PokecCell location

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
VtG
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 26. úno 2009 17:45:51
Reputace: 0

Cell location

Příspěvek od VtG » pát 06. bře 2009 10:33:18

Ahoj!
Zhruba 3 dny pozoruju ze mobil v urcite lokalite (Tabor a okoli) nezameri mou pozici podle cell location. BTSky proste nedavaji GPS koordinaty. Priklad:
Jedu z Tabora do Prahy a zamerovani mi zacne fungovat az u Benesova. Mate nekdo podobne zkusenosti?
V.




Uživatelský avatar

fabian
Stálý androiďák
Příspěvky: 244
Registrován: čtv 20. lis 2008 13:46:36
Reputace: 0
Twitter: fabiancz
Bydliště: Czech Republic
Kontaktovat uživatele:

Re: Cell location

Příspěvek od fabian » pát 06. bře 2009 11:00:22

Myslim, ze to mozne klidne je. Na Google Developer Day nam rikali, ze Google buduje databazi GPS tak, ze sbira informace od uzivatelu Google Maps v mobilech. Takze jsou urcite nejake nezmapovane oblasti. Myslim ale, ze kdyz tam projedes se zapnutou GPS, tak by si tim mohl Googlu pomoct tuto lokalitu zmapovat;) Tvuj telefon by mel odesilat data o poloze BTS, ktere pak budou ulozeny v Google databazi.
Aspon tak jsem to pochopil ja. Mozna ze uz spolupracuji i s nekterymi operatory a ziskavaji od nich CellID i s GPS pozici. Ze zacatku to ale delali tak, jak jsem popisoval vyse.
Už mě to flashování nebaví tak, jako dřív ..


Autor tohoto vlákna
VtG
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 26. úno 2009 17:45:51
Reputace: 0

Re: Cell location

Příspěvek od VtG » pát 06. bře 2009 11:05:30

No jasne to mi prijde logicky ... spis je zajimavy, ze minuly tyden to fungovalo! Jelikoz mam cerstve flashnuto na ADP 1.1+JF 1.43 tak nevim jestli to neni zpusobene tim. Cili kdyby nekdo projizdel zminovanou lokalitou at to vyzkousi a da vedet :-)
V.

Uživatelský avatar

moneytoo
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: sob 14. úno 2009 13:07:30
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Cell location

Příspěvek od moneytoo » pát 06. bře 2009 12:02:35

Google Maps a My Location (BTS) používám na WM a Androidu v Táboře i na cestách do Prahy a naprosto bez problémů...


Autor tohoto vlákna
VtG
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 26. úno 2009 17:45:51
Reputace: 0

Re: Cell location

Příspěvek od VtG » pát 06. bře 2009 12:07:01

Hmm tak toho jsem se obaval ... jak jsem psal predtim ... pred flashnutim mi to fungovalo v Tabore taky. Kdy naposled jsi to zkousel?
V.



Autor tohoto vlákna
VtG
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 26. úno 2009 17:45:51
Reputace: 0

Re: Cell location

Příspěvek od VtG » ned 08. bře 2009 10:29:22

Takze zkousim to od patku (6.3.) do nedele a stav je porad stejny. BTS vraci pouze CID,LAC a silu signalu apodob. ale GPS souradnice ne.
Telefon jsem preflashnul z ADP na RC9, takze tim to snad take nebylo.
V.

Uživatelský avatar

moneytoo
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: sob 14. úno 2009 13:07:30
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Cell location

Příspěvek od moneytoo » pát 13. bře 2009 21:26:30

Nikdy jsem s tím neměl problémy, ale teď jsem ve stejné situaci. Měl jsem zapnuté Google Maps (WM) při cestě z Prahy a u Tábora koukám, že se mi poloha zastavila někde u Bystřice u Benešova. Tábor/Bechyně, vždycky jsem se tady chytnul, ale teď to prostě neumí určit moji polohu.
Jestli to nebude nějak souviset s tím, jak T-Mobile vyměňuje všechny BTS a u toho je taky přečíslovává...


Autor tohoto vlákna
VtG
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 26. úno 2009 17:45:51
Reputace: 0

Re: Cell location

Příspěvek od VtG » pát 13. bře 2009 22:48:37

OK ... takze je to zrejme jen nejaky lokalni vypadek. Dik za info.

Uživatelský avatar

moneytoo
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: sob 14. úno 2009 13:07:30
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Cell location

Příspěvek od moneytoo » stř 18. bře 2009 10:54:46

Tak jsem koukal na pár buněk a bohužel je to tak, přešíslovali lac z 9540 na 9550 (cid zůstal stejný).


Autor tohoto vlákna
VtG
Nové Androidě
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 26. úno 2009 17:45:51
Reputace: 0

Re: Cell location

Příspěvek od VtG » ned 22. bře 2009 15:54:57

No tak dnes uz to jede.

Uživatelský avatar

moneytoo
Stálý androiďák
Příspěvky: 248
Registrován: sob 14. úno 2009 13:07:30
Reputace: 0
Kontaktovat uživatele:

Re: Cell location

Příspěvek od moneytoo » ned 22. bře 2009 17:01:56

Nechal jsem G1 běžet delší se zaplou GPS a vypadá to, že to opravdu updatovalo lokace podle toho kde jsem se pohyboval. Alespoň tady kde bydlím to hodilo na střed z míst, kudy jsem zatím prošel. :)

Uživatelský avatar

mak
Androiďák!
Příspěvky: 384
Registrován: pát 16. led 2009 16:50:38
Reputace: 0

Re: Cell location

Příspěvek od mak » ned 22. bře 2009 17:14:57

moneytoo píše:Nechal jsem G1 běžet delší se zaplou GPS a vypadá to, že to opravdu updatovalo lokace podle toho kde jsem se pohyboval. Alespoň tady kde bydlím to hodilo na střed z míst, kudy jsem zatím prošel. :)
hezke ;) takze maknu a nasi btsku co mame na chate postupne presunu treba na antarktidu ;o)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů