PokecAndroid s vestavěným firewallem?

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
inkoust
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 01. bře 2016 22:34:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Lumia 830

Android s vestavěným firewallem?

Příspěvek od inkoust » úte 01. bře 2016 22:58:32

Ahoj všichni,

zvažuju, že po letech na windows zkusím nějaký telefon s Androidem, a tak jsem si říkal, že by bylo fajn mít nějaký telefon, kde můžu jednotlivým aplikacím zakázat k přístupu na internet. Nejde mi ani tolik o to, abych zablokoval reklamu, ale aby mi aplikace neukrajovaly z datového limitu. Na windows phone tato možnost není, ale říkal jsem si, že na androidu by vzhledem k jeho konfigurovatelnosti něco podobného jít mohlo.

Prohledal jsem různá fóra a zjistil, že můžu nainstalovat různé aplikace, které vyžadují rootnotí telefonu. Neexistuje však nějaký výrobce, který by tuto funkcionalitu zabudoval přímo do své nadstavby? Musím se lehce sebeironicky přiznat, že se při vší té šíři nabidky telefonů s androidem obávám, že budu přebírat tak dlouho, až nevyberu :) Ale ta možnost firewallu mě opravdu zajímá. (A ani doma na počítači nemám rád, když programy bez mého vědomí odesílají data) :)

Díky za radu :)




Uživatelský avatar

KligrCz
Stálý androiďák
Příspěvky: 177
Registrován: ned 31. srp 2014 13:06:12
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Tablet: Lenovo Miix 3 8
Rom: stock

Re: Android s vestavěným firewallem?

Příspěvek od KligrCz » stř 02. bře 2016 7:25:39

Od Androidu 4.3 lze nainstalovat aplikaci AppOps. Umožní přístup k oprávnením aplikací, tato možnost je jinak v Androidu skryta. Tato nepotřebuje root:https://play.google.com/store/apps/deta ... kfz.appops. To je asi jediný způsob jak zakázat aplikacím přístup k internetu bez rootu.

EDIT:Ještě jsem to zkoušel ale v AppOps nejde aplikacím vypínat přístup k internetu.
Kdo se moc ptá, málo googlí.
Nokia 3310->LG C3320->SE K700i->SE S312->Vodafone 845->Samsung Wave->Samsung Galaxy S3->Lenovo Vibe P1->iPhone 6S->Samsung Galaxy S8

Uživatelský avatar

KligrCz
Stálý androiďák
Příspěvky: 177
Registrován: ned 31. srp 2014 13:06:12
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Tablet: Lenovo Miix 3 8
Rom: stock

Re: Android s vestavěným firewallem?

Příspěvek od KligrCz » stř 02. bře 2016 7:55:33

Našel jsem aplikaci která funguje naprosto perfektně https://play.google.com/store/apps/deta ... s.firewall. V notifikacích ti napíše která aplikace je zrovna na interentu, a když chceš můžeš to zakázat
Přílohy
2016_03_02_07.51.37.png
2016_03_02_07.51.37.png (72.1 KiB) Zobrazeno 530 x
Kdo se moc ptá, málo googlí.
Nokia 3310->LG C3320->SE K700i->SE S312->Vodafone 845->Samsung Wave->Samsung Galaxy S3->Lenovo Vibe P1->iPhone 6S->Samsung Galaxy S8


ludekbrno
Terminátor
Příspěvky: 16661
Registrován: ned 27. bře 2011 12:16:16
Reputace: 204
Typ mobilu / ROM: Xiaomi Redmi Note 4X global

Re: Android s vestavěným firewallem?

Příspěvek od ludekbrno » stř 02. bře 2016 8:19:42

Nefunguje, aspoň ne na systémové aplikace :-)
LG L 9II se stock ROM 4.1.2 + root. Vzhledem k parádní vyladěnosti stock ROM nebudu s velkou provděpodobností uvažovat o jakékoliv custom ROM.

Uživatelský avatar

KligrCz
Stálý androiďák
Příspěvky: 177
Registrován: ned 31. srp 2014 13:06:12
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Tablet: Lenovo Miix 3 8
Rom: stock

Re: Android s vestavěným firewallem?

Příspěvek od KligrCz » stř 02. bře 2016 9:50:03

Mně funguje i na systémové aplikace. Zkoušel jsem stock prohlížeč a Play Store.
Kdo se moc ptá, málo googlí.
Nokia 3310->LG C3320->SE K700i->SE S312->Vodafone 845->Samsung Wave->Samsung Galaxy S3->Lenovo Vibe P1->iPhone 6S->Samsung Galaxy S8



Pawol
Androiďák!
Příspěvky: 300
Registrován: čtv 03. kvě 2012 22:56:19
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: ASUS ZenFone 2 Laser ZE500KL 16GB
Bydliště: Suchdol

Re: Android s vestavěným firewallem?

Příspěvek od Pawol » stř 02. bře 2016 9:57:00

Já používám toto: https://play.google.com/store/apps/deta ... a.firewall, funguje a je komplet v češtině. Jen po jeho aktualizaci je dobré udělat restart telefonu.
Naposledy upravil(a) Pawol dne stř 02. bře 2016 10:00:24, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar

KligrCz
Stálý androiďák
Příspěvky: 177
Registrován: ned 31. srp 2014 13:06:12
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Tablet: Lenovo Miix 3 8
Rom: stock

Re: Android s vestavěným firewallem?

Příspěvek od KligrCz » stř 02. bře 2016 9:59:11

Pawol píše:Já používám toto: https://play.google.com/store/apps/deta ... a.firewall a funguje. Jen po jeho aktualizaci je dobré udělat restart telefonu. No, na systémové aplikace se bez rootu asi nedostane nic, ne?
Mně funguje aplikace NoRootFirewall co jsem posílal i na systémové aplikace. Bez rootu.
Kdo se moc ptá, málo googlí.
Nokia 3310->LG C3320->SE K700i->SE S312->Vodafone 845->Samsung Wave->Samsung Galaxy S3->Lenovo Vibe P1->iPhone 6S->Samsung Galaxy S8


Pawol
Androiďák!
Příspěvky: 300
Registrován: čtv 03. kvě 2012 22:56:19
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: ASUS ZenFone 2 Laser ZE500KL 16GB
Bydliště: Suchdol

Re: Android s vestavěným firewallem?

Příspěvek od Pawol » stř 02. bře 2016 10:02:22

Už jsem ten dovětek smazal. Taky funguje na sys. app.

Uživatelský avatar

ramon.dexter
Moderátor
Příspěvky: 12626
Registrován: pon 04. kvě 2009 18:04:58
Reputace: 43
Typ mobilu / ROM: xiaomi mi 9/stock ROM
Tablet: huawei mediapad 8.3 - stock
Bydliště: Kozolupy

Re: Android s vestavěným firewallem?

Příspěvek od ramon.dexter » stř 02. bře 2016 13:55:42

Jojo, zablokuj si systémový aplikace, abys tady za měsíc řešil, proč ti něco v systému nejede :facepalm:
...jestli budete práskat práskací kuličky...to si taky zapráskám!!!
---------------------------------------------------------------------
obchoduji s chlupatou kapustou ;)

Uživatelský avatar

KligrCz
Stálý androiďák
Příspěvky: 177
Registrován: ned 31. srp 2014 13:06:12
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Tablet: Lenovo Miix 3 8
Rom: stock

Re: Android s vestavěným firewallem?

Příspěvek od KligrCz » stř 02. bře 2016 14:30:46

ramon.dexter píše:Jojo, zablokuj si systémový aplikace, abys tady za měsíc řešil, proč ti něco v systému nejede :facepalm:
:) :D
Taky to moc nechápu.
Kdo se moc ptá, málo googlí.
Nokia 3310->LG C3320->SE K700i->SE S312->Vodafone 845->Samsung Wave->Samsung Galaxy S3->Lenovo Vibe P1->iPhone 6S->Samsung Galaxy S8


Pawol
Androiďák!
Příspěvky: 300
Registrován: čtv 03. kvě 2012 22:56:19
Reputace: 6
Typ mobilu / ROM: ASUS ZenFone 2 Laser ZE500KL 16GB
Bydliště: Suchdol

Re: Android s vestavěným firewallem?

Příspěvek od Pawol » stř 02. bře 2016 17:39:25

Tak firewall blokuje přístup na internet. Pokud si takto zablokuje systémové app, tak se nebudou aktualizovat, synchronizovat, nepůjde stahovat z obchodu Play. Taky mám zablokované ty systémové app., které ke svému životu internet nepotřebují.

Uživatelský avatar

KligrCz
Stálý androiďák
Příspěvky: 177
Registrován: ned 31. srp 2014 13:06:12
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S8
Tablet: Lenovo Miix 3 8
Rom: stock

Re: Android s vestavěným firewallem?

Příspěvek od KligrCz » stř 02. bře 2016 17:47:55

Celkem mě překvapilo kolik služeb od Googlu používá internet. A to mám v telefonu jenom Play Store. Chápu, synchronizuje se kalendář, kontakty a tak ale všech možných služeb tam bylo asi 10. Asi jenom posílají mojí polohu na svoje servery. :D
Kdo se moc ptá, málo googlí.
Nokia 3310->LG C3320->SE K700i->SE S312->Vodafone 845->Samsung Wave->Samsung Galaxy S3->Lenovo Vibe P1->iPhone 6S->Samsung Galaxy S8

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti