Pokecwifi router

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
lumir82
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: úte 01. čer 2010 14:00:40
Reputace: 0

wifi router

Příspěvek od lumir82 » ned 06. čer 2010 14:31:38

mam v planu koupit wifi router ale nevim jaky tak kdyby mi nekdo poradil byl bych moc rad ...
duležite je aby mel co nejvetší dosah na cene nezaleži....
dik za každou radu ...




Uživatelský avatar

GMKcz
Androiďák!
Příspěvky: 429
Registrován: pon 09. lis 2009 20:56:32
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS2 + GTab 8.9
Twitter: http://www.twitter.com/GMKcz

Re: wifi router

Příspěvek od GMKcz » ned 06. čer 2010 17:25:27

pokud na ceně nezáleží tak bych volil takto: http://www.alza.cz/linksys-wrt54gl-wire ... d57902.htm
sám mám asus ale nepříjemně lehce píská mám ho v kuchyni takže v noci neruší ale beru to jako velké mínus..
Obrázek

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
lumir82
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: úte 01. čer 2010 14:00:40
Reputace: 0

Re: wifi router

Příspěvek od lumir82 » pon 07. čer 2010 15:32:15

zajimalo by mě kolik ma ten routr dosah protože mame docela velkou zahradu a vletě bych chtel brouzdat po netu i v pergole ....
posezení na zahrade mam asi 200 metru od domu a je to pres 2 cihlove zdi ...
dik za každou radu vubec se v tom nevyzam ...... :help:

Uživatelský avatar

atom631
Stálý androiďák
Příspěvky: 213
Registrován: čtv 05. bře 2009 18:34:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 3
Bydliště: Praha - východ

Re: wifi router

Příspěvek od atom631 » pon 07. čer 2010 16:43:04

Nejlepší by asi bylo dát někde v půli cesty repeater, protože bych řekl, že to dosáhne jen těžko.. To bys musel mít směrovou anténu, ale ty zdi... Asi by to chtělo nejdřív vyzkoušet :shifty:
T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
lumir82
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: úte 01. čer 2010 14:00:40
Reputace: 0

Re: wifi router

Příspěvek od lumir82 » úte 08. čer 2010 12:56:48

a stim by to šlo http://www.alza.cz/ovislink-wae-005ag-d129730.htm co k tomu potrbuju .... :help:


Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12626
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 43
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: wifi router

Příspěvek od ramon.dexter » úte 08. čer 2010 13:27:40

lumir: možnost je jeden slabší router pro dům a pro zahradu udělat jednoduchý AP nasměrovaný přímo na tu zahradu. A možná zkus silnější anténu (15dB)
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
lumir82
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: úte 01. čer 2010 14:00:40
Reputace: 0

Re: wifi router

Příspěvek od lumir82 » úte 08. čer 2010 13:42:52

mohl bys mi tu hodit odkaz at vim co koupit potrebuju wifi routr a neco kolem toho domu alespon do 200 metru
dik za kazdou radu ....

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12626
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 43
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: wifi router

Příspěvek od ramon.dexter » úte 08. čer 2010 14:00:51

lumir: wifi router hledej nějakej kvalitnější. Mám vyzkoušenej D-link. Wifi AP doporučuju taky D-link. Anténa stačí obyčejná všesměrová, ale aspoň tak 15dB.

Tyhle pořiď třeba dva (cena je lidová).

Kód: Vybrat vše

http://www.alza.cz/bezdratovy-wifi-router-d-link-di-524-d71983.htm
Jeden měj jako router, druhej jako AP. Prostě dvě sítě.

K tomu stačí jedna tahle anténa:

Kód: Vybrat vše

http://www.alza.cz/ovislink-wai-101-vnitrni-d84255.htm
Má tam udávanej dosah až 600m, ovšem pokud jsou mezi tebou a anténou zdi, výkon jde dost rapidně dolů.
Já mám jedno AP pro připojení v mým pokoji a na zahradě, pro připojení v dolní patře domu mám další router. Na tom AP pro zahradu mám tu 10dB anténu. AP je za oknem. Pokud vyjdu ven, na natebooku mám signál dobrej, ale na mobilu mám ve vzdálenosti cca 15m sotva dva dílky signálu (což neni moc). Takže si nemaluj že by ti stačil jeden router a silná anténa (zvlášť na těch 200 metrů - to ani náhodou, tam by pomohla jedině směrová anténa).
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
lumir82
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: úte 01. čer 2010 14:00:40
Reputace: 0

Re: wifi router

Příspěvek od lumir82 » úte 08. čer 2010 14:28:50

no zatim to mam takhle ...dyž koupim ten routr a tu antenu a dam si to na okno tak by to mohlo jit ...pujde to pripojit k tomu menu routru (myslim ten novy wifi)
Přílohy
DSC_0028.jpg
DSC_0028.jpg (193.95 KiB) Zobrazeno 3034 x

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12626
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 43
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: wifi router

Příspěvek od ramon.dexter » úte 08. čer 2010 14:35:24

lumir: samozřejmě. Tak to mám udělaný. Schéma sítě u mě doma je asi takový:

wifi prvek od poskytovatele (anténa) --- hlavní router ---- switch ---- malý AP pro zahradu.

z hlavního routeru mají rozvedenou síť rodiče v přízení, mě jde ze switche síť v patře a zároveň i to AP pro zahradu.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
lumir82
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: úte 01. čer 2010 14:00:40
Reputace: 0

Re: wifi router

Příspěvek od lumir82 » úte 08. čer 2010 14:40:37

takze stači mi koupit jen ten routr a tu antenu nic vic nepotrebuju ... ja jen at vim at si to mužu objednat vše najednou ...
dik moc za rady jsem fakt pres tyhle veci lama ...

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12626
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 43
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: wifi router

Příspěvek od ramon.dexter » úte 08. čer 2010 14:59:12

místo omlouvání toho že jsi lama neni od věci si něco najít a nastudovat.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
lumir82
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: úte 01. čer 2010 14:00:40
Reputace: 0

Re: wifi router

Příspěvek od lumir82 » úte 08. čer 2010 15:20:39

a na co potom je tohle forum aby si lidi radili ne ....

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
lumir82
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: úte 01. čer 2010 14:00:40
Reputace: 0

Re: wifi router

Příspěvek od lumir82 » čtv 10. čer 2010 8:30:54

takze ten Dlink s tou antenou funguje bezvadne ale jen doma venku uz je to slabota musim koupit nejakou antenu na strechu mohl by nekdo zase poradit at se nezdrzuju ...
dim moc za kazdou radu ...

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
lumir82
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: úte 01. čer 2010 14:00:40
Reputace: 0

Re: wifi router

Příspěvek od lumir82 » čtv 10. čer 2010 9:03:15

http://www.alza.cz/smerova-antena-wavea ... d84721.htm tohle uz musi stacit na celou zahradu co mysite ..

BY ADMIN: Pokud nikdo neodpovedel tak pouzivej editaci posledniho prispevku. Na tohle se neda koukat!

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: wifi router

Příspěvek od radegast » pát 11. čer 2010 5:44:47

... a nenapadlo Tě, že těch 200 m musí zvládnout i mobil? A o tom dost pochybuji.
Pokud má s tím problém router....
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
lumir82
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: úte 01. čer 2010 14:00:40
Reputace: 0

Re: wifi router

Příspěvek od lumir82 » pát 11. čer 2010 9:47:32

takze ten routr je slaby tak to myslis koupil jsem ten D_link ...jinak jsem te nepochopil ...

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12626
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 43
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: wifi router

Příspěvek od ramon.dexter » pát 11. čer 2010 10:28:52

lumir: ten router by měl mít webový rozhraní. Otevři si ho a nastav si vyšší vyzařovací výkon, to dost pomáhá.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

radegast
Moderátor
Příspěvky: 3750
Registrován: úte 06. dub 2010 16:39:00
Reputace: 26
Typ mobilu / ROM: Nexus 5X 32GB
Mobil 2 / ROM: 8.0.0
Bydliště: Vendryně
Kontaktovat uživatele:

Re: wifi router

Příspěvek od radegast » pát 11. čer 2010 11:10:54

Já jenom, že mobil musí taky cosi sem tam poslat routeru, a jestli tu uvažujete, že router samotný, s větší anténou, se zvýšeným výkonem a já nevím co ještě, bude mít s tím problémy, tak jak, sakra, chcete po mobilu (s omezeným výkonem, nějakou anténkou) aby něco vyslal tak aby to 200 metrů vzdálený router chytil.
Jako wifi není jenom jednosměrný přenos, tak jako např. televize. Tu jde o obousměrnou komunikaci. A co z toho že jeden řve aby ho druhý slyšel, když ten druhý mluví šeptem.
Nexus 5X
Nováčci, používejte tlačítko HLEDEJ a podívejte se na AndroidWIKI

Uživatelský avatar

Dark_Dave
Stálý androiďák
Příspěvky: 201
Registrován: úte 22. pro 2009 14:09:09
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Hero

Re: wifi router

Příspěvek od Dark_Dave » čtv 17. čer 2010 17:54:42

Nazdar panove :-) mel chtel bych pozadat o radu ... jsem student(takze cim levneji tim lip :-D) a chtel bych nejaky wifi router domu probelm je v tom ze nevim co vybrat ... mel sjem doma tu smulu mit jeden D-link, ale na ten muj hero nevidel (a ano byl b/g a byl viditelny) tak bych se chtel zeptat co mate vy doma ?
Black Hero - 2 GB MicroSD - Vodafone Student
Moje aplikace

Uživatelský avatar

atom631
Stálý androiďák
Příspěvky: 213
Registrován: čtv 05. bře 2009 18:34:26
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SGS 3
Bydliště: Praha - východ

Re: wifi router

Příspěvek od atom631 » čtv 17. čer 2010 18:38:34

Kdyz budes sikovny, tak sezenes peknej router na aukru klidne za 300,- nebo i min. Ja mam zyxel 660HW a funguje i rok po koupi bez problemu (byl pouzity). Koupil jsem ho za 255 korun. Takze pro co nejlepsi cenu doporucuju rozhodne aukro :thumbup:
T-mobile G1 -> Samsung galaxy S3 -> Ulefone be touch 2


Greep

Re: wifi router

Příspěvek od Greep » stř 23. čer 2010 11:57:38

Poradte mi prosim router co umi wake on lan? zatim jsem nasel http://wifi.aspa.cz/ovislink-airlive-wm ... mm-z81471/ nemate s touto znackou zkusenosti?

Uživatelský avatar

cipisek712
Stálý androiďák
Příspěvky: 137
Registrován: pon 25. říj 2010 10:45:47
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE Grand X In
Tablet: Plácačku na mouchy zatím nemám
Bydliště: Ostrava

Re: wifi router

Příspěvek od cipisek712 » sob 11. pro 2010 11:37:29

Není nahodou ten černý modem Atlanta (cisco) lool take zmetky opravujem v Asusu xD
http://www.ztedevices.com/product/smart ... 52d1c.html
ZTE Grand X In - Ice Cream Sandwich 4.0.4 - CPU = 2x 1,6 GHz Intel Atom Z2460 x86 RAM = 970MB GPU = PowerVR SGX540


1alan
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 21. čer 2011 17:13:11
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: xperia x10

Re: wifi router

Příspěvek od 1alan » úte 21. čer 2011 17:15:37

Jde použít xperii x10 jako router???????
Dik.....

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host