PokecAktivace LTE frekvencí

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
hovorka007
Stálý androiďák
Příspěvky: 162
Registrován: pát 18. led 2013 12:35:25
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Lenovo VIBE P1m
Mobil 2 / ROM: Prestigio PAP4500DUO

Aktivace LTE frekvencí

Příspěvek od hovorka007 » čtv 07. kvě 2015 11:26:12

Potřeboval bych "rozšířit obzory"

Většina čipů, podporujících LTE, umí široké spektrum frekvencí. A různí výrobci ve svých zařízeních "aktivují" vždy jen určitou část.

Tak bych rád věděl, kde jsou ta omezení... Jestli je to zásah do hardware, nebo to jen vypnou v nastavení/systému?
A jaké (asi jich bude víc) pro to mají důvody?

A v návaznosti pokračuji: pokud je to záležitost např. jen systému, jestli je složité, nastavení změnit? Protože jsem narazil na ukázky, ve kterých to bylo předváděno.

Přeci jenom komunita nadšenců, kteří TOMU rozumějí, je veliká. Takže (pokud nejsem moc naivní...) by mohla být šance "upravit" telefony s čínkými frekvencemi i pro nás.

Vzhledem k tomu, že jsem TELEFONISTA UŽIVATEL, předem se omlouvám, pokud jsem napsal nějaké bludy. :D




Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22663
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Aktivace LTE frekvencí

Příspěvek od LivArt » čtv 07. kvě 2015 11:33:40

Moc naději tomu nedávej, jeden CPU může být vybaven různými modemy.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


cenda
Stálý androiďák
Příspěvky: 220
Registrován: úte 12. led 2010 18:04:28
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Optimus 2X
Rom: CM10 unofficial V30A
Bydliště: Plzeňsko

Re: Aktivace LTE frekvencí

Příspěvek od cenda » čtv 07. kvě 2015 11:39:23

Moc o tom nevím, ale jestli se nepletu, tak tyhle záležitosti řeší firmware v čipu (RADIO, RIL, atd.). Pokuď mluvíš o systému a myslíš android, tak musíš jít podstatně hloubš. Blíž k hardwaru.

Jednoduše řečeno nepočítej s tím, že koupíš levnou čínu flashneš novou ROMku a budeš mít podporu více frekvencí.
Z3 Compact, zatím STOCK
LG O2X - čas na výměnu; HTC Desire - utopil se; HTC Magic 32A - nenávratně ztracen


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16661
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Aktivace LTE frekvencí

Příspěvek od ludekbrno » čtv 07. kvě 2015 14:59:09

hovorka007:

To je záležitost čistě hardwarová. Výrobci osazují do jednoho telefonu různé GSM modemy podle toho, kde má telefon fungovat. Nelze vyloučit nějakou výjimku, ale obecně fakt nemůžeš počítat s tím, že bys SW zásahem získal funkčnost ve více nebo v jiných pásmech, než je deklarováno. Nevím o tom, že by se někdy někomu něco takového povedlo.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Autor tohoto vlákna
hovorka007
Stálý androiďák
Příspěvky: 162
Registrován: pát 18. led 2013 12:35:25
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Lenovo VIBE P1m
Mobil 2 / ROM: Prestigio PAP4500DUO

Re: Aktivace LTE frekvencí

Příspěvek od hovorka007 » pát 08. kvě 2015 5:55:15

Díky moc za všechny odpovědi.


Uživatelský avatar

michalurban
Androiďák!
Příspěvky: 475
Registrován: stř 11. lis 2009 11:45:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Ve stadiu pokusu

Re: Aktivace LTE frekvencí

Příspěvek od michalurban » sob 09. kvě 2015 16:46:54

Jen pro informaci - mozne to je, ale nezarucuje to spolehlivost. Viz Xiaomi, ktery se resi zde:
http://forum.xda-developers.com/redmi-n ... i-t3084774

Zatim konecny stav (pro Xiaomi Redmi Note 4G) je zde:
"After unlocking Band 20 manually, I noticed a surprising drop in network performance, in particular 4G. I wonder if there's some logic in the code to prioritize other bands if 4G signal is low or in certain areas or something...? With Band 20 unlocked but not functioning, this means that there would be no signal discovered. In particular, a very good 4G location seemed to revert to HSPDA+ almost entirely apart from a small area which continued to give 4G. Yet 4G networking was possible manually. If I disabled 3G altogether, and just switched to LTE only, 4G network was fine, so I believe there's perhaps some code in the modem to prioritize bands. This would actually make sense because Band 20 is for indoor, long range and more versatile use, whereas other bands are for outdoor and short range. Therefore band 20 would usually be prioritized over other bands otherwise you'd get unstable signal when switching from different bands."
Aktuální smartphone: Doogee Homtom HT6
Předchozí smartphony: Microsoft Lumia 640 LTE, Motorola Moto G (XT1032 8GB), Microsoft Lumia 535 Dual, Motorola Moto G (XT1032 16GB), Samsung Nexus S, Sony Xperia Pro, ZTE Blade, HTC Desire, HTC Hero, Nokia N900, Nokia E71

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti