PokecCyanogen mod v HTC Explorer

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
michaal
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: ned 11. říj 2015 8:46:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Explorer
Rom: Cyanogen mod

Cyanogen mod v HTC Explorer

Příspěvek od michaal » ned 11. říj 2015 8:57:07

Vím, že Explorer je už tak trochu zastaralý telefon, ale po nainstalování Cyanogen modu (po takovém tom rootování a podobném blbnutí) mi nechce nainstalovat žádnou aplikaci, protože "není kompatibilní s tímto zařízením". A to snad žádná. Potřebuju tam alespoň nějakej foťák, tak zase tolik náročná nejsem, ale žádná aplikace do mého telefonu nechce. Nemáte s tím někdo zkušenost, jak by se to dalo udělat, nebo nějaký nápad?





xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5252
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 84
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Cyanogen mod v HTC Explorer

Příspěvek od xanthor » ned 11. říj 2015 9:30:46

No, ten už byl zastaralý, když před 4 lety vyšel. :-)
Každopádně ta nekompatibilita může mít několik důvodů - stará verze Androidu, CyanogenMod sám o sobě (resp. identifikace zařízení), nízké rozlišení displeje, možná i zastaralý procesor (armv6). Z tohoto mi přijde nejpravděpodobnější ten CyanogenMod (identifikace telefonu).

A co přesně znamená, že nechce nainstalovat? Když otevřeš Play Store v telefonu, vidíš nějaké aplikace?

A mimochodem máš dost volné paměti (na automatickou instalaci / aktualizaci Play Store a Google Play Services)?

Každopádně si myslím, že je nejvyšší čas koupit něco nového - dnešní telefony (vč. lowendů) jsou tak o dvě třídy výš než tento dědeček.

EDIT: A odkud máš ten CyanogenMod? Dost možná bylo lepší zůstat u oficiálního 2.3. Nic novějšího tam stejně dost možná ani rozumně fungovat nebude.


Autor tohoto vlákna
michaal
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: ned 11. říj 2015 8:46:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Explorer
Rom: Cyanogen mod

Re: Cyanogen mod v HTC Explorer

Příspěvek od michaal » ned 11. říj 2015 9:42:11

Ale zase má své výhody a zatím jsem žádný, který by mi vyhovoval a mé peněžence, nenašla...
Jinak Play tam nemám, ale šlo to najít přes prohlížeč, tam jsem se i přihlásila na Gmail. Kdykoliv jsem si pak najela na asi jakoukoli aplikaci, tak mi to psalo tu větičku, že není kompatibilní. Jinak android tam mám kit kat. Interní paměť měl tenhle telefon vždycky děsnou, ale teď by jí mělo být dost, alespoň na jednu aplikaci. Mám tam díky cyanogenmodu jen pár(asi 10) aplikací. Teda obešla bych se bez příkazového řádku :D Zkoušela jsem i nějaký foťák od cyanogen i htc, ale nejsou kompatibilní.

Cyanogen mod jsem sehnala přes odkaz z návodu, ale už nevím, kde to bylo. A ten oficiální mě právě štval, nějak už celý telefon špatně fungoval, už se nemohl ani aktualizovat, protože neměl paměť - a to jsem tam neměla snad žádnou stáhlou aplikaci navíc... Tohle mělo pomoct, což asi jo, ale chybička se vloudila...

Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22663
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Cyanogen mod v HTC Explorer

Příspěvek od LivArt » ned 11. říj 2015 13:39:33

Nenaflashovala jsi gapps (google aplikace), proto ti to nejde.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


Autor tohoto vlákna
michaal
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: ned 11. říj 2015 8:46:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Explorer
Rom: Cyanogen mod

Re: Cyanogen mod v HTC Explorer

Příspěvek od michaal » ned 11. říj 2015 13:56:51

Aha, tak děkuju. A nešlo by to nějak bez toho? Právě tyhle nechtěný aplikace(youtube, facebooky,...) byly důvodem toho, že byla zaplácnutá celá paměť telefonu. Nebo nedá se to uložit na sd kartu?


Uživatelský avatar

LivArt
Terminátor
Příspěvky: 22663
Registrován: čtv 14. črc 2011 9:11:01
Reputace: 257
Typ mobilu / ROM: Samsung SM-N970F
Mobil 2 / ROM: Mi5 + SGS4 + SGS6
Twitter: https://twitter.com/CZmisak
Tablet: SGTab4
Bydliště: In the end of the infinite loop.

Re: Cyanogen mod v HTC Explorer

Příspěvek od LivArt » ned 11. říj 2015 14:21:01

Co má s gapps společný facebook?
Jinak se to flashuje do /system, takže to na místo v telefonu nemá vliv.
lenovo - Je to ještě mnohem horší, než to vypadá.
Zpomalený nebo sekající se telefon - jak postovat
Nejobsáhlejší Doctor Who CZ & SK Fanweb | Sleduj mě na #twitteru.
Soukromé zprávy mi pište, pokud máte nějaký konkrétní dotaz na mě. Na ostatní dotazy je tu fórum.


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5252
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 84
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Cyanogen mod v HTC Explorer

Příspěvek od xanthor » ned 11. říj 2015 14:31:36

Ale aktualizace už jdou do /data. Samozřejmě lepší je prostě použít přesun na kartu. Já používal Link2SD, ale pamatuju si, že na custom ROM (konkrétně CM) to nefungovalo automaticky, ale musel jsem ještě dělat něco navíc.


Autor tohoto vlákna
michaal
Nové Androidě
Příspěvky: 4
Registrován: ned 11. říj 2015 8:46:49
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: HTC Explorer
Rom: Cyanogen mod

Re: Cyanogen mod v HTC Explorer

Příspěvek od michaal » ned 11. říj 2015 14:34:15

No, možná to špatně chápu, ale ty Google aplikace, není to takovej ten balík aplikací od googlu, kde je všechno možný a z telefonů se to nedá odstranit? Já tam třeba původně měla instalovaný různý aplikace jako mapy, vyhledávače a kdoví co dál, který zabíraly místo a nedaly se odstranit a mimo jiné tam byla i nějaká na facebook(nebo to byla nějaká hromadná na tyhle sítě, fakt si nepamatuju), ale to byl jen příklad-nepodstatný. A pokud to teda udělám(to flashnutí), tak se mi to instaluje do telefonu, ale interní paměť to nesebere? Tak to by šlo. Omlouvám se, pokud je to hloupá otázka, ale popravdě tomu moc nerozumím a bez návodů ani ránu.

Ale ten Linkněco něco to je aplikace v telefonu, ne?

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12626
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 43
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Cyanogen mod v HTC Explorer

Příspěvek od ramon.dexter » pon 12. říj 2015 13:29:46

Tak si stáhni nějaký lite gapps.
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti