PokecMobil s 512 MB RAM, neustále padanie aplikácii

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
Swe
Stálý androiďák
Příspěvky: 186
Registrován: stř 05. kvě 2010 16:10:48
Reputace: 0

Mobil s 512 MB RAM, neustále padanie aplikácii

Příspěvek od Swe » pát 16. říj 2015 17:51:38

Mám LG l40, má 512 mb ram a celkom mi vyhovuje, len mi vadí, padanie aplikácií ako hudba pri súbežnom pozeraní netu cez chrome, resp. hraní hier. Viete mi poradiť nejaký trik, ktorým sa to dá minimalizovať? Mobil meniť nechcem, som s ním spokojný.




Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7718
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4

Re: Mobil s 512 MB RAM, neustále padanie aplikácii

Příspěvek od Cleric » pát 16. říj 2015 17:58:30

Vyřešit to lze jedině novým mobilem s větší ram pamětí. Jiná cesta není.


xanthor
Kyborg
Příspěvky: 5254
Registrován: čtv 21. říj 2010 14:38:18
Reputace: 85
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S7 [SM-G930F]
Mobil 2 / ROM: Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 [kate]
Tablet: Samsung Galaxy Tab A 10.1 2016 [SM-T580]
Tablet 2 / ROM: Alcatel OneTouch Pixi 3 (10)
Rom: S7: stock, kate: NOS

Re: Mobil s 512 MB RAM, neustále padanie aplikácii

Příspěvek od xanthor » pát 16. říj 2015 17:58:56

Leda zkusit používat méně náročné aplikace (zvlášť Chrome žere myslím poměrně dost RAM). 512 MB RAM bylo málo už tak před třemi lety, pro Android 4 a novější to chce víc.


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16663
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Mobil s 512 MB RAM, neustále padanie aplikácii

Příspěvek od ludekbrno » pát 16. říj 2015 18:00:07

Odpověděl sis sám už v nadpisu. Telefon s 512MB RAM už dnes není použitelný. Bohužel nároky aplikací vč. systémových, stouply za posledních pár let na několikanásobek a telefon s 512MB už to prostě nedá. Naprosté minimum je dnes 1GB.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


ReMusiCZ
Stálý androiďák
Příspěvky: 162
Registrován: sob 01. lis 2014 0:22:47
Reputace: 2
Typ mobilu / ROM: Xiaomi RN4 Global [LineageOS]

Re: Mobil s 512 MB RAM, neustále padanie aplikácii

Příspěvek od ReMusiCZ » pát 16. říj 2015 18:52:05

Zkusil bych jiný prohlížeč, třeba Operu. Chrome je všeobecný žrout RAM. Pokud padání neustane, nezbude nic jinýho než se s tím smířit a nebo prostě koupit něco novějšího alespoň s 1 GB RAM.


Uživatelský avatar

rbarat
Moderátor
Příspěvky: 9565
Registrován: čtv 28. čer 2012 15:01:10
Reputace: 234
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redm Note 3 Pro SE - NitrogenOS
Mobil 2 / ROM: Lenovo Vibe P1 Pro
Tablet: Elephone P8000, THL 5000
Tablet 2 / ROM: Lenovo P770
Rom: NitrogenOS

Re: Mobil s 512 MB RAM, neustále padanie aplikácii

Příspěvek od rbarat » pát 16. říj 2015 22:00:46

512Mb? Tu nie je čo riešiť, kúp si nový mobil s min. 2GB RAM. Ako minimum je dnes 1GB, ale ja by som si nič, čo nemá min. 2GB nekúpil.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Xiaomi Redmi Note 3 SE, Lenovo Vibe P1 Pro, Elephone P8000, THL 5000, Lenovo P770, Huawei Honor a Sonic


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16663
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Mobil s 512 MB RAM, neustále padanie aplikácii

Příspěvek od ludekbrno » pát 16. říj 2015 22:18:14

Asi tak, 1GB je minimum dnes, za jeden/dva roky to už stačit nebude. Dnes už určitě nekupovat nový mobil a méně, než 2GB RAM.
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.


Dušan2
Androiďák!
Příspěvky: 402
Registrován: sob 11. srp 2012 13:05:50
Reputace: 3
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 8 Pro

Re: Mobil s 512 MB RAM, neustále padanie aplikácii

Příspěvek od Dušan2 » sob 17. říj 2015 21:38:12

Chrome opravdu ne, ale dobrý je třeba Dolphin https://play.google.com/store/apps/deta ... wser&hl=cs .
Jestli to bude fungovat i s hudbou to musíš zkusit.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host