PokecPovažujete cloud za bezpečný?

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
PozitronCZ
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: I9192
Tablet: N8000

Považujete cloud za bezpečný?

Příspěvek od PozitronCZ » sob 07. pro 2013 21:29:44

Používáte stále americké cloudové služby i potom, co se provalilo ohledně NSA? Mě celkem překvapuje kolik lidí je stále intenzivně používá. Já potom například s Gmailem, Google kontaktama apod. které jsem využíval skončil. Ano, to co tam bylo předtím už vědí, ale nic nového se ode mě už nedozví. Všem jsem řekl, ať mi na Gmail už nepíšou. Používám schránku na českém serveru, protože doufám, že až sem chapadla NSA zatím nedosáhnou. Docela mi přijde až děsivé jak si lidé neváží soukromí. Já nedělám nic nezákonného, ale i tak, co je nějaké NSA do toho? Docela mě děsí až přijde doba (a ona přijde možná dřív než myslíme) kdy počítač bez cloudu pomalu ani nebude fungovat (Windows 10). Jak řekl jeden můj známý člověk:

V budoucnu budou všechna data v kontrolovaném cloudu, a za ta co nebudou se bude zavírat.

Moc hezké vyhlídky do budoucna.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Považujete cloud za bezpečný?

Příspěvek od ludekbrno » sob 07. pro 2013 22:36:38

Další paranoik... :-) Ono je potřeba si uvědomit jednu zásadní věc. Těch dat v on-line úložištích je tak neskutečné množství, že je zcela nemožné je nějak archivovat. Ano, roboty NSA zřejmě tyto služby procházejí, ale můžou vytáhnout jen nepatrný zlomek dat, který je podle nějakých filtrů podezřelý. Ten může být testován důkladněji a zase jen nepatrný zlomek z toho může být vyhodnocen jako natolik závažný, že se může dostat na monitor živému agentovi pro posouzení. Ta šance je mnohem nižší, než že se k tobě vloupá zloděj a ukradne ti celý počítač s opravdu soukromými daty :-) Takže ano, já cloudové služby používám, protože mi nevadí, když si NSA přečte telefonní číslo mojí babičky nebo v kalendáři připomínku, kdy mám jet k zákazníkovi. Jsem si jistý, že mými daty si určitě kapacitu úložiště NSA vyčerpá at nebude :-) No a soukromé rodinné fotky mám jen na počítači a DVD, účetnictví a podobné informace si do cloudu uložím, ale zašifrované silným algoritmem atd. Nebudu se zříkat moderních technologií, které mi usnadňují práci za fiktivní pocit soukromí. A mimochodem, určitě je daleko vyšší pravděpodobnost, že ti data uniknout z českého mailového serveru, než z gmailu. A živý český hacker ti s uniklými daty v praxi může uškodit rozhodně víc než robot NSA... Já to beru z praktického hlediska, kde mi hrozí větší riziko. Každopádně pokud budu chtít soukromí, tak zahodím mobil a počítač a budu chodit kanálama, protože to je jediná cesta. Pokud máš pocit, že využitím neamerických služeb jsi chránen před NSA, tak jsi velmi naivní. NSA samozřejmě počítá s tím, že skutečně zájmové osoby nebudou používat americké on-line služby, takže mají přístup do místních větví internetu po celém světě, kudy veškeré informace běhají v otevřené podobě. Takže můžeš samozřejmě mít lepší osobní pocit, ale reálný výsledek je nulový.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

unavix
Kyborg
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB, Android 11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od unavix » ned 08. pro 2013 6:50:39

NSA měla (má) napíchnuté i významné poskytovatele v Česku. O tom už se psalo. A když nešmíruje NSA tak to bude biska nebo jinej xindl sloužící moci pánům. A co hůř, nelegálně šmírují i soukromé služby viz. kauza kolem VV a Bárty.

tap G two
Bůh odpouští, JÁ NE!

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » ned 08. pro 2013 7:28:18

Takovej Chrome OS je bez připojení k netu k ničemu, protože tam je v cloudu už úplně všechno.
Za cloud, odkud si nikdo nepřečte moje data (ne bezpečný, to by musel ještě někdo ručit za to, že se má data neztratí) považuju takový, kde jsou moje data zašifrovnána na mém počítači a až pak odesílána.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“