Klidně ať se to vlákno přesune (hlavně abych věděl kam), už to opravdu nemá s původním tématem nic společného a lepší než kdyby to právě teď někdo locknul a nebo smazal ...
Aha, no ten 5.02 jsem kdysi taky používal, ale už si jej moc nepamatuju a ty ikony mně tam dole pěkně "iritovaly" od té doby co je dali dolů "napevno" když je zaprvé vůbec nepoužívám a ještě mi potom dělalo problém se na první pokus strefit do toho scroolbaru pro posouvání obrazovek když už jich mám 10 a právě scroolbarem se dalo okmažitě strefit do té, co jsem právě potřeboval, tak alespoň že ve verzi Z dali scroolbar nahoru, ale vyhovovalo by mi to spíš opačně a tedy scroolbar dole a i kony buď nahoru, anebo raději odstranit úplně a místo nich jen (malé) menu vpravo nahoře - no chtít mohu co chci, autoři si to bohužel představují úplně jinak a nevím co je vedlo k té "domršené" verzi "Z" jestli snad museli začí "od začátku" třeba kvůli Lollipopu, anebo kdo ví když už ta verze EX 5.15 byla skoro bez chyb ...
Greenify mám taky a kromě toho že běží automaticky ještě i když kliknu na hodiny, tak "greenifikuje" okamžitě právě ty aplikace co by nemělo smysl killnout (to co opavdu běžet nemusí rovnou po použití killnu ať se třeba Firefox nesnaží zbytečně synchronizovat atd. v době kdy jej nepoužívám), taky to nějakou ram uvolní (i bez killnutí) a dlouhým podržením hodin to udělá "Fast Reboot", jinak na uvolňování RAM (používám jej jen "ručně") je šikovný RAM Manager když se mi neche restartovat a hledat apliace (opravdu) vhodné ke killnutí, takže s 1GB RAM mám skoro pořád polovinu volnou a vše chodí tedy krásně plynule a CPU ukazuje (v klidu) 0 až 3%...
Ten monitor vytížení mám spuštěný trvale (ta bílá čísla pod sílou signálu, akorát vlivem snímání obrazovky t zrovna ukázalo 12%) - snažil jsem se přemluvit Geca aby podobný monitor zabudoval do GarvityBoxu abych nemusel mít spuštěný ještě ten monitor, ale bohužel se nepodařilo a mám to zkrátka rád na očích jestli mi něco zbytečně nežere baterku, když mám bohužel jen 1400 mAh tím že jsem si teď nemohl zrovna drahý mobil dovolit, tak jsem byl rád alespoň za 2SIM, 1GB RAM a IPS a aby pokud možno nebyl moc drahý ...
http://web.quick.cz/vs165/TMP/GSmart_01.jpg
Jen je škoda, že třeba počet použitých jader zobrazuje zase jiná aplikace (u té ale bohužel popisy zabírají víc místa), ale při tak malém vytížení se dá předpokládat že CPU opravdu běží jnen na 1 jádro a minimální frekvenci - to mám řízené CPU tunerem pomocí profilů, takže to i samo vypne třeba WiFi když se zhasne obrazovka, synchronicaci to dovolí jen pokud je to na nabíječce anebo hodně nabité baterka, takže se mi o tu minimální spotřebu stará hlavně právě Greenify s CPU tunerem a nenechávám spuštěné žádné (opravdu zbytečné) aplikace ...
Chtěl jsem šetřit hardwarová tlačítka tak jsem jeden čas i odemykal telefon právě zatřesením anebo čidlem přiblížení, ale ta čidla bohužel asi taky dost žerou, takže jenom zamykám "softwarově", bohužel jsem ještě neměl za ten rok čas zkusit jak dlouho to na baterku vydrží, protože jak jsem doma tak v tom pořád "vrtám" (něco instaluju atd., takže musím nabíjet často, nevím jestli si moc "nefandím", ale myslím že kdybych jej používal jen na volání, tak by mohl taky vydržet i týden, protože když nabiju odpoledne, tak 2. den odpoledne (bez používání) je pořád 100% a opravdu je celou dobu v hlubokém spánku, nepožívám žádné facebooky a podobné blbiny užírající RAM a baterku (i na Facebook mi úplně stačí ten FireFox) - no nevím, samotného by mne to zajímalo jak to dlouho na tu baterku vydrží, ale to nevydržím já třeba celý týden do toho "nevrtat" a když jsem třeba ze zahrady přes WiFi na Internetu, každý de kontroluju a instaluju aktualizace a hned zálohuju alespoň Titanium, tak to je jasné, že tohle něco sežere...
Na ty SMS jsem opravdu spokojený, o tom GO SMS jsem uvažoval, ale viděl jak lidi v recenzích nadávali na nejnovější verze (to je poslední dobou snad skoro u všeho jak je ta doba "zjednodušování"...), ale píšu ty SMS opravdu málo, takže u nich žádné "speciality" nepotřebuju ...
