PokecDokonalá synchronizace - je to možný?

Moderátoři: Jacho, Moderátoři fór

Odpovědět

Autor tohoto vlákna
djkubas
Nové Androidě

Dokonalá synchronizace - je to možný?

Příspěvek od djkubas » sob 25. zář 2010 9:16:28

Zdravím,
dneska jsem došel do stavu, kdy mě přestalo bavit řešit synchro gmailu a telefonu nějakým pochybným způsobem. Navíc začínám pociťovat potřebu přejít na Outlook (kvůli množství mailů v GApps) a tak řeším něco jako dokonalé synchro. Jde mi v zásadě o toto.

Mám tři účty - soukromý, firemní(osvč) a firemní(pro společnost, za kterou komunikuji). Osobní mám na gmailu, OSVČ na GApps, druhý firemní je na vlastním serveru s tím, že se mi automaticky přeposílá do OSVČ účtu. S tím by zatím nebyl problém. V Desiru mám v klientu od HTC nastaveny osobní a OSVČ účet přes IMAP a všechno funguje.

Problém nastává, když chci dělat s kalendářem. Desire je totiž "aktivovaný" na osobní účet (logicky) a proto mám kalendář synchronizovaný s osobním účtem, né firemním, i když by se mi to hodilo víc (většina záznamů v něm je firemních). Zatím jsem to nechal plavat, ale začíná mě štvát se pořád přehlašovat.

Další věc je potřeba synchra s Outlookem (všeho - mail, calendar, tasks, pokud možno i kontakty). U toho je to ještě zamotanější - používám 2 počítače (notebook a stolní pc) a potřebuju, aby bylo všude to samé. Dá se to vůbec nějak zařídit? Napadá mě IMAP, ale nevím, jak moc si porozumí s GApps...

Když to zrekapituluju ještě jednou - tři zařízení (mob, ntb, pc), dva účty (osobní, osvč, firemní přeposílám), jeden kalendář, tasks... Všude co jsem hledal jsem našel jen návody na dílčí úpravy, ne nic takhle komplexního...

Předem díky za odpověď nebo aspoň nasměrování

Platič
Stálý androiďák

Re: Dokonalá synchronizace - je to možný?

Příspěvek od Platič » sob 25. zář 2010 11:00:26

GApps s Outlookem uspokojivě nezesynchronizuješ, musel by sis koupit placenou variantu Premier a to pro celou doménu. ( 50USD/uživatel/rok). Pak použiješ Google Apps Sync for Microsoft Outlook, to by mohlo fungovat uspokojivě. Vyzkoušené to ale nemám.
Apropos: Co nevyhovuje na synchronizaci Gmailu s telefonem? Já to nepoužívám rutinně ale zdálo se mi, že to funguje.

Já synchronizuji tak, že vybraný účet z GApps přeposílám na hostovaný ExChange a ten synchronizuju s Outllokem, HTC Desire, případně na další PC. Synchronizuje se pomocí Activesync (push), takže změny v sekundách.
Jako ExChange jsem vybral microsoftonline.com, stojí cca 4€/uživatel/měsíc. Dá se to vyzkoušet 30 dnů zdarma, pak dalších 30 dnů v karanténě. K dispozici je webmail (OWA). Nastavení trochu opruz ale dá se to.
Zajímavá je možnost nechat si do ExChange připojit pouze vybrané adresy z více domén.

Problém zůstává s více účty.
Víc ExChange účtů do Desire jen tak lehce nedostaneš. Nativně to nejde, musela by se najít aplikace třetí strany. Dobře funkční bude nejspíš placená. Zkoušel jsem Roadsync a Touchdown a nebylo to ono. Takže tudy cesta zatím nevede.

Já mám sice 2 adresy (soukromou a pracovní) ale nevadí mi ňahňat to dohromady :-)

double
Nové Androidě
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od double » sob 25. zář 2010 12:28:33

no nevím, ale podle mne objevuješ Ameriku.

firemní kalendář mám nasílený v soukromém
desire kalendář (widget) menu-více-kalendáře a tam si vyberu zda jej chci vidět nebo ne

jen netuším, zda lze zadávat i do sharovaných kalendářů, ale nemyslím is, že je to problém

Platič
Stálý androiďák

Příspěvek od Platič » sob 25. zář 2010 12:34:08

djkubas píše:Desire je totiž "aktivovaný" na osobní účet (logicky) a proto mám kalendář synchronizovaný s osobním účtem, né firemním, i když by se mi to hodilo víc (většina záznamů v něm je firemních). Zatím jsem to nechal plavat, ale začíná mě štvát se pořád přehlašovat.
Rozumím tomu dobře, že máš v Desire jen 1 Google účet? Pokud ano, přidej si jich, kolik potřebuješ.

PS:
Jinak mi nevyhovoval vestavěný widget na kalendář na úvodní plochu (pouze 1 příští událost).
Vyzkoušel jsem jich víc ale zůstal jsem u Android Agenda Widget. Je to šílené nastavit podle představy (stovky voleb) ale přežil jsem to.

Autor tohoto vlákna
djkubas
Nové Androidě

Příspěvek od djkubas » sob 25. zář 2010 13:07:30

Platič: O té placené cestě vím, ale doufal jsem, že to půjde obejít... Na Exchange mrknu, je fakt že tam by stačilo zprovoznit synchro s Desirem a byl by klid... Jinak ke druhé zprávě - mám tam dva účty, ale když zapneš Desire poprvé, chce to po tobě zadání hlavního účtu - tam mám z logických důvodů můj osobní mail. Na tento mail je pak nalinkovanej kalendář, synchro kontaktů apod...

double: Já právě nechci ty kalendáře mít nasdílené jeden ve druhým. Teď mám v telefonu soukromý kalendář (protože jsem Desire při prvním zapnutí prolinkoval s mým osobním mailem), ale přitom bych potřeboval, aby tam byl firemní (z GApps). Pokud bys mě mohl nasměrovat jak navzájem propojit (nasdílet) kalendáře mezi sebou, aby to nedělalo neplecho, tak bych ti byl vděčnej...

Odpovědět

Zpět na „Pokec“