PokecVDSL modem O2

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
amirinda
Robot
Příspěvky: 1030
Registrován: stř 02. úno 2011 19:50:48
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Bydliště: Planá

VDSL modem O2

Příspěvek od amirinda » stř 01. čer 2016 19:28:48

zdar chlapi, zvažuju nový modem k připojení od o2. Zalíbil se mi tenhle asus: https://www.mall.cz/router/asus-dsl-n17u" onclick="window.open(this.href);return false;. Nevím ale jak na tom bude s wifi pokrytím, když nemá externí antény, nemáte ho někdo / zkušenost?




Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7718
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4

Re: VDSL modem O2

Příspěvek od Cleric » stř 01. čer 2016 19:50:06

A co tenhle https://www.czc.cz/asus-dsl-n16/190060/produkt, ten by nestačil.....


Autor tohoto vlákna
amirinda
Robot
Příspěvky: 1030
Registrován: stř 02. úno 2011 19:50:48
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Bydliště: Planá

Re: VDSL modem O2

Příspěvek od amirinda » stř 01. čer 2016 19:55:27

noo chtěl jsem giga lan, ale což o to, ale ty 2dbi antény taky nic moc :-( koukal jsem i po TP-Link, ty ale nemají VDSL.

Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7718
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4

Re: VDSL modem O2

Příspěvek od Cleric » stř 01. čer 2016 20:00:22

Bohužel jich je málo a nebo jsou zas moc drahý.

Doma mám tento https://www.czc.cz/zyxel-vmg1312/152922/produkt a s Wifi signálem jsem na tom dobře po celém bytě.

Pokud chceš 1GB tak asi tento https://www.czc.cz/asus-dsl-ac52u/185842/produkt ale záleží kolik do toho chceš investovat.


Autor tohoto vlákna
amirinda
Robot
Příspěvky: 1030
Registrován: stř 02. úno 2011 19:50:48
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Bydliště: Planá

Re: VDSL modem O2

Příspěvek od amirinda » stř 01. čer 2016 20:04:23

joo ten asus je pěknej, ale zas tolik nepotřebuju :-) tak něco do 2000,- ten zyxel nevím, měl jsem dva a nespokojenost, tím neříkám, že máš špatnej :-)


Uživatelský avatar

Cleric
Kyborg
Příspěvky: 7718
Registrován: sob 25. pro 2010 17:26:50
Reputace: 109
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Note 10+
Tablet: Huawei MediaPad M5 8.4

Re: VDSL modem O2

Příspěvek od Cleric » stř 01. čer 2016 20:08:37

Budeš muset zkusit tamten co jsi vybral a maximálně WiFi síť posílit přes Repeater nebo Power line. Nebo se podívat po použitém.....


Autor tohoto vlákna
amirinda
Robot
Příspěvky: 1030
Registrován: stř 02. úno 2011 19:50:48
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Bydliště: Planá

Re: VDSL modem O2

Příspěvek od amirinda » stř 01. čer 2016 20:09:49

no uvidím, jestli se neozve někdo kdo by ho měl, ale díky :-)


Autor tohoto vlákna
amirinda
Robot
Příspěvky: 1030
Registrován: stř 02. úno 2011 19:50:48
Reputace: 13
Typ mobilu / ROM: HTC 10
Bydliště: Planá

Re: VDSL modem O2

Příspěvek od amirinda » pát 03. čer 2016 9:59:50

chlapi tak modem doma, vše O.K., ale: míval jsem nastaveny pevné IP adresy ve tvaru 10.0.0.*, ale teď jsou ve tvaru 192.168.1.*. Když se pokusím to jakkoliv změnit do tvaru 10.0.0.* tak se už do modemu nedostanu. Znamená to tedy, že musím své IP adresy předělat do tvaru 192*? díky

Edit: vyřešeno, ono mu chvíli trvalo než to schroupal :-)

Uživatelský avatar

StaryMuz
Androiďák!
Příspěvky: 401
Registrován: sob 02. črc 2011 8:59:59
Reputace: 5
Typ mobilu / ROM: viz podpis

Re: VDSL modem O2

Příspěvek od StaryMuz » pát 15. črc 2016 4:02:43

Osobně mám ZyXEL VWG1312-B30B a dosah má velmi dobrý.
http://cz.digi.tv/wp-content/uploads/do ... irucka.pdf
https://www.o2.cz/osobni/techzona-modem ... b=techinfo
Kupoval jsem jej po vypálení předešlého od blesku.
Měl jsem v provozu ještě dva jiné routery a pokrytí bylo u všech slabší.
Třeba pokrytí Wifi u TP-LINK TL-WR740N je v zástavbě až o "dvě stěny" slabší (tohle není VDSL).

U O2 jsem ale skončil a tenhle ZyXEL mi už leží bez užitku.
Postupně používané smartphone:
Vodafone 945 > Lenovo A269i > JIAYU G2F > UleFone Be Pro 2 > Xiaomi Redmi 3S
Většinou Cyanogenmod + Root + Xposed, v současnosti jako základ LineageOS.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti