30. říj 2013 19:42:44

keras ty fakt nepremyslis ale hlavou ... cim tmavsi subpixel tim vic spotřebuje energie to je naprosto logicke !! ty pixely nesviti abych te upozornil jsou podsvicene LEDkami ktere zerou stejne pri jakemkoliv pozadi .. ale subpixely ktere vydavaj energii na zobrazeni tmavsi barvy ... ok testnem to jinak dame tmave modre pozadí a zmerime kolik zere displej pres power tutor vim ze to neni moc objektivni ale uvidime v patek to testnu a dam screeny .. Viš ty myšleno svetlou plochu hned vidiš bilou a černou vid? :lol: :lol: :lol: Tmavší pozadi (tmavši modra tmavši červena atd žerou vice energie než světlejši ) IPS je to same co TFT to same co TN akorat upravene .. Cerna barva ma mensi spotrebu pouze u AMOLED !!
IPS pokud ukazuje černou tak nepotřebuje napětí.
padam na zem :lol: :lol: :lol: :lol:



K tomu logu : delas si snad srandu ne ??? Android je OS postavene na jadře linuxu načita se do RAM neni to debilni hloupí telefon bez OS kde smažeš logo a urychlis start OMG přemýšlej trošku ... jestli myslis bootlogo pri zobrazeni bootloga se načitaj Drivery z Kernelu abys byl v obraze :)


keras
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 05. říj 2013 19:10:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Omnia Lite a snad ZTE

Re: ZTE V967S

Příspěvek od keras » stř 30. říj 2013 20:03:39

Kluci pomozte mi trochu...:-\
Samozrejme vim jak pracuje podsviceni
, proto jsem hovoril ze se jedna o pikoampery ktere jsou potraba k nataceni krystalu. Ale vis co? Ja uz na to seru. To nema cenu. Ahoj
Edit: nedelej ze me vola. Vim co je os, neblazni.


Autor tohoto vlákna
wortos
Stálý androiďák
Příspěvky: 94
Registrován: úte 02. říj 2012 14:49:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 D802 16Gb Stock LP
Mobil 2 / ROM: Iphone 4s iOS 9.2.1 16Gb Black
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1

Re: ZTE V967S

Příspěvek od wortos » stř 30. říj 2013 20:23:38

kurna se tu nebudu dohadovat proste v patek az budu mit volno to proměřim okej? s tim logem si fakt nepomuzes jednou jsem mel Kernel na LG O2x ktery načital Drivery 2 minuty to byl porod ale zase naslapana ROMka na tom byla .. restart byl vzdycky o nervy , bud rad ze nam ZTE tak krasne rychle bootuje


Chces rychlejsi Start vyčkej na Kit Kat :) to povalí bomby :)


keras
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 05. říj 2013 19:10:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Omnia Lite a snad ZTE

Re: ZTE V967S

Příspěvek od keras » stř 30. říj 2013 20:32:09

ty vogo bavime se o energii ktera je potreba k natoceni krystalu ty blaho. Samozrejme ze nejvetsi spotrebu ma podsviceni o tom neni diskuze. A ta je stejna jak pro zobrazeni bile tak cerne, protoze i pod cernou je podsviceni. Jinak je na tom napr. plazma tam sviti jednotlive pixely a logicky cerna mene zere.
Ovsem pod lcd je trvale podsviceni tzv. jas...
To je hlavni zrout.
Ale pak do toho vtupuje energie ktera je potreba k nataceni krytalu pres ktere prochazi svetlo z podsviceni. A o te energii nataceni krystalu prave dobrou pulhodinu mluvime, Plho... Sice je mala, ale je. A cim vetsi rozliseni tim je ji potreba vic. Rozumis tomu?
Naposledy upravil(a) keras dne stř 30. říj 2013 20:40:19, celkem upraveno 1 x.


Autor tohoto vlákna
wortos
Stálý androiďák
Příspěvky: 94
Registrován: úte 02. říj 2012 14:49:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 D802 16Gb Stock LP
Mobil 2 / ROM: Iphone 4s iOS 9.2.1 16Gb Black
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1

Re: ZTE V967S

Příspěvek od wortos » stř 30. říj 2013 20:39:54

psal jsi ze černa barva (černe pozadí ) nebere skoro žadnou energii naopak svetla nejvic .. ted zas pišeš o energii potrebne k natočeni pixelu ktera je vlastně nezměřitelna ... ja sen ebavim o podsviceni ale o barve pozadi necham podsviceni stejne ..dam ukladat spotrebu do logu necham telefon v klidu a jen zmenim pozadi a uvidi se :) se tu budu dohadovat kdo ma pravdu kdyz i na netu to nikdo nevi :no:


keras
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 05. říj 2013 19:10:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Omnia Lite a snad ZTE

Re: ZTE V967S

Příspěvek od keras » stř 30. říj 2013 20:47:02

wortos píše:psal jsi ze černa barva (černe pozadí ) nebere skoro žadnou energii naopak svetla nejvic .. ted zas pišeš ootrebne k natočeni pixelu ktera je vlastně
Kde jsem psal ze cerna nebere skoro zadnou energii??? Pokud ano tak vzhledem k podani bile.
Bavime se furt o jednom a tom samem kuliferdo. O energii k natoceni krystalu. Dyt vsichni to prece vi a chapou. O nicem jinem zde rec ani nebyla. Ach jo.


