PokecJaky telefon koupit?

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
w0lf
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Huawei P7
Twitter: w0lf_cz
Rom: EMUI
Kontaktovat uživatele:

Jaky telefon koupit?

Příspěvek od w0lf » úte 10. srp 2010 7:17:59

Zdravim,

rad bych doporuceni, jaky telefon si vybrat, ted mam VF 845, chtel jsem si ozkouset android a osvedcil se mi, tak bych chtel neco lepsiho... Premejslim nad Desire (ale tam by mi nejspis chybela HW klavesnice... nevim jak se na tom pise jen prez displej), nebo nad Samsung I9000 Galaxy S. Mohli by jste mi pomoct prosim, s vyberem telefonu? CCA do tech 10 - 11 tisic... Dulezity je, aby se na tom psalo dobre, melo to velkej a kvalitni displej na ovladani prstama a hlavne aby byl jaks taks citelnej na slunci (to u VF 845 neni temer mozne). Predem moc dekuji za rady :).

galnorek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: MultiPhone 5453 duo stock
Mobil 2 / ROM: huawei G300 cm11

Re: Jaky telefon koupit?

Příspěvek od galnorek » úte 10. srp 2010 7:31:23

Obě varianty jsou dobré,na obou se dobře píše na soft.klávesnici.Oba nemají jen TFT displej jako 845.Osobně bych volil desire.
small_kalendar2.jpg
small_kalendar2.jpg (8.11 KiB) Zobrazeno 3215 x
Přílohy
small_email3.jpg
small_email3.jpg (7.71 KiB) Zobrazeno 3214 x

yonah
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus One
Twitter: http://twitter.com/yonah

Příspěvek od yonah » úte 10. srp 2010 7:59:00

w0lf píše:Dulezity je, aby se na tom psalo dobre, melo to velkej a kvalitni displej na ovladani prstama a hlavne aby byl jaks taks citelnej na slunci (to u VF 845 neni temer mozne). Predem moc dekuji za rady :).
V tom případě Samsung Galaxy S.
oblíbené aplikace a hry.

Pupu
Androiďák!

Příspěvek od Pupu » úte 10. srp 2010 8:06:25

Z hlediska lepsi citelnosti na slunci bych doporucil spise Samsung Galaxy S, rovnez tak jeho o neco vetsi displej poskytne vice mista pro pohodlnejsi psani, ale moc velky rozdil proti Desire to nebude. Pro Desire zase mluvi Sense prostredi a HW tlacitka s optipadem spolu, navic Desire neni takovy lapac otisku prstu.
X10 - SIII - G3

slivamichal
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: LG G Flex 2
Tablet: Asus Transformer Book T100

Příspěvek od slivamichal » úte 10. srp 2010 8:09:26

Já bych měl celkem jasno a to znova HTC Desire. Rozměry mi vyhovují a větší (Samsung Galaxy S) bych již nechtěl. U Galaxy se mi líbí ten Super AMOLED displej, ale už se mi líbí méně materiály z kterých je vyroben a absence svítilny(pro někoho možná drobnost, ale v práci ji celkem dost využívám).U obou se bude psát cca stejně, ale je to jiné než na běžné klávesnici, ale dá se na to zvyknout celkem v pohodě :-).
HTC Desire, Windows Phone 8X (HTC), LG G Flex 2

wlcik
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Nexus 4

Příspěvek od wlcik » úte 10. srp 2010 8:29:17

Doporucil bych Galaxy S. A vyzkouset Swype. Je to prudce navykova a efektivni metoda psani.

Petrasek
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: HTC Desire

Příspěvek od Petrasek » úte 10. srp 2010 8:33:34

slivamichal píše:Já bych měl celkem jasno a to znova HTC Desire. Rozměry mi vyhovují a větší (Samsung Galaxy S) bych již nechtěl. U Galaxy se mi líbí ten Super AMOLED displej, ale už se mi líbí méně materiály z kterých je vyroben a absence svítilny(pro někoho možná drobnost, ale v práci ji celkem dost využívám).U obou se bude psát cca stejně, ale je to jiné než na běžné klávesnici, ale dá se na to zvyknout celkem v pohodě :-).
Ano neni to jako na bezne klavesnici. Komu ale chybi swype je alternativa - SlideIT - funguje naprosto stejne a na stejnem principu. Mam ji na desire a v pohode. nakonec ale stejne pouzivam klasickou klavesnici tam se da psat obema rukama. Na Swype nebo SlideIT to je dobre jen jednim prstem a pak se telefon blbe drzi. Teda alespon me.

Case
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » úte 10. srp 2010 16:04:04

Galaxy S je po nahrání nějakého nejnovějšího firmware až na občasné problémy s GPS (které se snad taky podaří vyřešit, Samsung do toho údajně upírá hodně úsilí) a možná absenci notifikační diody a trackballu/dpadu dokonalý telefon. Na slunci bezkonkurenční.

(Už teď se těším na další komentáře typu "koupil sis šunku a nedokážeš si to přiznat" ;) )

P1azer
Droid
Typ mobilu / ROM: 1+8 Pro
Tablet: Galaxy tab S5e LTE

Příspěvek od P1azer » úte 10. srp 2010 16:15:56

Já bych právě mohl mít Desire za pár šupů (možná za kačku), ale teda jestli T-M doplní skladové zásoby... a právě se bojím toho, že přechod z G1čky bude těžký, tedy co se té klávesnice týče. V podstatě dnes už píšu na klávesnici intuitivně a nejsem si jist,zdali je to na SW klávesnici tak rychlé a korektní psaní jak na HW... ?

-Pavel-
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Galaxy S23

Příspěvek od -Pavel- » úte 10. srp 2010 18:10:53

Case: na slunci je bezkonkurenční, to je možné, ale pokud má problémy s GPS, tak to je docela starost. Četl jsem tvé téma a super je upřímnost z jakou ličíš zkušenosti s GPS, ale problémy co jsem četl, jsou na vrácení telefonu. Pokud nemáš telefon jen na hraní her. :)
Samsung Galaxy S23 5G 256GB černá - Spigen Liquid Air Black Samsung Galaxy S23
Hi-Fi Yamaha A-S701 Silver, Marantz CD 6007 Silver, Quadral Argentum 590

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » úte 10. srp 2010 18:28:59

Na druhou stranu, v tom tématu vidíš jen jednu stránku mince. Ale zrovna včera jsem si říkal, že bych tam měl hodit i něco pozitivnějšího, takže možná.

A pro mě to teda důvod k reklamaci zatím pořád není, protože a) telefon, který bych dostal, by na tom byl úplně stejně, b) bylo by to zbytečně komplikované, c) evidentně se na tom pracuje a na update si klidně počkám a d) GPS pro mě zas TAK důležitá taky není. To třeba neschopnost VF845 lokalizovat uživatele BEZ GPS by mi vadila výrazně víc.
Naposledy upravil(a) Case dne úte 10. srp 2010 18:31:41, celkem upraveno 1 x.

-Pavel-
Kyborg

Příspěvek od -Pavel- » úte 10. srp 2010 18:31:37

Nezlob se, ale četl jsem pozitiva a bohužel v tomto případě převažují negativa, mluvím o GPS. Je zbytečné to rozebírat i tady, asi půjdu za tebou. :lol:

To že GPS nepoužíváš není argument. Za chvilku ti nepůjde psát a budeš argumentovat tím, že málo píšeš. A teď jdu do tebe, nevím o tak zásadním problému u Desire jeko máte problém s GPS u Galaxy.

Abych nebyl protivnej. Galaxy je rozhodně kvalitní telefon, pro někoho příjemný, pro někoho ne, ale to s GPS by zrovna mě jako maniakovi na navigace vadilo.

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » úte 10. srp 2010 19:20:12

Nezlob se, ale já na rozdíl od tebe mám ten telefon denně v ruce a zkouším s ním i stran té GPS poměrně hodně věcí, takže si troufám tvrdit, že o jeho chování a problémech vím o něco málo víc než ty ;) Jak kdosi velice trefně poznamenal tuším na XDA - GPS v Galaxy je schizofrenní. Někdy funguje naprosto skvěle, líp, než v jiných telefonech, a někdy začne vyvádět psí kusy. V tom zmíněném vlákně se řeší převážně to, když "vyvádí psí kusy", takže tam pochopitelně nenajdeš moc zmínek o té druhé polovině jejího chování.

Jinak to "GPS pro mě není až tak důležitá" neměl být ani v nejmenším nějaký argument pro nebo proti koupi tohohle telefonu, to byl jen jeden z důvodů, proč JÁ OSOBNĚ telefon nemám v plánu kvůli občasným problémům s GPS reklamovat. Nenapadlo mě, že by to mohlo nebýt očividné, ale asi mohlo...

Autor tohoto vlákna
w0lf
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od w0lf » pát 13. srp 2010 12:08:56

tak mam vybrano, zitra si jedu pro Desira, s 8GB kartou class 6, pouzdrem a folii, mesic starej za 9 600. Diky za rady... Doufam, ze jsem neprohloupil :D

janmensik
Nové Androidě

Příspěvek od janmensik » pát 13. srp 2010 15:11:44

Case: Tak zrovna GPS je věc, na kteoru se chces spolehnout. Ne že funguje občas dobře, občas špatně. To ti třeba při navigaci v cizím městě může pěěkně zavařit. Ano, pravděpodbně se to podaří odstranit jen aktualizací sw, ale do té doby je to dost významá překážka pro každého, kdo chce i příležitostně GPS využívat.

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » pát 13. srp 2010 15:28:08

To taky nikdo nepopírá. Ještě jednou bych si dovolil upozornit, že jsem jasně psal "pro mě není GPS až tak důležitá". A pak tedy i to, že si ale o jejím chování na Galaxy nejde udělat objektivní závěry z vlákna, které je určené k hlášení a řešení problémů s ní, jako se to evidentně pokouší dělat třeba právě JackalJackal.

-Pavel-
Kyborg

Příspěvek od -Pavel- » pát 13. srp 2010 15:32:04

Case: JackalJackal se o nic nepokouší a také nepsal o tom, že máš něco reklamovat, ale napsal, že takový telefon by vrátil. Nevím co chceš dokázat tím, že JackalJackal něco. Je to debata o koupi telefonu a špatně fungující GPS je pro mě dost velký problém, pro tebe asi né, v pořádku, ale proč na to případné zájemce neupozornit. ;)

Case
Kyborg
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Case » pát 13. srp 2010 15:41:07

Bereš si to zbytečně osobně, ta předchozí poznámka vůbec nebyla myšlena jako nějaký útok na tebe, sloužila jen pro ilustraci pointy. Nicméně prostě skutečnost, že sis úsudek o fungování GPS na Galaxy dělal na základě zmíněného "problémového vlákna", se nedá zpochybnit, protože to tady o pár příspěvků výš jasně píšeš. Nic víc, nic míň.

-Pavel-
Kyborg

Příspěvek od -Pavel- » pát 13. srp 2010 15:44:48

Nech už to být, nemá to smysl a rozhodně to neberu osobně. Nemám důvod brát něco osobně, jsme na fóru, kde se diskutuje. Autor tohoto vlákna si už vybral. ;)

Autor tohoto vlákna
w0lf
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od w0lf » ned 15. srp 2010 10:58:38

Jojojo, vybral jsem si, zatim jsem moc spokojen... snad budu i nadale. Muzete lock...

@telefon    

DromBAT
Nové Androidě

Příspěvek od DromBAT » pon 16. srp 2010 9:51:13

IPhone by som iste nekúpil :D:D:D inak.. nokiu N8 Alebo Xperiu 10 mini pro :D. IPhone mal problémy so signálom :((

Autor tohoto vlákna
w0lf
Androiďák!
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od w0lf » pon 16. srp 2010 12:24:54

co sem pletes iPhone?

Androidě
Robot
Typ mobilu / ROM: Moto X 2nd. 2014
Tablet: Lenovo TAB3-710F

Příspěvek od Androidě » čtv 19. srp 2010 8:00:51

Ja bych doporučil LG GT540 Optimus.výbava je výborná,rezistivní/odporový displej nevadí (při psaní SMS je to lepší volba) citlivost má dobrou,displej 320x48 je taktéž výborný jen někodo nepotěší pouze Android OS 1.6 mě osobně nevadí aplikací je stále dost a update na 2.1 Eclair snad bude také.Pokud jde o design tak ten se vážně povedl a tel. trochu liniemi připomíná staré úspěšné Viewty téhož výrobce...pokud jde někomu především o peníze tenhle mobil má poměr cena která se pohybuje od šedivek 4.2k přes offiko od O2 za 4.8 a dalších přes 5k moc dobrý.jako startovní Android mobil je to myslím lepší volba než zde zmíněný VF845 fotky dělá slušné a VGA video také.
PRIM
Motorola Moto G8 Power Black 4/64GB Android 10, updated to 11 on 2021

OLD Not used Xperia XA1 White Android 8.0.0 Oreo Official

OLD Not Used Motorola Moto X 2nd. Gen 2014
Custom ROM Victara 6.0.1 Team OctOS Oct-M

mohy
Stálý androiďák

Příspěvek od mohy » čtv 19. srp 2010 8:37:48

mozna ti uniklo,ze si autor vlakna vybral :lol:
HTC Desire

Androidě
Robot

Příspěvek od Androidě » čtv 19. srp 2010 10:26:10

Promiň nečetl jsem všechny příspěvky.Vím že jsem to sem měl napsat dříve a ne až teď když LG mám,ale jak se na něj díváš? není to špatný kup ne?
PRIM

mohy
Stálý androiďák

Příspěvek od mohy » čtv 19. srp 2010 11:04:00

je li to dotaz na me,tak odpovim NENI TO SPATNA KOUPE. Nicmene v mych ocich Optimus degraduje resistentni displej a 1.6 andr.
Jinak je to fajn pristroj,mozna nepravem opomijeny. Nicmene pisu jen osobni nazor.
Jinak nechapu to "ujistovani ze jsem nekoupil spatne".. to jsi mel vazne sondovat pred koupi...
HTC Desire

Androidě
Robot

Příspěvek od Androidě » čtv 19. srp 2010 11:36:14

Jasně hele jsem s ním spokojený zajímal mě ale názor ostřílených android users....možná jsem se špatně vyjádřil.Mě AndroidOS 1.6 stačí aplikací je dostatek a oficiální update na 2.1 Eclair od Google přes LG možná bude také a i kdyby ne neofiko na fórech třeba XDA či zde (ani na jednom zatím topic pro GT540není...je to poměrně nový foun)
Mě naopak rezistivní TFT vyhovuje více....u SMS,mailů a jinde nehrozí překlepy kldyž se dotknu na qwertz omylem sousedící klávesy...je potřeba maličko přitlačit a to mi vyhovuje.Citlivost je v pohodě podle mě i recenze na mobil.cz,naopak v tištěných mobilitách ji autor moc nechválil ale to je jeho pocit.

EDIT:
Tak jen doplním,oficiální update na 2.1 Eclair o kterém se šušká od chvíle kdy se GT540ka začala prodávat nejspíš bude: http://forum.mobilmania.cz/viewtopic.ph ... 1&start=60
Třeba Xperia X10 mini či Motorola MILESTONE se prodávají také jen s Android OS 1.6 ale udate mají stejně jako LG přislíbený.

Android OS 2.1 Eclair bude fajn,více účtů google (snad 2),lepší podpora exchange a další drobnosti a především na něm pojedou nové aplikace z marketu které 2.x vyžadují a na 1.6 tudíž nejdou.

Původně jsem se rozhodoval mezi HTC Wildfire,SE Xperia X10 mini a stávajícím LG GT540 Optimus.
Wildfire vypadnul protože podle recenzí a fór jsou v systému občasné prodlevy a hlavně jeho dostupnost je mizerná....prakticky nikde není skladem výrobce má problémy s dodávkou do evropy.
Xperia je fajn ale 2.6 displej je moc malý,tedy alespoň pro mě,jinak je to symaptický telefon.
Ovládá se výborně i přes malý displej to SE zvládnul bravurně ale na fotky,mapy a internet to již není ono..naproti tomu OPTIMUS má 3" a jeho rozměry jsou výborné do kapsy akorát...Wildfire s 3.2" je trochu větší a do kapsy je to jen tak tak...

No a jak čtu zde: http://www.mobilmania.cz/default.aspx?c ... 55%2c20441 tak hardwarově jsou tytopřístroje pokud jde o CPU a ostatní prakticky totožné...
PRIM

Odpovědět

Zpět na „Pokec“