Zvuk mám že mi to hlasem oznámí spolu s melodií jen jméno odesílatele (nebo volajícího), obsah SMS raději číst nenechávám aby mne to náhodou "nekompromitovalo", ale dá se že t i ten obsah může přečíst až po zatřesení při zatřesení, což zase zbytečně žere proud to čidlo ...
Češtinu v SMS mám vyřešenu taky GravityBoxem - píšu normálně se SwiftKey i s diakritikou, ale GravityBox tu diakritiku odstraní za SMS před jejím odesláním.
U SwiftKey mně trochu rozčiluje ten slovník, že tam mají některá slova nesprávně rozdělená - asi ne tohle konkrétně, ale je to něco jako že místo "nevolat" to nabízí "ne volat", takže potom taková slova ze slovníku přád mazat, asi ten slovník dělal nějaký "Tatar" ...
Jo jo s Lolipopem (anebo jetště něčím horším) vím že se budu muset časem smířit, ale teď (bez práce) asi ještě dlouho nový telefon nehrozí a to je potom to úplně nejhorší hledat právě alternativy za oblíbené programy ...
Díky za vysvětlení rozdílů mezi Link2SD a Folder Mountem, jak jsem je zatím nezkoušel, tak jsem měl za to že dělají vlastně to samé a jak vidím tak to není pravda a jsem tedy rád, že už v tom alespoň mám jasno ...
No já pravě jen že bohužel nemám (a pořád nemůžu sehnat) práci jsem vzal SD jen 16GB (a myslel že bude stačit když v PDA jsem míval jen 4GB, ale doba poročila...) - to že mi v krámě objednali bez toho adapéru mrzí (nechtěl jsem platit ještě poštovné když ten ROMA R2 co jsem viděl v letáku mi za ty peníze vyhovoval), ale jinak to byla naštěstí skoro stejná AData Class 10 jako jsem chtěl a to že s tím adaptérem (který by se hodil abych potom mohl kartu použít i jinde kdybych jednou koupil přecejen novou) stála skoro stejně, tak to samozřejmě zamrzelo ...
Tu Sambu potřebuju opravdu právě takto, protože když se změní jen málo souborů (třeba po zálohování nejnovějších aplikací Titaniem), tak kopírování přes WiFi je opravdu pomalé a proto používám v PC právě robocopy aby to kopírovalo opravdu jen soubory co se na SD kartě změnily ...
Ten asec nevím proč ES těch 147 souborů označí a vzápětí sám odznačí a ručně se mi je vybírat nechce, ale teď jsem zkusil z telefonu do sdílené složky v PC kopírovat celou tu složku (/mnt/secure/asec) tak to zatím běží, ale rychlost 1.05 MB/s a hrozí to 20-ti minutami, no ale i tak je to pohodlnější než používat ten USB (co odpojí kartu a potom je někdy lepší telefon i restartovat, i když programy co jim odpojení karty vadí samozřejmě nechávám instalované v telefonu)
Asi se budeš smát, ale já už se v telefonu bojím tak triviální věci jako editovat konfigurační soubory
Potřeboval jsem opravdu takovou "hloupost" - jenom přepsat pár znaků něco kvůli GPS a už nevím ani co to bylo za soubor, ale že by to mohlo brickout telefon mne tedy opravdu nenapadlo.
Potom jsem o tom tak přemýšlel jestli se nedá věřit těm editorům (to je mi záhada jak používají a detekují ty různé kódové stránky, protože každý se chová úplně jinak) tak jestli to ten soubor neuložilo třeba právě v jiné kódové stránce, no ale zjistit co se vlastně se nedalo, protože nezbylo nic jiného než nahrát ROM ...
To by mne taky zajímalo, ten můj ROMA R2 když se brickne, tak je jen černá obrazovka a telefon vibruje když se zmáčkne jakékoliv tlačítko a jak se dostat do safe modu jsem všude našel jen jak to jde až ze spuštěného telefonu, což je mi platné "jak mrtvému zimník" a nejde to řešit jinak než právě nahráním té ROM (asi přes ADB to zřejmě vyřešit v této fázi nepůjde?) - existuje na tuhle situaci vůbec i nějaké "bezbolestnější" řešení než právě nahrávání té (a navíc zasviněné) ROM ????
Jo a jinak jsem byl natěšený že zkusím zazálohovat tu "odsviněnou" ROM, ale ROM Toolbox chtěl ještě ROM Managera který nabízel jen nahrání custom recovery (jak rád bych TVRP, ale v mé nynější situaci si na to opravdu netroufám a hlavně nevím jestli by šla zpět i původní recovery, kdybych ji potřeboval nutně, kterou se dají zálohovat tak nanejvýš ta data), anebo ten ROM Toolbox umí tu ROM (a i třeba právě recovery a pak ji taky zpětně nahrát místo třeba TVRP) i bez té custom recovery ???
EDIT: Teď jsem se lekl, měl jsem román rozepsaný a při odesílání mi to napsalo že "odesílaný formulář je neplatný" když jsem nevěděl že už bylo přesunuto - no ještě že jsem ten text měl ve schránce, opravdu bych nechtěl psát znovu ...