PokecJaký datový tarif používáte ??

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

garman406
Stálý androiďák

Re: Jaký datový tarif používáte ??

Příspěvek od garman406 » pát 17. dub 2009 13:01:30

matata píše:TO me2d09: DÍKY DÍKY DÍKY!!!!!!!!!!!!!!

Omlouvam se za sve nezl¨nalosti portu a protokolu, jak uz jsem rikal, nejsem zadnej IT :( :)

z Tveho prispevku je konecne videt ze tomu nekdo rozumi opravdu a poradne a jsem samozrejme i rad ze si mi dal v urcitych vecech za pravdu.

Pokud i na tvuj prispevek budeou negativni reakce, tak uz na tohle forum fakt nepachnu... jeste jednou diky za popsani odbornych vyrazu a faktu...

Je to presne tak jak rikas, akorat jsem nemel dostatecne odborne informace (vyrazy pro urcite veci)....
:D :DD :) :oops: :P :roll: :twisted: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
O.K. Zní to přesvědčivě,vycházel sem z toho,co mě "několikrát" řekl operátor + co sem se dočet na netu.
Tak aby sme to uzavřeli....proč mě teda bylo naúčtováno těch 600kč? Chcete mě říct,že mě okradli? Pochybuju,že sem běžel na aplikacích,který neměli ten správný port či protokol.Každopádně už to řešit nebudu.Když budu zase volat operátorovi,tak si zase vyslechnu hromadu h....n a nic se nezmění.
G1 mám za 1kč,tak mě ten paušál za I+ nezabije,mam neomezenej internet a mam aspoň klid i jistotu,že nebudu platit nic navíc.
Je smutný,že v T-Mobilu dělají idioti,co ví h...o,ale buď je to z jejich strany záměr,nebo jsou vážně tupý!
Berte tento příspěvek i jako omluvu z mojí strany,ale vycházel sem z toho,co sem slyšel já... :|

matata
Robot
Typ mobilu / ROM: GNEXUS

Příspěvek od matata » pát 17. dub 2009 13:07:19

joo covece, to kdybych vedel.... oni by to hlavne meli vedet na t-mobile, za jaky presne data to bylo.. pokud ti to nejsou schodpny rist tak bych jim to nezaplatil... resil jsem treba reklamaci moji babicky, ktera mela zaplaceno volani na pevne linky zdarma a najednou ji nauctovali za volani na pevnou linku... to se asi proste stane no... ale je hloupost to platit...

Xmaster

Jaký datový tarif používáte ??

Příspěvek od Xmaster » pát 17. dub 2009 18:59:01

ja mam trif od T-M za 0kč limit 5Gb na mesic rychlost nevim sem omezen pouze na edge zatim sem se na G nedostal mam to na rok ale co chcete zadarmo kdyby mel nekdo zajem tak prodam tu G1 i stou kartou za 8000kč je to twist karta do brezna 2010 je net zadačo tel. mam od minuleho tydne myslim ze od stredy z t-mobil. vse mama jeste v krabici az na tel a nabijecku kdyby nekdo mel zajem tak 733189063

d.f.h
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od d.f.h » pát 17. dub 2009 20:21:17

Xmaster píše:ja mam trif od T-M za 0kč limit 5Gb na mesic rychlost nevim sem omezen pouze na edge zatim sem se na G nedostal mam to na rok ale co chcete zadarmo kdyby mel nekdo zajem tak prodam tu G1 i stou kartou za 8000kč je to twist karta do brezna 2010 je net zadačo tel. mam od minuleho tydne myslim ze od stredy z t-mobil. vse mama jeste v krabici az na tel a nabijecku kdyby nekdo mel zajem tak 733189063
Cože?
T-Mobile G1 bílý - říkám mu Kryťák :-)
Zajímá vás Blu-ray, HDTV a vysoké rozlišení v domácí elektronice? HDmag.cz je tu pro vás!

halm
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Google Nexus S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od halm » pát 17. dub 2009 22:13:49

Miro píše:Tak zdravim ,dnes mi dorazi novy G1 tak mam par dotazu..
Pujdu mi v nem SIMKA od O2?
Kdyz budu mit internetovy tarif od o2 za 150kc mesicne s FUP 150MB, budu za neco platit? Podle o2 webu budu mit kazdou stranku zdarma. Doma mam wifi takze to budu pouzivat na cestach obas mapy, email, icq asi ty 3hod denne, bude tech 150MB staci, nebo si mam priplatit a za 390,-/m mit FUP 500MB? diky za odpoved
O2 simka Ti bez problémů poběží, pouze při prvním zapnutí musíš nechat jednou neúspěšně proběhnout přihlášení k gmail účtu. V okamžiku, kdy vyskočí chybová hláška, tak přes tlačítko MENU se dostaneš do nastavení APN, kde si zadáš nové APN pro O2. Parametry viz Wiki.
Ohledně internetového tarifu O2 jsem odpovídal o pár příspěvků výše.

