PokecPomozte mi vybrat telefon

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Zamčeno

Autor tohoto vlákna
r0st4
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Omnia W

Pomozte mi vybrat telefon

Příspěvek od r0st4 » ned 01. úno 2015 15:11:46

Tak se čas definitivně nachýlil. V průběhu příštího, nejpozději popříštího týdne bych konečně rád obměnil telefon a je logicky načase se pro nějaký definitivně rozhodnout. A říkal jsem si, že když je tu taková koncentrace mobilních nadšenců, třeba mi pomůžete vybrat :D

Aktuálním favoritem je Xiaomi Mi4, které mě zaujalo jednak parádním designem, druhak luxusní hardwarovou výbavou. Cena sice není nejnižší, ale určitě ani přemrštěná. Co mě nutí pochybovat je primárně Android, vůči němuž mám s ohledem na zkušenosti se Samsungem, Sony a Huawei tak nějak zakořeněnou nedůvěru. Co jsem četl, MIUI je prý extrémně povedenou nadstavbou, která funguje jako blesk i po dlouhodobém (rozuměj x-měsíčním) používání, ale váhání nějak ne a ne odeznít. Taky jsem trochu nesvůj z provázanosti s čínskými aplikacemi a ze skutečnosti, že třeba Google Play se tam musí doinstalovávat krkolomně přes Mi Store.

Druhou možností v pořadí je Samsung Ativ S. U něho, stejně jako u Xiaomi Mi4, vnímám velmi pozitivně design. Bonusem je i fakt, že bych zůstal u Windows Phone (aktuálně mám Omnia W), které fungují opravdu parádně, navíc je čeká přechod na Windows 10, což by mohlo (ale taky nemuselo) být o to lepší. Proti je nicméně fakt, že je telefon už přeci jen dva roky starý (byť nemám strach z toho, že by byl pomalý; WP jsou v tomto směru skutečně parádně odladěný) a není úplně snadné dostat se k novému kousku. Ale cena je zase příjemných cca 6 tisíc.

Poslední volbou je pak iPhone 5, případně 5s, kde snad není potřeba nic moc vyjmenovávat. Relativně povedený design, perfektně sladěný hardware a software, tuna aplikací (mnohdy přednostně vydávaných). Velké mínus je ovšem cena, která je u toho "nejchudšího" pořád vyšší, nebo přinejmenším srovnatelná s tou u "nejlepšího" Xiaomi Mi4.

Byl bych vděčný v podstatě za jakýkoliv brainstorming, pokud možno s více lidmi s různými názory a zkušenostmi. Snáz se potom hledají mouchy u jednotlivých modelů a zvažují všechna pro a proti :)

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Re: Pomozte mi vybrat telefon

Příspěvek od LivArt » ned 01. úno 2015 15:16:47

Jestli máš špatnou zkušenost se Samsungem a jejich Touchwizzem, tak s MIUI na tom nebudeš o moc líp. S tou dlouhodobou rychlostí nemůžu souhlasit, samo o sobě to má naprosto extrémní nároky. Ale obrovskou výhodou je česká komunita, která se stará o překlady, takže máš vždy aktuální ROM i s Google aplikacemi (žádná podivná instalace, prostě tam je hned).
BTW nemáš jasno v základních věcech: Kolik do toho chceš dát, jak velký to má bejt a jak moc seš ochotný přejít na jiný OS. Obecně sis ten topic měl založit v aréně, tam je k tomu i šablona a vyhnul by ses té zbytečné obrovské slohovce.

Autor tohoto vlákna
r0st4
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Samsung Omnia W

Re: Pomozte mi vybrat telefon

Příspěvek od r0st4 » ned 01. úno 2015 17:32:01

Koukal jsem, ale Areny jsem si vubec nevsimnul. Pardon. Zkusim tedy dotaz smerovat tam. Tady prosim adminy o lock!

Zamčeno

Zpět na „Pokec“