PokecTvrzené sklo - prach

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
pecka33
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Nokia

Tvrzené sklo - prach

Příspěvek od pecka33 » ned 23. srp 2015 12:23:17

Zdravím, mám dotaz. Před týdnem jsem si kupoval Huawei P8 lite a k tomu tvrzené sklo, které jsem si nalepil. Ale problém je v tom, že ted asi po týdnu se mi pod to sklo začínají dostávat malé částečky např. vláken, ale úplně malé. Tvrzené sklo není nalepeno 100% přesně ale na displeji je. Právě na kousku okraje sklo není a tudy se pravděpodobně i dostávají částečky. ALe třeba i na druhé straně, kde je vše téměř rovně se taky právě okraje ´m dostalo jedno vlákno. Máte s tím zkušenosti? Je možné tvrzené sklo odlepit a znovu nalepit, příp. očistit telefon a zase nalepit?

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Tvrzené sklo - prach

Příspěvek od ludekbrno » ned 23. srp 2015 12:39:57

A nebylo by lepší tam nějaké nesmyslné sklo vůbec nedávat? Copak ten telefon nemá sám nějaké tvrzené sklo?
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » ned 23. srp 2015 12:41:41

Musel bys jehlou jedno smítko po druhým sundat jehlou. Navíc při sundávání ti to sklo může prasknout. Je jednodušší to prostě sundat, zahodit a koupit jiný.

Nitram3
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S9 Stock rom
Tablet: Samsung Galaxy Tab S5e

Příspěvek od Nitram3 » čtv 03. pro 2015 11:07:31

Dobrý den, mám podobný dotaz. Koupil jsem si tvrzené sklo Fixed pro galaxy s4 a špatně jsem ho nalepil. Dělal jsem to na několikrát a pod sklo se mi dostal prach. Dá se sklo opláchnout a znovu nalepit nebo nějak jinak odtamtud ten prach dostat? Sklo bylo celkem drahé a nové se mi kupovat nechce. Moc děkuji za odpověď.

Kaja.Paja
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Asus Zenfone 2 Laser

Příspěvek od Kaja.Paja » pon 07. pro 2015 16:05:58

Nitram3 píše:Dobrý den, mám podobný dotaz. Koupil jsem si tvrzené sklo Fixed pro galaxy s4 a špatně jsem ho nalepil. Dělal jsem to na několikrát a pod sklo se mi dostal prach. Dá se sklo opláchnout a znovu nalepit nebo nějak jinak odtamtud ten prach dostat? Sklo bylo celkem drahé a nové se mi kupovat nechce. Moc děkuji za odpověď.
Ahojky. Já to teď řešila na dceřin telefon. Dala jsem ho blbě a při oddělávání samozřejmě prasklo :-(( Ale našla jsem si dobrý eshop kde ho mají levně a tak jsem rovnou objednala nové a druhý den bylo doma :-)

veronika.mešterová.1
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: Huawei p20 lite

Příspěvek od veronika.mešterová.1 » úte 17. črc 2018 20:43:07

Dobrý deň mám problém... Nalepili mi sklo a robí na mi po bokoch taky biely pas co mám robiť? Dá sa toho nejak zbaviť?
Přílohy
Screenshot_20180717-212818.jpg
Screenshot_20180717-212818.jpg (785.73 KiB) Zobrazeno 14868 x

LivArt
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Tablet: SGTab4

Příspěvek od LivArt » úte 17. črc 2018 20:45:21

Koupit si buď plastový 3D "sklo", folii nebo telefon s plochým displejem. Nic jinýho se s tím dělat nedá, je to zakřivením displeje.

ludekbrno
Terminátor
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Příspěvek od ludekbrno » stř 18. črc 2018 7:21:29

veronika.mešterová.1:
Na "2,5D" displej, tedy se zaoblenými okraji, žádné sklo nijak rozumně nalepit nejde. Takže buď použij fólií a nebo se na to vykašli a nedávej tam nic. Já jsem taky zvolil variantu 2 a nemám tam nic. Je to taková móda výrobců ty zaoblené okraje a bohužel tím znemožnili lepení ochranných skel.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

P1azer
Droid
Typ mobilu / ROM: 1+8 Pro
Tablet: Galaxy tab S5e LTE

Příspěvek od P1azer » stř 18. črc 2018 8:48:48

Jak píšou nademnou, je to blbým trendem zahnutých displejů, ale dělají se i TG, které pasují přesně i na zahnutý displej, jenže se už moc nedají koupit a za $2 z aliexpressu a musí člověk sáhnout hlouběji do kapsy.
Každopádně když si otec kupoval původně sklíčko na telefon, šel rovnou do mobilpohotovosti, kde mu TG i nalepili, a taky mu to udělalo "tohle", ale uznali chybu a normálně mu vrátili peníze.

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 » stř 18. črc 2018 9:44:36

Jenze ty zahnute o kterych mluvis sou vetsinou dobrej shit. Lepi jen na tom zahnutem kraji a ne po cele plose. Mezi sklem a displayem je vetsinou i mezera. Casem se ti tam dostane prach a dotyk taky nemusi byt 100 %. Navic to ani neni sklo ale plast. Resi se to tu furt.

Zalezi na telefonu. Na nektery jde dat i kdyz ma 2.5D. Akorat nebude uplne do kraje. Zalezi jak moc je zaoblene. Ale kvalitni sklo ti nedela to co je na tom obrazku. Kazdopadne treba u S7 ci Asusu Z3 se to zaobleni tahne tak ze kdyz das sklo tak uz nekryje i nektery tlacitka klavesnice a neda se na tom psat.
Jine telefony maji zaobleni jemne a sklo (idealne nejakej Nillkin) nekryje jen ramecky. Ale zadnej "mlecnej" ramecek se nekona.

Chce to vybrat spravny sklo. Ale nikdy to uz nebude takove jako driv. To je ta dan za design.

Michailcz
Stálý androiďák
Typ mobilu / ROM: S8
Tablet: Samsung Galaxy Tab Pro 8.4

Příspěvek od Michailcz » stř 18. črc 2018 12:49:03

Tzv. 3D tvrzená skla se už dělají i ve variantě "full glue", což znamená lepící po celém displeji, nikoliv jen po okrajích (tam se dostává prach mezi dispej a sklo - zkušenost). Další možností je tekuté sklo, které nátěrem nanovrstvy zvýší tvrdost skla telefonu (např. Wow Fixit Nano Glass nebo tak nějak- prodává se běžně u nás), ale v praxi je to spíš proti poškrábání, rozbít se sklo může i s tím, i když o trochu menší šance než bez něj - to používám na S8 v kombinaci s extrémní opatrností. Poslední možnost je nalepit klasické rovné sklo, které vytváří ty "odlepené" okraje, a po okrajích přejet vatovou tyčinkou namočenou v kapce olivového oleje. Nevzhledné světlější okraje tak zmizí. To s olejem jsem zkoušel na svém starším LG G2, a fungovalo to parádně, už to tam mám asi rok.

Lyon
Droid
Typ mobilu / ROM: Redmi Note 5 Global
Rom: crDroid

Příspěvek od Lyon » stř 18. črc 2018 16:31:58

Ten olej můžu potvrdit. Mladé se tam dostal omylem a opravdu ten kraj "zmizel"

Odpovědět

Zpět na „Pokec“