Pokecrouter a dosah

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět
Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

router a dosah

Příspěvek od huskye » ned 22. bře 2009 20:53:04

Ahoj,
chci se zeptat, logicky to tak asi je, ale stejně, a´t neudělám blbost. Chci nějaký silnější wifi router do baráku, aby to dosáhlo i lépe na zahradu, je lepší koupit silnější anténu, nebo spíš router co má třeba tři antény? A kdyžtak k němu silnější antény potom? Nebo počet antén jen vylepšuje směry pokrytí, ale ne vzdálenost, díky :-)
líbí se mi třeba tento http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UL0UBIJD


Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)



svoon
Nové Androidě
Příspěvky: 22
Registrován: čtv 05. bře 2009 18:55:03
Reputace: 0

Re: router a dosah

Příspěvek od svoon » pon 23. bře 2009 7:59:37

cuzz,
ja bych si jine nez http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 70UD000ALQ nekoupil - mam ho uz leta, pred tim jsem mel predchozi generaci a max. spokojenost.
co se tyce tech anten, tak se priznam ze nevim. urcite tim ze jich tam je vic to nebude na vetsi vzdalenost.
o.

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: router a dosah

Příspěvek od huskye » pon 23. bře 2009 11:49:52

Já potřebuji právě co největší dosah, teda dosah asi jen 15 metrů, ale je to přes asi 5 stěn v cihlovém domě. Tak mě zajímá, jestli má na dosah vliv i větší počet antén, nebo jde jen o to, že 3 antény nasměruji do více směrů než jednu :-)
Díky, že jsi se ozval, aspoň snaha se cení ;-)
Domá mám router s jednou anténou, přes tři stěny v paneláku už je signál mizerný a z 6000kbps to udělalo asi tak 100kbps :-)
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)

Uživatelský avatar

Alias75
Androiďák!
Příspěvky: 269
Registrován: úte 24. úno 2009 10:52:30
Reputace: 0
Bydliště: Taková hacienda v ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: router a dosah

Příspěvek od Alias75 » pon 23. bře 2009 12:09:20

Co takhle cca dva kilometry v nestíněním prostoru . Se zdmi bys beněl jít pod 1000m .
http://www.extranotebook.cz/wi-fi-adapt ... ym-dosahem

A co k e klasické wifině použít APN.Mám tady dva od wifiny co jsem měl před tím.Kus za 200,- ti nechám , takhle to jde taky.
Největší životní moudro:Vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

HTC Wildfire, 2.3.3, CyanogenMod 7.0.0, ADW Launcher 1.3.6

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: router a dosah

Příspěvek od huskye » pon 23. bře 2009 12:28:54

a jak to vlastně funguje s tím APčkem? To ho stejně musim někam postavit a s routerem bude spojený přes wifi, takže vlastně stejně přijdu o nějakou rychlost, nebo to musí být spojené kabelem? Ale jinak když mi to nějak hezky popíšeš, tak bych to použil aspoň u sebe v bytě, mám tak blbě jakoby 4 místnosti za sebou a router s internetem je hned v první, se chellu nechtělo tahat kabel přes zeď. No a v té poslední místnosti je to už hodně mizerný a jak na potvoru tam je ložnice a kde jinde být s notebookem než v posteli :-D
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)


Uživatelský avatar

Alias75
Androiďák!
Příspěvky: 269
Registrován: úte 24. úno 2009 10:52:30
Reputace: 0
Bydliště: Taková hacienda v ČR
Kontaktovat uživatele:

Re: router a dosah

Příspěvek od Alias75 » pon 23. bře 2009 13:31:34

No tak bych se prvně zaměřil na naténu.Budeš tam mít ten standartní pahýl , který je dobrá akorát tak na dloubání v nonose.
Kouknul bych po nějaké cca 8 -12 dBi . Tám zvedneš signál rapidně.Třeba tady nebo tady podobně.

Když by to nepomohlo tak bych zvolil kabel někam na střed a tam bych připojil AP.Pak máš klid.Ale rozhodně bych šel nejdříve po anténě.Ta druhá co jsem tam dal se dá sehnat v bazaru levnější a zisk 15dBi je dost dobrý.
Největší životní moudro:Vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

HTC Wildfire, 2.3.3, CyanogenMod 7.0.0, ADW Launcher 1.3.6

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: router a dosah

Příspěvek od huskye » úte 24. bře 2009 11:21:49

díky, zkusím to :-) ale 1500 je už asi hodně :-P možná bude něco na ebay ;-)
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)

Uživatelský avatar

Architekt
Stálý androiďák
Příspěvky: 215
Registrován: čtv 19. bře 2009 12:59:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S

Re: router a dosah

Příspěvek od Architekt » úte 24. bře 2009 11:29:39

Jen nezapomeň na to, že taky záleží na anténě v tom zařízení. Komunikace je obousměrná, nepomůže ti, že máš výkonné AP které má signál přes deset zdí, když ti přes ně neprojde zpět signál z mobilu, notebooku, apod.
Samsung Galaxy S ‣‣‣ Darky's ROM 9.5 ‣ Dark Core 1.4

Uživatelský avatar

mak
Androiďák!
Příspěvky: 384
Registrován: pát 16. led 2009 16:50:38
Reputace: 0

Re: router a dosah

Příspěvek od mak » úte 24. bře 2009 16:05:21

Sorry ale musim reagovat v te zaplave nesmyslu.
Takze to vemu poporade:
1. Vic anten (3 slouzi pro Nkovy rezim prenosu - tedy jedno z nejrychlejsich uznavanych wifi 2.5 Ghz, ktere stejne G1 neumi, zbytek bude bezna b/g rychlost). Vic anten ve smyslu 1vs2 vyznam preci jen ma, vetsina routeru tim resi zlepseni vyzarovani a prijmu. Pokud muzu doporucit ven neco co ma standartni anteny na konektorech budtro Linsysacke s reverzi polaritou TNC nebo RSMA samice ktera bejva na ostatnich znackach. Pokud by ti to router neprostrelil, mas pak moznost si koupit vykonejsi antenu.
2. Smerova antena s vetsim ziskem rozhodne pomuze stejne tak router s nastavitelnym vykonem. To treba bezne Linksys neumi ale umi to Straitcore. Je samozrejme nesmyls, ze zesilenim APcka nic neziskas, to je samozrejme naproste nepochopeni fungovani sireni radiovych vln. Takze se silnejsim AP mas sanci na prostreleni tlustsi zdi i kdyz je na druhe strane neco slabeho, ale problem je, ze se zesilovanim signalu narusta sum a tedy v pripade wifi stabilita prenosu.

Jinak pro predstavu ja treba mam v serverovne wrt54gs se dvema 10dBi antenama (proste jen takove delsi gumove pruty) a pokreju tim komplet byt (nejzasi misto skrz 4 cihlove zdi odhadem 60+20+60+20) a nebo kdyz du ven z baraku tak mam dosah kolem cca 50 metru od domu a to de skrz jednu 40 zed a obvodovou 60 (ale v ni sou mala schodistova okna). Bez tech 10dBi anten sem chytil signal pouze u vchodu do domu. Na chalupe mam k routeru pripojenou jednu tuhle prutovou desitku a druhou panelovou desitku (je to v podstate dipol v krabicce 12x12x5cm a je pomerne smerova). Takze pokud by ti to nejelo normalne, muzes jednu antenu vymenit za tuhle smerovku a nasmerovat ji na loznici, druha ti pokreje vsesmerove zbytek bytu.
Jinak samozrejme u te smerovky je silene dulezite mit co nejkratsi kabel, s kazdym metrem kabelu neumerne padaj zisky. Ja tam mam treba mezi routerem a tou smerovkou asi 10cm kablik.

Jinak ciste AP se musi propojit ethernet kabelem se zbytekm site, ale existuji i reseni co sou CLIENT/AP ale to uz de pak do penez nebo je to slozene ze dvou bedynek.

Napada mne, treba pokud by to bylo kriticke prostrcit jednu antenu skrz zed at je aspon o jednu zed mene ;)

Uživatelský avatar

Autor tohoto vlákna
huskye
Androiďák!
Příspěvky: 339
Registrován: stř 21. led 2009 2:54:06
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: SE Xperia pro MK16i

Re: router a dosah

Příspěvek od huskye » úte 24. bře 2009 17:32:39

Díky všem za rady :-) To AP nemá smysl, právě kvůli tomu kabelu, jinak bych mohl ten router rovnou přemístit do prostředka bytu, ta směrová anténa smysl má. Zatim spíš ale využiju jen tu silnější anténu, ono já tam ten signál chytnu, jen je špatný, tak trocha zesílení asi bude stačit. Ta druhá věc co jsem řešil, wifi na baráku, to ještě vyzkouším s tím svojím routerem, jsou to cihlové tenké zdi, možná to bude taky stačit, jen silnější anténa. Jinak funkčnost sítí chápu, bez i drátových, aspoň sjem teda složil zkoušku :-) ale netušil jsem, k čemu jsou na routeru vícero antén. Takže díky moc za vysvětlení :-) zatím si doma nechám starší router, až pak budu kupovat jiný, bude pro mě priorita hlavně aby to mělo usb a do něj NAS a do něj tiskárna, ale to musí počkat, manželka zešílela a chce novou ložnici :help:
A jinak maku, teda čumim :-) ty máš docela solidní hardwarovou základnu, na byt a ještě i na chatě :-) já myslel, že na chatu se jezdí odpočívat :-D My teda na chatě se štěstím měli elektřinu, ale enchytl jsem ani GSM signál :-D Což mi vyhovovalo ;-)
Já když sjem bydlel u rodičů, jsem měl d-link d-524, signál jsem chytnul na notebooku i před barákem na parkovišti, cca 20-30 metrů od domu, ale router byl v 6.patře, takže jsem byl docela překvapený :-) a silný signál byl i přes 4 zdi v paneláku. S tím co mám te, se to srovnat nedá, jak jsem ymslel, že d-linky nic moc, tak alespoň co se síly signálu týče, jsou perfektní... :-P
Teď mám TP-LINK TL-WR542G a té koupě lituju... Na druhou strane, s G1 funguje stabilně a bez jakýchkoliv obtíží, teda aspoň od té doby, co jsem aktualizoval firmware :-)
Trochu jsem se té G1 bál, ale byla skvělá, neni nad hardwarovou klávesnici :-) a Xperia pro je pro mě další G1 ;-)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host