PokecZměna operátora

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
tolik2
Nové Androidě
Příspěvky: 42
Registrován: sob 07. srp 2010 11:03:13
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy Express 2
Tablet: Google Nexus 7

Změna operátora

Příspěvek od tolik2 » čtv 23. zář 2010 19:44:23

Zdravim, mám zakoupený HTC Desire od T-Mobile za 1 Kč (za body, které si mohu vybrat vždy po dvou letech) a chci přejít k Vodafonu. Chci se teda zeptat jestli normálně do Desiru dám simku od jiného operátora a vše bude fungovat jak má (aktualizace systému atd.) nebo nastane problém (systém se nebude chtět aktualizovat, mobil nevezme simku) když je mobil koupený u TM? Díky




Uživatelský avatar

ladaRiha
Androiďák!
Příspěvky: 297
Registrován: pát 02. dub 2010 9:48:51
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Nexus 5
Tablet: Asus TF300
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna operátora

Příspěvek od ladaRiha » čtv 23. zář 2010 20:11:05

Mobil bude fungovat, bude se aktualizovat. Od zacatku mam v Desire od T-M simku O2 a prvni aktualizace sla v pohode (na dalsi jsem uz mel debrandovanej desire, ale sly by samo taky).

Uživatelský avatar

Míra Mírovatý
Androiďák!
Příspěvky: 300
Registrován: úte 06. dub 2010 12:14:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8
Bydliště: Trnávka
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna operátora

Příspěvek od Míra Mírovatý » ned 26. zář 2010 9:17:43

No já spíš řeším samotný přechod od t-mobile a vzhledem k tomu že jsem ještě pod smlouvou, tak to je asi neřešitelné. Už jim začínám přezdívat růžový k...y :lol: :evil:

Uživatelský avatar

Moral3z
Stálý androiďák
Příspěvky: 182
Registrován: pon 07. čer 2010 12:16:41
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Samsung Galaxy S6 edge
Bydliště: Kolín
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna operátora

Příspěvek od Moral3z » ned 26. zář 2010 9:52:25

Vše by mělo běžet v pohodě, protože v ČR je tuším zákaz prodávání nových blokovaných telefonu....
Samsung Galaxy S6 edge 32gb
Historie: od G1 přes všechny galaxy S


Sovička
Stálý androiďák
Příspěvky: 119
Registrován: úte 07. zář 2010 20:26:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia X10

Re: Změna operátora

Příspěvek od Sovička » ned 26. zář 2010 10:06:43

Já si na T-Mobile nestěžuju, dali mi xperiu zadarmo :-)


Uživatelský avatar

machalda
Stálý androiďák
Příspěvky: 114
Registrován: pát 23. říj 2009 12:45:44
Reputace: 0

Re: Změna operátora

Příspěvek od machalda » ned 26. zář 2010 11:37:08

Míra Mírovatý píše:No já spíš řeším samotný přechod od t-mobile a vzhledem k tomu že jsem ještě pod smlouvou, tak to je asi neřešitelné. Už jim začínám přezdívat růžový k...y :lol: :evil:
co ti tak vadi ? :)

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna operátora

Příspěvek od Case » ned 26. zář 2010 14:30:17

Sovička píše:Já si na T-Mobile nestěžuju, dali mi xperiu zadarmo :-)
Zadarmo nebo za prodloužení smlouvy?


Sovička
Stálý androiďák
Příspěvky: 119
Registrován: úte 07. zář 2010 20:26:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia X10

Re: Změna operátora

Příspěvek od Sovička » ned 26. zář 2010 22:06:21

Prodloužení smlouvy
Naposledy upravil(a) pRo_lama dne ned 13. říj 2013 14:02:53, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj posledný príspevok viď pravidlo č. 5 !!!

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna operátora

Příspěvek od Case » ned 26. zář 2010 22:26:56

Takže ti ji ve skutečnosti zadarmo vůbec nedali. Tušil jsem to.


Sovička
Stálý androiďák
Příspěvky: 119
Registrován: úte 07. zář 2010 20:26:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia X10

Re: Změna operátora

Příspěvek od Sovička » pon 27. zář 2010 10:46:26

Měsíčně provolám 800 korun tak i tak, takže proč by nebyl zadarmo.
Naposledy upravil(a) pRo_lama dne ned 13. říj 2013 14:03:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj posledný príspevok viď pravidlo č. 5 !!!

Uživatelský avatar

Míra Mírovatý
Androiďák!
Příspěvky: 300
Registrován: úte 06. dub 2010 12:14:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8
Bydliště: Trnávka
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna operátora

Příspěvek od Míra Mírovatý » pon 27. zář 2010 11:59:20

machalda píše:
Míra Mírovatý píše:No já spíš řeším samotný přechod od t-mobile a vzhledem k tomu že jsem ještě pod smlouvou, tak to je asi neřešitelné. Už jim začínám přezdívat růžový k...y :lol: :evil:
co ti tak vadi ? :)
Co mi vadí??? No asi jen to že cca 10 let mám t-mobile, signál po celou dobu v pohodě. Poslední rok kvalita signálu šla tak do háje že abych si zavolal tak musím chodit kolem baráku-vyrobní haly, mít mobil na hlasitý odposlech abych se aspoň trošku domluvil a sousedi se baví. Zdvořile jsem se dotázal co by se v té věci dalo dělat abych mohl rozumně používat jejich síť a odpověd zněla, že letos určitě nic a příští rok se neví. Na druhý zdvořilý dotaz kdy jsem se ptal na převod smlouvy k jinému operátorovi bylo zodpovězeno že žádný problém ale pokud jsem pod smlouvou a to jsem, tak mám smůlu. Předčasné ukončení smlouvy nelze, ukončení na základě toho že se radikálně zhoršil příjem signálu nelze. No a čistě teoreticky by to možná prý šlo, nic méně s největší pravděpodobností mi zmrazí číslo, takže smlouvu sice ukončím ale číslo stejně neřevedu - neoficiální informace obchodního zástupce t-mobile. Podotýkám že se to týká celé mojí firmy se 17 čísly. Prachů jsem jim tam nasypal za ty roky mraky a chovají se jak ....... Dotazoval jsem se zdali by aspoň dali grátis repeater ale že prý možná jo, ale musel bych se zavázat k minimální měsíční splátce na tři roky a ta jářku není malá o proti tomu co platím teď. Takže celkem nic moc mi nevadí :twisted: :lol: :twisted:

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna operátora

Příspěvek od Case » pon 27. zář 2010 13:14:25

Sovička píše:Měsíčně provolám 800 korun tak i tak, takže proč by nebyl zadarmo.
Zřejmě nechápeš, jaký je rozdíl mezi "dali mi to zadarmo" a "dali mi to na dvouleté splátky, započítané v paušálu". Těma osmi stovkama měsíčně jim ve skutečnosti za dva roky telefon tak přeplatíš, že se jim bohatě vyplatí ti ho naoko "dát zadarmo". Netušil jsem, že si ještě někdo může myslet, že "dostává telefon zadarmo", ale evidentně může, jak koukám.


Sovička
Stálý androiďák
Příspěvky: 119
Registrován: úte 07. zář 2010 20:26:22
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Xperia X10

Re: Změna operátora

Příspěvek od Sovička » pon 27. zář 2010 15:42:02

V poušálu nic započítáno neni, volání i sms mám za stejné peníze, tak nevím o čem mluvíš.
Naposledy upravil(a) pRo_lama dne ned 13. říj 2013 14:03:08, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Necituj posledný príspevok viď pravidlo č. 5 !!!

Uživatelský avatar

Case
Kyborg
Příspěvky: 4103
Registrován: pát 31. črc 2009 20:46:42
Reputace: 1
Typ mobilu / ROM: Vodafone 845 - ZTE Blade - Samsung Galaxy S
Bydliště: Edge of the world
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna operátora

Příspěvek od Case » pon 27. zář 2010 16:46:06

To vidím.


zaza1
Nové Androidě
Příspěvky: 1
Registrován: úte 07. zář 2010 20:51:58
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: hTC Desire

Re: Změna operátora

Příspěvek od zaza1 » pon 27. zář 2010 21:15:40

Míra Mírovatý: môj manžel mal tiež takýto problém so signálom. Ale nezmenil operátora, ale mobil :D a zrazu signál je, hoci oblasť je fakt slabo pokrytá signálom.

