Díky všem za rady

To AP nemá smysl, právě kvůli tomu kabelu, jinak bych mohl ten router rovnou přemístit do prostředka bytu, ta směrová anténa smysl má. Zatim spíš ale využiju jen tu silnější anténu, ono já tam ten signál chytnu, jen je špatný, tak trocha zesílení asi bude stačit. Ta druhá věc co jsem řešil, wifi na baráku, to ještě vyzkouším s tím svojím routerem, jsou to cihlové tenké zdi, možná to bude taky stačit, jen silnější anténa. Jinak funkčnost sítí chápu, bez i drátových, aspoň sjem teda složil zkoušku

ale netušil jsem, k čemu jsou na routeru vícero antén. Takže díky moc za vysvětlení

zatím si doma nechám starší router, až pak budu kupovat jiný, bude pro mě priorita hlavně aby to mělo usb a do něj NAS a do něj tiskárna, ale to musí počkat, manželka zešílela a chce novou ložnici
A jinak maku, teda čumim

ty máš docela solidní hardwarovou základnu, na byt a ještě i na chatě

já myslel, že na chatu se jezdí odpočívat

My teda na chatě se štěstím měli elektřinu, ale enchytl jsem ani GSM signál

Což mi vyhovovalo

Já když sjem bydlel u rodičů, jsem měl d-link d-524, signál jsem chytnul na notebooku i před barákem na parkovišti, cca 20-30 metrů od domu, ale router byl v 6.patře, takže jsem byl docela překvapený

a silný signál byl i přes 4 zdi v paneláku. S tím co mám te, se to srovnat nedá, jak jsem ymslel, že d-linky nic moc, tak alespoň co se síly signálu týče, jsou perfektní...

Teď mám TP-LINK TL-WR542G a té koupě lituju... Na druhou strane, s G1 funguje stabilně a bez jakýchkoliv obtíží, teda aspoň od té doby, co jsem aktualizoval firmware