Pokec2G alebo 4G

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
dodo9123
Stálý androiďák
Příspěvky: 81
Registrován: pon 09. bře 2015 15:09:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Spirit 4G h440n A5.0.1

2G alebo 4G

Příspěvek od dodo9123 » pát 08. kvě 2015 23:03:04

1. otázka: čo je šetrnejšie k baterke. Ak nastavím povolenú sieť iba GSM teda 2G alebo 3G a 4G ?
2. otázka: zapol som GPS a vysločilo take okno či chcem vysoku presnosť alebo slabšiu... proste dal som vysokú presnosť ale to využíva aj mobilne data na určenie polohy a to ja nechcem. na tom by nič nebolo ale teraz vždy ked z prepínačom v notifikačnej liste zapnem GPS tak už sa ma na nič nepíta a rovno zapne vysokú presnosť ... nepýta sa ma to asi preto lebo tam bolo prvykrát zaškrtnuté Viac sa ma nepítaj... otázka je teda ako ho mám prinúťiť aby sa ma opeť spýtal čo chcem defaultne využívať a aby som tam dal iba to GPS bez dát...




Uživatelský avatar

Jumbo78
Administrátor
Příspěvky: 11258
Registrován: pát 13. led 2012 17:25:32
Reputace: 280
Typ mobilu / ROM: iPhone XS Max 512 GB
Mobil 2 / ROM: Samsung Galaxy NOTE EDGE - STOCK ROM
Tablet: Samsung Galaxy TAB S2
Bydliště: Kousek od Zlatých Hor :D

Re: 2G alebo 4G

Příspěvek od Jumbo78 » pát 08. kvě 2015 23:05:40

A co tak si přečíst návod? Najdi v nastavení polohu a tam si zvolíš...
Skvělá navigace WAZE - vyzkoušej
Na poděkování slouží palec u příspěvku ;)
Cashback za nákupy

Uživatelský avatar

Game
Moderátor
Příspěvky: 2528
Registrován: čtv 12. bře 2009 13:21:28
Reputace: 44
Typ mobilu / ROM: Xiaomi MiMax
Mobil 2 / ROM: Samsung Note 3, Huawei Mate 7
Tablet: Nexus 7(2012) 16GB CyanogenMod 12
Rom: MIUI 8

Re: 2G alebo 4G

Příspěvek od Game » sob 09. kvě 2015 6:46:34

Stačí v notifikacni listě podržet prst ta ikoně GPS a dostaneš se do nastavení, tam si to uprav jak chceš.
Nejlepší je si ten internet vypnout úplně :D Nejšetrnější dle jeho názoru je 2G, ale máš chytrý telefon a uděláš si z něj hloupí, staci to akorát tak na nake kecalky, tipu whatsaap nebo viber na projíždění internetu moc ne....
Xiaomi MiMax MIUI 8
Na poděkování tu máme reputaci ;)
500MB FREE DropBox: http://db.tt/6MHR9sq3
5GB FREE Copy: https://copy.com?r=0IWBM1


Autor tohoto vlákna
dodo9123
Stálý androiďák
Příspěvky: 81
Registrován: pon 09. bře 2015 15:09:15
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: LG Spirit 4G h440n A5.0.1

Re: 2G alebo 4G

Příspěvek od dodo9123 » sob 09. kvě 2015 13:02:09

Návod som si čítal a viem že sa to da v nastaveniach nastaviť ale ja nechcem po každom zapnutý liesť do nastávajú a tam prepinať aby sa využíval iba čisto gps.

Uživatelský avatar

Gaaspi
Nové Androidě
Příspěvky: 37
Registrován: pát 15. kvě 2015 13:49:23
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung E1050
Bydliště: Galanta
Kontaktovat uživatele:

Re: 2G alebo 4G

Příspěvek od Gaaspi » pát 22. kvě 2015 13:33:12

Ja som to videl niekde v menučku nastavenia bezdrátové siete a tam mám nastavenia na bluetooth, wifi, gps, dáta... Viem aj úplne vypínať dáta a viem aj zvlásť že či chcem používať dáta na pozadí alebo len ak spustím niečo čo potrebuje internet (prehliadač, messenger atď). Mám tam také že určenie polohy a tam má zvlášť dva zaškrtávacie políčka že určiť polohu pomocou GPS a pomocou mobilnej siete. Takže ak sa tam prehrabeš nájdeš to. Na každom mobile je to trocha ináč ale android je zhruba rovnaký:

Nastavenia --> Umiestnenie --> Režim - ťuknem na to a mám to tam že:
- vysoká presnosť (GPS, WiFi, mobilná sieť)
- Šetrenie energie (WiFi a mobilné siete)
- Len snímače zariadenia (GPS)

Ináč ja som dal napevno používať 2G sieť, vraj to šetrí batériu ale to som si nestihol všimnúť ten rozdiel a hlavne robí problémy to že u nás je slabý signál a vkuse mi to prehadzovalo z 2G na 3G a opačne, potom mi vypadával net kvôli tomu počas surfovania. Tak som dal 2G a odvtedy nemám problémy. A aspoň u mňa som si nevšimol ani zmenu rýchlosti stále tak isto načítava stránky ako pred tým. Ale na 90% využívam len aplikácie na kecačky (kvôli tomu mám len smartfón) inák by som nechcel. Ešte aj hlúpy telefón dokáže takú vec že keď chceš niečo inštalovať a nieje dostatok miesta na internom disku tak sa ťa opýta či to chceš dať na SD kartu. To ma zarazilo že smartfóny toto nevedia čím majú u mňa obrovské mínus a keď prirátame aj výdrž batérie tak u mňa vyhráva hlúpy telefón.
Tomáš

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů