PokecGmail - vyhození zbytečných složek.

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Jilke
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: OP3

Gmail - vyhození zbytečných složek.

Příspěvek od Jilke » stř 06. srp 2014 9:59:01

Používám Gmail v Thunderbirdu a v mobilu mám oficiální aplikaci. Podařilo se mi vyhodit (pro mě) zbytečné složky jako Starred, Important,Outbox. Ale v mobilu stále zůstavají. V administraci jsem odškrtl "zobrazovat v IMAP" a pořád tam jsou. Dá se stím něco dělat?
2014-08-06 08.57.37.png
2014-08-06 08.57.37.png (136.52 KiB) Zobrazeno 1059 x

Gu$houn*
Droid
Typ mobilu / ROM: Pixel 3a stock + root
Mobil 2 / ROM: Pixel 3a stock / OP5 [6/64] stock + root
Tablet: Vodafone Smart Tab 4G / cm11 + xposed

Re: Gmail - vyhození zbytečných složek.

Příspěvek od Gu$houn* » stř 06. srp 2014 11:24:32

Taky jsem řešil ty složky, nepodařilo se mi to, takže od zavedení těch super cool složek jsem to přestal používat a přešel na jinou aplikaci.

[sntfrmnxs4]

Autor tohoto vlákna
Jilke
Stálý androiďák

Příspěvek od Jilke » stř 06. srp 2014 11:37:21

Smím se zeptat jakou používáš? Zkousim K-9, ale řekl bych, že mnohem víc žere baterku.

Gu$houn*
Droid

Příspěvek od Gu$houn* » stř 06. srp 2014 12:30:40

That's the one. :palec: K-9 je skvělý klient /podle mého/, potažmo zkus Floating mail [gp], ten je založen na K-9 a má vyskakovací okénko, když ti přijde mail, dobrá věc, používám oba, každý na jiný ROMce a oba super /navíc můžeš mezi nimi přenášet nastavení, takže pokud jsi si už nastavil K-9, můžeš přes export/import nastavit i FM/.

P.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » stř 06. srp 2014 13:07:27

No, používat na Gmail jiného klienta, než orig. je s prominutím pořádná blbost. Ztratí se tím totiž ta zásadní vlastnost gmailu, že ta orig. aplikace se nemusí pořád pravidelně připojovat k serveru a kontrolovat poštu. Přesto je trvale na příjmu a čeká na push notifikaci, ale přitom netahá žádná data. U jiného klienta musí být nastaveno časté připojování, což žere baterku i data. Nemluvě o tom, že u gmailu nemůže nastat problém s odesíláním pošty, pokud můj SMTP server je odmítán některými poskytovateli internetu (když jsem připojen na cizí wifi).

Jilke:
Orig. Gmail klient nejede přes IMAP, takže nastavování složek zobrazovaných přes IMAP na to nemá vliv. Aplikace gmailu je jen vzdálený klient webového gmailu a bude pořád zobrazovat všechny složky, které na serveru máš. Jediná možnost je smazat složky ve webovém gmailu. Přesněji řečeno, orig. klient si nehraje na složky, ale rozděluje podle štítků. Tak se podívej na nastavení štítků. Určitě kvůli tomu nepřecházej k jinému klientovi, viz. výše. Jinak K-9 je super, taky ho používám, ale je pro účty mimo gmail.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Gu$houn*
Droid

Příspěvek od Gu$houn* » stř 06. srp 2014 13:14:15

Neměl jsem nikdy problémy ani s odesílánín ani s baterkou, je to pouze o tom, jak si to člověk nastaví. Navíc prostě nebudu používat aplikaci, která mi nevyhovuje, jenom proto, že je od googlu, to samý jako hangouts na sms. A když jsi u push notifikací, K-9 je s gmailem umí taky.

P.

// ok, tak jsem na to speciálně koukal do gmailu a ty stupidní složky se sociálníma sítěma apod vypnout už jdou, nicméně v době, kdo to tam přidali, tak to vypnout nešlo, a tím jsem si jistej, jelikož mě fakt nas*alo, když mi to začalo maily z yt házet do tý složky sociální sítě a nedalo se s tím nic udělat, ať jsem to přenastavil jakkoliv, stále to tam bylo, proto jsem vyhodil Gmail a přidal si gmail do K-9, ale i tak, ničeho nelituju a měnit to zpátky nebudu.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » stř 06. srp 2014 13:28:25

Tady jde o princip, aplikace gmailu funguje úplně jinak, než jakýkoliv jiný mailový klient a nejde funkčně nahradit. Zejména s tím odesíláním. Možná ještě problém neměls, ale počkej, on se objeví zrovna když budeš potřebovat nutně odeslat někde na cestách mail :-) Jinak ta aplikace gmailu je vlastně zrcadlo webového gmailu, takže se všechno včetně zobrazovaných složek (štítků) nastavuje ve webovém rozhraní, ne v aplikaci gmailu. V tom je možná ten zakopaný pes, proč se ti něco nedařilo.

píšu z mobilu
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Gu$houn*
Droid

Příspěvek od Gu$houn* » stř 06. srp 2014 13:36:07

Ne, dělal jsem to přes web, maximum, čeho jsem tenkrát docílil, bylo to, že zmizely ty ostatní a zůstaly tam jen ta default a sociální sítě, kterou jsem tam ale taky nechtěl, to ale za boha nešlo, tak jsem to po pár dnech odpískal úplně, to nastavení, které jsem před chvílí měnil, to tam vůbec nebylo, asi to tam přidávali postupně a já jsem utekl dříve, než to tam stačili dát. :|
No nic, smažu z pa gapps removeru jednu řádku a uvidíme, třeba mu dám zase šanci. :palec:

P.

Autor tohoto vlákna
Jilke
Stálý androiďák

Příspěvek od Jilke » stř 06. srp 2014 14:56:45

Co se týče štítků, tak v prohlížeči je mám nastavené "skrýt" a pořád tam jsou (v mobilu). Google taky moc neporadil, takže to asi stále nejde. Mě právě nejvíc se líbí náročnost baterie. Při používání app Gmail jsem nezaznamenal zvětšenou spotřebu a pokud jo, tak minimálně. Nicméně asi přejdu třeba na K9, protože budu používat další účet, který od Google není.
Co se týče toho K-9, v nastavení jsem našel "Refresh IDLE connection" - jak to máte nastavený?
Teď dotaz za bludišťáka - mám nějaký zprávy ve spamu, v Thunderbirdu jsou, v prohlížeči jsou, ale v mobilu v aplikaci Gmail nejsou. čím to?

Gu$houn*
Droid

Příspěvek od Gu$houn* » stř 06. srp 2014 18:08:10

Jako řeknu ti, že mi to dalo, než jsem to našel, příště napiš, kdes to objevil, mám to na 24 minut, asi to je default, nepamatuju se, že bych to někdy měnil. Nevím, co všechno, ale pokud povolíš push notifikace, plno těch nastavení se nepoužívá, ač je můžeš měnit, někde to tam je myslím napsaný.
A SPAM se mi v mobilu taky neobjevuje, ale neřeším to, protože je to SPAM... :D Ale taky přidávám jednoho bludišťáka do placu ...

[sntfrmnxs4]

Autor tohoto vlákna
Jilke
Stálý androiďák

Příspěvek od Jilke » čtv 07. srp 2014 7:35:18

To já bych byl rád, kdyby ten spam tam byl, sem tam se mi stane, že mi někdo napíše a skončí to ve spamu a člověk se pak ani nedoví, že mu něco přišlo :) Behem pristiho tydne plne preskocim na K-9, musim se priznat, ze me trochu odradil, je tam spousta nastaveni, mám rád jednoduchý věci :DD Takže říkáš, jen povolit PUSH pro vsechny složky, PULL zakazát a tim to končí?

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » čtv 07. srp 2014 7:42:28

Alternativních emailových klientů je dost - od K-9, přes nástupce Kaiten mail až po třeba Aqua mail. Zajímavej je třeba i CloudMagic.

Autor tohoto vlákna
Jilke
Stálý androiďák

Příspěvek od Jilke » čtv 07. srp 2014 22:44:25

Tak jsem nainstaloval CloudMagic a vypadá to luxusně. Pouze bych řekl, že notifikace jsou trochu spožděný, choděj tak minutu-dvě pozadu, ale to nic není :palec: :palec: :palec:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“