PokecSMS-ka od DHL - máte někdo osobní zkušenost?

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
MirSe
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone 6

SMS-ka od DHL - máte někdo osobní zkušenost?

Příspěvek od MirSe » pát 29. kvě 2015 22:00:03

Dnes mi přišla z DHL dvojjazyčně (CZ-US) sms-ka (objednal jsem si mobil z Číny):
"Vážený zákazníku, pro zahájení celního řízení vaší zásilky c. xy destiace BRQ jděte na http://dhl4you.cz/Celni-rizeni a vyplňte formulář. "
Zvláští je, že podle výpisu trasy DHL byl telefon v době příchodu sms teprve někde na trase Hong-Kong - Lipsko, takže vůbec ještě ne na české celnici. Mám pocit, že jsem si pozornost celnice "vykoledoval" nastavením upozorňování o pohybu zásilky formou sms od DHL na jejich webových stránkách.
Máte někdo s touto sms zkušenost? Jde mi o to, jestli bude automaticky moje zásilka po příchodu na celnici opravdu na zastavena na 100% do proclení (a vyčkáváním elektronické registrace a nezasláním požadovaných písemných formovalit dopředu bych jen ztratil čas při doručování) nebo je ještě naděje, že když budu dělat "mrtvého brouka" (a vyčkávat třeba ještě na mail - na ten už bych reagoval), tak nakonec nebudu muset platit navíc třeba :?: nic?
Jde mi jen o poznatky vás, kteří jste takovou sms od DHL již opravdu dostali, ne domněnky. Děkuju.

mrnus
Moderátor
Typ mobilu / ROM: HUAWEI HONOR 8 PREMIUM
Tablet: Asus TF300T
Rom: 4.2.1 JB (root)
Kontaktovat uživatele:

Re: SMS-ka od DHL - máte někdo osobní zkušenost?

Příspěvek od mrnus » ned 31. kvě 2015 8:14:09

Jo to je normální oni už jsou v přetstihu, ale zastavena asi bude .
Jednou mi sms nepřišla a stejně mi to zastavili a chtěli info o platbě

unavix
Kyborg
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB, Android 11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od unavix » ned 31. kvě 2015 8:25:10

Úplně každá zásilka projde celnicí. Nic nepustí jen tak. Oni od depa v Číně dostali do systému info o zásilce takže české DHL ví odkud a co jde. Obchod musí deklarovat papíry k zásilce která jde do zahraničí. Takže ty podklady jim budeš muset dát stejně.
Pak bude loterie jestli budou zásilku kontrolovat nebo ji pustí na základě podkladů který jim dáš.

Tap 1+1
Bůh odpouští, JÁ NE!

Autor tohoto vlákna
MirSe
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone 6

Příspěvek od MirSe » ned 31. kvě 2015 8:52:44

Děkuji za reakce, tak jim to odpoledne pošlu. Doufám, že se to těmi obstrukcemi kolem zasílání podkladů aspoň moc nezpozdí na cestě. Je ale zvláštní jedna věc - cca před měsícem jsem objednával jiný mobil (z iBuygou) taky přes DHL a prošlo to v pohodě - nic neposlali a nic neproclili. Ale to jsem si nenastavoval u DHL požadavek na info formou sms o průběhu clení. Mám fakt docela obavy, jestli jsem si právě tímhle nastavením u poslední zásilky pozornost celnice sám nevykoledoval :roll:
Naposledy upravil(a) MirSe dne ned 31. kvě 2015 9:33:40, celkem upraveno 1 x.

unavix
Kyborg
Typ mobilu / ROM: OnePlus 7 Pro 12/256GB, Android 11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od unavix » ned 31. kvě 2015 8:56:54

Je to možný že si na sebe upozornil. Zásilky si sleduju výhradně přes webové aplikace. Tyhle notifikační SMS raději ne.

Tap 1+1
Bůh odpouští, JÁ NE!

Odpovědět

Zpět na „Pokec“