rajen
Nové Androidě

Příspěvek od rajen » sob 18. dub 2009 15:29:00

Zdravím vsechny, tak dnes me prisla faktura od T-Mobile, mam aktivovany tarif Surf/mail
a po měsíci pouzivani: Mapy,Lokola,Icq + stahovaní aplikaci z Marketu a nasledne aktualizace,
prohlizeni stranek ani koruna navic vse v ramci pausalu Surf/mail samozrejme jsem neprekrocil
FUP 100 MB který je u toho tarifu.

Musim ale rict ze net v G1 pouzivam jen v praci a pri ceste domu ale ICQ mam spustený porad,tak
ze pro ty ktery maji na dosah wifi nebo net doma a nechtej stahovat pres G1 velkej obsah dat je
tenhle tarif dostatecnej akorat ste omezeny tim FUP 100 MB za měsíc po prekroceni FUP se vse
pak plati. tak snad tohle info nekomu pomuze se rozhodnout jakej datovej tarif v G1 pouzit.

MrPedro
Robot
Typ mobilu / ROM: G1 + SE X 10 mini + Nexus S + Huawei D2 + XNote 4G
Mobil 2 / ROM: RR-N-v5.8.3
Twitter: mrpedrocz
Tablet: Ainol Novo 7 Paladin, Acer Iconia tab A71

Příspěvek od MrPedro » sob 18. dub 2009 16:22:49

rajen píše:...Musim ale rict ze net v G1 pouzivam jen v praci a pri ceste domu ale ICQ mam spustený porad,tak
ze pro ty ktery maji na dosah wifi nebo net doma a nechtej stahovat pres G1 velkej obsah dat je
tenhle tarif dostatecnej akorat ste omezeny tim FUP 100 MB za měsíc po prekroceni FUP se rychlost snizi do konce zuctovaciho obdobi . t...

Protokoly zdarma se vztahují jen na APN Internet a APN WAP v síti T-Mobile ČR. Využití služby Postm@n přes POP3
zdarma v rámci zvýhodnění Surf+ a Twist Surf+ vyžaduje specifické nastavení telefonu, více
na http://www.t-mobile.cz/postmanpop3. Neomezený přístup k e-mailu zdarma v rámci zvýhodnění Surf&Mail+ je platný
pro příjem a odesílání pošty prostřednictvím protokolů POP3/IMAP4/SMTP, provoz Nokia Mail for Exchange
(nebo jiné aplikace ActiveSync) se vztahuje jen na porty 443 a 80.
Pro zákazníky, kteří mají internetové zvýhodnění Surf+ nebo Surf&Mail+ aktivované od 12. 12. 2007 (nepřetržitě
se obnovující), platí dřívější verze ceníku a podmínek, které jsou k dispozici na http://www.t-mobile.cz. Přechod na novou
verzi zvýhodnění je možný zdarma zasláním zprávy GPRS A SRF (pro Surf+) nebo GPRS A SAM (pro Surf&Mail+)
na číslo 4603.

Při uzavření nové smlouvy na dobu určitou nebo prodloužení stávající smlouvy spolu s pořízením Nokia E66, E71,
N95, iPhone 3G, Sony Ericsson Xperia X1, Sony Ericsson G502, T-Mobile MDA Compact IV, T-Mobile MDA Touch,
T-Mobile MDA Vario IV nebo T-Mobile G1 za zvýhodněnou cenu platí pro Internet+ zvýhodněný měsíční poplatek
399 Kč bez DPH (474,81 Kč s DPH). Zvýhodněný měsíční poplatek je podmíněn závazkem využívání Internet+ po
dobu 12 měsíců a je poskytován po dobu trvání Účastnické smlouvy (maximálně po dobu 24 měsíců).
Nabídka zvýhodněné ceny Internet+ a Surf&Mail+ neplatí pro zákazníky s Rámcovou smlouvou.

Po překročení fup bude rychlost pro odesílání a stahování dat omezena na 16 kb/s
.:. XIAOMI Redmi Note 4g .:. RR-N-v5.8.3 .:. root .:. MIUI .:. Vodafone .:.

coolna

Příspěvek od coolna » ned 19. dub 2009 22:41:51

tak dneska mam posledni den meho prvniho zuctovaciho obdobi s G1 a jeden muj postreh: cely mesic sleduju objem prenesenych dat pres NetCounter a cisla souhlasila s merakem FUP na t-zones. Dneska na to koukam, abych zjistil, jak si stojim, a zkusebne kdyztak mirne pretahl (v planu bylo tak 100,5 - 101 MB dle NetCounteru) a t-zones hlasi jen 95,3 MB (G1 hlasila uz 101,5). Tak jsem pustil 2 videa z youtube, zaroven probehla i nejaka ta synchronizace (celkem cca 4,8 MB) a za chvili se t-zones aktualizovaly - pribylo tam pouze 2 MB. Takze dle t-zones jsem vycerpal jen 97,3 MB za mesic a na G1 mam 107,15 MB. Tahal jsem youtube, trochu i mapy, market, icq (IM+ a HiAIM) a samo web a mail + sync calendar a contacts.

A jen tak bokem - me zas na prodejne tvrdili, ze zrovna s youtube by problem byt nemel, ze spis budou placeny jen ty mapy :lol: Pokud tahle diskuze nebude ukoncena, tak dam vedet, co prislo na fakture.

coolna

Příspěvek od coolna » ned 26. dub 2009 19:15:24

[quote="coolna"]tak dneska mam posledni den meho prvniho zuctovaciho obdobi s G1 a jeden muj postreh: cely mesic sleduju objem prenesenych dat pres NetCounter a cisla souhlasila s merakem FUP na t-zones. Dneska na to koukam, abych zjistil, jak si stojim, a zkusebne kdyztak mirne pretahl (v planu bylo tak 100,5 - 101 MB dle NetCounteru) a t-zones hlasi jen 95,3 MB (G1 hlasila uz 101,5). Tak jsem pustil 2 videa z youtube, zaroven probehla i nejaka ta synchronizace (celkem cca 4,8 MB) a za chvili se t-zones aktualizovaly - pribylo tam pouze 2 MB. Takze dle t-zones jsem vycerpal jen 97,3 MB za mesic a na G1 mam 107,15 MB. Tahal jsem youtube, trochu i mapy, market, icq (IM+ a HiAIM) a samo web a mail + sync calendar a contacts.

tak faktura 861 - tzn. za data navic ani tuk

matata
Robot

Příspěvek od matata » ned 26. dub 2009 21:33:51

Kde vidim kolik mi zbyva z Fup to nikde na t-mobile nemuzu najit...

manik.luke
Androiďák!

Příspěvek od manik.luke » úte 28. dub 2009 12:32:28

Tak tu mate slibovane foto vyuctovani od t-mobile.. myslim ze to mluvi za vse :-D
Mel sem Surf&Mail+
Takže pretahl jsem download limit ktery byl 100MB asi o 80 MB , takze sem stahl 180MB. A to jsem vyuzival služby jako, google mapy, martket, icq, im, meil, web, a proste celou dobu online, icq sem mel zaplé treba i 8 hodin denne..
A nic víc za data sem neplatil :-D jen tam mam nejakych 10Kb ale to nwm co je .. 0,50 Kc :-D

Kliknutim zvecite
http://imgup.irrlicht3d.cz/soubor/a982d ... 131301.jpg
(dluhu si nevsimejte, doslo jim to pozdeji no :-D)

ale limit mi nestacil, 100MB jsem dosahl cca za tyden, takze sem si poridil internet + za 400Kc + dph :-D a jsem happy
matata píše:Kde vidim kolik mi zbyva z Fup to nikde na t-mobile nemuzu najit...
Musis se prihlasit a pak Muj t-mobile -> internet -> FUP limit

coolna

Příspěvek od coolna » stř 29. dub 2009 20:37:04

tech 50 haliru za data jsem mel na fakture taky - cert vi, za co to je.

btw - ted pry t-mobile spustil nejakou uctovaci aplikaci, ktera zacala rozlisovat, jak jsou data vyuzita - tzn. zda brouzdate, stahujete maily nebo jedete pres icq apod. A spouste lidi "mirne" povyskocily ucty. Ma tu s tim nekdo zkusenost?

skooopa
Droid
Typ mobilu / ROM: Motorola BackFlip
Twitter: @fireskopa
Tablet: Nexus 7
Rom: CM7/ofiko 4.1.1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skooopa » stř 29. dub 2009 21:38:13

Mam vodafone nastalo (nebo tak nejak) takze jsem nejak nic nepocitil :-) a do 3 GB se vejdu :lol:
Jinak po koui G1 jsem mel Tmobile kartu (200kc kredit) a zdarmy (tedy pry podle operatora ale fakt mi 40 kc odecetli)
ale spis jde o to ze po par (10-15 ) aplikaci byl kredit kdesi -60kc...sim sla do kose poridil jsem vodafone zadne zavazky a naklaby od 150-750 mes...
Obrázek
Fackováním se hloupost odnaučit nedá
Nepiste mi SZ s banálním dotazem! Od toho je tu tlacitko HLEDAT!

manik.luke
Androiďák!

Příspěvek od manik.luke » stř 29. dub 2009 22:18:00

no u me to vlastne splnilo to co mi tvrdil operator, takze nwm no.. leda ze by kazdej operator vedel enco jinyho a pak uz jen zalezi na kteryho natrefite..

H03
Nové Androidě

Příspěvek od H03 » čtv 30. dub 2009 13:07:29

Zkusím přidat i trochu mých zkušeností. Než jsem si Surf+ aktivoval, tak jsem si přečetl celou diskuzi a dospěl k názoru, že snad platit nebudu nic. Nicméně po aktivaci se mi začal zvedat samovolně účet (používal jsem jen operu, wikitude a mapy). Tak jsem dnes zašel na pobočku T-mobilu, kde seděly tři slečny. Jedna se mě ujala a myslím, že toho do této chvíli lituje:-) Nejprve začala, že to mám špatně nastavené (vyvráceno), pak že chodím na e-maily (to jsem se jí taky snažil vyvrátit a opravdu jsem nešel ani přes http ani přes pop3, ale neúspěšně, protože v počítači měla záznam ,že jsem byl), následovala docela komická situace, kdy mi říkala, že mi aktualizovali software telefonu přes GPRS a to je taky placené (takže já už Cupcake mám kdyby něco :-)). Nakonec jsme sepsali stížnost a teď budu 30 dnů čekat na vyjádření T-mobilu. Sečteno podtrženo, osobně souhlasím s těmi co tvrdí, že by se nemělo platit nic navíc, ale realita je jiná a proto si po aktivaci a brouzdání další den zjistěte, zda Vám to T-mobile nenaúčtoval návštěvu E-mailu jako mně (ač na maily chodím pouze přes Wi-fi). Jo a nakonec perlička. Naúčtovali mi i měsíc Surf+, který má být zdarma.

PePa
Nové Androidě

Příspěvek od PePa » čtv 30. dub 2009 13:52:48

H03 píše:Jo a nakonec perlička. Naúčtovali mi i měsíc Surf+, který má být zdarma.
V t-mobile maji neskutečný bordel, až se tomu nechce věřit :geek: . Já osobně si nemůžu moc stěžovat. Mám S+M a už třetí měsíc mi za něj účtují 0 Kč. Momentálně ten jejich bordel miluju. :ugeek: :D :ugeek:. Příští měsíc mi určitě příjde faktura na 150 000Kč.

matata
Robot

Příspěvek od matata » čtv 30. dub 2009 14:03:05

Ale pozor!!! SURF+ nestaci!!! Staci Surfmail+...
Zjistil jsem to nedavno kdyz jsem prakticky omylem kliknul v gmailu uplne dole je odkaz kde je poslednich 5 Ip adres ktery se k uctu prihlasili a krome jinyho je tam i jak se k uctu prihlasili (http, pop3, imap) , byla tam take ip adresa t-mobile s pripojenim POP3! Takze pozor, nezkoumal jsem proc jak a kdy ale nekdy g1 vyuziva k gmailu pop3.... Tzn. surf+ nestaci, musis mit surfmail+

H03
Nové Androidě

Příspěvek od H03 » čtv 30. dub 2009 14:52:11

Aha, takže v tom případě mi to účtují oprávněně. A jak by bylo jednoduché, kdyby o tom byli konzultanti informování a řekli mi to. Zkusím tedy změnit na SaM+ a uvidím co se bude dít dál, doufám že to půjde změnit hned a ne až po měsící užívání S+, který je v tom případě nepoužitelný.

manik.luke
Androiďák!

Příspěvek od manik.luke » čtv 30. dub 2009 15:04:05

H03 píše:Aha, takže v tom případě mi to účtují oprávněně. A jak by bylo jednoduché, kdyby o tom byli konzultanti informování a řekli mi to. Zkusím tedy změnit na SaM+ a uvidím co se bude dít dál, doufám že to půjde změnit hned a ne až po měsící užívání S+, který je v tom případě nepoužitelný.
a kolik ti nauctovali? myslim ze mas narok na slevu 50%(ucet) na ten net u g1

H03
Nové Androidě

Příspěvek od H03 » čtv 30. dub 2009 15:06:34

Naúčtovali mi normálně těch cca 120 Kč za S+ a nějaké další peníze za surfování mimo tarif. Sleva myslím platí jen na nejdražší Internet+ nebo se mýlím?

kosmik
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Note 2
Tablet: Transformer PAD 300

Příspěvek od kosmik » čtv 30. dub 2009 15:11:00

Sleva je pouze na internet+, nikoliv na levnější tarify. Mě minulý týden přišel účet na plnou cenu za internet+ a při reklamaci mi neustále bylo opakováno, že netuší, jak se to mohlo stát. Jako omluvu jsem dostal příští měsíc celý paušál zdarma. Tak uvidím, jestli to vyúčtování zase nepodělají... :DD

manik.luke
Androiďák!

Příspěvek od manik.luke » čtv 30. dub 2009 15:15:17

ja nemyslel na pusal internetu.. ale 50% sleva nato co si prosurfoval ne?

kosmik
Nové Androidě

Příspěvek od kosmik » čtv 30. dub 2009 15:23:39

Myslím, že běžná cena za prosurfované kb je stále stejná. O slevě přímo na účtovaná data jsem nic neslyšel. Nebo se pletu?

H03
Nové Androidě

Příspěvek od H03 » čtv 30. dub 2009 15:27:31

Myslím, že když řekneš, že jsi ty data prosurfoval nechtěně, tak těch 50% dávají. V mém případě se o to snažit nebudu všiml jsem si účtování mimo paušál hned a zastavil datové přenosy, takže mám navíc asi 10 Kč:-)

manik.luke
Androiďák!

Příspěvek od manik.luke » čtv 30. dub 2009 15:44:05

jj, rekni ze to bylo nechtene, ze si nevedel atd.. meli by ti dat slevu 5o% .. taky podle toho kolik ti uctovali

kosmik
Nové Androidě

Příspěvek od kosmik » čtv 30. dub 2009 16:33:36

Asi opravdu záleží na účtované částce. Když jsem měl minulý rok platit 4000 za data bylo mi odpuštěno 100%, ale musel jsem se dohadovat, že to je chyba na straně pracovníka značkové prodejny, který byl idiot. T-mobile má totiž neskutečný bordel v tom, co vlastně má účtovat. Naposledy v pátek mi operátor tvrdil, že youtube a podobně je zdarma pouze v rámci internet+ a jak zde čtu, taky tomu tak není. Popis služby je jedna věc, ale realita u t-mobilu vypadá zase jinak. Já osobně mám internet+, ale hlavně z důvodu FUP 2GB na měsíc.

manik.luke
Androiďák!

Příspěvek od manik.luke » čtv 30. dub 2009 16:45:01

na jak sem postnul to moje vyuctovani, tak sem byl aji na youtube, stahoval sem mapy, aplikace, meily.. a proste vse jako na norm PC , a uctovany mi nic nebylo

ondra_:)
Stálý androiďák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ondra_:) » pát 01. kvě 2009 12:27:42

Alias75 píše:Ahoj .
Zajímalo jaký kdo používá datový tarif a jestli se mu zdá dostatečný nebo naopak naprosto nedostačující.
Ideální by byl formát :
Operátor : T-Mobile
Název : Surf a Mail
FUP : 100MB/měsíčně
Cena : 236,-
Učtování : 0,06 Kč APN Internet Za připojení např ICQ , SKYP jinak data neomezeně.
Podle mého je to pro telefon tohoto typu G1 docela špatný.Prohlížení webu přes Web n Walk nebo například Operu nebo vestavění prohlížeč v G1 je serfování neomezené.Jinak ICQ , Skype , stahování map a podobné to vše je placené. Výše napsaným tarifem.
Tak když máš surfování přes prohlížeč zadarmo, tak používej meebo :). G1 ještě nemám, ale dělám to tak na pučených mobilech :)
T-Mobile G1 White - zatim ;).. čeká se na SGS 2 :)

hhitmen
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Samsung galaxy note 2

Příspěvek od hhitmen » sob 02. kvě 2009 8:02:54

Zdravim lidi takze mel bych dotazecek aktivoval sem si SURF+ a chtel sem se zeptat jaky prohlizec si mam stahnout aby to pres teho SURFa+stahl sem si operu ale nikde tam nevidim moznost prepnout se na port80 nebo staci jen protocol HTTP ?

A na ICQ a podobne ptakovinky staci normalne meebo? nerad bych nejakej soft kterej si bude uctovat mimo tarif :)

Drake77
Nové Androidě

Příspěvek od Drake77 » úte 05. kvě 2009 17:50:28

mám surf and mail a už přišlo i vyučtování a vše zdarma i meebo kterým se připojuji na icq účet.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“