Uživatelský avatar

Míra Mírovatý
Androiďák!
Příspěvky: 300
Registrován: úte 06. dub 2010 12:14:14
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: Huawei P8
Bydliště: Trnávka
Kontaktovat uživatele:

Re: Změna operátora

Příspěvek od Míra Mírovatý » stř 29. zář 2010 6:40:01

Jenže mám ve firmě 17 telefonů různých výrobců, různého stáří a výsledek je stejný, volat jak .......

Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4350
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Změna operátora

Příspěvek od dvzd » ned 13. říj 2013 13:29:18

Nevite, jak probiha prevod tel.c. mezi operatory? Budu prechazet od Vodafone k Tesco mobile i se svymi dvema telefonnimi cisly, jsou to oba pausaly bez zavazku, chci si sva telefonni cisla ponechat. Ucetni obdobi mam od 25 dne v mesici do 24 dne v mesici. Jak mam postupovat? Prechazel jste uz nekdo od Vodafone jinam i se svym cislem? Co mam udelat jako prvni vec? Postaci vypoved smlouvy telefonicky na infolince? Co si mam na to pripravit? Nejake PINy a PUKy? Nebo budu muset vypovidat smlouvu pisemnym zpusobem?

//Ako to myslíš vážne, že chceš oživovať 3 roky starú tému ??? (pRo_lama)

Uživatelský avatar

Mirda86
Moderátor
Příspěvky: 10520
Registrován: ned 10. bře 2013 18:57:53
Reputace: 280
Typ mobilu / ROM: imrvere neco jinyho
Rom: stock
Bydliště: Olomoucko

Re: Změna operátora

Příspěvek od Mirda86 » ned 13. říj 2013 14:01:53

U vodafonu staci zavolat na infolinku.
Vsechno info o prechodu mas na strankach tesco mobile.Ono je to nekdy rozdilne tak to nejde rict vseobecne.Ale budes potrebovat PUK pripadne cislo simky(je primo na ni).
Musis pockat jak ti skonci smlouva (nebo teda to obdobi)a pak se ti z pausalni karty vodafonu stane normalni dobijeci karta.
Jinak Tesco mobile je momentalne vyborna volba snad pro kazdeho kdo si ty vyhody umi spocitat.

Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4350
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Změna operátora

Příspěvek od dvzd » ned 13. říj 2013 15:19:25

prolama: Sorry, ale nejak mi v Tapatalku nejde zalozit novy thread, tak jsem vyhledal stary se stejnym tematem.

Mirda86: Dik. To jsem si oddychl, ze to pujde vyridit telefonicky.


dizzy2012
Androiďák!
Příspěvky: 495
Registrován: stř 31. říj 2012 10:29:55
Reputace: 0
Typ mobilu / ROM: ZTE V987

Re: Změna operátora

Příspěvek od dizzy2012 » ned 13. říj 2013 19:14:46

dvzd píše:Nevite, jak probiha prevod tel.c. mezi operatory? Budu prechazet od Vodafone k Tesco mobile i se svymi dvema telefonnimi cisly, jsou to oba pausaly bez zavazku, chci si sva telefonni cisla ponechat.
Ty seš fakt troll tady na fóru. Google máš? Stačí zadat “přenos mobilního čísla“ a víš hned co a jak http://Www.apms.cz a samozřejmě taky web tesco mobile.

Založit nové vlákno? Spíš to neumíš než to nejde, samozřejmě to jde.

Swypuji z mobilu, omluvte překlepy.

Uživatelský avatar

dvzd
Troll - nekrmte mě! :)
Troll - nekrmte mě! :)
Příspěvky: 4350
Registrován: pon 06. úno 2012 10:38:34
Reputace: 4
Typ mobilu / ROM: US5

Re: Změna operátora

Příspěvek od dvzd » ned 13. říj 2013 20:14:58

Omlouvám se ještě tobě, že jsem se tu drze dovolil na něco takového zeptat a díky za ten odkaz na APMS. ;)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti