Pokec"nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
djha53k
Robot
Příspěvky: 1001
Registrován: ned 11. srp 2013 9:12:54
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: SG S6
Rom: origoš
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

"nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od djha53k » pon 22. pro 2014 18:31:45

Kvuli Samsung TV vs Synology NAS - DLNA nefunguje jsem v našem AP TP-Link WR1043ND přeinstaloval origoš Firmware Version: 3.13.15 Build 140319 Rel.41339n (vše fungovalo OK) na DD-WRT.
Jenže na něm manželce začalo padalo Wifi připojeni, dokonce, když se pokusila poslat z notebooku něco na NAS, tak se celý AP shroutil a musel jsem vytáhnout napájecí kablel, aby se vůbec probral :roll: :cry:

Takže po pár dnech jsem se zas vrátil na origoš Firmware Version: 3.13.15 Build 140319 Rel.41339n. Jenže bohužel problémy s Wifi nadále přetrvávají :( I když už se aspon celý AP nekousne, ale notebook se odpojí od Wifi a musí se na něm odpojit od síte, zakázat Wifi, povolit Wifi a připojit k síti. Někdy dokonce ani tohle nepomůže a musí se notebook restartovat :?

Dále Wifi na manželky mobilu (S4mini) taky začalo blbnout - odpojuje se, hlásí jednu čárku, i když je cca 2 metry od AP. Můj OnePlus One zatím OK, i když taky nemám plný signál na 2 metry od AP...

Ted jsme byli celý víkend u rodičů, Ti mají taky AP Wifi TP-Link (levnější verzi) a tam notebook fungoval naprosto OK.
Takže podezírám DD-WRT, že nějak AP odrovnalo :facepalm:

Otázka je, co se AP mohlo stát, jak to zjistit a jak to případně opravit???
Připojení po UTP kabelech (PC, TV, NAS) běhá normálně 1Gbit, takže tam zatím OK...
Předem díky za rady...


>> www.investicnigramotnost.cz <<
Nokia 3210 > Nokia 6310i > Nokia 6230 > iPhone3G > Nokia C02-01 > Xiaomi Mi2SC > Oneplus One > SG S6


Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22660
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od LivArt » pon 22. pro 2014 20:17:41

Dělal jsi po tom posledním flashi tovární reset? Ještě by bylo dobrý tam zkusit znova hodit ten poslední fw.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
djha53k
Robot
Příspěvky: 1001
Registrován: ned 11. srp 2013 9:12:54
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: SG S6
Rom: origoš
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od djha53k » pon 22. pro 2014 22:00:43

No naběhlo to v tovarnim nastaveni, takže hádám, že dělat reset po čistý instalaci FW od výrobce asi nemá cenu, ne???
A tohle je poslední vydaní FW od TP-Linku...


Tak další problémek... chtěl bych dát přístup na NAS "z venku" švárovi...
Po vnitřní síti (192.168.*.*) se na NAS přes SFTP dostanu OK, ale když to zkusí švára z venku, tak se na NAS nedostane.

Naposledy jsem nastavil AP na:
Service Port: 99
Internal Port: 22
IP Address: "NAS IP"
Protocol: ALL
Status: Enabled

Udělal jsem si i účet na ddns.net, ale ani přes to to nejde :?
Že by nějaký blokování na straně UPC??? :cry:
>> www.investicnigramotnost.cz <<
Nokia 3210 > Nokia 6310i > Nokia 6230 > iPhone3G > Nokia C02-01 > Xiaomi Mi2SC > Oneplus One > SG S6

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22660
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od LivArt » pon 22. pro 2014 22:02:14

A připojuješ se na ten port 99? Nebo jakej máš důvod směřovat vnější komunikaci z tohohle portu na port FTP (22)?
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
djha53k
Robot
Příspěvky: 1001
Registrován: ned 11. srp 2013 9:12:54
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: SG S6
Rom: origoš
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od djha53k » pon 22. pro 2014 22:04:49

No samozřejmě:
MojeVeřejnáIP:99 ... a nic
MojeID.ddns.net:99 ... a nic

No nescel jsem vystavit přímo port 22 na iNet, ale nakonec jsem to zkusil i s tím, ale taky nic...
Si říkám (možná naivně), že když to bude jiný port než klasický sFTP, tak na to nebudou roboti z iNetu tak útočit :oops:
>> www.investicnigramotnost.cz <<
Nokia 3210 > Nokia 6310i > Nokia 6230 > iPhone3G > Nokia C02-01 > Xiaomi Mi2SC > Oneplus One > SG S6


Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22660
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od LivArt » pon 22. pro 2014 22:07:38

Ty nemáš statickou veřejnou IP, že to taháš přes DDNS?
Když chceš použít jinej port, musíš to specifikovat i na straně klienta. Boti na to klidně útočit, ať to bude kdekoliv, protože udělat scan portů není až taková věda.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
djha53k
Robot
Příspěvky: 1001
Registrován: ned 11. srp 2013 9:12:54
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: SG S6
Rom: origoš
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od djha53k » pon 22. pro 2014 22:11:06

No nemám, holt UPC, co bys scel ;)

Tohle mám v AP:
IP Address: 86.49.*.* Dynamic IP
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 86.49.*.1
DNS Server: 213.46.172.36 , 213.46.172.37

A tohle teď ve Forwarding:
ID Service Port Internal Port IP Address Protocol Status Modify
1 22 22 192.168.*.* ALL Enabled

- zkutečné údaje nahrazeny *

No ale stejně to nefunguje :? :cry:

edit: když to zkusím z PC (ve vnitřní síti), tedy z 192.168.x.z na NAS 192.168.x.y, tak se na sFTP dostanu OK.
Ale jakmile zkusim z PC (mýho nebo švagrova) na DDNS:22 nebo DynamickáIP:22, tak to nejde :?
Naposledy upravil(a) djha53k dne pon 22. pro 2014 22:14:09, celkem upraveno 1 x.
>> www.investicnigramotnost.cz <<
Nokia 3210 > Nokia 6310i > Nokia 6230 > iPhone3G > Nokia C02-01 > Xiaomi Mi2SC > Oneplus One > SG S6

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22660
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od LivArt » pon 22. pro 2014 22:13:22

Ještě si zjisti, jestli ta adresa je aspoň veřejná - na who.is bys to měl vidět hned.
Je možný, že UPC má nasazenej firewall a příchozí spojení prostě filtruje, u tohohle providera bych se tomu nedivil.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
djha53k
Robot
Příspěvky: 1001
Registrován: ned 11. srp 2013 9:12:54
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: SG S6
Rom: origoš
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od djha53k » pon 22. pro 2014 22:16:31

Jak zjistím esli je veřená? V tý záplavě textu na who.is sem se nikdy nevyznal :oops:
Spoiler:
% This is the RIPE Database query service.
% The objects are in RPSL format.
%
% The RIPE Database is subject to Terms and Conditions.
% See http://www.ripe.net/db/support/db-terms-conditions.pdf

% Note: this output has been filtered.
% To receive output for a database update, use the "-B" flag.

% Information related to '86.49.24.0 - 86.49.48.255'

% Abuse contact for '86.49.24.0 - 86.49.48.255' is 'abuse@upcbroadband.cz'

inetnum: 86.49.24.0 - 86.49.48.255
netname: UPC-BROADBAND-XXIV
descr: UPC Ceska republika, a.s.
country: CZ
admin-c: MK23104-RIPE
tech-c: MK23104-RIPE
tech-c: MCR1-RIPE
status: ASSIGNED PA
P.S. přidal jsem pár vět do přechozího příspěvku :idea:
>> www.investicnigramotnost.cz <<
Nokia 3210 > Nokia 6310i > Nokia 6230 > iPhone3G > Nokia C02-01 > Xiaomi Mi2SC > Oneplus One > SG S6

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22660
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od LivArt » pon 22. pro 2014 22:17:55

Hned na titulce who.is vidíš tvou IP adresu. A ta se musí shodovat s tou, kterou máš teď přidělenou v routeru na WAN portu.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16661
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od ludekbrno » pon 22. pro 2014 22:20:48

UPC myslím dává standardně veřejné IP, ale ne statické.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
djha53k
Robot
Příspěvky: 1001
Registrován: ned 11. srp 2013 9:12:54
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: SG S6
Rom: origoš
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od djha53k » pon 22. pro 2014 22:22:21

Esli myslíš: Your IP address is 86.49.x.x, tak ano, shodují se :palec:

- když to zkusím z PC (ve vnitřní síti), tedy z 192.168.x.z na NAS 192.168.x.y, tak se na sFTP dostanu OK.
- ale jakmile zkusim z PC (mýho nebo švagrova) na DDNS:22 nebo DynamickáIP:22, tak to nejde :?
>> www.investicnigramotnost.cz <<
Nokia 3210 > Nokia 6310i > Nokia 6230 > iPhone3G > Nokia C02-01 > Xiaomi Mi2SC > Oneplus One > SG S6

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22660
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od LivArt » pon 22. pro 2014 22:23:03

OK, tak můžeš klidně zkusit adresovat nějakej hodně vysokej port. Nebo si nejdřív povolit vzdálenou administraci routeru a zkusit se k ní zvenčí připojit.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
djha53k
Robot
Příspěvky: 1001
Registrován: ned 11. srp 2013 9:12:54
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: SG S6
Rom: origoš
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od djha53k » pon 22. pro 2014 22:27:39

No tak to jsem ještě nikdy nedělal, takže ani netuším kde se to na AP nastavuje... takže mi asi nezbyde než sedět u PC a telefonovat se svárou. :DD

Ale obávám se, že když to nefunguje teď tak s tím stejně nic dalšího nevymyslím... :?
Forwarding je nastaven - viz příspěvky výše a nefunguje to, takže nevím co víc nastavit...

Když tam dám zas DD-WRT, tak se obávám, že se AP bude zas při větších Wifi přenosech kousat :facepalm:

Takže co? :cry:
>> www.investicnigramotnost.cz <<
Nokia 3210 > Nokia 6310i > Nokia 6230 > iPhone3G > Nokia C02-01 > Xiaomi Mi2SC > Oneplus One > SG S6

Uživatelský avatar

Sentello
Robot
Příspěvky: 950
Registrován: ned 12. zář 2010 19:01:42
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: One Plus 2

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od Sentello » pon 22. pro 2014 22:52:50

Ddwrt je super FW, ono taky docela záležitost i na verzi FW. Podívej se na Ddwrt forum v příslušné sekci najdi vlákno pro tvůj router a přečti si zkušenosti ostatních uživatelů- ne všecky buildy jsou stabilní

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22660
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od LivArt » pon 22. pro 2014 22:53:11

S DD-WRT jsem měl více méně pořád akorát problémy, dopadlo to tak, že na mý 941 jsem přehodil zpátky stock a jede to. Nicméně já jsem to flashoval přes telnet a pak jsem dělal reset.
Když nastavíš administraci v sekci Security -> Remote managment na IP 255.255.255.255 a necháš port 80, tak by ses měl na ten router dostat odkudkoliv přes tu aktuálně přidělelnou adresu, ale i přes DDNS adresu.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
djha53k
Robot
Příspěvky: 1001
Registrován: ned 11. srp 2013 9:12:54
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: SG S6
Rom: origoš
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od djha53k » pon 22. pro 2014 22:55:30

OKi, tak zítra zkusím towarní reset ještě... a pak se uvidí, pokud ani pak nepůjde Forwarding, tak fakt nevím...
Přístup z venku na AP mi stejně moc nepomůže, když to nefunguje už ted...

Nic jdu zdobit stromečet... Ježíškovi se musí trošku pomoct.. má toho moc...
zatím díky.. :palec:
>> www.investicnigramotnost.cz <<
Nokia 3210 > Nokia 6310i > Nokia 6230 > iPhone3G > Nokia C02-01 > Xiaomi Mi2SC > Oneplus One > SG S6

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22660
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od LivArt » pon 22. pro 2014 22:57:40

Já bych ten router pomalu balil a chystal na reklamaci, protože tohle chování wifi není určitě standardní. Klidně si současnou konfiguraci zálohuj, udělej reset a obnov, měly by se zálohovat jen hodnoty, žádný provozní a dočasný data.

Sentello: DD-WRT bude super, až se najde někdo, kdo bude u Atheros jednotek řešit problémy. Zatím problémy akorát s každou verzí přibývají a nikdo je neřeší.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

unavix
Kyborg
Příspěvky: 8444
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB
Kontaktovat uživatele:

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od unavix » úte 23. pro 2014 0:05:34

Ddwrt jede na 1043 úplně bez potíží. Router je stabilnější než se stock. V případě takových potíží je buď vadný router nebo chyba v instalaci ddwrt. Tipnul bych variantu dvě.
Jinak 1043 v.1 není zrovna nejlepší železo pro práci s nasem a přístupem z venku.

@telefon
Bůh odpouští, JÁ NE!

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od nofu » úte 23. pro 2014 0:30:32

Bych to hlavně zkoušel bez DDNS, když znáš současnou IP adresu. A myslim si, že ve finále nebudeš DDNS ani potřebovat, UPC změní IP adresu jen v případě, že vypneš modem a odpojíš od něj ten koax. kabel na více než 24h. Jen vyplej modem může bejt, a IP to nezmění. Samo může nastat nějaká zvláštní situace, že něco předělávaji bo tak, a může se změnit, ale u nás se to teda léta nestalo. Dokonce sem měl problém to přinutit, aby mi to IP změnilo.

Jinak pravidlo máš dobře, takhle musí fungovat.

A nevim, nikdy sem to nezkoušel, jak dlouho trvá, než se novej záznam na DDNS zpropaguje, to přeci nemůže bejt hned. Nebo se mejlim?

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
djha53k
Robot
Příspěvky: 1001
Registrován: ned 11. srp 2013 9:12:54
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: SG S6
Rom: origoš
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od djha53k » úte 23. pro 2014 16:06:05

Hm, tak AP jsem kupoval 29.10.2011, takze reklamace asi tezko :?

DDWRT jsem instaloval presne dle navodu na DDWRT foru.
Po kabelech vse jede jak ma... jen ta Wifi blbne, i kdyz taky ne vsem...

edit: da se nejak otestovat, ze ten Wifi model je fakt v pr... ??? Se mi fakt neschce kupovat novej, kdyz si nejsem jist, ze je to tim... Hlavne sem se od koupe tohodle o AP vubec nezajimal, takze ted co ted koupit, fakt netusim :(
>> www.investicnigramotnost.cz <<
Nokia 3210 > Nokia 6310i > Nokia 6230 > iPhone3G > Nokia C02-01 > Xiaomi Mi2SC > Oneplus One > SG S6

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22660
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od LivArt » úte 23. pro 2014 16:12:52

Zkus to ještě jednou přeflashovat a udělat reset po flashi.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
djha53k
Robot
Příspěvky: 1001
Registrován: ned 11. srp 2013 9:12:54
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: SG S6
Rom: origoš
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od djha53k » úte 23. pro 2014 16:22:42

Timhle myslis ju TL-WR1043ND_V1_140319 ???
A pak Factory reset... no po 20hod, az prijdu z prace, to zkusim a napisu...

DDWRT jsem daval v24 PreSP2 [Beta] Build: 21061: WR1043N(D) v1.x Firmware - Webflash image for first installation - factory-to-ddwrt.bin z 2013-04-25
A, pak kvuli problemum s Wifi, na nej potom [other downloads] 12-11-2014-r25628: tl-wr1043nd-webflash.bin z 2014-12-11

edit> Ciste naaaahodou nekdo z Prahy (4) by tu nebyl, kdo ma doma zbytecny AP? Jen na otestovani, zas vratim :idea: :yes:
Naposledy upravil(a) djha53k dne úte 23. pro 2014 18:22:14, celkem upraveno 1 x.
>> www.investicnigramotnost.cz <<
Nokia 3210 > Nokia 6310i > Nokia 6230 > iPhone3G > Nokia C02-01 > Xiaomi Mi2SC > Oneplus One > SG S6

Uživatelský avatar

unavix
Kyborg
Příspěvky: 8444
Registrován: stř 05. led 2011 20:56:35
Reputace: 148
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB
Kontaktovat uživatele:

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od unavix » úte 23. pro 2014 20:10:46

Tady máš poslední verze FW ddwrt pro 1043 v.1
http://dd-wrt.com/site/support/other-do ... -preSP2%2F
Bůh odpouští, JÁ NE!

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od nofu » úte 23. pro 2014 20:49:45

Čistě náhodou sem z prahy 4, z jižáku. Nějakej starší router se mi to fláká. Otázkou je, co chceš testovat?

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
djha53k
Robot
Příspěvky: 1001
Registrován: ned 11. srp 2013 9:12:54
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: SG S6
Rom: origoš
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od djha53k » stř 24. pro 2014 1:21:27

Nofu: chci otestovat zda na jinym AP budu mit na 2m taky jen 2 carky na mobilech a zda kdyz dam z notebooku prenest film na nas tal zda AP nebo Wifi adapter na notebooku umre.

Delam na Chodove, zitra nocni (Vaaaaanoce....)...

Unavix: diky mrknu... nejaxem zapomnel na darky, takze testovani AP se odsouva na pozdeji...
>> www.investicnigramotnost.cz <<
Nokia 3210 > Nokia 6310i > Nokia 6230 > iPhone3G > Nokia C02-01 > Xiaomi Mi2SC > Oneplus One > SG S6

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od nofu » stř 24. pro 2014 9:11:38

No, hnedle ti můžu pučit nějakej stařičkej Asus (tušim WL-500g Deluxe - wifi jen 54Mbit), v kterym mam přefleshovanej firmware, aby v tom chodil modem na mobilní připojení od O2 (asi OpenWrt). Novej router jsem právě objednal v CZC, tam budou mít otevřeno v sobotu, takže hned v sobotu koupim a budu ti moct pučit WR1043ND.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
djha53k
Robot
Příspěvky: 1001
Registrován: ned 11. srp 2013 9:12:54
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: SG S6
Rom: origoš
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od djha53k » stř 24. pro 2014 9:43:26

Diky, jenze my v patek odjizdime mimo Prahu, takze to nechame na pristi rok.
Dnes a zitra mam nocni, takze pres den budi spat a pak hned odjizdime.
Toz si tohle necham jako prvni vec ToDo na rok 2015 ;)
Az budu zas v Praglu, taxe ozvu.
Diky moc... klidny Vanoce...
>> www.investicnigramotnost.cz <<
Nokia 3210 > Nokia 6310i > Nokia 6230 > iPhone3G > Nokia C02-01 > Xiaomi Mi2SC > Oneplus One > SG S6

Uživatelský avatar

nofu
Droid
Příspěvky: 2758
Registrován: ned 11. srp 2013 18:37:35
Reputace: 45
Typ mobilu / ROM: Honor 20 Pro
Mobil 2 / ROM: LG G3 32GB - FulmicsROM 8.0

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od nofu » stř 24. pro 2014 9:46:23

Já zas vodjíždim po novém roce a dokud tu nebude teplejc, rozuměj aby se dalo lítat na motorce, tak se nevracim :)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
djha53k
Robot
Příspěvky: 1001
Registrován: ned 11. srp 2013 9:12:54
Reputace: 9
Typ mobilu / ROM: SG S6
Rom: origoš
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: "nefukcni" AP TP-Link WR1043ND

Příspěvek od djha53k » čtv 25. pro 2014 1:27:02

Tak dekuji vsem za Vanocni podporu, ale dnes v noci, za pomoci kolegy sitare v praci se to podarilo rozchodit :clap: :palec:
Sice to neni SFTP, ale jen FTPS (FPT+TLS - takze login+heslo se neposila v plain textu), ale funguje to, uff :DD

Neprisli jsme na to proc to na portu 22 nefunguje, i kdyz je AP i NAS nastaveno tak jak ma, tak se proste zvenku na NAS nelze dostat...
Napise to Connected, OpenSSH... a zustane to vyset, zadnej error to nerekne :?

Zatim co FTPS funguje na jakymkolif portu si vymyslim, na AP jsem povolil port 21 routovany na NAS port 21 (puvodni, nakonec jsem to nastavil na vyssi), dale na AP jsem povolil datove porty... a vse funguje...
Spoiler:
HTTP/1.1 200 Connection established
220 XXXX FTP server ready.
AUTH TLS
234 AUTH SSL command successful.
>> www.investicnigramotnost.cz <<
Nokia 3210 > Nokia 6310i > Nokia 6230 > iPhone3G > Nokia C02-01 > Xiaomi Mi2SC > Oneplus One > SG S6

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů