PokecJaký tablet? Výrobce, model...

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
eddm
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: tablet
Tablet: Alcatel POP7 P310X

Jaký tablet? Výrobce, model...

Příspěvek od eddm » ned 05. čer 2016 14:36:03

Ahojte, chci mámě v důchodové věku pořídit tablet s GPS a velikostí displaye 7-8". Nic velkého, chodí ráda po výletech, tak ať netahá monstra.
Nemohu si vybrat, Visionbook, Lenovo, Acer.
Něco ne drahého, kolem 2-3 tisíce
Všude info o problémech. Měl jsem výše zmíněné různé modely,ale nevím do čeho jít. Rád bych, aby se na to dal pořídit obal jako na mobil, taková plastová vana,kde se tablet dovnitř zacvakne a i lépe drží v ruce a nepoškrábe...
Máte nějaké zkušenosti, nápady?
Děkuji za jakékoliv info.

paulgaugin
Androiďák!
Typ mobilu / ROM: Lenovo A789

Re: Jaký tablet? Výrobce, model...

Příspěvek od paulgaugin » ned 05. čer 2016 19:40:40

Kupte ji použitý ipad mini a je to bez starostí

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 » ned 05. čer 2016 20:18:31

Za 2-3 nekoupis ani prvni verzi iPadu Mini.Nebo by to byl polorozpadlej vrak.Druha vec je ze po hw strance uz to kram.A jo... je uplne fuk ze je to jablicko a ze ma supr trupr system.

Eddm: Ta uhlopricka je dost dulezita.Za 2-3k koupis celkem pouzitelnou sedmicku.Za 2-3k koupis osmicku na hrane.

Autor tohoto vlákna
eddm
Nové Androidě
Typ mobilu / ROM: tablet
Tablet: Alcatel POP7 P310X

Příspěvek od eddm » ned 05. čer 2016 22:04:27

Eddm: Ta uhlopricka je dost dulezita.Za 2-3k koupis celkem pouzitelnou sedmicku.Za 2-3k koupis osmicku na hrane.
Ahoj Míro, já se občas zabývám opravou podobných hraček, do určité hranice. Vím, že některé tablety když selžou, tak nejdou resetovat HARD a ani nejdou obnovit pomocí SD karty. Je něco, v krajní situaci, co by šlo obnovit stažením SW na SD a obnovit to takto? Hodně vidím zmíněné VisionBook, Lenovo, Alcatel a možná Acer...
Dávno jsem obnovoval GoClever z SD (pohoda), ale to na dnešek už nestíhá a nemá GPS.
Mám doma Visionbook 7Q, ale jaksi nejde v něm GPS, když jsem to měl rozebrané, tak vidím jen WIFI anténu, ale ne GPS a ani žádnej obvod pro GPS, přinde mě, že tam snad ani GPS není, Tovární obnovení nepomohlo.
Nevím, do čeho jít. Mámě se líbí 7", větší nechce. Na ty mapy.cz ofline jí to stačí...
Díky za info

Mirda86
Moderátor
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S23
Tablet: Xiaomi Pad 5
Rom: stock

Příspěvek od Mirda86 » ned 05. čer 2016 22:25:32

Ja pouzivam ciste na navigaci tento

http://tablety.heureka.cz/acer-iconia-o ... e/#section" onclick="window.open(this.href);return false;

Koupil sem si ho jen kvuli tomu ze byl v tescu za 17 stovek.Tak na Waze at si neopotrebovavam zbytecne mobil :)
GPS na nem v aute slape vyborne a spolehlive.Tezko rict jake to bude na vyletech.Display je dobre citelnej ale samozreme v ramci ceny.
Co je hodne nadprumerny tak vydrz.Pri brouzdani netu neni problem dat 8h zapleho displaye.Pri navigaci a na plnej jas da pres 5h.
Kolem tech 2k si myslim celkem dobrej tablet pro nenarocne pouziti.

Samozrejme by bylo idealni priplatit tisicovku za Zenpad 7 s 2GB RAM....to zas bude nekde jinde.

S Visionbook ti neporadim.Nejspis zase nejake OEM a vyrobce se jen podepsal.Tam sou takove "vychytavky" normalni.

Odpovědět

Zpět na „Pokec“