Autor tohoto vlákna
wortos
Stálý androiďák
Příspěvky: 94
Registrován: úte 02. říj 2012 14:49:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 D802 16Gb Stock LP
Mobil 2 / ROM: Iphone 4s iOS 9.2.1 16Gb Black
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1

Re: ZTE V967S

Příspěvek od wortos » stř 30. říj 2013 20:49:40

keras píše: IPS pokud ukazuje černou tak nepotřebuje napětí.
Čily pro IPS je jasně vidět, tak na měnší spotřebu je lepší použít černé pozadí (co nejvíce černé)
hmnm tak ja asi kecam ... toto co pises plati pro AMOLED .. vsak to proměřim o nic nejde :)


keras
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 05. říj 2013 19:10:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Omnia Lite a snad ZTE

Re: ZTE V967S

Příspěvek od keras » stř 30. říj 2013 21:02:01

Ježiš jen píšu to co uváděl odkaz tady: http://www.svethardware.cz/technologie- ... lu/14465-2
Si to přečti celé :idea:
Opakuji, že se furt a jenom bavíme o polarizaci krystalů (dyť už od začátku píšu pikoampéry a malá zanedbatelná energie).
Nemáš nás zde za blázny který si myslí, že když lcd je černé, že nic nežere, žejo? :roll:
Hochu přiznej si, žes to trochu posral?. :DD

Ale nechci se nějak hádat, oceňuji, že i v tak napnuté atmosféře dokážeš/em normálně diskutovat a mé napadání prosím neber nějak vážně...
Jo a nic neměř, dyť je to jasné přece. Je to jasně napsané.
Resumé je:
na IPS displeji "při stejné úrovni jasu/podsvícení" má černá plocha menší spotřebu než bílá. Ovšem určitě jen o malý proud...

No i když to změř možná to bude znatelné...

Uživatelský avatar

immortals
Androiďák!
Příspěvky: 296
Registrován: sob 12. led 2013 10:54:58
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Huawei P9
Rom: C432B504

Re: ZTE V967S

Příspěvek od immortals » stř 30. říj 2013 21:34:30

Flame, a je u toho zase keras :D


Autor tohoto vlákna
wortos
Stálý androiďák
Příspěvky: 94
Registrován: úte 02. říj 2012 14:49:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 D802 16Gb Stock LP
Mobil 2 / ROM: Iphone 4s iOS 9.2.1 16Gb Black
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1

Re: ZTE V967S

Příspěvek od wortos » stř 30. říj 2013 21:43:54

vubec nechapu proc tady plete furt bilou a cernou ..ja mluvil o svetle a tmave to muze byt svetle modra a tmave modra .. achjo ... :/ ale ano stejne to otestuji .. at uz tomu udelam konec dohadum s kerasem :D


keras
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 05. říj 2013 19:10:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Omnia Lite a snad ZTE

Re: ZTE V967S

Příspěvek od keras » stř 30. říj 2013 22:06:59

pac se resilo jestli bile prostredi romky zere vic nebo min nebo stejne oproti cernemu prostredi.
Heledte powertutor je ok app vzhledem k merenim spotreby? Hledam neco jednoducheho co by ukazovalo spotrebu vzdy navrchu - nezo jako vyuziti cpu v menu pro vyvojare...


Autor tohoto vlákna
wortos
Stálý androiďák
Příspěvky: 94
Registrován: úte 02. říj 2012 14:49:53
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG G2 D802 16Gb Stock LP
Mobil 2 / ROM: Iphone 4s iOS 9.2.1 16Gb Black
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1

Re: ZTE V967S

Příspěvek od wortos » stř 30. říj 2013 22:15:29

power tuttor je vklidu az na jeho spotrebu :D bude zrat mozna vic jak sam displej ;) me displej zere 5% ukazuje mi to v nastaveni -baterie


keras
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 05. říj 2013 19:10:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Omnia Lite a snad ZTE

Re: ZTE V967S

Příspěvek od keras » stř 30. říj 2013 22:27:05

no ted jsem ho testoval a je to nejaky zmateny. Wifi a 3g to neukazuje vubec. A autom. jas s tim nehejbe vubec. Supr je engineering mode, ale nejde to dat na povrch, jen do logu.


keras
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 05. říj 2013 19:10:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Omnia Lite a snad ZTE

Re: ZTE V967S

Příspěvek od keras » čtv 31. říj 2013 7:21:03

zdar, no zkus to...
Power tutor si myslím, že tady na tomhle čipsetu jede blbě. Myslím, že pro aktuální měření spotřeby je to k ničemu. Sice tam vidíš, kolik žerou jednotlivé app, ovšem automatickej jas se mi nikde neobjevil, že by hýbal s akt. spotřebou??? Možná jsem to měl jen blbě přepnuté, i když tolik nastavení tam zas není. Ukazuje to i džauly, ale to je celkem k ničemu. Jo a samotná app pow.tut. žere bezkonkurenčně nejvíc - nebude to moc věrohodné.

Ještě někdo tady říkal něco o widgetu, kterej měří spotřebu. (pow. tut. bohužel widget nemá...)
Edit. tuším Battery Monitor Widget...
Edit2 tak v bat. mon. widgetu jsem bohužel nikde nenašel nastavení času aktualizace :evil:


ppp2
Stálý androiďák
Příspěvky: 233
Registrován: čtv 09. úno 2012 16:01:28
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 SE
Mobil 2 / ROM: ZTE V967S

Re: ZTE V967S

Příspěvek od ppp2 » čtv 31. říj 2013 8:10:34

Zrychleni aktualizace by ovlivnovalo mereni. Pak bychom se vratili k tomu, ze to "zere procesor a baterku". Takhle ten widget ma minimalni vliv na spotrebu a to je to co se od nej ocekava.
Jinak si myslim, ze diskuse o spotrebe displeje by se klidne mohla presunout jinam. :roll: Jeste ze uz ten telefon mam, opravdu bych v tomto vlakne (kde jsou bohuzel vsechny informace k tomuto modelu na jedne hromade) nechtel nic hledat...


agca
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 19. kvě 2011 11:46:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V967S

Re: ZTE V967S

Příspěvek od agca » čtv 31. říj 2013 8:26:39

keras píše: na IPS displeji "při stejné úrovni jasu/podsvícení" má černá plocha menší spotřebu než bílá. Ovšem určitě jen o malý proud...
Tak tak. Asi to neřeknu úplně technicky správně, ale TN má právě mimo jiné slabinu v tom, že defaultně je každý subpixel rozsvícený a napětím se zatmaví. Tedy pokud je tu problém - vadný subpixel - tak svítí. A myslím, že i při rozlišení 960x540 by to bylo dosti rušivé...

Naproti tomu u IPS je defaultně každý subpixel zatmavený a napětím se odtmaví. Tedy pokud je tu vadný subpixel (nepřichází napětí), nikdo si ho nevšimne, protože nesvítí. A při rozlišení 960x540 to opravdu nehrozí :)

Tedy když to shrnu. U TN je potřeba napětí na zatmavení (překrytí podsvícení) a u IPS je naopak potřeba napětí na odtmavení (propouštění podsvícení).

Ale no flame. Pouze uvádím info, ke kterým jsem se dostal...


keras
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 05. říj 2013 19:10:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Omnia Lite a snad ZTE

Re: Spotřeba displeje (z vlákna ZTE V967S)

Příspěvek od keras » čtv 31. říj 2013 8:36:12

Děkujem za rozdělení... ;) Takhle je to super...

Uživatelský avatar

don_alex
Administrátor
Příspěvky: 9915
Registrován: ned 26. srp 2012 16:11:34
Reputace: 374
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 9, 512GB [SM-N960F] [Stock]
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy Note 4 [SM-N910C] [Stock]
Tablet: Samsung Galaxy Note 10.1 [GT-N8000] [Stock+root]

Re: ZTE V967S

Příspěvek od don_alex » čtv 31. říj 2013 8:39:52

ppp2 píše:Jinak si myslim, ze diskuse o spotrebe displeje by se klidne mohla presunout jinam. :roll:
Zrovna jsem na tom pracoval. :D
:palec: Chceš-li poděkovat, klikni na palec :palec:

SERVIS MT => Unbrick | oprava IMEI a S/N | JTAG | unlock | flash ROM | atd. <= VÍCE PŘES SZ
Moje hračky: SM-N960F [Stock] | SM-N910C [Stock] | GT-N7100 [Stock+Root] | GT-N8000 [Stock+Root] | Sony SW2


keras
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 05. říj 2013 19:10:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Omnia Lite a snad ZTE

Re: Spotřeba displeje (z vlákna ZTE V967S)

Příspěvek od keras » čtv 31. říj 2013 12:21:19

tak ten batery widget je taky k nicemu. Zadna verze nedokaze nastavit frekvenci obnovovani na nejake rychlejsi useky. Vzdy je to tak 10-20 vterin...


agca
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 19. kvě 2011 11:46:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V967S

Re: Spotřeba displeje (z vlákna ZTE V967S)

Příspěvek od agca » úte 26. lis 2013 16:25:39

Všiml jsem si, že když wortos ví, že nemá pravdu, tak buď nereaguje nebo odvádí pozornost. Tohle je evidentně ten první případ ;)


keras
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 05. říj 2013 19:10:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Omnia Lite a snad ZTE

Re: Spotřeba displeje (z vlákna ZTE V967S)

Příspěvek od keras » stř 27. lis 2013 8:43:50

No keci a nic. Otestoval akorát tak velký ho*no. :DD
Docela by mě to zajímalo a asi nejsem sám...

Ohledně spotřeby CPU (myslím, že tady o tom můžem v klidu kecat...) je to asi opravdu zanedbatelné.
Čím si agca podtaktovával? Neměl si problémy s u nižší frekvence s podivným chováním - nestabilitou - cukáním???


agca
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 19. kvě 2011 11:46:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V967S

Re: Spotřeba displeje (z vlákna ZTE V967S)

Příspěvek od agca » stř 27. lis 2013 14:59:49

No použil jsem ROM Toolbox - záložka Performance, CPU Control. Jedu na 754MHz. Zajímavé, že žádné sekání nepozoruju, ale nepouštěl jsem žádnou náročnou appku, ale při běžném používání se to netrhá... Jinak používám Lightning Launcher, který je poměrně svižný i na nejpomalejších strojích :)


keras
Stálý androiďák
Příspěvky: 180
Registrován: sob 05. říj 2013 19:10:04
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Omnia Lite a snad ZTE

Re: Spotřeba displeje (z vlákna ZTE V967S)

Příspěvek od keras » čtv 28. lis 2013 11:44:39

dík za reakci.
no já launchery nějak celkově nemusím a vyhovuje mi origo android... Mě se to právě sekalo při běžném používání androidu a pohybu v menu a tak. Takže k tomu moc důvěru nemám. Ale kdo ví jak se ten power switch k tomu chová a přistupuje a problém může být právě v té taktovací apce (modulu v tom switchu...)
Takže se do podtaktování nějak nepouštím a je to v klidu.
Jde o to proč podtaktovávat. Ona ta myšlenka měla význam na desktopech (teplota, spotřeba, atd...) Ale na mobilních procesorech už to postrádá smysl.
Podtaktovávají se sami tak proč se připravovat o výkon když ho zrovna potřebujeme. Většinou to 4 jádro jen zahálí a tím pádem je podtaktované samo ;)


agca
Nové Androidě
Příspěvky: 19
Registrován: čtv 19. kvě 2011 11:46:18
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V967S

Re: Spotřeba displeje (z vlákna ZTE V967S)

Příspěvek od agca » pon 02. pro 2013 9:31:54

Tak co se týče launcherů, je to pro mě snad důležitější než ROM. Naštěstí se to nevylučuje a launcher můžu mít na všech romkách stejný...

Jinak jsem si i ověřoval, že ten telefon je opravdu podtaktovaný tak, že mi to ukazuje, kolik minut stráví na kterém taktu. A na nejvyšším taktu to bylo pouze při bootování...

A s tím podtaktováváním se na to dívám z druhé strany. Pokud zrovna výkon nevyužívám (když už hraju, tak spíš tahovky :)) tak výkon nepotřebuji, takže proč si neprodloužit život baterie o 15% :) Schválně jsem sledoval automatické taktování procesoru a zjistil jsem, že i při rychlém procházení v nastavení se procesor taktuje i na 1,2GHz...

Ale samozřejmě chápu i opačnou stranu, kdy člověk výkon využívá, tak těch 15% baterie nehraje žádnou roli :)


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16661
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Spotřeba displeje (z vlákna ZTE V967S)

Příspěvek od ludekbrno » pon 02. pro 2013 9:58:03

Agca:
Tím podtaktováním nic znatelně neušetříš. Spotřeba procesoru není přímo úměrná frekvenci, ale s frekvencí stoupá jen pomalu a teprve když se blíží hraniční frekvenci, začne stoupat rychleji. A jelikož mobilní procesory mají dost velkou frekvenční rezervu, tak jediný výsledek je snížení výkonu. Navíc telefon použije max. frekvenci procesoru jen krátce, když je potřeba a když ty ho podtaktuješ, tak sice frekvenci snížíš (spotřebu ale jen nepatrně), za to ale procesor kvůli nižšími výkonu bude muset na maximum běžet delší dobu, aby vyřídil všechny požadavky. Ve finále tak nakonec celková spotřebovaná energie může být i větší. Prostě podtaktování u mobilu nemá žádný prakticky žádný přínos.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti