PokecHTC Desire versus SE Xperia X10

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
MarekB.

HTC Desire versus SE Xperia X10

Příspěvek od MarekB. » pát 13. srp 2010 10:52:02

Jako náhradu za iPhone hodlám přejít na Android, po přezkoumání co je na trhu, z čeho lze vybírat jsem došel k závěru, že to bude buďto Desire, nebo X10, přiznám se, že dokonce víc se kloním k Xperii, která na mě působí více přesvědčivěji, ale je tady několik ale, a tady bych potřeboval trochu pomoct. Díval jsem se i po Galaxy S, ale přijde mě to příliš jako plastová hračka, proto je vyřazena z mého výběru.

U Desire mě trošku odrazuje subtilnější provedení, tedy na mě aspoň tak telefon působí, možná je to jen dojem, samozřejmě je také trošku mínus rozdíl v úhlopříčce ve prospěch SE, ale toto vše bych byl schopen akceptovat a neberu to jako nějaké závažné body. Hlavní co mě zajímá je situace s výhledem do budoucnosti, dnes se proslýchá že Android 3.0 možná nepojede na starších "hardwareově" slabších modelech a tady mám pocit, že získává na vrch HTC se svým přístupem k aktualizacím systému, viz dnešní 2.2 Froyo, kdežto SE zatím jen přislíben 2.1 někde v září (snad). Toto vypovídá do budoucnosti asi o faktu, že HTC se bude více snažit a je zde asi i předpoklad, že jestli to půjde tak i 3.0 převedou do svých zařízení, které to "unesou". U SE mám pocit, že 2.1 bude asi maximum a tím to hasne.

Otázkou je jak se na to dívat z pohledu budoucnosti a podpory aplikací, pravdou je že nejsem typický uživatel využívající co lze a update za každou cenu neřeším, jde mě primárně o funkční systém, který poběží bez nějakých problémů a bude OK, tedy má smysl se vůbec výhledem do budoucnosti zabírat ??

Jaká je pravděpodobnost že SE bude podporovat novější verze ?? A jak je tomu u HTC ??

Výkonově a cenově beru oba telefony jako cca rovnocenné, samozřejmě je to orientační ale dá se to asi říct, ... proto beru jako rozhodovací faktor systém, který by mohl ovlivnit mé rozhnodnutí.

Oba telefony považuji za důstojné nástupce iPhone, takže jde jen o to který vzít ... dokážete někdo nějak zevrubně nastínit co lze od těchto zařízení očekávat a kam se přiklonit ?

-Pavel-
Kyborg
Typ mobilu / ROM: Galaxy S23

Re: HTC Desire versus SE Xperia X10

Příspěvek od -Pavel- » pát 13. srp 2010 12:28:37

Marku, sepsal jsi to moc hezky, ale na spoustu věcí znáš sám odpověď, tady by bylo na místě zajít do prodejny a oba telefony si osahat. Já osobně ti moc neporadím, mám HTC. Oba telefony jsou špičkou na trhu. Osahat, vyzkoušet a koupit HTC. :)
Samsung Galaxy S23 5G 256GB černá - Spigen Liquid Air Black Samsung Galaxy S23
Hi-Fi Yamaha A-S701 Silver, Marantz CD 6007 Silver, Quadral Argentum 590

Pupu
Androiďák!

Příspěvek od Pupu » pát 13. srp 2010 12:47:05

Rozhodovani muze ovlivnit spousta faktoru, napr. me pro X10 vedl z meho pohledu nadherny a jedinecny design, ktery me proste oslovil. Uz na prvni pohled to proste neni zadna bezcharakterni placka (HTC), plastova hracka (Samsung) ci cihla (Motorola). Kdyby to vsak slo, koupil bych si telefon s HW od Sony a SW od HTC.
Updaty od HTC chodi obecne casteji nez u SE (kdyz tedy pocitam jen smartphony), ale je treba mit taky na pameti, ze nez aby HTC updatlo Tattoo na 2.1, tak radeji udelali novy telefon (Wildfire), coz se muze v budoucnu klidne opakovat.
Me osobne na X10 starsi verze Androidu vadi, nebot nejsou dostupne vsechny aplikace a rovnez bych ocenil i par vychytavek z 2.2 (novy market, flash apod.). Zda se SE pochlapi a predvedou i 2.2 je otazkou, ale mam ten dojem, ze nekdo na XDA eventualne udela tu praci casem za ne. Spekulace o Androidu 3 mi prijdou jako ulet, nebot oficialne se nevi nic, takze nejake HW limity je zatim predcasne resit. Naopak dvojnasobna velikost interni pameti se mi jevi jako jasna vyhoda. Rovnez tak fotak mi na X10 prijde lepsi nez u Desiru.
Budoucnost Androidu u SE je jasna, je to ted jejich novy hlavni smer, kteremu vse podridi (opustili Symbiany). Je videt, ze kdyz chteji, umi i slusne poladit system a pridat nejake sve veci. Neni to sice ani nahodou na urovni HTC Sense, ale napr. X10 mini ukazuje, ze potencial tu je, ovsem bude to trvat. Je treba si taky uvedomit, jaky naskok proti SE HTC s Androidem ma.
X10 - SIII - G3

ramon.dexter
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Poco x3 pro/stock ROM
Tablet: Samsung Galaxy Tab S7/stock

Příspěvek od ramon.dexter » pát 13. srp 2010 13:02:06

Já osobně bych bral htc. Mám Nexus One takže je to trošku z obliga, ale vyzkoušel jsem si Desire ROM se systémem od htc a musím říct že htc ví co dělá a dělá to dobře. Jejich Sense je opravdu špička co se týče customizace prostředí. U Xperie bych se bál celkový politiky SE, která má ve zvyku ignorovat updaty softwaru, o čemž svědčí vydání telefonu se starým systémem poměrně hodně pozdní vydání updatu na novější verzi, zvlášť v době kdy je na trhu už vyšší verze.
Jde o to co s telefonem chceš dělat. Pokud si chceš telefon odemknout, udělat root a se systémem si dělat co tě napadne, ber co chceš (ne Motorolu, tam je to hodně komplikovaný díky debilní motorolácký politice). Ale zase ber v potaz rozšířenost danýho zařízení - na xda (což je hlavní fórum kde vzniká velká část upravených ROM pro htc mobily) sice vzniká podpora smartphonů jiných výrobců, ale převahu tam mají zařízení od htc.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Autor tohoto vlákna
MarekB.

Příspěvek od MarekB. » pát 13. srp 2010 13:06:05

JackalJackal » osahat jsem telefony osahal a z toho důvodu de právě více kloním k SE, který mě přijde prostě o poznání dál ...

Pupu » design a provedení mě taky vede k SE, zároveň k vyloučení Motoroly (nechci HW klávesnici) i Galaxy S, zůstává designově SE a HTC tak nějak z logiky myšlení a vnímání různých diskuzí, atd. a taky ještě akceptovatelného provedení. Asi půjdu touhle cestou a skončím u SE X10, přece jen minimálně 2.1 tam bude a už to je krok dopředu jako blázen vůči současnosti.

Pupu
Androiďák!

Příspěvek od Pupu » pát 13. srp 2010 13:16:00

Je fakt, ze nic lepsiho a komplexnejsiho nez HTC Sense zadny jiny vyrobce nenabizi. Ja mel drive HTC Hero, takze jsem se Sense (byt starsi verze) mel velmi dobrou zkusenost. Po case me vsak tohle prostredi omrzelo, aplikace jsem si natahal stejne jine, launcher apod. Jelikoz mi bylo jasne, ze by k tomu doslo i s Desirem, nepovazoval jsem Sense za tak dulezitou a uz vubec ne za rozhodujici "prislusenstvi" telefonu. Jestli se ti vsak Sense libi a nebudes mit zajem zkouset jine aplikace na spravu mailu/sms/volani atd., tak bude asi jednodussi vzit Desire. X10 toho totiz v zakladu proti holemu lehce preskinovanemu Androidu moc nenabidne, jen aplikace Timescape, kterou nepouzivam a Mediascape (tady si prohlizim jen fotky). Jestli ses ale hracicka, tak si telefon stejne upravis podle sebe a pak pro tebe Sense moc velky vyznam mit nebude.
X10 - SIII - G3

Autor tohoto vlákna
MarekB.

Příspěvek od MarekB. » pát 13. srp 2010 20:23:19

rozhodnuto, bude to tedy SE X10 ... vždyť kdyby to bylo jo nepoužitelné, prodat nebo vyměnit to jde vždycky ...

Odpovědět

Zpět na „Pokec“